Panny Młode 2008 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-05, 08:42   #3721
Fritillaria
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2008

O rany, ależ mnie dawno nie było!
Macie piękne te zaproszenia kalkowo-wstążeczkowe. Muszę namówić mojego TŻa żebyśmy też takie zrobili. Konkretnie, to żeby on zrobił, bo ja jestem z tych uzdolnionych muzycznie, nie plastycznie. Będę drążyć temat, zostało nam jeszcze sporo czasu (do października).
Fritillaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 09:49   #3722
tiffi1
Rozeznanie

dziewczyny a robicie winietki, to znaczy bedziecie je miały? A jesli tak to czy kupujecie, czy robicie same. Bo ja się zatsnawiam, czy nie zrobić sama, bo koszt to około 1 zł.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 10:10   #3723
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

U nas winietki będą.Chcemy je zrobić sami- tzn ja wymyślę a częścią roboczą zajmie się mój TŻ.
Jak sie podliczy takie pierdułki małe zamawiane na allegro to kwota wychodzi niebagatelna dlatego nasze winietki nie będą szczególnie wymyślne.
Myślę że coś prostego elegenckiego będzie w sam raz
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 10:30   #3724
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
dziewczyny a robicie winietki, to znaczy bedziecie je miały? A jesli tak to czy kupujecie, czy robicie same. Bo ja się zatsnawiam, czy nie zrobić sama, bo koszt to około 1 zł.
ja również sama robiłam winetki. Kosztowo to wychodzi parę złotych od całości . Nas całość wyniosła ponad 80zł ale z racji tego iż były one z czekoladką Ferreo-rosche ( nie wiem czy dobrze napisałam nazwę)
Złotówka na allegro za jedną winetę to strasznie dużo! Samodzielne zrobienie nie jest ani kosztowne ani czasochłonne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizyt%C3%B3wka.jpg (57,0 KB, 62 załadowań)
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 11:56   #3725
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Kodeina świetny pomysł!!!!!!Nie pogniewasz się jak ściągnę???
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 12:07   #3726
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Kodeina świetny pomysł!!!!!!Nie pogniewasz się jak ściągnę???

super że Ci się podobają nasze winetki
Po to wkleiłam zdjęcie aby kogoś zainspirować
Stary 2008-02-05, 12:16   #3727
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez hip hop candy Pokaż wiadomość
nie macie sie z czego cieszyc naiwne frajerzyce.i tak duzy % z was sie rozwiedzie,wiec po co sie tak podniecac i bez urazy robic tyle szumu?jak skonczy sie na alimentach i rozwodzie.nie u kazdej z was oczywiscie.po co ladowac kase w slub jak przy rozwodzie i tak sie trzeba bedzie podzielic?im slub z wieksza pompa,tym pozniej rozwod z wiekszym hukiem-czy jakos takhe he.ja tam wole kocia lape.nie jestem rozwodka.
jak mnie wkurza takie podejscie ludzi jesli nie masz zamiaru wychodzic za maz to nie udzielaj sie na forum panien młodych i dobra a nie potrzebne zamieszanie robisz
Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
niema co się przejmować jakimiś głupimi uwagami,to tylko czysta zazdrość z radości którą się dzielimy

nie damy się nie dziewczyny,aby ktoś popsuł nam ten cudowny dzień

a powodem rozwodów większością jest właśnie podejście takich ludzi;P bycie razem to ciężka praca i uśmiech i radość partnera wynagradza wszystko
dokładnie popieram to cała soba
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 13:50   #3728
aniatr
Raczkowanie

hip hop candy nie wiem po co wogóle wchodzisz na to forum...
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 13:54   #3729
asiulka84
Raczkowanie

dziewczyny co myslicie o sztucznych ogniach podczas wesela? bo dla mnie to z jednej strony fajne widowisko ale boje sie ze moze byc to potraktowane przez gosci jako przepych i im sie to niespodoba
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 14:27   #3730
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
dziewczyny co myslicie o sztucznych ogniach podczas wesela? bo dla mnie to z jednej strony fajne widowisko ale boje sie ze moze byc to potraktowane przez gosci jako przepych i im sie to niespodoba
Sądzę że jeśli młodzi chcą taką atrakcję to mogę sobie ją spokojnie zafundować. Mi szkoda kasy wole przeznaczyć na inne rzeczy Ale pamiętam gdy na weselu kuzynki goście podziwiali sztuczne ognie z wesela obok

