Panny Młode 2008 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-04, 10:17   #3001
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Panny Młode 2008

aniatr - zgadzam się, że w tym roku wydali piękną kolekcję, z ubiegłorocznej nic bym nie wybrała dla siebie

sabatina - mnie się najbardziej podoba druga i trzecia suknia z Twoich fotek z lekkim wskazaniem na drugą

anisia - piękne suknie bardzo mi się podobają, ale ja akurat bym sobie ich nie wybrała
w ogóle często mam tak, że coś bardzo mi się podoba na kimś, ale wiem, że mi by to nie pasowało albo nie czułabym się w tym dobrze
Pierwsza suknia z Twojego pierwszego "rzutu" bardzooo mi się podoba !
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:03   #3002
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
"Nieruchomość nabyta przed zawarciem małżeństwa nie będzie wchodziła w skład majątku wspólnego, ale stanowiła majątek osobisty danej osoby.

Warto dodać, że małżonkowie przez zawarcie umowy notarialnej mogą ograniczyć, rozszerzyć lub wyłączyć wspólność ustawową. Co to oznacza:

Rozszerzyć - dotyczy to wyłącznie przedmiotów nabytych przed wstąpieniem w związek małżeński i przedmiotów, które na mocy ustawy zaliczane są do majątku odrębnego."

Kakusia wygląda to tak jak wyżej zacytowane, mąż może ustanowić Cię po ślubie współwłaścicielką mieszkania a co za tym idzie współwłaścicelką kredytu poprzez rozszerzenie wspólności ustawowej.
Dziekuje Ci za wyjasnienie troszke mnie to zmartwilo... ale

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
mozesz tez byc wpisana jako wlasciciel mieskzania, niezaleznie od tego ze kredyt jest na narzeczonego

wazne zebys byla wpisana na umowie kupna i potem w ksiedze wieczystej

jesli tego nie zrobisz, to zgodnie z prawem po slubie NIE JESTES wlascicielem meiszkania, bo nabyty przed slubem majatekNIE STAJE SIE czescia majatku wspolnego

CHYBA ZE podpiszecie u notariusza intercyze rozszerzajaca i obejmie CIebie wtedy wlasnoscia meiszkanie. albo narzeczony po slubie da Tobie darowizne- jest ona nieopodatkowana, wtedy bedziesz mogla sie wpisac do ksiegi wieczystej jako wlasciciel

LATWIEJ JEDNAK I TANIEJ jest jesli od poczatku zostaniesz wpisana w umowie kupna i w ksiedze wieczystej, bo i notariusz i wszystkie wpisy do ksiag potem KOSZTUJA!
to mnie pocieszylo... Wole sobie zaoszczedzic tych kosztow i chyba faktycznie jesli tylko mozna, to bede dazyc do tego by zostac wpisana na umowe kupna i do ksiegi wieczystej... Ale powaznie mozna tak mimo ze kredyt bedzie na Narzeczonego czyli prawnie jeszcze obca osobe???
Kurcze wlasnie najbardziej boje sie tych skomplikowanych jak dla mnie spraw prawnych (kto kupuje, kto wlascicielem, na kogo kredyt, co sie z tym dzieje po slubie itd itd...)

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:09   #3003
tiffi1
Rozeznanie

Witajcie w Nowym Roku - wszystkiego co dobre i piękne życzę wam.

A u mnie cóż przestój z sukniami, te które mi sie podobają kosztują 3,5-4 tyś i wcale ich nie za dużo. czau coraz mniej zostało, a ja nie mam wybranej suknii. Poza tym jakoś pomału do przodu, bo już mamy wstępnie zarezerwowanego kamerzystę spotkanie w przyszłym tyg.
Pozdrawiam
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:35   #3004
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2008 Już niedługo pierwsze śluby tegorocznych PM, ale fajnie
Nasze przygotowania też na razie stoją tylko w niedzielę idziemy na ostatnie nauki i zostanie jeszcze tylko poradnia

czekoladka, gratuluję
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 14:57   #3005
*sloneczko*
Zadomowienie

a ja teraz jestem na etapie poszukiwania szkoly tanca.. gdyby ktoras z was dziewczynki znala jakas dobra szkole z wawy bylabym wdzieczna za info nie ma to naj cos wyprobowanego
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 14:59   #3006
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Wszytkiego dobrego w Nowym Roku, przyszło... tegoroczne Panny Młode.
No i ten "przyszły" rok zmienił się w "ten" rok. Machina przyspiesza. Czas się wziąc za przygotowania, bo do maja niedaleko... Mały kolejny kroszek juz wykonany i DJ zarezerwowany
Nenah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 15:03   #3007
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

w wawie polecam riviere.

ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 15:25   #3008
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysmay1 Pokaż wiadomość
w wawie polecam riviere.
dzieki
Stary 2008-01-04, 15:28   #3009
gosiunia22
Zadomowienie

Kalex, piękna suknia Gratuluję wyboru (Chociaż ja bym się w niej nie widziała, no ale wiadomo - każda ma inną figurę, wzrost itp.).

Dziewczyny, czy nauki przedmałżeńskie są w jakiś sposób powiązane z poradnią? Jeśli tak, to jak?

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 17:07   #3010
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy nauki przedmałżeńskie są w jakiś sposób powiązane z poradnią? Jeśli tak, to jak?
Zazwyczaj na naukach jest już wliczona poradnia,tzn,przychodzi ktos z poradni i nigdzie samemu nie trzeba łazić i ma się z głowy.Ale oczywiscie trzeba zapytac,bo nie zawsze tak jest i wtedy trzeba samemu sobie isc po zaswiadczenie z poradni...
Stary 2008-01-04, 17:17   #3011
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

u nas do poradni trzeba sie samemu fatygowac. ale jest przy Kosciele

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 17:26   #3012
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
U nas jest podobnie. Na świadectwie ukończenia kursu przedmałżeniskiego jest też miejsce na podbicie spotkań w poradni. Są na to przewidziane 3 osobne spotkania. Poradnia jest też gdzies przy kościele. No nic niedługo trzeba będzie to uzupełnić.
Nenah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 19:48   #3013
*sloneczko*
Zadomowienie

patrze ze chyba jestem w najlepszej sytuacji- u mnie kursy przedmalzenskie byly przeprowadzane w klasie maturalnej tak wiec jeden problem mam z glowy
Stary 2008-01-04, 20:26   #3014
_carmen_
Raczkowanie

Słoneczko, u mnie też to samo Chociaż u nas to zalezy od parafii. U jednego trzeba miec nauki u mnie wystarczy zaświdczenie ze szkoły.

_carmen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 20:47   #3015
ryjek_1
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego w 2008! To będzie nasz rok!!! U mnie w przygotowaniach zastój. Mamy już kościół, sale, kamerzystę, fotografa, nauki i poradnie, obrączki, auto załatwione. Ostatnio wybraliśmy zaproszenia http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...%206&katalog=3 takie troszkę zwariowane, ale bardzo nam się podobają. Odwiedziłam też parę salonów. W jednym dowiedziałam się, że jak się zdecyduje u nich kupować na pół roku przed ślubem to dodatki takie jakie sobie wybiorę dostanę gratis.
Trzymajcie się cieplutko.
ryjek_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 21:33   #3016
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo za opinie

dla mnie akurat ten fason jest idealny, fajnie podkreśla figurę

a tak poza tematem sukni to w poniedziałek idę z TŻ-tem na 1 spotkanie do poradni małżeńskiej

emi - a Ty już masz wybraną suknię, bo do Waszego ślubu jeszcze tylko 3 miesiące
no tak własnie za trzy miesiace tylko ja biore slub cywilny ale juz wklejam sukienke oczywiscie biała
http://www.allegro.pl/item287546895_...44_tu_42_.html
Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
witam Wszystkie panny mlode, dolaczam do waszego grona. Slub mamy do 5 lipca 2008 i mam juz suknie , sale i dj.
Ale mam problem, mieszkam za granica, ze znalezieniem Fryzjera i makijazystki w Kaliszu lub okolicach. Moze cos godnego polecenia?

Prosze o pomoc drogie panie.

Dziekuje
wiesz ja mam do Kalisza nie daleko tez cos bede szukac takze napewno napisze
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 21:43   #3017
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anisia Pokaż wiadomość
Moje typy
Trzecia śliczna, pamiętasz może co to za firma?

