![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/odłożenie towaru
Dziewczyny mam pytanie kupiłam wczoraj w House spodnie chciałam dzisiaj je wymienić na inny rozmiar , i tutaj pytanie czy można wymienić w innym sklepie w tym samym mieście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Czy orientuje się ktoś jak jest z wymianą/zwrotem ubrań w DIVERSIE?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomózcie bo mnie szlag zaraz trafi; ] kupiłam rok temu (8 grudnia) buty w Wojasie, za 400 zł. ponosiłam 2,5 miesiąca i rozpieprzył sie zamek, chociaz traktowałam buty z należytą delikatnoscia. zaniosłam do reklamacji, czekałam, 2 tyg chodziłam w adidasach i w koncu oddali mi buty naprawione. tj, wymieniony zamek ;] no ok.
pochodziłam w nich jeszcze miesiac, tak do środka marca i włozyłam do szafy. teraz tj 2 tyg temu znowu zaczełam je nosic, zamki w obu butach zaczeły sie rozpieprzac, i do cholery, jak byłam wczoraj w sklepie z butami w centrum handlowym, zamek zaciął sie tak ze nie mogłam ich zdjac a w koncu znowu sie rozwalił ;] i w tym samym bucie znowu mam ten sam problem, mimo wymiany zamka, za to w pierwszym zamek tez sie juz zaczał wyszczerbiac i zacinac. jestem wsciekla, mam jeszcze 3 tyg gwarancji i jutro ide do sklepu Wojasa składac reklamacje po raz drugi, ale co z tego ze mi zamek naprawia skoro on się znowu rozpieprzy?? czytałam gdzies ze jezeli reklamacja 2 raz dotyczy tego samego to mam prawo zażądac zwrotu pieniędzy lub nowej pary butów ;] czy to prawda? buty za 4 stówy które wytrzymuja 3 miesiace noszenia ! masakra ;]
moje życie to kupa ;p Edytowane przez LifeIsSoSad Czas edycji: 2008-11-16 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zwrot/wymiana - sklepy
poweidzcie mi czy fotyczy to takze towaru przecenionego
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ Edytowane przez mirynka Czas edycji: 2008-11-19 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
No a ja się zmartwiłam.
![]() Znalazłam paragon,ale okazało się,że nie ma on metek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zwrot/wymiana - sklepy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałabym robić szopki z wykładaniem swetra na stół widząc kręcące nosy sprzedawczyń ![]() Szczerze mówiąc....., gdybym sama była sprzedawcą chyba ciężko byłoby mnie przekonać ![]() Edytowane przez zioła Czas edycji: 2008-11-21 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam problem
![]() Kupiłam jeansy w H&Mie, zapłaciłam 150zł, i po 3 założeniach spodnie najzwyczajniej w świecie rozerwały się na kolanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie, jak to jest z wymianą bileizny w H&M I TRIUMPHIE ?
dostałam śliczną bieliznę w złym rozmiarze, mam metki i paragony wymieniają ??
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
a czy ktoś wie ile dni mam na zwrot w vero modzie? ewentualnie ile dni na wymiane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Przyczajenie
|
Czy ktos wie czy w Promodzie można wymieniać rzeczy w innym sklepie niż się kupiło?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy jeśli kupiłam coś w Orsay i płaciłam kartą, a stwierdziłam w domu że mi się nie podoba i w poniedziałek będę chciała oddać, ale płaciłam kartą to jest jakiś limit czasu jaki sklep ma zanim odda mi pieniądze? I czy robiłyście już tak?
Czy potrzebuję tę kartę, gdyż płacił TŻ a pojadę oddać sama? Wystarczy sam dowód czy jakiś nr karty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]()
Nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go. Edytowane przez Lukrecja_Borgia Czas edycji: 2008-11-29 o 17:16 Powód: wygładzenie ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam pytanie dot. reklamacji w stradivariusie. 2,5 miesiaca temu kupilam tam torbe, ktora teraz w kilku miejscach ma dziury. czy moge ja reklamowac? dodam ze torba wykonana jest z cienkiego materialu. paragon oczywiscie zachowalam.
![]()
![]() |
#414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do 6 mc możesz zwrócić* towar (z paragonem) i to od CIEBIE zależy czy chcesz zwrotu pieniędzy, naprawy czy wymiany. Sklep ma chyba 7 dni na ustosunkowanie się do żądania. Jest to lepsze od gwarancji bo gwarancje daje Ci sklep, a ustawa gwarantuje Ci że rzecz kupiona powinna być "tą samą rzeczą którą kupiłaś przez co najmniej 6 mc" Najlepiej sobie ustawę wydrukuj i idź z nią do sklepu (nie każdy sprzedawca wie o niej) Nie mam jej teraz na kompie, myślę że powinna być gdzieś w necie. Edycja; *tzn. zwrócić towar który okazał się być wadliwy Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-29 o 23:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
![]()
W H&M na 100% mozesz oddac lub wymienic towar jezeli masz tylko paragon. Nie jestem pewna ale chyba nawet na paragonie jest informacja do ilu dni można tego dokonać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
słyszałem (i już to na forum czytałem, ale chciałem się upewnić), że w New Yorker'ze nie przyjmują zwrotów, tak? bo kupiłem kurtkę a chciałbym ją teraz oddać (wiele powodów).
i myślałem, ale nie wiem czy to coś pomoże... czy przyjmują chociażby reklamacje z powodu uszkodzonego towaru? czy w takim wypadku jest możliwy zwrot pieniędzy czy też tylko wymiana? dodam, że chodzi o NY w Katowicach, może ktoś kiedyś miał jakiś udany przypadek zwrotu? z góry dziękuję za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
mam wazna sprawe moze znajdzie sie tu ktos kto zna odpowiednia ustawe do tej sytuacji a wiec
![]() oddalam ponad dwa tygodnie temu spodnie do reklamacji do lee na rekalacji jest napsiane ze zgloszenie ptzyjeto i poinformowano konsumenta ze zostanie ono rozpatrzone w terminie 2 tygodni tj. do 28.11.2008 i do dzis nie dosalam zadnej informacji wiec psozlam bo wiem ze maja 2 tyg na poinformowanie mnie i moge po tym czasie zadac zwrotu gotowki na co uslyszlam ze to moj obowiazek przysc po tych 2 tygodniach i zapytac czy jest juz rozpoatrzona :/ i ze on moze jedynie wymienic towar na nowy:/ a ja nie chce tych spodni bo w nowych juz widzialam poczatki tego co dzialo sie w moich i mowie ze nie chce ich na to powiedzial z emoge wybrac cos innego tylko ze ja tez nie chce bo chce zwrot gotowki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
§ 19.
1. Jeżeli strony nie postanowiły inaczej, przyjmuje się, że czas niezbędny do prawidłowego załatwienia reklamacji, z zastrzeżeniem ust. 4, nie może przekroczyć 14 dni kalendarzowych od dnia dostarczenia towaru lub od dnia dokonania oględzin. 2. Jeżeli w terminie określonym w ust. 1 sprzedawca nie ustosunkuje się do zgłoszonej reklamacji, uważa się, że reklamację uznał z obowiązkiem załatwienia zgodnie z żądaniem konsumenta. 3. W razie nieuwzględnienia reklamacji sprzedawca powinien o tym pisemnie zawiadomić konsumenta z podaniem uzasadnienia oraz zwrócić mu dostarczony towar. To odnośnie termonów i obowiązków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
a ja chcę wymienic płaszcz w orsayu na inny(droższy)ale
1.płaszcz który kupiłam był przeceniony-nie wiem czy taki towar podlega zwrotowi? 2.oderwałam już metkę ![]() mam jakieś szanse? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.