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
My płaciliśmy 43 zl za 61 winietek. W ogóle koszt artykułów papierniczych (29 zaproszeń, 25 zawieszek, 40 kartek do ciasta, 61 winietek) wyszedł nas 139 zl. Sądzę, że nie tak dużo Dołączam zdjęcie naszej winietki

Cytat:
Napisane przez hip hop candy Pokaż wiadomość
nie macie sie z czego cieszyc naiwne frajerzyce.i tak duzy % z was sie rozwiedzie,wiec po co sie tak podniecac i bez urazy robic tyle szumu?jak skonczy sie na alimentach i rozwodzie.nie u kazdej z was oczywiscie.po co ladowac kase w slub jak przy rozwodzie i tak sie trzeba bedzie podzielic?im slub z wieksza pompa,tym pozniej rozwod z wiekszym hukiem-czy jakos takhe he.ja tam wole kocia lape.nie jestem rozwodka.
Ja jak nie lubie ludzi bez klasy... Wręcz mnie to obrzydza... Każdy ma prawo do własnego zdania, ale dojrzała osoba umie je wypowiedzieć w odpowiedni sposób. Ok 1/3 małżenstw się rozwodzi i co?! My mamy nie brać ślubu bo innym się nie udało...? Nie widzę związku. I szczerze nie widzę by ktokolwiek robił tu szum, to jest forum jak każde inne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01749.JPG (24,8 KB, 42 załadowań)
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 14:46   #3731
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
Sztuczne ognie tak ale musiałby być to świetny show a takie ognie kosztują bardzo dużo. Dla paru ogni lepiej tego nie organizować.
Stary 2008-02-05, 15:41   #3732
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny nie przejmujcie się trollem, teraz każde sklonowane jego konto będzie automatyczne banowane zgodnie z reg uip.
Stary 2008-02-05, 15:52   #3733
victoriaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nenah Pokaż wiadomość
O widze że mamy bardzo podobny gust - ja mierzyłam nr 2 i 3 i o mały włos nie kupiłam tej z nr 2 . Bardzo ładna suknia, pięknie wykończona i o bardzo ciekawm kroju.
A to czemu nie kupilas w koncu tej sukni nr 2??To jaka ostatecznie wzielas?Mi wlasnie tez sie podoba chyba najbardziej ta 2,bo ma rzeczywiscie cos w sobie ale juz sama nie wiem, bo teraz wynalazlam nowe suknie ,jak bede miala chwilke to wrzuce linki

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
ja również sama robiłam winetki. Kosztowo to wychodzi parę złotych od całości . Nas całość wyniosła ponad 80zł ale z racji tego iż były one z czekoladką Ferreo-rosche ( nie wiem czy dobrze napisałam nazwę)
Złotówka na allegro za jedną winetę to strasznie dużo! Samodzielne zrobienie nie jest ani kosztowne ani czasochłonne
Ja tez uwazam pomysl z czekoladka za swietny

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-05 o 16:00 Powód: post pod postem
victoriaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 16:42   #3734
Taska
Raczkowanie

o wow ale mnie ominelo

Winetki sa super, ta z czekoldka bomba

Ciesze sie, ze spodobal sie wam efekt mojej ciezkiej pracy

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 07:00   #3735
kodeina
Zakorzenienie

widzę że moje winetki się podobają no to dziewczyny do dzieła! służę pomocą
Stary 2008-02-06, 08:07   #3736
calva
Raczkowanie

GG do calva

fajne winetki my jednak z nich zrezygnujemybyłam ostatnio u koleżanki na weselu i po prostu trzeba świadkom powiedzieć i rodzicom,aby usadzali młodych w pobliżu młodej parymyślę ze sprawdzi siędługo zastanawiałam się jak usadzić kogo przy kim i mam za duży z tym problemmiejsc będzie przygotowane ile jest gości,sala nie będzie aż tak ogromna, więc myślę że będzie fajnieale fajne macie pomysły

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 09:03   #3737
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
fajne winetki my jednak z nich zrezygnujemybyłam ostatnio u koleżanki na weselu i po prostu trzeba świadkom powiedzieć i rodzicom,aby usadzali młodych w pobliżu młodej parymyślę ze sprawdzi siędługo zastanawiałam się jak usadzić kogo przy kim i mam za duży z tym problemmiejsc będzie przygotowane ile jest gości,sala nie będzie aż tak ogromna, więc myślę że będzie fajnieale fajne macie pomysły
mi tez strasznie przypadl do gustu pomysl kodeiny na winietki i sama chcialam aby tak usadzis gosci aby zaden z nich nie czul sie zle w nie znanym mu towaarzystwie....jednak kolezanka stwierdzila ze moze wlasnie takie mieszane towarzystwa lepiej sie bawia niz gdyby zostali usadzeni przez nas na sile......jesli juz zdecyduje sie na winietki to...kodeina nie gniewaj sie....odgapie od Ciebie
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 09:40   #3738
kodeina
Zakorzenienie

Dziewczyny my też długo zastanawialiśmy się czy zrobić winetki. Moja najbliższa rodzina była przeciwna..obawiali się że wymieszamy ich tak że nie będą mieli znajomych twarzy obok siebie. Postawiliśmy na swoim i w pt. wieczorem rozłożyliśmy winetki na stołach. Jestem przeciwna mieszaniu rodzin które się nie znają. Staraliśmy się aby każdy siedział koło tych osób koło których by usiadł gdyby nie było wizytówek.Przyznaję iż nie jest to łatwe zadanie ale w 99% ludzie byli zadowoleni a ja nie stresowałam się że moja koleżanka która nikogo nie zna siedzi koło nudnej ciotki, babcia usiadła tak że zostało jedno miejsce koło stołu a drugie gdzie indziej i kuzyn z żoną siedzieli osobno itp. takie sytuacje są bardzo prawdopodobne gdy miejsca są wyliczone.
To nie jest tak że bez winetek goście się wymieszają...prawda jest taka że komu się uda to usiądze koło "swoich" a ten kto dotrze później wyląduje sam w towarzystwie którego nie zna. W zeszłym roku byłam na dwóch weselach u znajomych, na obu były winetki, siedziałam wśród ludzi których dobrze znałam i świetnie się bawiłam a resztę gości i tak poznałam wtrakcie wesela

Nie jest to łatwe zadanie...Tydzień usadzaliśmy gości, wyciełam stoły z kartki , zrobiłam nacięcia. Na małych karteczkach wypisałam gości i układaliśmy " karteczkowych- gości" na "krzesłach-nacięciach"
Wierzę że czasami jest to wręcz niemożliwe ale myślę że warto spróbować.
Stary 2008-02-06, 13:56   #3739
katey
Rozeznanie

GG do katey

po pierwsze chciałam się przywitac bo tu mnie jeszcze nie było a ślub mamy 16sierpnia w Lublinie...
co do winietek to myślę podobnie jak kodeina... chociaż moja mama jak się dowiedziała że planujemy rozsadzanie gości to powiedziała KATEGORYCZNIE NIE! ale to było pare miesięcy temu a po weselu u mojej kuzynki zmieniła zdanie..wesele było na ok 200 osób i jak wylądowała gdzieś za filarem, prawie nie znając ludzi dookoła to juz terazuważa że może rzeczywiście lepiej usadzić (mniej więcej) gości bo przeciez w trakcie wesela często się zdarza że ludzie zmieniają swoje miejsca
ja sama byłam na weselu mojej przyjaciółki gdzie nie było winietek i wszyscy rzucili sie na miejsca jak nie wiem co, nikt nie zwraca wtedy uwagi że np. śpiewany jest toast za młodych! pozatym podeszła do nas jej starsza i powiedziała że młoda chciała byśmy usiedli blisko niej a okazało sie że juz są tam zajęte miejsca więc musieliśmy usiąść dalej...też grupka znajomych musiała się rozdzielić bo nie mieli miejsc... więc wizytówki to dobra sprawa zwłaszcza przy wiekszej liczbie gości, a zrobienie to żaden problem: my na wesele szwagra robilismy w piątek wieczorem- zajeło to nam może z 2h na ponad 100 osób

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 14:20   #3740
Kakusia
Zakorzenienie

O rany jakie zaleglosci ale juz wszystko przeczytalam
Nie pisalam nic bo generalnie zajelam sie sesja a nie przygotowaniami do slubu ale najwyzsza pora myslec o paru kwestiach bo to juz luty mamy! no moze wkoncu ta poradnie odbebnimy....
podobno tam gdzie chce uszyc sukienke - juz na sierpien sa rezerwacje, wiec najwyzsza pora jechac tam i zaklepywac moj wrzesien!!!
Co poza tym?... hmm... musze sie zorientowac gdzie jaki makijaz gdzie jakie paznokcie No i za jakis tydzien moze zaczne myslec powazniej o zaproszeniach te ze zdjeciem co ktoras z Wizazanek wkleila (przepraszam ze teraz w biegu nie pamietam ktora) bardzo mi sie spodobaly! ale podobaja mi sie tez kilkustronicowe ze zdjatkami tylko to juz wyjdzie wiekszy koszt a my raczej myslimy jak tu przyoszczedzic a nie zaszalec
Poza tym TZ pare dni temu dostal umowe na czas nieokreslony wiec ruszamy pelna para z kredytem - w tym tygodniu spotkanie Nas z Naszymi mamami i ostateczne dyskusje co gdzie i jak Mieszkanie upolowane wiec teraz kwestia czy przyznaja Nam kredyt
Co poza tym? SESJA
Za 7 miesiecy i 3 tygodnie slub
Pozdrawiam Was goraco

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 14:34   #3741
kodeina
Zakorzenienie

Kakusia to m.in ja wklejałam zdjęcia moich zaproszeń ze zdjęciem. Nie robiłam ich samodzielnie gdyż koszty prawdopodobnie przekroczyły by cenę za które je nabyłam 1.5zł no i czasu nie mieliśmy bo ślub zaplanowaliśmy zaledwie 4-3 miesiace wcześniej a zależało nam na osobistym wręczeniu zaproszeń znajomym którzy byli u nas na imprezie. ale można je zrobić samodzielnie bez problemu

witaj Katey! życzę miłego wizażowania
Stary 2008-02-06, 14:44   #3742
victoriaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
O rany jakie zaleglosci ale juz wszystko przeczytalam
Nie pisalam nic bo generalnie zajelam sie sesja a nie przygotowaniami do slubu ale najwyzsza pora myslec o paru kwestiach bo to juz luty mamy! no moze wkoncu ta poradnie odbebnimy....
podobno tam gdzie chce uszyc sukienke - juz na sierpien sa rezerwacje, wiec najwyzsza pora jechac tam i zaklepywac moj wrzesien!!!
Co poza tym?... hmm... musze sie zorientowac gdzie jaki makijaz gdzie jakie paznokcie No i za jakis tydzien moze zaczne myslec powazniej o zaproszeniach te ze zdjeciem co ktoras z Wizazanek wkleila (przepraszam ze teraz w biegu nie pamietam ktora) bardzo mi sie spodobaly! ale podobaja mi sie tez kilkustronicowe ze zdjatkami tylko to juz wyjdzie wiekszy koszt a my raczej myslimy jak tu przyoszczedzic a nie zaszalec
Poza tym TZ pare dni temu dostal umowe na czas nieokreslony wiec ruszamy pelna para z kredytem - w tym tygodniu spotkanie Nas z Naszymi mamami i ostateczne dyskusje co gdzie i jak Mieszkanie upolowane wiec teraz kwestia czy przyznaja Nam kredyt
Co poza tym? SESJA
Za 7 miesiecy i 3 tygodnie slub
Pozdrawiam Was goraco
Hejka to widze ze slubujemy w ten sam dzien, milo mi
victoriaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 16:08   #3743
Bita
Przyczajenie

My mamy już salę. Sukienka wybrana, orkiestra też. Obrączki zamówione. A termin? 30 sierpień. Niby jeszcze trochę czasu, ale gdy byliśmy zamawiać salę w listopadzie 2007 to już były rezerwacje na październik 2009..
Bita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 18:55   #3744
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez victoriaaa Pokaż wiadomość
Hejka to widze ze slubujemy w ten sam dzien, milo mi
Ooo no prosze mnie rowniez milo

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 20:33   #3745
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

katey witaj serdecznie na forum
Stary 2008-02-06, 22:06   #3746
elianka
Zakorzenienie

widze że zaproszenia i winietki na tapecie moje zaproszenia zrobi inna wizażanka albo sama zrobie z artykułów papierniczych będe jeszcze miała księge gości i album hand made w tym samym stylu, a na stołach przy nakryciach postawię mini-pudełeczka z podziekowaniami i trzema migdałami dla każdego gościa osobno
wielki plan zaroszeniowy bedzie wyglądał tak, że treść będzie drukowana dla kazdego osobno na domowej drukarce- nie chce żadnych wypełnianych rubryczek
aha- "osoby towarzyszace" tez będa "wydrukowane".. tylko jak zdobyć wszystkie nazwiska przed terminem wysyłania zaproszeń...?

aha- ślub mam 20 września- kiedy powinnam zacząć rozdawać zaproszenia?
Stary 2008-02-06, 22:17   #3747
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
widze że zaproszenia i winietki na tapecie moje zaproszenia zrobi inna wizażanka albo sama zrobie z artykułów papierniczych będe jeszcze miała księge gości i album hand made w tym samym stylu, a na stołach przy nakryciach postawię mini-pudełeczka z podziekowaniami i trzema migdałami dla każdego gościa osobno
wielki plan zaroszeniowy bedzie wyglądał tak, że treść będzie drukowana dla kazdego osobno na domowej drukarce- nie chce żadnych wypełnianych rubryczek
aha- "osoby towarzyszace" tez będa "wydrukowane".. tylko jak zdobyć wszystkie nazwiska przed terminem wysyłania zaproszeń...?

zaproszenia zazwyczaj rozdaje sie miesiac przed samym slubem takze jeszcze masz troche czasu
Stary 2008-02-06, 22:24   #3748
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ślub 23.08 i będziemy rozdawać w czerwcu
Stary 2008-02-06, 22:26   #3749
elianka
Zakorzenienie

to dobrze ale czy bedzie w dobrym tonie telefon do osób singli lub w związkach o których nic nie wiem i pytanie o nazwisko towarzysza?
Stary 2008-02-06, 22:31   #3750
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
to dobrze ale czy bedzie w dobrym tonie telefon do osób singli lub w związkach o których nic nie wiem i pytanie o nazwisko towarzysza?
moim zdaniem to nic strasznego do mnie nawet kuzynka na 18 pytała sie czy przyjde sama czy z kims tym bardziej slub nie mam nic przeciwko wkoncu musisz kogos wpisac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości