Panny Młode 2008 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-13, 13:24   #3181
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008

A ja się nieco "przejęzyczyłam" Chodziło mi o termin w kościele - rok przed, a salę - dwa miesiące przed udaniem się do kancelarii

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 14:24   #3182
katalinka17
Zadomowienie

Panny Młode 2008

Lipcowe Panny Młode wpisujcie się, fajnie będzie pogawędzić o przygotowaniach do tego Ważnego Dnia

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 20:43   #3183
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Sale 1,5 roku przed ślubem załatwiałam bo w Raciborzu pozniej dostalabym moze jedynie Raciborska ktora mi sie nie podoba
U ksiedza bylam tuz po zalatwieniu sali to sie zdziwil ze tak szybko ale zaklepal nam termin ktory potem potwierdzil mailem( jak juz utworzyl kalendarz:0) My weźmiemy 2 msze-sobotnia ślubna a niedzielna za zmarłych z obu stron.To takie ugruntowanie tego ze utworzylismy rodzine ktora spaja nasze obie.Poza tym msza ślubna jeżeli nie ma czytania i psalmów z wlasciwej dacie niedzieli nie zwalnia z obowiązku uczestnictwa we mszy niedzielnejDlatego w kosciele w Miedzyzdrojach np. msze ślubne są tylko na wieczornych mszach sobotnich (17.30 i 19)
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 20:46   #3184
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

dziewczyny byłam na targach w pałacu Kultury no i jakoś nic ciekawego, ciasno, mniejw ystawców nioz na Torwarze, tylko pokazy w Kongresowej były fajne.

Poza tym prawie mam wybraną sukienkę, pisze prawie, bo umowa jeszcze nie podpisana i narazie walczę z myślami i budżetem.

My tez byliśmy na targach w Pałacu Kultury. Zgodzę się z tym, że było ciasno, do niektórych stoisk ciężko było się dostać. Wystawców też wielu nie było, ale generalnie jesteśmy zadowoleni. Szukaliśmy zaproszeń i obrączek i znaleźliśmy i przy okazji samochód i na pokazach wpadły mi w oko 3 sukienki także mimo wszystko nie żałujemy, że byliśmy.
a do ślubu zostało nam 7 miesięcy i 17 dni
Pozdrawiam
Aaanniiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 09:30   #3185
duralek
Przyczajenie

Czesc dziewczyny!!
mam pytanie - czy możecie mi napisac co sie bardziej oplaca na wesele - wynająć sale z kucharką czy wynając sale ze swoim kucharzem?? mozecie mi powiedziec jak bardzo różnią sie ceny?? pozdrawiam
duralek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 09:35   #3186
calva
Raczkowanie

GG do calva

fajnie że coraz więcej nas na 23 sierpnia

my już mamy obrączki odebrane są cudne we czwartek ide po zaproszenia odebrać

czas leci i coraz blizej tego najważniejszego dnia

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 10:14   #3187
sanetka
Zakorzenienie

po weekendowym weselu wiem jedno: nigdy w zyciu winietek i rozsadzania gosci

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 10:16   #3188
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
po weekendowym weselu wiem jedno: nigdy w zyciu winietek i rozsadzania gosci
dlaczego?
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 10:26   #3189
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
dlaczego?
swoich najlepszych znajomych posadzili razem. a reszte rozsadzili jak leci, w ogole nie przemyslane to bylo. pojedyncze pary mieszali ze znajomymi. na dodatek 2 sale-w jednej mlodzi w drugiej starsi.efekt- nie bylo sie do kogo odezwac, z kim pobawic. dziewczyna obok mnie siadla odwrocona do mnie plecami-moglam sobie podziwiac jej krosty na plecach.
bardzo malo osob bylo z tego zadowolonych. ja swoim gosciom tego nie zrobie-niech sobie siadaja jak chca. a ze bedzie przy tym troche zamieszania-trudno

Stary 2008-01-14, 11:55   #3190
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R
Cytat:
Napisane przez duralek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!
mam pytanie - czy możecie mi napisac co sie bardziej oplaca na wesele - wynająć sale z kucharką czy wynając sale ze swoim kucharzem?? mozecie mi powiedziec jak bardzo różnią sie ceny?? pozdrawiam
ceny sie roznia za osobe ale suma sumarum wychodzi mniej wiecej nato samo... dodatkowo jesli jest remiza lub cospodobnegoto sama para mloda za zapierdzial... liczenie talerzy po weselu,sztuccy,szklanek (jak sie cos potluklo tosie placi) dodatkowo sprzatanie,pilnowanie i ogolem mega zachodu. A tak jestes gosciem na wlasnym weselu... Wiem bomoi przyszli tesciowe jak wyprawiali corce wesele to zrobili w remizie(bo taniej) a teraz nam mowia ze sala i koniec bo mniej nerwow, mniej ganiania itp. ja osobiscie jestem z lokalem ;-)

Cytat:
swoich najlepszych znajomych posadzili razem. a reszte rozsadzili jak leci, w ogole nie przemyslane to bylo. pojedyncze pary mieszali ze znajomymi. na dodatek 2 sale-w jednej mlodzi w drugiej starsi.efekt- nie bylo sie do kogo odezwac, z kim pobawic. dziewczyna obok mnie siadla odwrocona do mnie plecami-moglam sobie podziwiac jej krosty na plecach.
bardzo malo osob bylo z tego zadowolonych. ja swoim gosciom tego nie zrobie-niech sobie siadaja jak chca. a ze bedzie przy tym troche zamieszania-trudno
co do winietek to sie niezgodze... ale wszystko zalezy od sali i od rodzinki... ja postawie winietki i wynajme swiadka zeby pomogl gosciom szukac swojego miejsca... ladnie to wyglada,jak nie ma osoby ktora pomaga szukac gosciom to robi sie mega zamieszanie... a gosciom wszystkimi tak sie nigdy nie dogodzi...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-14 o 13:16 Powód: post pod postem
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 13:36   #3191
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

Ja powiem szczerze,że też nie jestem zwolenniczką rozsadzania gości.Jakoś mi się nie widzi narzucanie ludziom tego,gdzie ma usiąść.Raz byłam na takim weselu i właśnie z tego powodu to było najgorsze wesele ja jakim byłam...nie było do kogo się odezwać,siedziałam jak na stypie MASAKRA!!
Na moim na pewno nie będzie czegoś takiego!!O NIE!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 15:34   #3192
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość

Ja powiem szczerze,że też nie jestem zwolenniczką rozsadzania gości.Jakoś mi się nie widzi narzucanie ludziom tego,gdzie ma usiąść.Raz byłam na takim weselu i właśnie z tego powodu to było najgorsze wesele ja jakim byłam...nie było do kogo się odezwać,siedziałam jak na stypie MASAKRA!!
Na moim na pewno nie będzie czegoś takiego!!O NIE!!!
popieram moim zdaniem to tez beznadziejny pomysł!! nie ma to jak kazdy usiadzie gdzie chce gadaja bawia sie i nie siedza jak słupy soli na weselu z niezadowolenia
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 15:57   #3193
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emi22 Pokaż wiadomość
popieram moim zdaniem to tez beznadziejny pomysł!! nie ma to jak kazdy usiadzie gdzie chce gadaja bawia sie i nie siedza jak słupy soli na weselu z niezadowolenia
a ja pousadzam swoich gości. Byłam na weselu z winietkami i bez i mam porównanie - na weselu bez winietek to była wieś - więcej ludzi było wtedy niezadowolonych jakieś dostawianie i przestawianie krzeseł, ciotki które sobie ubzdurały, że będą siedzieć obok państwa młodych - a mieli tam świadkowie siedzieć itd. Na weselu z winietkami też ludzie byli niezadowoleni, ale mniej. A my mały średniej wielkości wesele (ok 65 os.) i dokładnie wiemy kto kogo lubi i gdzie kto chce siedzieć, a gdzie nie, więc powinno być dobrze. Tym bardziej, że przy zapraszaniu gości wynikało z rozmowy że myślimy właściwie co do upodobań personalnych więc unikniemy sytuacji typu, że zostaną pojedyncze miejsca.
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 16:07   #3194
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez nysiunia Pokaż wiadomość
a ja pousadzam swoich gości. Byłam na weselu z winietkami i bez i mam porównanie - na weselu bez winietek to była wieś - więcej ludzi było wtedy niezadowolonych jakieś dostawianie i przestawianie krzeseł, ciotki które sobie ubzdurały, że będą siedzieć obok państwa młodych - a mieli tam świadkowie siedzieć itd. Na weselu z winietkami też ludzie byli niezadowoleni, ale mniej. A my mały średniej wielkości wesele (ok 65 os.) i dokładnie wiemy kto kogo lubi i gdzie kto chce siedzieć, a gdzie nie, więc powinno być dobrze. Tym bardziej, że przy zapraszaniu gości wynikało z rozmowy że myślimy właściwie co do upodobań personalnych więc unikniemy sytuacji typu, że zostaną pojedyncze miejsca.
przepraszam ja jestem ze wsi ale nie uwazam ze wesele bez winietek było jak wies wszyscy sie dobrze maja bawic a nie jak sztywniaki sie zachowywac...a jesli ktos chce sie przesiasc zawsze chyba mozna przesunac sie o jedno miejsce w bok prawda???
Stary 2008-01-14, 16:22   #3195
katia0117
Zadomowienie

naprawdę dobijają mnie wypowiedzi ludzi,typu"to była wieś"itp...Dla mnie własnie takie stwierdzenia są wyrazem mega wiesniactwa i buractwa,bo ja rozumiem,że mozna mieć inne zdanie,ale żeby zaraz uzywać tego typu epitetów?no cóż...widać taka juz jest "KULTURA"ludzi z miasta
Stary 2008-01-14, 17:32   #3196
Kakusia
Zakorzenienie

Ja tez nie wyobrazam sobie narzucac swoim gosciom gdzie i kolo kogo maja siedziec Na kazdym weselu jakim bylam kazdy siadal jak chcial - czasem byla chwila zamieszania a czasem szybka pilka i kazdy juz siedzial
Oczywiscie w miare mozliwosci postaram sie kazdego poinformowac jak mniej wiecej beda stoly na weselu ustawione, zeby zasugerowac, ze kolo Panstwa Mlodych siedza tylko i wylacznie swiadkowie. Oczywiscie Rodzice - zarowno jedni jak i drudzy - takze beda miec zarezerwowane miejsca - reszta rodzinki niech siada wedlug opodoban

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 17:41   #3197
wwika
Przyczajenie

GG do wwika Send a message via Skype™ to wwika

reśka mój też nie ma głowy do dat nie martw sie
wwika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 17:42   #3198
kodeina
Zakorzenienie

a ja właśnie jestem na etapie robienia winetek. W zasadzie moja rodzina odradza mi ten pomysł ( dla nich to nowość o tego się boją) ale ja byłam w te wakacje na dwóch weselach z wyznaczonymi miejscami i było super Chyba niektózy obawiają się że zrobimy totalną mieszankę ludzi...a ja wręcz przeciwnie posadzę ich tak jakby usiedli gdyby mogli wybierać. Gości mam prawie takich samych jak u mojej siostry ( 2 lata temu) , oglądam zdjęcia i widzę kto koło kogo siedział myślę że miło się zaskoczą

Właśnie wróciłam od fryzjera. Z balejażu jestem zadowlona...co do fryzury to nie jestem pewna...
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 17:44   #3199
Martiszon1983
Przyczajenie

[quote=kodeina;6276098]rozmontowałam jedno zaproszenie i sprawa ze wstążeczką wygląda tak: kalka + kartka z drukiem są przedziurkowane dwa razy w odstępie około 1 cm. wstążka jest sprytnie przełożona tak że kartki razem się trzymają a nie jest użyty żaden klej przełóż wstążkę tak że od spodu jest gładko a na górze są dwa końce , jeden zostaw dłuższy i przełoż go przez sąsiedną dziurkę ( w której już jest jeden koniec wstążki , od spodu przełóż wciąż ten sam koniec przez tą pierwszą dziurkę - kokardka gotowa. nie wiem czy dość zrozumiale to opisałam...

Trochę zawile alllleee jak się za nie zabiorę to pewnie będzie inaczej - pięknie dziękuję
Martiszon1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 17:56   #3200
aguladomelowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Lipcowe Panny Młode wpisujcie się, fajnie będzie pogawędzić o przygotowaniach do tego Ważnego Dnia
Katalinka17 ślubujemy tego samego dnia
aguladomelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 18:34   #3201
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam od fryzjera. Z balejażu jestem zadowlona...co do fryzury to nie jestem pewna...
To zrób zdjęcie i pochwal się nową fryzurką
Stary 2008-01-14, 18:57   #3202
sanetka
Zakorzenienie

ja jednak wole bez winietek. co do miejsc to chyba kazdy widzi gdzie siedza mlodzi, obok tylko dwa miejsca dla swiadkow bo wiem ze rodzice beda woleli siedziec obok cioc i wujkow. zreszta jak goscie wejda to od tego sa swiadkowie zeby przypilnowac gosci zeby nie zajeli miejsc zarezerwowanych dla mlodych.

i gadanie ze wiadomo jak kogos posadzic takie dziwne. tu niby tez wiedzieli i co...kazdy siedzial jak kolek, ani sie odezwac ani nic. rodzicow posadzili obok obcych ludzi. my tez siedzielismy przy stole z tzw. przyjezdnymi czyli obcymi z innego konca polski. wedlug mnie powinni nas posadzic przy drugim stole gdzie siedzialo 3 moich kuzynow i kuzynek-tym bardziej ze jestesmy bliska rodzina. bo tamten stol byl dla rodziny ale jak to sie okazalo dla tej "wybranej"

Stary 2008-01-14, 20:08   #3203
bbasia23
Raczkowanie

Post Dot.: Panny Młode 2008

Dziewczynki a co z kotylionami-przypinkami dla gosci?
Ja już sama nie wiem czy wogóle bedą u mnie czy nie. Na każdym weselu jakim byłam zawsze były kokardki ale... . Nie wiem może sama wymysle jakies inne zamiast kokardek albo wogole z nich zrezygnuje. Macie moze jakies pomysły? Chciałabym zaskoczyć swoich gości oryginalnymi przypinkami Najpierw chciałam zrobic takie malutkie kokardki-aplikacje (ok.2cm/2cm), skleic dwie ze sobą ale mysle ze moze aż za skromne będą. Myslalam tez o serduszkach ale moze to zbyt takie... potem pomyslalam o aplikacjach obraczek, również sklejonych ze sobą, i myslalam zeby jedną strone powyszywać jakimis koralikami ale jak pomyśle ile pracy trzeba w to wlożyć żeby zrobić ponad 200 takich kotylionów...a gotowe można kupić/ ehhhh i tak cały czas mam w głowie te przypinki, jeszcze 257 dni do ślubu a ja już zaczynam "wariować". Jeszcze zaproszenia... zrobiłam wprawdzie juz kilka ale nie wiem czy jeszcze cos nie zmienie, aaaa i jeszcze podziekowania dla gości. Bedą to sliczne , piankowe różyczki "przechodzące" przez małe karteczki z wydrukowanymi podziekowaniami na kalce technicznej. Mówie wam, śliczne Jak ktos chce mogę wstawic zdjęcie proponowanego podziekowania.
bbasia23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 20:13   #3204
kodeina
Zakorzenienie

katia fryzury nie zmieniałam...podciełam tylko końce i zrobiłam balejaż bo od maja już miałam spore odrosty ( których na moich niesfornych włosach nie było aż tak bardzo widać )

bbasia ja też zastanawiałam się nad przypinkami dla gości ..czy je wogóle zastosować ale oboje z Tż doszliśmy do wniosku że są zbędne i o ile panom wygodnie jest przypiąc je do marynarki to z kobietami to różnie bywa i w końcu wychodzi na to że połowa gości je ma a połowa je odpieła bo im przeszkadzała Oczywiście że chcemy zobaczyć zjdęcia podziękowań
Stary 2008-01-14, 20:15   #3205
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Pewnie ze wklej
Ja chcialam takie gipsowe aniolki dac ale potem stwierdzilam ze w sumie sama nie mam sentymentu do kurzołapów.
Mysle ze zrobimy jakies zdjecie grupowe i potem rozeslemy wszystkim lacznie z podziekowaniami.Ale to czasu jeszcze dużo.
Kodeina czekamy na zdjęcie fryzury
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 20:17   #3206
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez bbasia23 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a co z kotylionami-przypinkami dla gosci?
Ja już sama nie wiem czy wogóle bedą u mnie czy nie. Na każdym weselu jakim byłam zawsze były kokardki ale... . Nie wiem może sama wymysle jakies inne zamiast kokardek albo wogole z nich zrezygnuje. Macie moze jakies pomysły? Chciałabym zaskoczyć swoich gości oryginalnymi przypinkami Najpierw chciałam zrobic takie malutkie kokardki-aplikacje (ok.2cm/2cm), skleic dwie ze sobą ale mysle ze moze aż za skromne będą. Myslalam tez o serduszkach ale moze to zbyt takie... potem pomyslalam o aplikacjach obraczek, również sklejonych ze sobą, i myslalam zeby jedną strone powyszywać jakimis koralikami ale jak pomyśle ile pracy trzeba w to wlożyć żeby zrobić ponad 200 takich kotylionów...a gotowe można kupić/ ehhhh i tak cały czas mam w głowie te przypinki, jeszcze 257 dni do ślubu a ja już zaczynam "wariować". Jeszcze zaproszenia... zrobiłam wprawdzie juz kilka ale nie wiem czy jeszcze cos nie zmienie, aaaa i jeszcze podziekowania dla gości. Bedą to sliczne , piankowe różyczki "przechodzące" przez małe karteczki z wydrukowanymi podziekowaniami na kalce technicznej. Mówie wam, śliczne Jak ktos chce mogę wstawic zdjęcie proponowanego podziekowania.
pokaz pokaz te zaproszonka
Stary 2008-01-14, 20:51   #3207
bbasia23
Raczkowanie

Smile Panny Młode 2008

To juz robię fotki i zaraz wkleje. Zdjęcia moga nie byc zbyt wyraźne bo będą z telefonu

Zaproszenia... każde złożone jest na 3 części. Zrobione są na papierze tłoczonym, na każdym jest inna aplikacja (jak widać: kwiatek, serduszko itp), są też różne odcienie wstążeczek, tj. bordowe, odcienie złota, brązu. A co do podziekowan-różyczek narazie to tylko "prototyp" - osobiście napewno dam różyczki innego koloru niz biały, może nawet bedą papierowe a nie atłasowe, zobaczę jeszcze No i te aplikacje przy karteczkach też zmienie może na jakieś cekiny, koraliki itp.

Jeszcze podziekowanie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14012008(001).JPG (32,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14012008(002).JPG (67,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14012008(003).JPG (84,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14012008(004).JPG (75,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14012008(005).JPG (79,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 08012008.JPG (79,2 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-01-14 o 21:34 Powód: 3 posty pod sobą - proszę używać opcji EDYTUJ!
bbasia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 21:26   #3208
kodeina
Zakorzenienie

bbasia suuuper! Podziękowania bardzo orginalne
Stary 2008-01-14, 22:53   #3209
Taska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
katia fryzury nie zmieniałam...podciełam tylko końce i zrobiłam balejaż bo od maja już miałam spore odrosty ( których na moich niesfornych włosach nie było aż tak bardzo widać )

Kodeina skad jestes i gdzie masz fryzjera... ja juz pisalam, nie znam nikogo w Kaliszu a tam bede miec slub 5 lipca i szukam.
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 07:08   #3210
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
Kodeina skad jestes i gdzie masz fryzjera... ja juz pisalam, nie znam nikogo w Kaliszu a tam bede miec slub 5 lipca i szukam.
Ja jestem z Żywca i tutaj się czeszę.
Nie chciałam nigdzie dalej bo już o 8 rano muszę być w salonie Na ślubie i weselu nie będe mieć welonu... a myślałam o nim od samego poczatku.

Dzisiaj przed pracą zamówiłam kwiatka/y do włosów Zrobiłam samodzielnie długi ( za kolana) gładki welon - prawdopodobnie wykorzystam go w sesji fotograficznej którą mamy zaplanowaną na wtorek po ślubie , wesele jest dwudniowe więc w pn. będe odpoczywać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości