![]() |
#301 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 ?
szanować i umieć wybaczać a przedewszystkim pielegnowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Mika85 nie masz sie co tak martwic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#303 |
Raczkowanie
|
madzikk85
Serdecznie dziekuje za wsparcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zarezerwowaną salę, zespół i podpisaną umowę z fotografem
![]() Jeszcze tylko musimy się dogadać z kamerzystą jakośw tym tygodniu i na razie poprzestaniemy na tym ![]() ![]()
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli chodzi o Kościól to u mnie dopiero zapisy na 2008 rok przyjmują od 1 września, więc zaraz na początku września pójdziemy do Kościoła i zarezerwujemy dzień i godzinę ![]() Co do kamerzysty, fotografa i zespołu - zespół/dj chcemy wybrac jakoś w ciągu miesiąca, a zaraz po tym zajmiemy się kamerzystą i fotografem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Przyczajenie
|
Witam pania młoda z 2008r! ja tez wychodze za mąż w czerwcu 2008roku! to jest straszne ale wlansie wczoraj zaczelam pierwsze przygotowania! wynajelam sale o ktorej marzylam i niestety nie w terminie ktory sobie wymarzyłam lecz który był wolny! :/ orkiestre dzis zamowilam ale mialm szczescie bo byl to jedyny teramin wolny! Ludzie szaleja! Kto to widzial planować wesele prawie 1,5 roku wczesniej! jeszcze tylko ksiadz mi zostal
![]()
#308 |
Rozeznanie
|
No ja właśnie mam 30 maja, póki co nie mam zespołu jeszcze echhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Witam.
U mnie mały postój w przygotowaniach, od tygodnia choruje biore antybiotyki... ale jak tylko zdrówko wróci, zabieramy sie za nasze zaległości. My nie bedziemy zamawiac fotografa na cały dzień na nasze wesele tzn. kamerzystka (podobno to bedzie babka ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
a my dziś o 18 mamy podpisanie umowy na salę
![]() ![]() ![]() z pilnych rzeczy to jeszcze jakiś zespól trzeba by zarezerować ![]() bo w Kościele zapisy są od 1 września na 2008 rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
No i się wczoraj okazało, że przed własnym ślubem będziemy mieli z Tż-em próbę prawie generalną przed ołtarzem, bo siostra cioteczna poprosiła nas na swoich świadków
![]()
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
A my wczoraj wrocilismy z Polski ,bylo super.
Zalatwilismy sobie fotografa na nasze wesele ... Rozejrzelismy sie takze za autem -Chtysler 300 c od 4 do 5 godzin cena 700zl -Limuzyna 10 metrow dluga 2200 -Audi A8-1000zl Bylismy takze u ksiedza ale nic nie zalatwilismy....i prawdopodobnie wesele bedzie w parafi mojego meza. Bylam takze zobaczyc sobie sukienki...i wszedzie gdzie bylam spodobala mi sie tylko 1 sukienka (nie mialambym wiekszego problemu w danej chwili,)zobaczymy co bedzie w lipcu bo znow jedziemy do Polski. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie też, że razem jako para będziemy ![]()
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
![]()
panny młode 2008! jestem w szoku! Żeby fotografa i kamerzyste zamawiało sie 1,5 roku przed ślubem to już szczyt! Ja właśnie mam już wszystko załatwione! został mi tylko ksiądz ale z nim juz rozmawilam i mamy sie zgłoscić we wrześniu! Powodzenia życze tym paniom młodym które jeszcze nie zaczęły planować wesela na 2008a chcą w tym roku za mąż wyjść!
#317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sobie tego nie wymyslilam. Juz kiedys pisalam .ze to zalezy w jakiej miejscowosci sie mieszka. Juz ten temat chyba byl ze 100 razy naglasniany ....ze tak szybko zalatwiamy wesele. Ale to przeciez nie my wymyslamy ,ze nie ma wolnego terminu. Jeszcze inna rzecz jest jak sie mieszka na miejscu a nie jak 1200 km . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolinka86 sama wychodzi za mąz w 2008, więc mówiła tak ogólnie, że to dziwne że tak wczesnie każda a z Nas musi uganiac się za salami itp. Niedawno rozmawiałam z babeczką z która podpisywałam umowe o sale.Mówiła, że już zaczeły sie zapisy na 2008, a w maju jest na 100 pewna, że wakacje bedzie miała już całe pozarezerwowane.Mieszkam w dużym mieście i wcale nie jest tak łatwo o dobrą salę, jesli planuje sie dodatkowo poniżej 100 gości.Przewaznie trzeba płacic za "nieobecne dusze", w 40 % tak sie spotkałam.A jak oferali sale dla planowo 60-70 osób to robiliśmy wielkie ![]() ![]() Dlatego lepiej wczesniej sie rozejrzeć,wiedziec na czym sie stoi i później podejmowac decyzje. pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Rozeznanie
|
To fakt, że trzeba dużo wcześniej rezerwować, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach. Jak rezerwowałam salę na maj to już cały czerwiec był zajęty, jeden weekend w lipcu był wolny, i cały sierpień zajęty.
Co doz espołu tez nie jest łatwo, musimy zacząć myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a to dlatego, że zrobiłam dochodzenie w kościele i dowiedziałam się, że 2,3 i 4 niedziela maja (a 24 to właśnie 4) to w mojej parafii komunie, a mój chrześniak (z mojej parafii) będzie wtedy własnie szedł do komunii... więc szybciutko profilaktycznie przesunęliśmy datę o tydzień, żeby uniknąć wtopy. inna sprawa, że w sali, którą zarezerwowaliśmy, jedyna wolna sobota na sezon maj-wrzesień 2008 to był właśnie 31 maja - więc stwierdziliśmy ze to zrządzenie losu i znak od niebios ![]() kościół też już mamy zaklepany - co prawda ołówkiem na wewnętrznej stronie okładki księgi na ten rok, bo na przyszły jeszcze nie mają, ale zawsze coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem przerażona, juz tyle macie załatwione. My właściwie to jeszcze nic nie mamy, u księdza nie byliśmy, sala to wielka niewiadoma, na kucharki za wcześnie, zespół też jeszcze nie zamówiony. Właściwie to, wybraną mam tylko suknię
![]()
#323 |
Rozeznanie
|
to ja też się przyłączę
![]() ![]() pozdrawiam wszystkie panny młode 2008 (zwłaszcza Lubelskie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Olka222 super Cie widziec na tym wątku, wczesniej jak dobrze pamietam spotykałysmy się na Twoim (o paznokciach
![]() ![]() U mnie z kolei jest na odwrót wszystko mamy prawie pozałatwiane (umowa z sala, jak bede w pełni zdrowa to zaraz podpisujemy umowe z orkiestrą, wstepie mamy umówione spotkanie z kamerzystką itp) ale suknie zostawiam sobie na koniec tego roku.Wcale nie jest tak łatwo coś wybrac, wstepnie juz troszke nachodziłam sie po salonach, przepatrzyłam mnóstwo fotek na necie i jeszcze nie moge znaleźć takiej, która w pełni w 100% zaspokoi moje oczekiwania, ale ja jestem wybredna noo ![]() Slubujesz 23.03 a ja 5 miesięcy później 23.08 chyba jestes jedną z najwczesniej slubująca Panną Młodą 2008. ![]() niebieska.lwica także miło Ciebie tutaj widzieć, mam nadzieje, że bedziesz zdawała relacje ze swoich przygotowań. ![]() Pozdrowienia Panny Młode 2008 (ale ten czas szybko zleci huhu ![]()
![]() |
#325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Witam nowe Panne Mlode 2008 .
Ja juz wyzej napisalam co mam zalatwione. Wszystkie plany zwiazane ze slubem zostawiamy na lipca tego roku.bo jedziemy do Polski. |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Cześć Przyszłe Panny Młode!! To i ja się przyłączę
![]() ![]()
#330 |
Zakorzenienie
|
blush - witamy, widzę że pomału tez zaczynacie z przygotowaniami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.