Panny Młode 2008 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-15, 08:08   #3211
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość

Ja powiem szczerze,że też nie jestem zwolenniczką rozsadzania gości.Jakoś mi się nie widzi narzucanie ludziom tego,gdzie ma usiąść.Raz byłam na takim weselu i właśnie z tego powodu to było najgorsze wesele ja jakim byłam...nie było do kogo się odezwać,siedziałam jak na stypie MASAKRA!!
Na moim na pewno nie będzie czegoś takiego!!O NIE!!!
Ja też jestem przeciwniczką winietek i na naszym weselu ich nie będzie, pomimo, że TŻ rodzice bardzo sobie takie rozwiązanie chwalą

Qrde zbieramy się do wybrania kamerzysty i wciąż nam nie wychodzi - ciągle jakoś czasu nie ma

Przygotowania stanęły w miejscu

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 08:36   #3212
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

kodeina już niedługo będziesz żonką
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 10:52   #3213
Weronika0904
Przyczajenie

Witam,
chciałam się zapytać ile przed weselem wysyłacie zaproszenia ?
zostało mi 3,5 miesiąca i całkowicie o nich zapomniałam.
Weronika0904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 11:11   #3214
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

no już chyba pora

Ja już marudze mojej mamci żeby w końcu porozdawała bo ja mieszkam na drugim końcu Polski i nie mam mozliwości.
U mnie ślub w maju, chociaż u mnie w rodzinie i tak już każdy wie, kwestia informacji o godzinie i miejscu.
Z tym że ja mam w piątek więc wypadało wcześniej poinformować żeby goście już urlop i bilety szykowali (duża liczba osób mieszka teraz w Anglii i Irlandii)
Stary 2008-01-15, 11:19   #3215
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

my mamy ślub w czerwcu, zaproszenia będziemy rozdawać i wysyłać w drugiej połowie marca, czyli 3 miesiące wczesniej

także już powinnaś je rozdawać
Stary 2008-01-15, 12:21   #3216
kodeina
Zakorzenienie

Kaleź raptem za 2 dni będę żonką

Zaproszenia wystarczy wysłać 2 miesiące wcześniej ale jeśli termin macie w wakacje to lepiej wcześniej poinformować o tym rodzinię ( niekoniecznie papierkiem) tak aby mogła ustawić sobie wakację. Bo później niektórzy mają urlop zaplanowany, opłacone wczasy...
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 17:25   #3217
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
co do winietek to sie niezgodze... ale wszystko zalezy od sali i od rodzinki... ja postawie winietki i wynajme swiadka zeby pomogl gosciom szukac swojego miejsca... ladnie to wyglada,jak nie ma osoby ktora pomaga szukac gosciom to robi sie mega zamieszanie... a gosciom wszystkimi tak sie nigdy nie dogodzi...
Ostatnio jak byłam na weselu to na stołach stały takie duże karteczi z numerami stolików, a przy wejściu w kilku miejscach wisiała lista gości w kolejności alfabetycznej i przy nazwisku podany był numer stolika ..... bardzo to usprawniło odnalezienie miejsca.

Tak samo było, kiedy moja teściowa była na mega weselu syna takiego dość znanego biznesmena warszawskiego. Wesele odbywało się w ...... Zamku Królewskim w Warszawie i ze względu na ilośc gości stoliki również były ponumerowane a przed wejściem wisiały listy gości z przydzielonymi stolikami. Ważne jest aby wisiało kilka takich list, aby każdy mógł swobodnie na nie zerknąć.

Nt winietek są różne zdania jeśli ktoś się decyduje na winietki to powinien przemyśleć sposób usadzenia gości lub po prostu podpytać jesli nie zna na tyle dobrze relacji rodzinnych. U nas będą winietki chociazby z tego względu, że część rodziny nie przepada za sobą i lepiej żeby blisko siebie nie siedziała, będą także goście anglojęzyczni więc trzeba ich usadzić obok ludzi, którzy znają język Szekspira; osoby starsze należy usadzić dalej od głośników itd itd
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-15, 17:37   #3218
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
Kodeina skad jestes i gdzie masz fryzjera... ja juz pisalam, nie znam nikogo w Kaliszu a tam bede miec slub 5 lipca i szukam.
ja jeszcze nie szukam gryzjera ale moze kogos fajnego znajde to ci polece
Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
Ostatnio jak byłam na weselu to na stołach stały takie duże karteczi z numerami stolików, a przy wejściu w kilku miejscach wisiała lista gości w kolejności alfabetycznej i przy nazwisku podany był numer stolika ..... bardzo to usprawniło odnalezienie miejsca.

Tak samo było, kiedy moja teściowa była na mega weselu syna takiego dość znanego biznesmena warszawskiego. Wesele odbywało się w ...... Zamku Królewskim w Warszawie i ze względu na ilośc gości stoliki również były ponumerowane a przed wejściem wisiały listy gości z przydzielonymi stolikami. Ważne jest aby wisiało kilka takich list, aby każdy mógł swobodnie na nie zerknąć.

Nt winietek są różne zdania jeśli ktoś się decyduje na winietki to powinien przemyśleć sposób usadzenia gości lub po prostu podpytać jesli nie zna na tyle dobrze relacji rodzinnych. U nas będą winietki chociazby z tego względu, że część rodziny nie przepada za sobą i lepiej żeby blisko siebie nie siedziała, będą także goście anglojęzyczni więc trzeba ich usadzić obok ludzi, którzy znają język Szekspira; osoby starsze należy usadzić dalej od głośników itd itd
a to starsze osoby chyba wiedza gdzie usiasc aby ich słuch nie musiał cierpiec i ci co sie nie lubia tez raczej koło siebie by nie usiedli...
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 17:49   #3219
Taska
Raczkowanie

emi22- czekam z niecierpliwoscia. Zaczepilam cie na gg.
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 18:31   #3220
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emi22 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie szukam gryzjera ale moze kogos fajnego znajde to ci polece

a to starsze osoby chyba wiedza gdzie usiasc aby ich słuch nie musiał cierpiec i ci co sie nie lubia tez raczej koło siebie by nie usiedli...
taaaaa a anglojęzyczni po mimice poznają, ze ktoś zna angielski ..... starsze osoby czasem nie mają już gdzie usiąść, bo młodzież je uprzedzi, a na kilku przyjęciech zdarzyło się właśnie tak, że osoby które za sobą nie przepadają musiały znosić swoje towarzystwo, bo nie było się gdzie przesiąść
emi22 napisałam, że są różne zdania co nie znaczy, że jeśli ktoś ma inne należy od razu je krytykować ......proponuję kurs czytania ze zrozumieniem.....poza tym każdy zrobi jak uważa i jak mu będzie wygodniej w czym problem?
Stary 2008-01-15, 19:05   #3221
aniatr
Raczkowanie

Mam pytanko ile wczesniej zamawia sie fryzjera?
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-15, 19:06   #3222
kodeina
Zakorzenienie

czekoladka całkowicie się z Tobą zgadzam u nas miejsca są wyliczone, kilku gości przyjdzie osobno , bez osoby towarzyszącej ...może okazać się że zostaną pojedyńcze miejsca i moi znajomi zamiast siedzieć razem będą rozdzieleni:/ widząc to napewno czułabym niepokój bo będą w zeszłe wakacje u nich na weselu siedziałam koło tych kórych znam i lubię
Moim zdaniem jeśli para młoda wie jak usadzić gości to winetki są doskonałym pomysłem...oczywiście wszystkich w 100% się nie zadowoli ale nie ma rozwiazania które zadowoli wszystkich

Dziewczyny dzisiaj odebrałam sukienke..wisi w sypialni u rodziców..mam nadzieję że Tż nie będzie tam zaglądał
Stary 2008-01-15, 19:14   #3223
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
czekoladka całkowicie się z Tobą zgadzam u nas miejsca są wyliczone, kilku gości przyjdzie osobno , bez osoby towarzyszącej ...może okazać się że zostaną pojedyńcze miejsca i moi znajomi zamiast siedzieć razem będą rozdzieleni:/ widząc to napewno czułabym niepokój bo będą w zeszłe wakacje u nich na weselu siedziałam koło tych kórych znam i lubię
Moim zdaniem jeśli para młoda wie jak usadzić gości to winetki są doskonałym pomysłem...oczywiście wszystkich w 100% się nie zadowoli ale nie ma rozwiazania które zadowoli wszystkich

Dziewczyny dzisiaj odebrałam sukienke..wisi w sypialni u rodziców..mam nadzieję że Tż nie będzie tam zaglądał
kodeina wychodzę dokładnie z takiego samego założenia.....to my jesteśmy gospodarzami naszego przyjęcia i powinniśmy zrobić wszystko aby nasi goście czuli się dobrze

Mato jak ja Ci zazdroszczę tej sukni już wiszącej w sypialni u rodziców ......
Stary 2008-01-15, 19:31   #3224
kodeina
Zakorzenienie

nie jest zbyt efektowna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja sukienka.jpg (98,7 KB, 88 załadowań)
Stary 2008-01-15, 20:01   #3225
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
nie jest zbyt efektowna
No przestań, ja właśnie o takiej marzę, jest bossssska. Piękna klasyka i elegancja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-15, 20:07   #3226
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
taaaaa a anglojęzyczni po mimice poznają, ze ktoś zna angielski ..... starsze osoby czasem nie mają już gdzie usiąść, bo młodzież je uprzedzi, a na kilku przyjęciech zdarzyło się właśnie tak, że osoby które za sobą nie przepadają musiały znosić swoje towarzystwo, bo nie było się gdzie przesiąść
emi22 napisałam, że są różne zdania co nie znaczy, że jeśli ktoś ma inne należy od razu je krytykować ......proponuję kurs czytania ze zrozumieniem.....poza tym każdy zrobi jak uważa i jak mu będzie wygodniej w czym problem?
ale ja nikogo nie krytykuje i nie natzucam swojego zdania na ten temat zrobisz jak uwazasz i mam nadzieje ze bedziesz miała super slub i pieknie zorganizowanynie gniewaj sie napisałam tak dla zartu a ty na powiaznie hihikurs nie jest mi potrzebny hihi
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 20:17   #3227
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emi22 Pokaż wiadomość
ale ja nikogo nie krytykuje i nie natzucam swojego zdania na ten temat zrobisz jak uwazasz i mam nadzieje ze bedziesz miała super slub i pieknie zorganizowanynie gniewaj sie napisałam tak dla zartu a ty na powiaznie hihikurs nie jest mi potrzebny hihi
nawet nie wiem czy takie kursy organizują w naszym kraju

a tak zupełnie off top to czy wy też tak macie przed "trudnymi" dniami, że śledzie w sosie tatarskim zagryzacie wafelkami orzechowymi ? Jak się tak zastanowić to ohyda a ja to przed chwilą wszamałam ..... no i szlag trafił dietę o tej porze żreć o to takie "zestawy" to tylko czekoladka potrafi .....echhhh kobieca natura ..... jutro za karę 2 godziny na rowerze
Stary 2008-01-15, 20:59   #3228
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronika0904 Pokaż wiadomość
Witam,
chciałam się zapytać ile przed weselem wysyłacie zaproszenia ?
zostało mi 3,5 miesiąca i całkowicie o nich zapomniałam.
My będziemy wysyłać 2 miesiące przed, choć rodzina i znajomi i tak już o dacie i godzinie ślubu wiedzą, więc niczym nie będą zaskoczeni

Cytat:
Napisane przez aniatr Pokaż wiadomość
Mnie będzie czesała kuzynka fryzjerka, pójdę do niej zagadać 1-2 miesiąc przed ślubem i zarezerwuje sobie dzień na próbną fryzurę
Możesz podskoczyć do fryzjera i się spytać bezpośrednio, kiedy najlepiej zaklepać sobie termin.
Stary 2008-01-15, 21:14   #3229
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Kodeina przy twoje szczyplej sylwetce bedziesz na pewno doskonale wygladac.Powiem ci , ze sukienka musi być dobrana do osoby zatem jesli w takiej dobrze sie czujesz to superowo.
Dla Niego i tak bedziesz najpiękniejsza.Coraz mniej czasu masz panienko...hehe do slubu tak niewiele...
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-15, 21:48   #3230
kodeina
Zakorzenienie

izazusia wiem że ta sukna nie wygląda na typowo ślubną ale w takim kroju czułam się najlepiej Mam nadzieję że będe się mu podobać... trochę boję się makijażu bo na codzień raczej się nie maluję...mam nadzieję że wszystko wyjdze ładnie...nie werzę że to już za 3 dni
Stary 2008-01-15, 22:04   #3231
Weronika0904
Przyczajenie

Cytat:
Ja jestem fryzjerką i u nas się zapisują miesiąc albo dwa przed ślubem
Weronika0904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 22:30   #3232
gosiunia22
Zadomowienie

Kodeina, suknię masz przepiękną! Delikatna, bardzo kobieca i koronki, które uwielbiam...

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 22:34   #3233
katia0117
Zadomowienie

Kodeina suknia bardzo ładna,a Ty też ładna dziewczyna jesteś,więc będzie bosko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 06:24   #3234
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Im wcześniej tym lepiej. Jak tylko znałam datę ślubu od razu zapisałam się do fryzjera, na paznokcie itd. Teraz mam już wszystko z głowy. Moja koleżanka zapisywała się do mojej fryzjerki jakiś miesiąc po mnie to już miała problem, wcisnęła ją na sam koniec (ślub jest 5 lipca)
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 08:36   #3235
aniatr
Raczkowanie

dzieki dziewczynki za odpowiedz!chyba musze odwiedzic mojego fryzjera i sie zapisac zeby potem nie zostac bez fryzury!
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 08:47   #3236
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
izazusia wiem że ta sukna nie wygląda na typowo ślubną ale w takim kroju czułam się najlepiej Mam nadzieję że będe się mu podobać... trochę boję się makijażu bo na codzień raczej się nie maluję...mam nadzieję że wszystko wyjdze ładnie...nie werzę że to już za 3 dni
jak bedziesz po daj nam koniecznie znac jak było mnie zostało jeszcze 220 dni
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 09:00   #3237
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

a nam 5 miesięcy 1 tydzień i 5 dni
Stary 2008-01-16, 09:23   #3238
*sloneczko*
Zadomowienie

a u mnie w sobote 26.01 nastapi pierwsze spotkanie rodzicow moich i mojego kochanie jestem przerazona, bo kompletnie nie wiem czego mam sie spodziewac.. boje sie ze ktos chlapnie jakas glupote i nastapi niezreczna cisza.. eh...
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 09:25   #3239
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

nie masz się czy martwić - rodzice na pewno sami znajdą tematy do rozmów
Stary 2008-01-16, 09:43   #3240
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
nie masz się czy martwić - rodzice na pewno sami znajdą tematy do rozmów
oj, oby tak bylo
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości