Panny Młode 2008 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 11:20   #3571
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Hej, nie mam siły pisać raz jeszcze, więc przekleje z innego wątku:

Mnie wczoraj w pracy zaczął pobolewać brzuszek, zwolniłam się i pojechałam do ginekologa pierwszego jaki tylko miał wolny termin (mam z pracy bezpłatną opiekę medeyczną). Przed wejściem do gabinetu poszłam do łazienki i zobaczyłam krew. Wpadłam do gabinetu tak strasznie roztrzęsiona i on robił mi badanie, wysłał też na badanie krwi czy jest obecny ten hormon ciążowy, ale wiem, że i tak nic nie wyjdzie. To podobno poronienie biochemiczne...
Do tego w tym całym zdenerwowaniu zgubiłam pierścionek zaręczynowy, na szczęście w domku narzeczony mnie doprowadził do "stanu normalności". Już się z tym wszystkim pogodziłam, porozmawialiśmy, przytułał mnie dużo, powiedział, że kupi mi jeszcze ładniejszy pierścionek i że z tak wczesną ciążą to czasem tak bywa. Na drugi raz jak okres będzie się spoźniał to zrobię pierwszy test chyba po 1,5 tyg. ten zrobiłam 3 dnia.
Już byłam spokojna, ale rano zobaczyłam we krwi tak skrzep... nigdy takiego nie widziałam i wiem, że to był mój dzidziuś. Muszę ochłonać.
Jeśli chodzi o starania to zaczniemy dopiero po ślubie, wraca Nasza stara data 7 czerwca 2008
przykro mi bardzo
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 12:22   #3572
kodeina
Zakorzenienie

Biricchina trzymaj się ..jesteśmy z Tobą!
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 13:41   #3573
soffera
Zadomowienie

Taaaak mi przykro....
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 13:47   #3574
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Hej, nie mam siły pisać raz jeszcze, więc przekleje z innego wątku:

Mnie wczoraj w pracy zaczął pobolewać brzuszek, zwolniłam się i pojechałam do ginekologa pierwszego jaki tylko miał wolny termin (mam z pracy bezpłatną opiekę medeyczną). Przed wejściem do gabinetu poszłam do łazienki i zobaczyłam krew. Wpadłam do gabinetu tak strasznie roztrzęsiona i on robił mi badanie, wysłał też na badanie krwi czy jest obecny ten hormon ciążowy, ale wiem, że i tak nic nie wyjdzie. To podobno poronienie biochemiczne...
Do tego w tym całym zdenerwowaniu zgubiłam pierścionek zaręczynowy, na szczęście w domku narzeczony mnie doprowadził do "stanu normalności". Już się z tym wszystkim pogodziłam, porozmawialiśmy, przytułał mnie dużo, powiedział, że kupi mi jeszcze ładniejszy pierścionek i że z tak wczesną ciążą to czasem tak bywa. Na drugi raz jak okres będzie się spoźniał to zrobię pierwszy test chyba po 1,5 tyg. ten zrobiłam 3 dnia.
Już byłam spokojna, ale rano zobaczyłam we krwi tak skrzep... nigdy takiego nie widziałam i wiem, że to był mój dzidziuś. Muszę ochłonać.
Jeśli chodzi o starania to zaczniemy dopiero po ślubie, wraca Nasza stara data 7 czerwca 2008
Współczuje.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 14:21   #3575
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość

Tak musiało być - dokładnie.
Tez tak sadze - tak musialo byc! Tez mialam rok temu moment w ktorym myslelismy z TZtem ze bedziemy miec dzidziusia, oczekiwalam z ogromna nadzieja, no ale niestety. I do dnia dzisiejszego sledzac na bierzaco watek "Styczniowych mamusi" powtarzam sobie - tak mialo byc, widocznie Nam dzisius dany jest po slubie Takze zycze Ci owocnych staran po slubie!
toverek-83 - bardzo podoba mi sie dziubek tych bucikow taki nie szpic ale dluzsze
Robaczek-86 - cudowne buty!!! I jedne i drugie! Obcas wprost stworzony dla mnie mam dwie pary szpilek z tej serii co drugie z Twoich wklejonych (moze nie idealnie z tej serii bo nie widze firmy, ja mam z Syreny, ale z tych fasonow obszyc itp) bardzo mieciutka skorka i nic a nic nie obcieraja (pod tym wzgledem jestem expertka, bo moje stopki sa bardzo wymagajace)

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 15:03   #3576
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Biricchina
Stary 2008-01-29, 15:45   #3577
Taska
Raczkowanie

Biricchina przykro mi!

Kodeina Dzieki za te buty! super stronka i mozna kupic na necie!!!! Super

Drogie panie, slyszalam, ze sa jakies fajne wierszyki na to, zeby poiformowac rodzine, ze nie chcemy prezentow tylko Kase.
Zncie jakies stronki, albo mozecie cos polecic?

Dziekuje

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 15:57   #3578
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Taska proszę http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=wierszyki
Stary 2008-01-29, 16:16   #3579
Taska
Raczkowanie

Dziekuje, dziekuje!

Wlasnei tego szukalam! to Forum to istna skarbnica!

Stary 2008-01-29, 17:15   #3580
Rysiaczek12345
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro z powodu tego co się stało. Ale neistety to plaga naszych czasów. W zeszłym roku trzy moje koleżanki poorniły - niesttey to często sie zdarza.
Trzymaj się ciepło

Nie chce czynić z forum o tematyce ślubnej porad dla ciężarnych . Ale nie mogę sie z tym zgodzić. Nie ma żadnej plagi naszych czasów, to naturalny proces zachodzący od setek lat. Różnica teraz a kiedyś polega na tym, że kobitki mają większy dostęp do środków farmakologicznych i WIEDZY aniżeli dajmy na to 70 lat temu. Nasza świadomość jest większa i tyle. Kiedyś do poronień (kobiety nieświadome nawet istnienia ciąży) i porodów przedwczesnych dochodziło równie często, a i więcej było zgonów nowonarodzonych zdrowych dzieci,z powodu niedopilnowania czy braku opieki medycznej, nawet ciężkiej pracy kobiet w polu itp. To jest całkowicie naturalne że w większości przypadków organizm kobiety nie jest gotowy na całkowite zagnieżdżenie jajeczka, stężenie progesteronu i kombinacja innych hormonów jest nieodpowiednia by mógł się w macicy rozwinąć płód. Najważniejsze by przy tym dostępie do informacji nie tracić głowy, nie jest winny organizm, czasy, tabletki, stres, MY SAME itp. Problem może się pojawić gdy z przypadkiem poronienia mamy do czynienia kilkakrotnie pod rząd już w zaawansowanej ciąży a tymczasem nie należy zadręczać siebie i domyślać bóg wie czego. To jest najważniejsze bo dzieci rodzą się w głowie!! Niech niewątpliwy ból i cierpienie po stracie nowego życia przerodzi się w jeszcze większą miłość i troskę o nasze dzieci. Wyrazy szacunku dla Biricchiny .
Rysiaczek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 17:41   #3581
malutka_24
Wtajemniczenie

Biricchina
szczerze współczuję...
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 17:45   #3582
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Biricchina
szczerze współczuję...
przyłaczam sie równiez
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 21:27   #3583
Fuegoo
Raczkowanie

Smile Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Paznokcie też będę robiła sama
- ja niestety nie mogę, bo mam strasznie miękkie paznokcie i przez to bardzo krótko muszę je spiłowywać. a jednak do ślubu chciałabym "dłuższe" - będę musiała zrobić tipsy.

Cytat:
Mi szczerze mówiąc to obojętne, najważniejsze, że u boku męża
- prawda - to jest NAJWAŻNIEJSZE

Cytat:
Wedle obietnicy dziś byliśmy na Sokolniczej , najpierw odwiedziliśmy Bellissime. Wrażenia? Zero zainteresowania klientem, kobieta rozmawiała sobie przez telefon i wydzierała się na kogoś.
- aż dziwne - ja tam byłam kilka razy i od razu babki podchodziły. Ale najwyraźniej nie miały dnia. hehe - zapewne tak samo bym zareagowała jak Ty - wyszła

Cytat:
Tak zakochałam się, ale żeby było śmiesznie w dwóch przepięknych sukniach . .. jak ja się tymi sukniami zauroczyłam, że jeszcze tego samego dnia wyrwałam mamę z pracy, żeby je oceniła. Reakcja podobna no i w następnym tygodniu idziemy je mierzyć. Ech..
Ech dzisiaj chyba nie będę mogła zasnąć...
- no to rewelacja!!! jak tylko będziesz miała zdjęcia to podsyłaj. No i oczywiście czekamy na relację z przymiarek. ja dziś podjęłam ostateczną decyzję i podpisałam umowę tak więc kolejny ważny etap zrealizowany!!!

Cytat:
Napisane przez Weronika0904 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
co myślicie o tych butach ? mogą byc ?
- Buciki bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
a chcecie zobaczyć te kotyliony i zawieszki?
- jasne, ze chcemy!!!

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
no i (nie pamiętam, czy już się chwaliłam) obydwoje skończyliśmy wreszcie studia (w odstępie 4 tygodni). obydwoje z takim samym wynikiem - 5 ze studiów, 5 z pracy mgr, 5 z obrony (jesteśmy genialni
- GRATULACJE dla Was Obojga!!!
Fuegoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 21:27   #3584
gosiunia22
Zadomowienie

Bricchina, trzymaj się cieplutko, zobaczysz, po ślubie na pewno wszystko się uda. Trzymam kciuki.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 09:24   #3585
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Thumbs up Dot.: Panny Młode 2008

Moje drogie koleżanki

Do ślubu pozostało 4 miesiące i tydzień. Wszystko pozałatwiane Zostały szczegóły do uzgodnienia z orkiestrą, restauracją, fotografem i kamerzystą No i jeszcze nauki przedmałżeńskie i całe załatwianie "kościelno - urzędowe" ale myślę że do końca lutego się z tym uporam. W ten weekend mamy nauki... Nie za bardzo cieszy mnie ten fakt, ale cóż... trzeba ...
Wybralismy śliczne obrączki (będą gotowe na 16 lutego) i zaproszenia też sie drukują... Dostaliśmy też już pierwszy prezent ślubny ... lodówko-zamrażarka śliczna od naszych starostów.

Sukienka mi się szyje... 7 kwietnia przymiarka Muszę się wziąc za Pana Młodego i jego garnitur bo on jak to facet nic jeszcze nie ma ...
Jeszcze termin u fryzjera, makijażystki i paznokcie...

Jestem w 99% pewna że w marcu zostaną tylko uzgodnienia z orkiestrą, restauracją, fotografem i kamerzystą i zapraszanie gości

Ale szczerze... chciałabym miec już te przygotowania za sobą... żeby był już ten 7 czerwiec a potem nad morze w podróż poślubną...
Stary 2008-01-30, 09:44   #3586
kodeina
Zakorzenienie

adaikaka widzę że wszystko masz starannie zaplanowane Najważniejsze sprawy już masz załatwione...zanim się obejrzysz będzie 7 czerwca.
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 10:16   #3587
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość

super stronka i mozna kupic na necie!!!!
A ja właśnie odnośnie kupowania butów na necie.
Czy mozecie mi powiedzieć czy któraś z was już tak zrobiła?
Nie macie obaw że jednak mogą być złe np. za małe za ciasne itp.
Bo mi się strasznie spodobały pewne ze strony buty ślubne, a ich sklep jest w Krakowie. Z checia bym kupiła przez neta, ale tak strasznie się boję że beda nie takie jak trzeba.
Stary 2008-01-30, 10:30   #3588
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

Biricchina wyrazy wspolczucia

a mnie przeraza ile jeszcze do zalatwienia. 4 miesiace do slubu a ja ma zalatwione
data slubu
- miejsce wesela
- ustalenie jaki slub
świadectwo bierzmowania i świadectwo chrztu
- lista gosci wstepna
- kosztorys
- kamerzysta
- fotograf
- zespol
-kosciol
- suknia
- bolerko
- garnitur
- nauki przedmałżeńskie
- transport dla nas
- noclegi dla gosci
- makijaz
- paznokcie
- zaproszenia
- winetki
- ksiega gosci

- oprawa mszy w kościele
- podziekowania dla rodzicow
- lista prezentow
- swiadkowie
- spisany protokol

- albumy dla rodziców

Do załątwienia jeszcze wiecej

welon, diadem, bizuteria na szyje i kolczyki , bielizna, buty, krawat, koszula spinki, boty dla ukochnego, poradnia, USC, cukiernia, alkochol, obraczki, prezenty dla rodzicow, kwiaciarnia, fryzjer, transport dla gosci.
bede to wszystko zalatwiac pod koniec marca. moze sie uda.

Edytowane przez ysmay1
Czas edycji: 2008-01-30 o 10:31 Powód: powiekszenie czcionki
ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 10:50   #3589
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
A ja właśnie odnośnie kupowania butów na necie.
Czy mozecie mi powiedzieć czy któraś z was już tak zrobiła?
Nie macie obaw że jednak mogą być złe np. za małe za ciasne itp.
Bo mi się strasznie spodobały pewne ze strony buty ślubne, a ich sklep jest w Krakowie. Z checia bym kupiła przez neta, ale tak strasznie się boję że beda nie takie jak trzeba.
ja kupiłam przez internet kozaki i półbuty na sylwestra i sa dobre a na tej stronie ze slubnymi jest mozliwosc wymiany pytałam sie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 14:35   #3590
asikk83
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Panny Młode 2008

Cześć dziewczyny. Tak śledę sobie wasze wątki i postanowiłam się dołączyć. Ja ślubuję 7 czerwca i już nie mogę się doczekać, a z drugiej strony wciąż czuję stres organizacyjny. Sukienka juz się szyje, sala, orkiestra, fotograf i kamerzysta załatwione, nauki też, jeszcze tylko poradnia i pozostałe sparwy.
Aktualnie szukam butów i mam z tym problem, bo chciałabym z okrągłym czubkiem albo jajowatym, ale nie ze szpicem. A sukienkę mam wąska z długim trenem i na pewno będzie widać buty.Pani w salonie doradzała do tej sukni buty z czubkiem długim i wąskim, że takie będą pasowały. A ja niebardzo je chcę. Co myślicie mogą być inne np. okrągłe?
asikk83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 16:17   #3591
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Tez tak sadze - tak musialo byc! Tez mialam rok temu moment w ktorym myslelismy z TZtem ze bedziemy miec dzidziusia, oczekiwalam z ogromna nadzieja, no ale niestety. I do dnia dzisiejszego sledzac na bierzaco watek "Styczniowych mamusi" powtarzam sobie - tak mialo byc, widocznie Nam dzisius dany jest po slubie Takze zycze Ci owocnych staran po slubie!
toverek-83 - bardzo podoba mi sie dziubek tych bucikow taki nie szpic ale dluzsze
Robaczek-86 - cudowne buty!!! I jedne i drugie! Obcas wprost stworzony dla mnie mam dwie pary szpilek z tej serii co drugie z Twoich wklejonych (moze nie idealnie z tej serii bo nie widze firmy, ja mam z Syreny, ale z tych fasonow obszyc itp) bardzo mieciutka skorka i nic a nic nie obcieraja (pod tym wzgledem jestem expertka, bo moje stopki sa bardzo wymagajace)
kAKUSIA bardzo dziekuje polecam je sa bardzo wygodne juz sobie cwicze tance w nich tylkko ze na dywanie
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 18:31   #3592
nysiunia
Raczkowanie

Biricchina wyrazy współczucia.

Byłam wczoraj u fryzjera sie podciąć i umówiłam się już na dzień ślubu. Normalnie coś strasznego - nie spodziewałam się że aż tak szybko trzeba się umawiać - moje miasto nie jest jakąś metropolią, więc myślałam że problemu z terminami nie będzie, tym bardziej, że salonów fryzjerskich to mamy akurat dużo, a tu taka niespodzianka. Normalnie szaleństwo!
Kurcze coraz mniej czasu zostało do ślubu- zaczynam się stresować.
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 19:00   #3593
kasiuleks
Rozeznanie

Biricchina przykro mi
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 20:09   #3594
aniatr
Raczkowanie

Biricchina naprawde współczuje...

Zamieszczam sukienkę,która jest jednym z moich typów co o niej myślicie?dzisiaj ją przymierzałam niestety nie moglam zrobić zdjęcia w sklepie

cymberline.jpg

cymbeline tył.jpg
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 20:31   #3595
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuegoo Pokaż wiadomość

- no to rewelacja!!! jak tylko będziesz miała zdjęcia to podsyłaj. No i oczywiście czekamy na relację z przymiarek. ja dziś podjęłam ostateczną decyzję i podpisałam umowę tak więc kolejny ważny etap zrealizowany!!!
Jutro umówiłyśmy się na przymiarkę

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Ale szczerze... chciałabym miec już te przygotowania za sobą... żeby był już ten 7 czerwiec a potem nad morze w podróż poślubną...
Ech a która z Nas by nie chciała już swojego Wielkiego Dnia

Cytat:
Napisane przez aniatr Pokaż wiadomość

Zamieszczam sukienkę,która jest jednym z moich typów co o niej myślicie?dzisiaj ją przymierzałam niestety nie moglam zrobić zdjęcia w sklepie
Jak powiem, że jest ładna to skłamie.

Ona jest piękna. Ma bardzo ładny krój, dekolt skrojony na "ala-serce" (te które jutro będę przymierzać będą bardziej wykrojone), tren w którym od niedawna się kocham i te kwiaty, które pewnie mają na sobie świecące cekinki. Super!
Stary 2008-01-30, 20:36   #3596
aniatr
Raczkowanie

Oj świecą się świecą!a dekold można według uznania troszkę zminić i są do niego dodane ramiączka jeśli ktoś preferuje.
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 20:40   #3597
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asikk83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Tak śledę sobie wasze wątki i postanowiłam się dołączyć. Ja ślubuję 7 czerwca i już nie mogę się doczekać, a z drugiej strony wciąż czuję stres organizacyjny. Sukienka juz się szyje, sala, orkiestra, fotograf i kamerzysta załatwione, nauki też, jeszcze tylko poradnia i pozostałe sparwy.
Aktualnie szukam butów i mam z tym problem, bo chciałabym z okrągłym czubkiem albo jajowatym, ale nie ze szpicem. A sukienkę mam wąska z długim trenem i na pewno będzie widać buty.Pani w salonie doradzała do tej sukni buty z czubkiem długim i wąskim, że takie będą pasowały. A ja niebardzo je chcę. Co myślicie mogą być inne np. okrągłe?
Witamy na forum kolejną Pannę Młodą 2008

Nie wiem dokładnie jaką masz suknie, ale wiem, że dziewczyny także decydują się na okrągłe czubki. Ja jestem już przyzwyczajona do szpiców i jakoś źle bym się czuła ślubując w okrągłych, niezależnie od rad fachowej osoby.

Pozdrawiam
Stary 2008-01-30, 20:42   #3598
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez aniatr Pokaż wiadomość
Oj świecą się świecą!a dekold można według uznania troszkę zminić i są do niego dodane ramiączka jeśli ktoś preferuje.
popieram piekna ta suknia!!az sie zakochałam
Stary 2008-01-30, 20:46   #3599
Taska
Raczkowanie

jest sliczna! az pozazdroscilam...

Stary 2008-01-30, 20:50   #3600
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Aniatr ja też szukałam sukni z cekinami, uwielbiam jak coś mi błyszczy. Próbowałam znaleźć moje suknie na necie, ale nie ma ich w kolekcji . Jedna ma dekolt z tafty taki jak na tym zdjęciu poniżej, bardzo mi sie spodobał. Wykonane z prawie identycznego materiału, ale nie są tak mocno opięte na ciele. Tren w porównaniu z Twoim jest nieco krótszy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (38,4 KB, 90 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości