|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
Pokaż wyniki sondy: Z czarnego na blond?Czy wyjdzie kolor blond?? | |||
Oczywiście, że tak! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
134 | 9,34% |
Raczej tak! |
188 | 13,11% |
Raczej nie! |
445 | 31,03% |
Na pewno nie!Wyjdzie inny kolor! |
667 | 46,51% |
Głosujący: 1434. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: rude wlosy , dekoloryzacja-na czym polega ?
jezeli masz rudy kolor na głowie to po dekoloryzacji wyjdzie ci marchewrka
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
no tak ,a leszamponetka zejdzie i zostanie mi zolte po rozjasniaczu i to tylko czubek glowy czy temu zarazzddzi dekoloryzacja?? bo ponoc jak sie uzylo rozjasniacz to farba jest juz zdjeta i dekoloryzacja jest nie mozliwa, blagam pomoz!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny dziewczyny..za pierwszym razem nalozylas malo preparatu czyli starczylo na gore a na dol juz nie...totez u gory sa rude a nizej twoje.Wg mnie dekoloryzacja pogorszy jeszcze stan wlosow.Niestety obawiam sie ze trzeba bedzie pofarbowac wlosy na ciemny kolor aby przykryc marchewke.No i trzeba przygotowac sie na wiekszy wydatek bo napewno jedno opakowanie farby nie starczy na dlugie wlosy-aha marchewka po koloryzacji na ciemno bedzie roznila sie od reszty wloskow-poprostu bedzie przebijac inny refleks z czasem kolor sie wyrówna.Powodzenia ,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
poprostu idz do dobrego fryzjera.....sama nie dasz rady
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
![]()
Tydzien temu zafarbowałam włosy na trwaly kolor farbą czarny granat. A teraz chciałabym zrobic sobie białe pasemka. Tylko czy jest to mozliwe na czarnych włosach?? Co mam zrobic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobic białe pasemka na czarnych farbowanych włosach?? Da sie?? :(
Moze Sztuczne Pasemka ? Takie Biale ? Fajnie By To Wygladalo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Marlenko, powiem Ci szczerze , że może być Ci trudno, ja latałam po chyba wszystkich fryzjerach błagając o jasne pasemka ( mam czarne farbowane włosy) i każdy , który w ogóle się zgodził mówił, że ewentualnie miodowe. Rozumiem to bo to naprawdę ciężka sprawa zrobic cos z czarnym kolorem, jeszcze tak radykalnie, ale ostatnio spotkałam w sklepie ekspedientkę , która na czarnych włosach miała śliczne niemal białe pasemka, i to była farba bo widziałam odrosty , szkoda, że nie zapytałam gdzie je robiła
![]() Edytowane przez Mariti Czas edycji: 2005-06-06 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedz. Tak własnie myslalam ze moze byc bardzo trudno teraz cos takiego zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Zgadza się, ja też próbowałam zrobić coś takiego, obeszłam dziesiątki salonów w Warszawie i w żadnym nie podjęli się zrobienia tego. Na pewno byłby problem, i trzeba by te wybrame pasma rozjaśniac stopniowo, nie sądze żeby istniała możliwość uzyskania bieli od razu. Chyba że się mylę, wtedy będę bardzo wdzięczna, jeśli ktoś mnie wyprowadzi z błędu
![]() Syntetyczne białe pasemka miałam, i nawet fajne to było, więc polecam takie rozwiązanie, jeśli już nie możesz wytrzymać (ja nie mogłam ![]() BTW czy mi się zdaje, czy widziałam tu na forum już kiedyś taki temat? Na pewno widziałam tu fotki takich fryzur. Dla mnie rewelacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Witam
Wcale nie jest to takie trudne,własnie wczoraj byłam u fryzjera, który na moich farbowanych czarnyhc włosach( farbowałam je od lat na czarno) zrobił mi piękny balejaż,wyszły takie cieniutkie niteczkiw kolorze beżu,a myslalam ze bedzie żółty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Pewnie niewiele Ci pomogę, ale wiem, że to JEST MOŻLIWE, ale chyba nie u kazdego fryzjera. Siostra mojej kolezanki farbowala włosy właśnie garnatową czernią i zamarzyly jej sie jasne pasemka (marzyla o bialych). Poszla do fryzjera (fryzjerki - jesli chodzi o ścislosc) w dwa tyg. po farbowaniu tą czernią i poprosila o pasemka. Fryzjerka bez problemu podjęła się zrobienia pasemek i wyszly piękne - prawie białe, maja kolor lodów bakaliowych (taki ecru). Koleżanka mowila mi, ze fryzjerka kładła jej siostrze najpierw rozjaśniacz a potem jakas farbe "Śnieżny blond", ale nie wiem, jakiej firmy... Powiem Ci, ze też sie napalilam an pasemka i mam tez z tym problem, bo robię palettą-szamponem - brązem, i gdy ide do fryzjera, to kazdy robi wielkie oczy i po prostu nie chcą mi zrobic!! Ale teraz wiem, ze jest to możliwe. aha, siostra mojej kumpelki zaplacila za te pasemka 50 zł!!!!!!!!!! (wlosy mniej wiecej ma do polowy plecow...) - a robila miesiąc temu, także jestem w podwojnym szoku... Wiem jednak, że raczej 90% fryzjerow bałoby sie robić jasne pasemka na granatowej czerni (boją sie na brązie-i to spranym, a co dopiero na granat,. czerni).
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
wiesz???ja farbowalam sie szamponem na czarno i mialam spory problem jak mi sie kolor odwidzial(schodzilam balejazem)-bylo na prawde bardzo trudno.I przedtem fryzjerki powiedzialy ze to nie mozliwe.Nie uzyskasz bialych pasemek.Ja uzyskalam po bardzo silnym rozjasniaczu nakladanym kilka razy(trzymalam go ponad 1h a jego trzyma sie okolo 15minut)-moja uzyskana barwa byla zolta,pomaranczowa)
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
poczytaj w postach o wlosach farbowanych na czarno...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
MAGMA firmy WELLA w salonach fryzjerskich. Robiłam białe pasemka na farbowanych ciemny brąz włosach, wyszło super (chociaż trzeba było bardzo długo trzymać farbę, a fryzjerka musiała otwierać folię na włosach i nakładać farbę jeszcze raz, ale w końcu się udało) http://www.wella.pl/hairdresser/prod...ance/index.jsp
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Dekoloryzator- za i przeciw?
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dekoloryzator- za i przeciw?
Witaj
![]() Ja od zawsze stosowałam dekoloryzator z L'oreala,kosztuje ok 50zł,niektórzy nie chwalą go sobie,ale mi przypadł do gustu,włoski miałam po nim gładkie i nie wyglądały na zniszczone,ale to może efekt kilogramów maseczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Joanny absolutnie nie polecam, L'oreal mam teraz i nie jest zły,ale lepszy jednak jest Garnier.Najlepiej dekoloryzować włosy jednak u fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
A czy mozna spokojnie nalozyc go dzien po farbowaniu? Jesli wlosy sa w dobrym stanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
czesc wolfshade.chcialam sie dowiedziec czy moze uzylas juz tego dekoloryzatora, bo ja tez mam ten problem co ty i nie wiem co zrobic.
#80 |
Raczkowanie
|
a moze by tak rozjasniaczem?
#81 |
Przyczajenie
|
![]()
Kazdy dekoloryzator niszczy wlosy...Wszystko zalezy od stanu w jakim one sa przed zabiegiem i od koloru z ktorego chcemy wyjsc... Takie zabiegi dla wlosow to ogromne obciazenie...i niech nikt mi nie mowi, ze po ma sliczne i gładkie wlosy...
![]() ![]() ![]()
#82 |
Raczkowanie
|
jestem własnie po dekolryzacji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
no to teraz ja. wiec usilnie probuje pozbyc sie burgundu z wlosow. no i od czerwca uzywam dekoloryzatora. mialam l'oreala i garniera. obydwa dzialaja tak samo- czyli odrosty na zolto, a burgund na marchewe. zaraz po dekoloryzacji kladlam farbe (z kazdym razem jasniejsza- najpierw czekoladowy braz, potem braz, teraz ciemny blond). wlosy nie sa bardzo zniszczone. moze dzieki tabletkom, ktore biore od 1 miesieca- specjalne, ktore maja pomoc wloskom rosnac i je wzmocnic.w kazdym razie nie bede robila dekoloryzacji 4 raz,bo obawiam sie , ze to znowu nic mi nie da- czekam na baleyage (moze za 2 tygodnie?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
A jakie to tabletki? Wyciag ze skrzepu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
czyz dekoloryzatory nie maja takiego samego skladu jak rozjasnicze??
moj rozjasniacz z joanny a dekoloryzator L oreala maja skład identyczny nazwa"dekoloryzator" jest poprostu chwytem reklamowm a to nic innego jak rozjasniacz..... co innego zabieg dekoloryzacji w salonach.Chociaz sczerze przyznam byłam na takim zabiegu i Pani fryzjerka nałozla mi na głowe zwykły niebieski rozjasniacz ![]() a wloski odbarwily sie jak po zwykłym rozjasniaczu za 7 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
tez mi sie wydaje, ze to jest to samo- moze uzyto nazwy dekoloryzator, aby klientki myslaly, ze nie zniszczy tak bardzo wlosow jak rozjasniacz? bo z tego co czytalam wczesniej dekoloryzator (jak zreszta sama nazwa wskazuje)- odbarwia wlosy calkowicie - czyli powinne byc one biale. no, ale skoro barwi je na zolto to wniosek z tego taki, ze to jest rozjasniacz. chyba, ze w salonach uzywaja czegos innego
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Sklepowy "dekoloryzator" to nic innego jak rozjasniacz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
![]()
W takim razie zadroszcze Wam kondycji Waszych włoskow... ja naprawde dbam o swoje i nawet farbuje dosc rzadko aby nie narazac je niepotrzebnie na "stres"
![]() ![]() ![]() ![]()
#90 |
Raczkowanie
|
Owszem, na pwno troszke niszcza
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.