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
A jak to jest z tymi naukami
My 20 zaczynamy kurs przedmazeński w kościele (to to samo?) a słyszałam też że trzeba zaliczyć poradnie - to ksiądz osyła czy na własna rękę się szuka
Kompletnie jestem zielona
Kurs to to samo co nauki, a do Księdza idziemy właśnie w sprawie m in. poradni, ostatnio nam jakąś polecał, ale nam z głowy umknęło
Stary 2008-01-04, 22:33   #3018
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Kalex, piękna suknia Gratuluję wyboru (Chociaż ja bym się w niej nie widziała, no ale wiadomo - każda ma inną figurę, wzrost itp.).
dziękuję
nie będę skromna i powiem,że mnie akurat pasuje i ze względu na figurę i na wzrost - skromność dar dziewczęcia
Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Nenah Pokaż wiadomość
U nas jest podobnie. Na świadectwie ukończenia kursu przedmałżeniskiego jest też miejsce na podbicie spotkań w poradni. Są na to przewidziane 3 osobne spotkania. Poradnia jest też gdzies przy kościele. No nic niedługo trzeba będzie to uzupełnić.
u mnie tak samo;
my kurs mamy zrobiony, w poniedziałek idziemy na 1 spotkanie do poradni...
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 07:24   #3019
marta12101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci za wyjasnienie troszke mnie to zmartwilo... ale

to mnie pocieszylo... Wole sobie zaoszczedzic tych kosztow i chyba faktycznie jesli tylko mozna, to bede dazyc do tego by zostac wpisana na umowe kupna i do ksiegi wieczystej... Ale powaznie mozna tak mimo ze kredyt bedzie na Narzeczonego czyli prawnie jeszcze obca osobe???
Kurcze wlasnie najbardziej boje sie tych skomplikowanych jak dla mnie spraw prawnych (kto kupuje, kto wlascicielem, na kogo kredyt, co sie z tym dzieje po slubie itd itd...)
my ostatnio bralismy kredyt i jestem na 90 procent pewna ze nie ma znaczenia, ze kredyt tylko na narzecznego bedzie. ale on bedzie sie staral przed slubem o niego czy po slubie?

najlepiej zadzwon do jakiegos doradcy kredytowego, nie chce kryptoreklamowac, my np korzystalismy z expandera. doradza wam jakie banki maja jakie oferty i jak to bedize wygladac

ale i tak warto byc naumowie kupna, a potem w akcie notarialnym i w ksiedze wieczystej

pozdrawiam
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-05, 08:30   #3020
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
my ostatnio bralismy kredyt i jestem na 90 procent pewna ze nie ma znaczenia, ze kredyt tylko na narzecznego bedzie. ale on bedzie sie staral przed slubem o niego czy po slubie?

najlepiej zadzwon do jakiegos doradcy kredytowego, nie chce kryptoreklamowac, my np korzystalismy z expandera. doradza wam jakie banki maja jakie oferty i jak to bedize wygladac

ale i tak warto byc naumowie kupna, a potem w akcie notarialnym i w ksiedze wieczystej

pozdrawiam
Tak, mamy zamiar w lutym - marcu wziac kredyt, a slub dopiero we wrzesniu. Narzeczony w polowie lutego dowie sie czy przedluza z Nim umowe a tym samym bedzie na umowie na czas nieokreslony (podobno wymog w bankach) - dlatego TZ bierze go na siebie. Ale nie chce zeby po slubie okazalo sie, ze mieszkanie jest JEGO a ja prawnie nie jestem tam nikim. Sama rozumiesz - jak to napisalas - warto byc na umowie
Taki doradca kredytowy pewnie sporo kosztuje... ale na pewno podowiaduje sie w bankach o mojej sytuacji.
Kurcze glupia sytuacja troche, bo to tak jakbym nie ufala TZtowi, ale wkoncu malzenstwo to tez w jakis tam sposob prawny zwiazek zalegalizowany (bo przeciez mozna by bylo zyc na kocia lape prawda?), wiec jak legalizujemy wspolny zwiazek to i zalegalizujmy wspolne mieszkanie
Nawet nie probowalam napominac TZtowi o wczesniejszym slubie cywilnym... Nie zgodzilby sie. On jest za bardzo przywiazany i psychicznie nastawiony do tej daty slubu Koscielnego (27.09.2008), poza tym za dobrze Mu jest w domu zeby mial wczesniej z niego wychodzic
Ale jak Mu mowie - zamieszkajmy ze soba wczesniej, 2-3 miesiace przed slubem, to slysze, ze niieee bo tak nie mozna, bo to grzeeech... a po cywilnym to juz malzenstwem bysmy byli wiem wiem, kombinuje.
Dziekuje Marta za zainteresowanie i odpowiedzi Sprobuje sie jak najszybciej czegos dowiedziec w tej sprawie w banku i napisze!

BTW Rozmawialam wlasnie z mama na ten temat i poparla Cie ze warto skorzystac z takiego doradcy

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2008-01-05 o 09:27
Stary 2008-01-05, 09:07   #3021
_carmen_
Raczkowanie

Kalex to ja też poproszę zdjęcie Twojej sukienki
U mnie w przygotowaniach przestój.

_carmen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 09:22   #3022
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _carmen_ Pokaż wiadomość
U mnie w przygotowaniach przestój.
Hehe z tego co widze to u wiekszosci jest przestoj

Nasza Córunia

Stary 2008-01-05, 09:31   #3023
asiulka84
Raczkowanie

a u mnie wrecz przeciwnie: ja zalatwiam suknie, buty i dodatki a razem zalatwiamy zaproszenia, a dokladnie mamy juz wybrane i teksty wymyslamy bo chcemy juz wydrukowac, poza tym czekamy na obraczki bo maja na dniach dzwonic no i mamy isc ogladac garnitury dla TZ wiec ogolnie jak na pol roku przed to duzo sie dzieje. pozdrawiam
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 09:51   #3024
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:

pozdrawiam
Nie jestem do końca przekonana, czy dla banku to jest wszystko jedno kto widnieje na umowie kupna nieruchomści a kto bierze kredyt (jestem bankowcem) Osoba widniejąca na umowie jako współwłaściciel powinna być włączona do umowy kredytowej - a w przypadku kakusi obniży to wam znacznie zdolność kredytową.

W sytuacji o której piszecie TŻ jest współwłaścicielem mieszkania (połowa jest jego) a cały kredyt sam spłaca, natomiast kakusia jest właścicielką drugiej połowy i nie ma żadnych obciążeń. W sytuacji niewypłacalności TŻ-a bank nie mógłby zabrać całej nieruchomości bo właścicielką połowy jest kakusia .....więc bank nigdy się na coś takiego nie zgodzi (totalna głupota wychodzi - nie ponoszac nakładów staję się współwłaścicielem połowy wartości nieruchomości, kązdy by tak chciał), no chyba że kakusia wpłaci połowę wartości nieruchomości

Trochę to skomplikowane , ale kakusia nie chciałabym się tu mądrzyć, ale czy nie lepiej porozmawiać z TŻ-em niż knuć za jego plecami, umawiac się z doradcami itd ? To chyba nie od tego powinno się zaczynać małżeństwo ? No chyba że już o tym rozmawialiście, a może warto zostawić sprawę kupna mieszkania do momentu aż weźmiecie ślub, no chyba ze Twój TŻ też się chce zabezpieczyć na jakąś ewentualność ? Wiem, wiem mam skrzywienie zawodowe w postaci chorobliwej podejrzliwości po 4 latach pracy w Kancelarii Prawnej ....... co ludzie wyprawiają przy podziałach majątku podczas rozwodów i tuż przed ślubami
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 09:52   #3025
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
a u mnie wrecz przeciwnie: ja zalatwiam suknie, buty i dodatki a razem zalatwiamy zaproszenia, a dokladnie mamy juz wybrane i teksty wymyslamy bo chcemy juz wydrukowac, poza tym czekamy na obraczki bo maja na dniach dzwonic no i mamy isc ogladac garnitury dla TZ wiec ogolnie jak na pol roku przed to duzo sie dzieje. pozdrawiam
Ja mam jeszcze 8 miesiecy do slubu, ale po co mi teraz suknia, buty, dodatki? Po co TZtowi teraz garnitur? Na to przyjdzie czas! A po co Nam teraz obraczki? Moj przyszly szwagier odebral obraczki miesiac przed slubem i bylo
Zaproszeniami zajmiemy sie za miesiac, moze nawet dwa.
Nie panikuje, wrecz przeciwnie, na luzie do tego podchodze Na sukienke to bym sie teraz napatrzyla za bardzo i co obraczki sie beda niepotrzebnie kurzyc a tak to beda jak swieze buleczki poza tym w zimie palce sa 'chudsze' wiec po co mam teraz przymierzac jak w lecie spuchna mi o 1-2 rozmiary?
No a wiadomo - najwazniejsze sprawy dawno juz zalatwione
teraz na luzie na kurs tanca, odbebnic poradnie i znow chwila nic nie robienia (a raczej robienia-sesja). No ale to ja tak widze, a kazdy przygotowuje w swoim tempie

Nasza Córunia

Stary 2008-01-05, 09:55   #3026
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83
Exclamation Dot.: Panny Młode 2008

a u mnie dzieje sie zletesciowa przyszla sie wtraca miesza wybiera wszystko a nawet gosci zaprasza o ktorych my nie mamypojecia kim saodeszla mi ochota na poszukiwania sukni,,,zaproszenia jedynie moge sobie sama wybrac bo bede miala robione rtecznie przez kolezanke...noi kloce sie z TZLADNIE TO WYGLADA
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 10:01   #3027
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
Nie jestem do końca przekonana, czy dla banku to jest wszystko jedno kto widnieje na umowie kupna nieruchomści a kto bierze kredyt (jestem bankowcem) Osoba widniejąca na umowie jako współwłaściciel powinna być włączona do umowy kredytowej - a w przypadku kakusi obniży to wam znacznie zdolność kredytową.

W sytuacji o której piszecie TŻ jest współwłaścicielem mieszkania (połowa jest jego) a cały kredyt sam spłaca, natomiast kakusia jest właścicielką drugiej połowy i nie ma żadnych obciążeń. W sytuacji niewypłacalności TŻ-a bank nie mógłby zabrać całej nieruchomości bo właścicielką połowy jest kakusia .....więc bank nigdy się na coś takiego nie zgodzi (totalna głupota wychodzi - nie ponoszac nakładów staję się współwłaścicielem połowy wartości nieruchomości, kązdy by tak chciał), no chyba że kakusia wpłaci połowę wartości nieruchomości

Trochę to skomplikowane , ale kakusia nie chciałabym się tu mądrzyć, ale czy nie lepiej porozmawiać z TŻ-em niż knuć za jego plecami, umawiac się z doradcami itd ? To chyba nie od tego powinno się zaczynać małżeństwo ? No chyba że już o tym rozmawialiście, a może warto zostawić sprawę kupna mieszkania do momentu aż weźmiecie ślub, no chyba ze Twój TŻ też się chce zabezpieczyć na jakąś ewentualność ? Wiem, wiem mam skrzywienie zawodowe w postaci chorobliwej podejrzliwości po 4 latach pracy w Kancelarii Prawnej ....... co ludzie wyprawiają przy podziałach majątku podczas rozwodów i tuż przed ślubami
Dziekuje za Twoje zdanieteraz to mam juz zupelny metlik w glowie!
Ale spokojnie, ja nic nie mam zamiaru knuc za plecami TZta! Wrecz przeciwnie - razem doradzimy sie doradcy kredytowego. Narzeczony wie, ze chcialabym aby to mieszkanie bylo na Nas.
Mieszkanie mamy zaklepane, ciotka TZta trzyma je Nam od paru miesiecy - umowilismy sie ze do lutego, zeby kredytu nie musiala brac moja mama, a juz TZ. Poza tym do czasu slubu chcielismy go remontowac.
Czyli wychodzi na to, ze nie moge ani byc wspolwlascicielem kredytu - bo obnize zdolnosc kredytowa, ani nie moge byc wspolwlascicielem mieszkania ???? Czyli prawnie nie bede miala nic wspolnego z tym mieszkaniem tak?
Sama mowisz ze masz skrzywienie zawodowe... wiec choc troszke mnie rozumiesz, dlaczego chcialabym aby to mieszkanie bylo Nasze wspolne - Nasz majatek, Nasza wlasnosc, nie tylko na codzien, ale takze prawnie. Kredyt bede oczywiscie splacac razem z TZtem, ale przed bankiem to tylko TZ moze wykazac sie zarobkami. Ja mam tylko kredyt studencki Eh... chyba musze sie jak najszybciej podowiadywac jak to jest...
A Czekoladko - slub cywilny zmienia postac rzeczy prawda?

Nasza Córunia

Stary 2008-01-05, 10:02   #3028
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

jak mozna dodac zdjecie sukni bo chcialam pokazac Wam co mi sie podoba?
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 10:04   #3029
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich w tym "NASZYM" 2008 roku
Jestem na tym samym etapie przygotowań tzn suknia wybrana już czekam na przymiarkę, w przyszłym tygodniu jade po buty i inne dodatki, zaproszenia w trakcie umawiania się ze sprzedającym co do tekstu, czcionki itp, obrączki zamówione czekamy na odbiór ale tz mówi że na garnitur to on ma jeszcze czas Różnica jest taka że my nie pół roku a 3 i pół miesiąca:P
Wybieramy się do poradni ale trudno sie zmobilizować... Kakusia nie wiesz jak jest otwarta poradnia przy kościele sw. Mikołaja?? bo my po naukach mamy zupełnie inne terminy podane niż np mówił nam mój kuzyn który robił je niedawno, są jakieś nieaktualne dane na stronie kurii

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 10:09   #3030
czekoladka79
Zadomowienie

Tak ślub cywilny zmieni sporo, ale wówczas też przystępujecie razem do kredytu .....więc zdolność kredytowa znów się obniży A moze lepiej zostawić sprawy tak jak są i za rok, dwa załatwić wszystko u notariusza?
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości