Panny Młode 2008 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-18, 16:47   #301
Jadwiga Poddebniak
Przyczajenie

Dot.: Panny Młode 2008 ?

szanować i umieć wybaczać a przedewszystkim pielegnowac
Jadwiga Poddebniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 18:05   #302
madzikk85
Raczkowanie

Mika85 nie masz sie co tak martwicmoj TŻ i ja jeszcze wlasciwie nic nie mamy oprocz WSTEPNIE zarezerwowanej sali ...tyle ze kamerzysta odpada bo chcemy postawic na dobre zdjecia slubnestwierdzilismy ze filmow i tak sie nigdy nie oglada a taki amatorski to i tak ktos nakrecitakze wszystkie przygotowania jeszcze przed nami...a najbardziej to boje sie o jakiegos dobrego DJa bo slyszalam ze w Pn juz jest z tym problem a nasz wymarzony sierpien to jakby nie bylo najbardziej pblegany miesiac slubny...no nic ja sie nie zalamuje i wierze ze jakos wszytsko uda nam sie ladnie zalatwicwiec glowa do gory i na pewno Wy tez ze wszystkim zdazycietrzymam kciuki
Stary 2007-03-18, 18:32   #303
mika85
Raczkowanie

madzikk85
Serdecznie dziekuje za wsparcie Trzymam kciuki zeby udało wam sie wszystko załatwic
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 20:30   #304
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja mam zarezerwowaną salę, zespół i podpisaną umowę z fotografem
Jeszcze tylko musimy się dogadać z kamerzystą jakośw tym tygodniu i na razie poprzestaniemy na tym Jeśli chodzi o film to mamy sporo pomysłów, zresztą niektóre z forum zaczerpnięte i nie będzie to na pewno zwykły film, ale oś oryginalnie zmontowanego

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 10:54   #305
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez mika85 Pokaż wiadomość
Coś sie cicho zrobiło na tym forum. Czyżbyscie już mialy wszystko pozałatwiane??? Ja nadal nie mam kamerzysty i Fotografa.
my tydzień temu zarezerwowaliśmy sale, a pojutrze podpisujemu umowę i sala jest nasza
jeśli chodzi o Kościól to u mnie dopiero zapisy na 2008 rok przyjmują od 1 września, więc zaraz na początku września pójdziemy do Kościoła i zarezerwujemy dzień i godzinę
Co do kamerzysty, fotografa i zespołu - zespół/dj chcemy wybrac jakoś w ciągu miesiąca, a zaraz po tym zajmiemy się kamerzystą i fotografem
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 20:21   #306
karolinak86
Przyczajenie

Witam pania młoda z 2008r! ja tez wychodze za mąż w czerwcu 2008roku! to jest straszne ale wlansie wczoraj zaczelam pierwsze przygotowania! wynajelam sale o ktorej marzylam i niestety nie w terminie ktory sobie wymarzyłam lecz który był wolny! :/ orkiestre dzis zamowilam ale mialm szczescie bo byl to jedyny teramin wolny! Ludzie szaleja! Kto to widzial planować wesele prawie 1,5 roku wczesniej! jeszcze tylko ksiadz mi zostal
Stary 2007-03-20, 01:52   #307
yedanna
Zakorzenienie

24 maj 2008 Miało być tydzień później ale niestety - sala zajęta

Tak czy inaczej - sala i orkiestra są. Z pilnych rzeczy jeszcze Kościół.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 15:06   #308
tiffi1
Rozeznanie

No ja właśnie mam 30 maja, póki co nie mam zespołu jeszcze echhhh
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 14:09   #309
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Witam.

U mnie mały postój w przygotowaniach, od tygodnia choruje biore antybiotyki... ale jak tylko zdrówko wróci, zabieramy sie za nasze zaległości.

My nie bedziemy zamawiac fotografa na cały dzień na nasze wesele tzn. kamerzystka (podobno to bedzie babka ) z filmu wyłapuje najciekawsze momenty i robi z nich zdjęcia.Podczas wesela wyskoczymy jedynie na chwile ze świadkami do zakładu foto w rynku i strzelimy sobie małą sesje (zdjęcia w róznych tłach).

Pozdrawiam Ale sie nie moge doczekać.
Stary 2007-03-21, 14:23   #310
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

a my dziś o 18 mamy podpisanie umowy na salę
z pilnych rzeczy to jeszcze jakiś zespól trzeba by zarezerować
bo w Kościele zapisy są od 1 września na 2008 rok
Stary 2007-03-22, 07:50   #311
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

No i się wczoraj okazało, że przed własnym ślubem będziemy mieli z Tż-em próbę prawie generalną przed ołtarzem, bo siostra cioteczna poprosiła nas na swoich świadków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-22, 09:55   #312
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No i się wczoraj okazało, że przed własnym ślubem będziemy mieli z Tż-em próbę prawie generalną przed ołtarzem, bo siostra cioteczna poprosiła nas na swoich świadków
Bycie świadkiem to super uczucie.Na ślubie mojej siostry dodatkowo podczas oczepin ja złapałam welon a mój partner musznik, to dopiero była dla nas radocha
Stary 2007-03-22, 10:06   #313
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Bycie świadkiem to super uczucie.Na ślubie mojej siostry dodatkowo podczas oczepin ja złapałam welon a mój partner musznik, to dopiero była dla nas radocha
o proszę
przeznaczenie
Stary 2007-03-22, 13:49   #314
izabela1982
Raczkowanie

A my wczoraj wrocilismy z Polski ,bylo super.
Zalatwilismy sobie fotografa na nasze wesele ...
Rozejrzelismy sie takze za autem
-Chtysler 300 c od 4 do 5 godzin cena 700zl
-Limuzyna 10 metrow dluga 2200
-Audi A8-1000zl

Bylismy takze u ksiedza ale nic nie zalatwilismy....i prawdopodobnie wesele bedzie w parafi mojego meza.

Bylam takze zobaczyc sobie sukienki...i wszedzie gdzie bylam spodobala mi sie tylko 1 sukienka (nie mialambym wiekszego problemu w danej chwili,)zobaczymy co bedzie w lipcu bo znow jedziemy do Polski.

Pozdrawiam
izabela1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 15:56   #315
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Wiem, że fajnie, bo byłam starszą u koleżanki - ale mo tż nie był jeszcze więc dla niego to nowość będzie
Ale fajnie też, że razem jako para będziemy

Stary 2007-03-22, 16:35   #316
karolinak86
Przyczajenie

Red face Dot.: Panny Młode 2008 ?

panny młode 2008! jestem w szoku! Żeby fotografa i kamerzyste zamawiało sie 1,5 roku przed ślubem to już szczyt! Ja właśnie mam już wszystko załatwione! został mi tylko ksiądz ale z nim juz rozmawilam i mamy sie zgłoscić we wrześniu! Powodzenia życze tym paniom młodym które jeszcze nie zaczęły planować wesela na 2008a chcą w tym roku za mąż wyjść!
Stary 2007-03-23, 06:33   #317
izabela1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinak86 Pokaż wiadomość
panny młode 2008! jestem w szoku! Żeby fotografa i kamerzyste zamawiało sie 1,5 roku przed ślubem to już szczyt! Ja właśnie mam już wszystko załatwione! został mi tylko ksiądz ale z nim juz rozmawilam i mamy sie zgłoscić we wrześniu! Powodzenia życze tym paniom młodym które jeszcze nie zaczęły planować wesela na 2008a chcą w tym roku za mąż wyjść!

Ja sobie tego nie wymyslilam.
Juz kiedys pisalam .ze to zalezy w jakiej miejscowosci sie mieszka.
Juz ten temat chyba byl ze 100 razy naglasniany ....ze tak szybko zalatwiamy wesele.
Ale to przeciez nie my wymyslamy ,ze nie ma wolnego terminu.
Jeszcze inna rzecz jest jak sie mieszka na miejscu a nie jak 1200 km .
Stary 2007-03-23, 07:18   #318
szkubana
Rozeznanie

Cytat:
Szkubana jak mnie pamięc nie myli Wasza data to 25.10.2008?Macie już zrobione jakieś rezerwacje (sala/orkiestra/kamerzysta itp)?jak z waszymi przygotowaniami?

pozdrawiam ciepło.
Narazie mamy obrączki.W wakacje zamierzamy rozglądać się za resztą . Pazdziernik nie jest tak oblegany jak np.sierpień
Stary 2007-03-23, 09:45   #319
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabela1982 Pokaż wiadomość
Ja sobie tego nie wymyslilam.
Juz kiedys pisalam .ze to zalezy w jakiej miejscowosci sie mieszka.
Juz ten temat chyba byl ze 100 razy naglasniany ....ze tak szybko zalatwiamy wesele.
Ale to przeciez nie my wymyslamy ,ze nie ma wolnego terminu.
Jeszcze inna rzecz jest jak sie mieszka na miejscu a nie jak 1200 km .

Karolinka86 sama wychodzi za mąz w 2008, więc mówiła tak ogólnie, że to dziwne że tak wczesnie każda a z Nas musi uganiac się za salami itp.
Niedawno rozmawiałam z babeczką z która podpisywałam umowe o sale.Mówiła, że już zaczeły sie zapisy na 2008, a w maju jest na 100 pewna, że wakacje bedzie miała już całe pozarezerwowane.Mieszkam w dużym mieście i wcale nie jest tak łatwo o dobrą salę, jesli planuje sie dodatkowo poniżej 100 gości.Przewaznie trzeba płacic za "nieobecne dusze", w 40 % tak sie spotkałam.A jak oferali sale dla planowo 60-70 osób to robiliśmy wielkie bo sale okazywały się klitkami a orkiestra to chyba na dworze by stała.
Dlatego lepiej wczesniej sie rozejrzeć,wiedziec na czym sie stoi i później podejmowac decyzje.

pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-23, 13:09   #320
tiffi1
Rozeznanie

To fakt, że trzeba dużo wcześniej rezerwować, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach. Jak rezerwowałam salę na maj to już cały czerwiec był zajęty, jeden weekend w lipcu był wolny, i cały sierpień zajęty.
Co doz espołu tez nie jest łatwo, musimy zacząć myśleć.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 14:14   #321
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yedanna Pokaż wiadomość
24 maj 2008 Miało być tydzień później ale niestety - sala zajęta

Tak czy inaczej - sala i orkiestra są. Z pilnych rzeczy jeszcze Kościół.
Yedanna - a u mnie dokładnie na odwrót miał być 24 maja 2008, a będzie 31 maja

a to dlatego, że zrobiłam dochodzenie w kościele i dowiedziałam się, że 2,3 i 4 niedziela maja (a 24 to właśnie 4) to w mojej parafii komunie, a mój chrześniak (z mojej parafii) będzie wtedy własnie szedł do komunii... więc szybciutko profilaktycznie przesunęliśmy datę o tydzień, żeby uniknąć wtopy.

inna sprawa, że w sali, którą zarezerwowaliśmy, jedyna wolna sobota na sezon maj-wrzesień 2008 to był właśnie 31 maja - więc stwierdziliśmy ze to zrządzenie losu i znak od niebios

kościół też już mamy zaklepany - co prawda ołówkiem na wewnętrznej stronie okładki księgi na ten rok, bo na przyszły jeszcze nie mają, ale zawsze coś
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-25, 19:17   #322
olka222
Zadomowienie

Dziewczyny jestem przerażona, juz tyle macie załatwione. My właściwie to jeszcze nic nie mamy, u księdza nie byliśmy, sala to wielka niewiadoma, na kucharki za wcześnie, zespół też jeszcze nie zamówiony. Właściwie to, wybraną mam tylko suknię Mama twierdzi, że niepotrzebnie się stresuję.
Stary 2007-03-25, 20:44   #323
niebieska.lwica
Rozeznanie

to ja też się przyłączę jak dobrze pójdzie to my ślubować będziemy 21.06.2008. w sumie nie mamy jeszcze nic załatwiotnego. wstępnie oglądaliśmy sale ale tak naprawdę nie musimy się bardzo spieszyć bo postanowiliśmy przenieść wesele na wieś a tam nie ma takiej gonitwy jak w miastach. jedna zresztą przypadła nam do gustu więc niedługo się chyba na nią zdecydujemy. a zaręczyliśmy się w sylwestra tego roku (już chyba było po 12 bo fajerwerki latały ).
pozdrawiam wszystkie panny młode 2008 (zwłaszcza Lubelskie... )
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-25, 22:27   #324
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Olka222 super Cie widziec na tym wątku, wczesniej jak dobrze pamietam spotykałysmy się na Twoim (o paznokciach - mam nadzieje, że juz zerwałaś z nałogiem ).
U mnie z kolei jest na odwrót wszystko mamy prawie pozałatwiane (umowa z sala, jak bede w pełni zdrowa to zaraz podpisujemy umowe z orkiestrą, wstepie mamy umówione spotkanie z kamerzystką itp) ale suknie zostawiam sobie na koniec tego roku.Wcale nie jest tak łatwo coś wybrac, wstepnie juz troszke nachodziłam sie po salonach, przepatrzyłam mnóstwo fotek na necie i jeszcze nie moge znaleźć takiej, która w pełni w 100% zaspokoi moje oczekiwania, ale ja jestem wybredna noo .
Slubujesz 23.03 a ja 5 miesięcy później 23.08 chyba jestes jedną z najwczesniej slubująca Panną Młodą 2008.

niebieska.lwica także miło Ciebie tutaj widzieć, mam nadzieje, że bedziesz zdawała relacje ze swoich przygotowań.

Pozdrowienia Panny Młode 2008 (ale ten czas szybko zleci huhu )
Stary 2007-03-26, 06:35   #325
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
niebieska.lwica także miło Ciebie tutaj widzieć, mam nadzieje, że bedziesz zdawała relacje ze swoich przygotowań.

Pozdrowienia Panny Młode 2008 (ale ten czas szybko zleci huhu )
dziękuję bardzo za miłe przyjęcie będę tu napewno często zaglądać i chwalić się moimi poczynaniami. zdążyłam się już uzależnić od "Lubelskich panien młodych" więc i z wami pewnie mnie to czeka pozdrawiam
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 07:13   #326
izabela1982
Raczkowanie

Witam nowe Panne Mlode 2008 .
Ja juz wyzej napisalam co mam zalatwione.
Wszystkie plany zwiazane ze slubem zostawiamy na lipca tego roku.bo jedziemy do Polski.
Stary 2007-03-26, 10:54   #327
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo za miłe przyjęcie będę tu napewno często zaglądać i chwalić się moimi poczynaniami. zdążyłam się już uzależnić od "Lubelskich panien młodych" więc i z wami pewnie mnie to czeka pozdrawiam
Ja czytuję i "Lubelskie Panny Młode" i ten wątek róznowcześnie

Stary 2007-03-26, 13:41   #328
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
to ja też się przyłączę jak dobrze pójdzie to my ślubować będziemy 21.06.2008.
ooo to tydzień wcześniej niż my tez początkow planowalismy na 21.06.2008 ,ale w końcu weźmiemy ślun 28.06
Stary 2007-03-26, 19:39   #329
blush
Zadomowienie

Cześć Przyszłe Panny Młode!! To i ja się przyłączę Z TŻ planujemy ślub na sierpień albo wrzesień 2008r. bo w lokalu, który sobie upatrzyliśmy nie ma wcześniej wolnych miejsc, poza tym sami będziemy wszystko finansować. Lokal jest fajny, z wyjątkiem orkiestry i wódki zapewniają wszystko. Póki co jestem zielona w temacie, ale będę Was podczytywać i czerpać inspiracje
Stary 2007-03-26, 19:43   #330
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

blush - witamy, widzę że pomału tez zaczynacie z przygotowaniami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości