Trwała - zbiorczy - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie??
Wella 0 0%
Goldwell 0 0%
Joanna 0 0%
inne 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-21, 18:15   #931
paoola
Przyczajenie

Dot.: robicie trwałą???

Nie róbcie trwałej!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Nie niszczcie włosów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Czasem kobiety mają takie śliczne proste włosy, a jedna trwała i wszystko psuje...[znam żywy przykład!!!!!!!!]
Ja z natury mam kręcone i za nic w świecie nie poddałabym ich innym zabiegom...
NIE KAŻDEMU PASUJE W LOCZKACH!!!!!! Niektóre babki wyglądają tak, jakby nie miały lustra w domu...

Pozdrawiam wszystkie Wizażanki, które w sprawie trwałej są na NIE
paoola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 21:03   #932
KASSIIA
Raczkowanie

Dot.: kiedy koloryzacja po trwałej ? Jak z rudego w średni blond?

Myślę, że nie powinien wyjść rażąco zielony odcień, zwłaszcza jeśli kolorem wyjściowym jest rudy. Na pewno nie polecałabym farbowanie żadnym ciepłym odcieniem. Musicie jednak przetestować same, bo to tylko moje domysły,każdy włos jest inny. Jak znajdę jakiś ciekawy kolor to się odezwę......
KASSIIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 21:39   #933
erdholien
Raczkowanie

ja bym uważała z tymi popielatymi odcieniami...
kiedyś, kiedy miaąm włosy blond o lekko ciepłym zabarwieniu, postaowiłam przygasić kolor farbą
farba była ciemniejsza, trochę popielata, trochę neutralna...
nałożyłam na włosy i wyszły mi z zielonkawą poświatą...
więc to chyba niekoniecznie dobre rozwiązanie
erdholien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 22:34   #934
strzałeczka
Przyczajenie

moze cosik o trwałej- proste włosy

jak kazda z nas pragne miec piekne grube proste włosy jednakze takich nie mam..a za to okropne siano w dodatku geste w sumie o nie dbam nawilzam ale nie wiele daje... chce sobie zrobic trwała prostujaca włosy ale nie mam o tym zielonbego pojecia.. hmm. moze ktoras z was przeszła juz podobny zabieg i moze sie podzielic ze mna przezyciami.. powiedzcie mi czy włosy rzeczywiscie sa proste..ile taki zabieg kosztuje i gdzie powinnma sie udac.. moze polecicie jakiegos fryzjera..?(gliwice) czekam na wasze odp.. pomorzcie

strzałeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 22:44   #935
Kasiek1987
Zakorzenienie

Dot.: moze cosik o trwałej- proste włosy

Jeśli chodzi o Gliwice to możesz zapytać o to w salonie Jaty przy ul. Zwycięstwa (obok sklepu Ryłki tego bliżej dworca) - jest to salon L`Oreala, a właśnie w takich wykonują zabieg X-Tenso.
A tu masz dość spore wątki na ten temat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...3e+prostowanie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 22:46   #936
strzałeczka
Przyczajenie

thx bardzo a sama robiłas??
strzałeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 22:54   #937
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strzałeczka
thx bardzo a sama robiłas??
Nie robiłam, bo mi to niepotrzebne - mam falowane włosy, trochę puszące się, a na takie i tak to prostowanie nie pomaga, dziewczyny pisały, że i tak trzeba je traktować kosmetykami wygładzającymi i prostownicą. Ale wiem to tylko z tego, co zdążyłam wyczytać na forum. Wydaje mi się, że to bardziej zabieg dla włosów typowo kręconych, którym chce się rozluźnić skręt, a nie przeciwko falowanym włosom i puszeniu.
Mi wystarcza prostownica i dobry kosmetyk.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-22, 06:17   #938
KASSIIA
Raczkowanie

Jeśli włosy są tylko o ciepłym kolorze to całkiem możliwe, jeśli są ewidentnie rude to nie wiem jakie inne rozwiązanie polecić....Szkoda byłoby je poddawać dekoloryzacji skoro dodatkowo są po trwałej.
Najlepiej byłoby jakbyście dziewczyny załączyły swoje fotki, to może pomysły byłyby trafniejsze.
KASSIIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-22, 22:27   #939
moooo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nuska
Cześć!!! Tydzień temu zrobiłam trwałą i jestem zadowolona. Moje krótkie cienkie włosy nabrały objetości. Trwała niszczy włosy to jasne, ale jest wiele dobrych kosmetyków ułatwiających zrobić fryzurę. Teraz mam burze loczków i nie trace czasu na ich układanie.
nusak, tez zamierzam sie zez zrobieniem trwalej - na krotkich wloskach...masz zdjecie twojej fryzurki??
moooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 00:33   #940
Fryzjer-Bartek
Przyczajenie

Polecam artykuł o trwałym prostowaniu włosów na stronie www.pieknewlosy.pl/porady_trwale_prostowanie.php
Cena zalezna od systemu oraz salonu fryzjerskiego.
Polecam system Farouka ewentualnie Goldwella.
Fryzjer-Bartek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 12:32   #941
a6usia
Przyczajenie

a ja mam swoje naturalne loki!

Edytowane przez a6usia
Czas edycji: 2012-12-08 o 23:12 Powód: błąd.
a6usia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 18:13   #942
stellios
BAN stały

GG do stellios
Dot.: Chcę mieć loki

A mi się marzą trakie grube fale? czy myślcie, że można takie coś zrobić u fryzjera tak jak trwałą?
stellios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 20:40   #943
werax
Raczkowanie

Trwała szwecka

Czy może ktoś używał płynu do trwałej TRWAŁa SZWECKA.Powiedzieć onim coś więcej.czy niszczy włos?
werax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 09:38   #944
AngelikaB
Raczkowanie

z ta trwala ondulacja to jest zeczwyiscie troche problemowo,trzeba zwracac uwage na pare waznych zeczy zeby efekt wyszedll taki jak wy sobie zyczycie

grubosc waleczkow decyduje o skrecie wlosa,najlepiej trwala zeby naturalnie wygladala robic na tak zwanych papilotach
jezeli jednak fryzjer ich nie uzywa tylko grube waleczki ,wazne jes zeby pomiedzy gumki w wlos wlozyl patyczki albo plastikowe spilki poto zeby gumki nie lezaly na wloskach,bo inaczej wloski w tych miejscach jezeli gumka za mocno na nie uwiera niestety sie zlamia i po czasie odpadna

waleczki musza dobrze zawiniente byc na koncoweczkach,i nie moga nam sprawiac bulu ,jezeli cos mocno ciagnie albo cos takiego to poprosic o poluznienie waleczkow i niedac sie zbyc ze to tak musi byc!!!
inaczej w tych miejscach moga bycz wloski poprostu wyrwane

a co do produktow do trwalej ondulacji ,to w dzisiejszych czasach jest naprawde wiele super plynow kture naprawde nie nichcza az tak wloskow ,co jest bardzo wazne to ze fryzjer musi ciagle kontrolowac skret ,przy tych nowych produktach niepotrzeba juz 45 min, z plynem na glowie siedziec,nieraz wystarczy pare minut i skret jest ok
jezeli ale plyn zostanie dluzej na wloskach niz to jet konieczne,zaczyna sie proces odwrotny czyli rozkrecania tego skretu i jezeli wtedy przyjdzie urtwalacz na to to sianko murowane

jeszcze bardzo wazna kwestia jet badzo dokladnie ciepla woda wyplukanie plynu zanim nalozony zostanie utrwalacz,przynajmiej piec minut jezeli wloski sa gesta i bardzo dlugie to nawet i dluzej,a wtedy dopiero utrwalacz nalozony powinien byc na pare minutek

po rozkreceniu waleczkuw powinien fryzjer jeszcze raz nalozyc urwalacz zeby i koncuweczi zostaly dobrze urwalone,puzniej ino plukanko cieplutka woda zadnego szamponowania wloskuw no i bardzo wazne na koniec na pare miniut odpowiednia maseczke do wloskow,wiem bez szamponowania siedzi jeszcze smrodzik po trwalej w wloskach ale jak wyschna niebedzie go prawie wcale,po trwalej niepowino sie zaraz wloskow myc a brudne nie sa bo w karzdym utrwalaczu sa substancje myjace!

24 godziny wtedy wloskow nie myc jezeli rano loki nie sa takie to ino trochke je nawilzycz woda ,jest to bardzo wazne!

wiem duzo wam napisalam ale niestety ino w ten sposub umiecie ocenic prace fryzjera i wylapac bledy niestety duzo to otego zalezy

popytajcie poobserwujcie jak w danym zakladzie pracuja a napewno znajdziecie kogos kompetentnego i niebedzie wtedy pewno niespodzianek

powodzenia
AngelikaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 09:43   #945
AngelikaB
Raczkowanie

z ta trwala ondulacja to jest zeczwyiscie troche problemowo,trzeba zwracac uwage na pare waznych zeczy zeby efekt wyszedll taki jak wy sobie zyczycie

grubosc waleczkow decyduje o skrecie wlosa,najlepiej trwala zeby naturalnie wygladala robic na tak zwanych papilotach
jezeli jednak fryzjer ich nie uzywa tylko grube waleczki ,wazne jes zeby pomiedzy gumki w wlos wlozyl patyczki albo plastikowe spilki poto zeby gumki nie lezaly na wloskach,bo inaczej wloski w tych miejscach jezeli gumka za mocno na nie uwiera niestety sie zlamia i po czasie odpadna

waleczki musza dobrze zawiniente byc na koncoweczkach,i nie moga nam sprawiac bulu ,jezeli cos mocno ciagnie albo cos takiego to poprosic o poluznienie waleczkow i niedac sie zbyc ze to tak musi byc!!!
inaczej w tych miejscach moga bycz wloski poprostu wyrwane

a co do produktow do trwalej ondulacji ,to w dzisiejszych czasach jest naprawde wiele super plynow kture naprawde nie nichcza az tak wloskow ,co jest bardzo wazne to ze fryzjer musi ciagle kontrolowac skret ,przy tych nowych produktach niepotrzeba juz 45 min, z plynem na glowie siedziec,nieraz wystarczy pare minut i skret jest ok
jezeli ale plyn zostanie dluzej na wloskach niz to jet konieczne,zaczyna sie proces odwrotny czyli rozkrecania tego skretu i jezeli wtedy przyjdzie urtwalacz na to to sianko murowane

jeszcze bardzo wazna kwestia jet badzo dokladnie ciepla woda wyplukanie plynu zanim nalozony zostanie utrwalacz,przynajmiej piec minut jezeli wloski sa gesta i bardzo dlugie to nawet i dluzej,a wtedy dopiero utrwalacz nalozony powinien byc na pare minutek

po rozkreceniu waleczkuw powinien fryzjer jeszcze raz nalozyc urwalacz zeby i koncuweczi zostaly dobrze urwalone,puzniej ino plukanko cieplutka woda zadnego szamponowania wloskuw no i bardzo wazne na koniec na pare miniut odpowiednia maseczke do wloskow,wiem bez szamponowania siedzi jeszcze smrodzik po trwalej w wloskach ale jak wyschna niebedzie go prawie wcale,po trwalej niepowino sie zaraz wloskow myc a brudne nie sa bo w karzdym utrwalaczu sa substancje myjace!

24 godziny wtedy wloskow nie myc jezeli rano loki nie sa takie to ino trochke je nawilzycz woda ,jest to bardzo wazne!

wiem duzo wam napisalam ale niestety ino w ten sposub umiecie ocenic prace fryzjera i wylapac bledy niestety duzo to otego zalezy

popytajcie poobserwujcie jak w danym zakladzie pracuja a napewno znajdziecie kogos kompetentnego i niebedzie wtedy pewno niespodzianek

powodzenia
AngelikaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 18:40   #946
Borówa
Przyczajenie

Trwała ondulacja? Co zrobić aby mieć ciut bardziej kręcone włosy

Mam włosy lekko kręcone, długość do szyi. Same się naturalnie trochę kręcą ale jak je rozczeszę to się prostują, więc suszę je dyfuzorem. Moja "fruzurka" wygląda raczej jak uczesana przez wiatr, z boku coś sie kreci natomiast z tyłu już troche mniej. Boję się eksperymentów z trwałą w obawie ze zostanę z sianem na głowie po upływie czasu.
Jakie jesy wasze zdanie na temat trwały? Czytałąm ze są różne ich rodzaje(kwaśna itp). Szukam też stron ze zdjęciam włosów kręconych z różnymi lokami.

>>>>>>>>>>>>>
Poślij kwiaty osobie, którą kochasz. Powód wymyślisz później.
Borówa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 18:41   #947
Blair16
Raczkowanie

Dot.: fale-->headlines kontra lekka trwała? /bylyscie kiedys zadowolone z trwalej?

ja trwałą mialąm 2 lata temu i wyglądalam bajecznie Cudowne loczki, włosy się nie zniszczyly (baaa... wzmocnily), dlugotrwaly efekt (ok. roku). Podczas majówki idę zrobić kolejną (musze byc piekna dla pewnego pana :P). Przed trwałą mialam cienkie i słabe wlosy. Teraz jest super
Blair16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 18:57   #948
lullaby22
Zakorzenienie

Dot.: Trwała ondulacja? Co zrobić aby mieć ciut bardziej kręcone włosy

Forum: Pytania do fryzjerki.
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 22:03   #949
Dinulka
Zakorzenienie

Dot.: fale-->headlines kontra lekka trwała? /bylyscie kiedys zadowolone z trwalej?

kurczę wydaje mi się,ze w lokach korzystniej wyglądam... ale trwałej moje włosy by nie wytrzymały
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 22:41   #950
sun_shine
Raczkowanie

o widze, że odgrzebano moj stary watek jak sie tak łatwo nie poddaje, więc odwiedzalam jeszcze kilku fryzjerow wciąz pytajac o trwała dajaca efekt olsenek i wszedzie slyszalam to samo : nie da sie ale idac za rada dziewczyn w innych watkach,wiem juz,ze tzw slimaczki moga dac podobny efekt
sun_shine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-28, 13:37   #951
Dinulka
Zakorzenienie

tak, tylko codziennie trzeba robić ślimaczki,a one i tak się rozpadają
Stary 2006-04-28, 15:49   #952
nielle
Raczkowanie

hmm ja od czasu do czasu robie sobie cos podobnego takim oto sposobem: po umyciu wlosow kiedy juz lekko podeschną na wolnym powietrzu, wcieram w nie trochę pianki (badź innego środka modelujacego), lapię garść włosów w dłoń, w drugą dłoń biorę suszarkę i suszę tak pasmo, po paśmie ugniatając wlosy. w razie gdyby wyszły z tego posklejane strąki, można je potem delikatnie rozczesać grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, a potem ewentualnie podkreślić fale jakimś kremem modelującym lub żelem.

aha zapomnialam dodać, że taki sposób modelowania sprawdza sie przy raczej pocieniowanych lekko wlosach..tak od polowy ich długości.

a co do trwalej, to tez skusilam sie na kwaśną kiedyś i to dwa razy. Chcialam nadac włosom wiecej puszystosci, i sprawic zeby mniej sie przetluszczaly, wcale nie marzylam o lokach. Niestety najgrubsze walki jakich mozna bylo uzyc i tak okazaly sie za cienkie i w efekcie dwa razy mialam pudla na glowie. Co do mniejszego przetluszczania sie wlosów, to też nie zaobserwowalam tego efektu. Jak mylam wlosy codziennie, tak myje do dzis Jedynym plusem bylo to, ze po rozprostowaniu tego siana przy pomocy suszarki i okraglej szczotki, wymodelowana fryzura trzymala mi sie cały dzien w nienaruszonym stanie. Wlosy byly bardzo podatnie na modelowanie, mozna je bylo wywijac doslownie w kazda strone. Cóż z tego, skoro na tym ucierpialy, bo byly matowe i ogolnie przesuszone..
nielle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 09:21   #953
Sovilo
Zakorzenienie

Dot.: Trwała ???

Podbijam temat. Zasatanawiam się czy mogę zrobic sama trwałą w domu? Nie chodzi mi o jakś super skręt, tylko grube loki... Przy zastosowaniu wszystkich punktów ostrożnościowych chyba nic złego nie powinno się stać? Zamierzam wypróbować na jednym pasemku włosów, kiedy będę robić trwałą mamie
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 09:25   #954
sylwiaa_
Raczkowanie

ja bym nie ryzykowała.zastanów się czy nie lepiej wydać kasę u fryzjera ale mieć przynajmniej pewność (jako taką bo różne rzeczy sie zdarzają) że nie zniszczy ci włosów.uważam że trwała to zbyt skomplikowany zabieg jak dla niedoświadczonej osoby.pamiętaj że włosy długo odrastają :P

sylwiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 09:38   #955
Sovilo
Zakorzenienie

Tak, masz rację Ale na jednym pasemku chyba zrobię Jakimś takim pod spodem, żeby nie było widać Właśnie zakończyłam lekturę wątków na temat trwałej i przeraża mnie nieumiejętność niektórych fryzjerów...
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 14:21   #956
Dinulka
Zakorzenienie

ja zawsze zakładam,że najgorszy fryzjer lepiej by to zrobił ode mnie
takie moje małe podsumowanie moich własnych umiejętności
ale tak już całkiem poważnie,to niektórzy fryzjerzy naprawdę są koszmarni :/
Stary 2006-05-03, 12:37   #957
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Dot.: Styling a trwała

up up, mnie tez to bardzo interesuje. jakby ktos cos wiedzial to prosze o info
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-03, 12:41   #958
Ninedin
Zakorzenienie

Mi fryzjerka tłumaczyła ,że styling to podnoszenie włosów Żeby nie były oklapnięte, moja mama robi na całe włosy właśnie styling, są lekko kręcone i nie przyklapnięte. Jakie są ceny to nie mam pojęcia Zaczeło mnie nosić, żeby to wypróbować u mojej fryzjerki razem z uczesaniem ok. 60 złPozdrawiam
Ninedin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-03, 12:46   #959
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Ninedin a jakiej dlugosci wlosy ma Twoja mama? i czy to nie niszczy wlosow tak jak headlines, bo slyszalam, ze po headlines dziewczyny mialy strasznie wysuszone wlosy, czasami wrecz spalone
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-03, 14:43   #960
Ninedin
Zakorzenienie

Ma krótkie włosy gęste i ciężkie styling robi po to,żeby je podnieść i żeby łatwiej się modelowały Nigdy nie miała spalonych,ale to raczej od fryzjerki zależy. Jak trzyma za długo ten płyn to mogą się spalić pamiętam, że raz w klasie maturalnej zrobiłam trwałą- jedna z najgorszych wizyt u fryzjera w moim życiu Trzymała płyn za długo i włosy sie spaliły, zamiast loków miałam suche siano Na moją zdegustowaną mine odpowiedziała, że to moja wina bo po co chcę loki skoro mam naturalnie falowane włosy to była moja ostatnia przygoda z trwałą no i oczywiście z tą fryzjerką Teraz po wielu farbowaniach włosy już nie kręcą sie tak jak kiedyś zwłaszcza te na wierzchu- styling zaproponowałą mi moja fryzjerka,i tak się zastanawiam czy się nie skuszę Pozdrawiam

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości