Panny Młode 2008 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-21, 21:37   #4081
sylarosa
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2008

Hej Dziewczyny
Moj slub juz 11 kwietnia. A jeszcze tyle zostalo do zrobienia, zabieram sie wlasnie za czytanie calego watku
sylarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 21:48   #4082
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka123 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,
nie wiem czy istnieje już taki wątek,
Chciałam spytać jak przygotowania do ślubu i wesela
Mam wyznaczoną datę ślubu na 21.06 - czy ktoś jeszcze jest z "tej daty"?
pozdrawiam wszystkich serdecznie

jeżeli jest już ten wątek to proszę o przeniesienie : )
Przeniosłam do zbiorczego, w którym zbieramy się z każdego miesiąca.
Witam serdecznie na forum

Cytat:
Napisane przez sylarosa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Moj slub juz 11 kwietnia. A jeszcze tyle zostalo do zrobienia, zabieram sie wlasnie za czytanie calego watku
Łoj to zostało Wam niecałe dwa miesiące

-------------------

Zapomniałam wcześniej dodać, że dzisiaj byliśmy na naukach drugich (oficjalnie) i dostaliśmy kartki na podpisy, ale że takich osób jak my (spóźnialskich) były jeszcze dwie pary, więc zabrakło dla wszystkich i dostaliśmy jedną na dwie osoby. Mam nadzieje, że później nie będzie żadnych problemów. Wydał nam je Ksiądz będący na zastępstwie, bo nauki prowadzi nasz proboszcz. Zastanawia mnie tylko dlaczego mówiono nam że nauk jest 6+2 skoro na tych świstkach jak byk jest miejsce na 8+3 (poradnia).

Ogólnie było bardzo fajnie, przyszło kilkanaście par, Ksiądz prowadził nauki w dość zachęcający do słuchania sposób. Jestem z nich zadowolona.
Stary 2008-02-21, 22:13   #4083
Taska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie tylko dlaczego mówiono nam że nauk jest 6+2 skoro na tych świstkach jak byk jest miejsce na 8+3 (poradnia).

No wlasnie kosciele gdzie my bedziemy miec slub, mamy juz nauki z liceum, musmimy tylko poradnie i ksiadz powiedzial, ze zadnych zapisow nie musimy robic tylko pojawic sie w pierwszy czwartek czerwca, bo sa 3 poradnie?

U was tez tak dziwnie? Marta zapisywaliscie sie, czy tylko przyszliscie na zajecia?

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 22:55   #4084
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
No wlasnie kosciele gdzie my bedziemy miec slub, mamy juz nauki z liceum, musmimy tylko poradnie i ksiadz powiedzial, ze zadnych zapisow nie musimy robic tylko pojawic sie w pierwszy czwartek czerwca, bo sa 3 poradnie?

U was tez tak dziwnie? Marta zapisywaliscie sie, czy tylko przyszliscie na zajecia?
Nie byliśmy na pierwszych zajęciach, kiedy właśnie były zapisy.Dziś otrzymaliśmy spóźnioną kartkę i jedynie podpis za obecność, a za tydzień musimy podejść do proboszcza i poprosić o dopisanie do listy głównej + pieczątkę kościoła.
Stary 2008-02-22, 07:46   #4085
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

Cytat:
Napisane przez sylarosa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
jak tam ida przygotowania.cozostalo do zalatwienia?

ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 08:01   #4086
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

M.a.r.t.a. i Soffera-
ja sie nie gniewam...glupio mi sie tylko zrobilo ze jestem taka nie w temacie...i wlasnie dobrze ze mi powiedzialyscie ze te suknie z kolekcji 2008 sa juz w salonach bo pewnie zostalabym przy tym co widzialam a zadna z tych sukien nie wywarla na mnie wrazenia.dlatego nie przyjelam tego jako cokolwiek co mialo mi sprawic przykrosc-wrecz przeciwnie!bardzo dobrze ze mnie uswiadomilyscie bo sama sobie wszytsko zalatwiam...moja mama pracuje...moje przyjaciolki rozjechaly sie po calym swiecie....a moja siostra w USA i wraca tydzien przed weselema TZ postawilam pod sciana bo mowie Wam on nie cierpi koloru ecria wogole to do calej sprtawy sukni slubnej podeszlam beznadziejnie...chodzilam tylko do jednego salonu bo tak mi bylo wygodnie..ale teraz mowie NIE!ruszam na podboj sukni slubnych..Rzeszowskie salony strzezcie sie bo nadchodze
ciesze sie ze przynajmniej buciki mam
ale macie metlik dziewuchy z tymi naukami..u mnie w czasie 3 miesiecznych nauk mamy spotkania w kazda trzecia niedziele miesiaca i w miedzy czasie z tymi samymi kobiecinami mamy spotkania z poradni-na dzien dzisiejszy jestesmy po jednej poradni teraz druga...a ja rano tylko z termometrem w buzi i juz mam dosc.....TZ sie wscieka bo chodze jak osa...
jeszcze Was zapytam o jedna rzecz:w jaki sposob piszecie na zparoszeniu malzenstwo,tzn jak wypada?np: Jan i Janina Kowalscy,czy Jan Janina Kowalscy?a pomylilam sie najpierw ma byc imie kobitki tak?
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 10:48   #4087
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
jeszcze Was zapytam o jedna rzecz:w jaki sposob piszecie na zparoszeniu malzenstwo,tzn jak wypada?np: Jan i Janina Kowalscy,czy Jan Janina Kowalscy?a pomylilam sie najpierw ma byc imie kobitki tak?
Oczywiście, że najpierw musi być imię kobiety, a potem mężczyzny (jak z przepuszczaniem w drzwiach), czyli:
"XYZ mają zaszczyt zaprosić Sz.P. Janinę i Jana Kowalskich"
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 10:49   #4088
martyś1984
Rozeznanie

Dot.: Czerwiec 2008

ile dziewczyn ma ślub 27 wrzesnia??

Pani mgr inż już od 30 czerwca 2009 r.
martyś1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 11:04   #4089
agas
Raczkowanie

GG do agas

A propos koronkowego bolerka. Nigdy nie przepadalam za koronka i sama z wlasnej woli nigdy bym nawet nie przymierzyla. Ale jak mierzylam sukienke i babka w salonie zalozyla mi takie to myslalam ze mojej mamie i mi oczy wyjda na wierzch. Nie kazde mi sie podoba ale ladnie dobrane jest ogromna ozdoba i ja sie na takei zdecydowalam. Sukienka nie ma zadnych koronkowych akcentow ale panie krawcowe wokol kawiatka ktorego mam upietego na boku wszyja elementy koronki tak alby suknia i bolerko tworzyly zgrana calosc.

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 11:08   #4090
gosiunia22
Zadomowienie

M.a.r.t.a, szczęściara z Ciebie, ja mam 10 nauk (!) + 3 poradnie + jakieś spotkanie podsumowujące...

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 11:15   #4091
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007
Dot.: Czerwiec 2008

Cytat:
Napisane przez martyś1984 Pokaż wiadomość
Mam 5 lipca, ale 27 września mam wesele mojej bardzo dobrej koleżanki i TŻ- a bardzo dobrego kolegi. Ciekawe gdzie pójdziemy...?
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 11:30   #4092
anbas
Raczkowanie

mam pytanie, gdzie kupiłaś buciki, albo chociaż jakiej są firmy? Prześliczne
anbas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 12:14   #4093
eloo26
Przyczajenie

Smile Dot.: Panny Młode 2008

Witam wszystkie narzeczone
Ja mam z kolei problem dotyczący sukni. Mam suknię, bardzo ładną i taką jaką moglabym sobie wymarzy ,ale jest mojej siostry. Czy to jakoś źle nie wróży ani Jej ani mi ??
Może gdzieś coś usłyszałyście na ten temat ?

Pozdrawiam
Stary 2008-02-22, 12:21   #4094
katia0117
Zadomowienie

Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez martyś1984 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195435 to jest wątek wrześniowych panien młodych,więc mozesz zerknąc,które mają slub 27

Cytat:
Napisane przez eloo26 Pokaż wiadomość
Ja mam z kolei problem dotyczący sukni. Mam suknię, bardzo ładną i taką jaką moglabym sobie wymarzy ,ale jest mojej siostry. Czy to jakoś źle nie wróży ani Jej ani mi ??

Pozdrawiam
To w końcu to jest suknia twoja czy siostry,bo nie czaję...zrozumialam to takze siostra ma suknię i Tobie sie podoba i taką chcialabys miec,tak??jesli dobrze zrozumialam,to od razu powiem,ze nie znam zadnych złych wróżb na ten temat...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-22 o 13:00 Powód: post pod postem
katia0117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 12:37   #4095
eloo26
Przyczajenie

Smile Dot.: Panny Młode 2008

Suknia jest mojej siostry, jest już mężatką, teraz ja ją chcem
Stary 2008-02-22, 12:39   #4096
anbas
Raczkowanie

Panny Młode 2008

ja mam nieco inny problem.okazało się ze w tym samym miesiącu ma druga kobitka z mojej bliskiej rodziny ślub.trochę głupio wyszło bo na ślubie będzie prawie ten sam komplet gości. i zastanawiam sie jak będzie z frekwencją

a jak się zapatruje na to siostra?

Czas edycji: 2008-02-22 o 13:01 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-22, 12:44   #4097
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
aaa,no czaje nie wydaje mi sie,żeby to było coś złego,gdybyś teraz Ty ją przejeła
Stary 2008-02-22, 12:58   #4098
eloo26
Przyczajenie

Panny Młode 2008

no spoko, siorka jak najbardziej, nawet zgodziła się żeby ją troszkę skrócić

Przeszukałam wszystko i też właśnie nic nie znalazłam

Czas edycji: 2008-02-22 o 13:01 Powód: post pod postem
eloo26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 13:06   #4099
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
M.a.r.t.a, szczęściara z Ciebie, ja mam 10 nauk (!) + 3 poradnie + jakieś spotkanie podsumowujące...
Szczęściarą bym została gdybyśmy wcześniej ruszyli tyłki i zdążyli na tygodniowe nauki.Od poniedziałku do soboty w tym jest już poradnia. .

Cytat:

Pozdrawiam
Suknie jeszcze można, ale podobno welonem nie można się dzielić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 15:30   #4100
tiffi1
Rozeznanie

Panny Młode 2008

Cytat:
Dokładnie. Tiffi im dłużej się patrze na Twoją suknię tym bardziej jestem przekonana do szala

Dzięki za miłe słowa, własnie muszę pomyśleć o szalu

Cytat:
Dziewczyny a jakie jest Wasze zdanie na temat rękawiczek ślubnych?(bez palców takich jak na zdjęciach)
Uważacie je za tandetne, coś co może dodać sukni uroku lub jako zbędny dodatek?

Bo ja jestem jakaś taka dziwna, mam kilka małych pieprzyków na rękach i się ich wstydzę. Fakt będę na ślubie opalona i w rezultacie mogą się aż tak nie rzucać, ale no właśnie ja lubię stwarzać sobie problem.
Babka w salonie powiedziała, że przecież będzie ciepło, jestem młoda i nie powinnam niczym zakrywać dłoni itp. ale te pieprzyki to moje schizo
Ja przyznam szczerze nie lubię takich rękawiczek i uważam, że lepiej wygląda goła ręka niż te rękawiczki. Moze mam awersję do nich, ale naprawdę ich nie lubię

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Czy jak dorosle dzieci, tzn studenci mieszkają z rodzicami to powinnam dawać im oddzielne zaproszenie czy może być na jednym. Oni na 100% przyjdą z osobami towarzyszącymi więc nie wiem jak mam to zrobić a muszę zaraz zamawiać zaproszenia i nie wiem ile ich wziąć.
ODDZIELNIE (zdecydowanie)!

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, ja znowu zastanawiam sie nad taka sprawa;

Ja mam Brata i TZ tez ma brata, oboje chcemy, zeby swiadkami byli bracia i czy na slubie musi byc "parka" swiadkow, czy moze byc dwoch facetow??
jak najbardziej moze być,w niektórych regionach Polski tak poporstu jest, ze zawsze jest dwóch mężczyzn

Czas edycji: 2008-02-23 o 21:01 Powód: post pod postem
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 15:51   #4101
Taska
Raczkowanie

Ta wiadomosc mnie uszczesliwia, teraz tylko, zeby brat mial w tym czasie wolne i byl w domu!!!!

Zamowilam sobie perelki na szyje i kolczyki... mam tez brylanciki ale chyba bardziej beda pasowac perelki.

Buty przyszly i sa piekne, nawet tak ciezko sie w nich nie chodzi.

Juz czesc osob potweirdzila przybycie na Slub 4msce wczesniej! <Szok>
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0567_1.jpg (16,9 KB, 14 załadowań)

Stary 2008-02-22, 15:52   #4102
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli Tobie to nie przeszkadza, ze to sukienka twojej siostry to ja nie widzę żadnych "przeciwskazań"
Stary 2008-02-22, 16:01   #4103
Taska
Raczkowanie

Cytat:
W USA sukienke sie przejmuje z pokolen, czyli matka--> corce itd.. wiec mysle, ze jakbys miala od siostry to liczy sie tak samo...

Stary 2008-02-22, 16:42   #4104
babeczka1985
Raczkowanie

W sumie nie wiem od czego zaczac. Pewnie kobitki mnie nie pamietacie, ale na poczatku wypowiadalam sie w tym watku (prawie od poczatku zalozenia). Bylam szczesliwa panna mloda 2008, ale w listopadzie zeszlego roku doszlo do zerwania zareczyn Mielismy z TZ bardzo powazna klotnie i wszystko prysło.... W zasadzie czulam sie jak sparalizowana i nie wiedzialam, czy odwolywac slub (sala, dj juz od dawna zaklepani). xyzgirl86 w innym watku (na slubnym forum) miala podobna sytuacje tyle ze MIESIAC przed slubem ja nie wiem jakbym to zniosla. Ale tak jak xyzgirl86 uratowalismy nasz zwiazek. Slubu nie odwolalismy. Baaardzo ciezka probe przetrwalismy. Duzo rozmawialismy. Niestety w duzej mierze wina lezala po stronie TZ, ale wszystko sobie wybaczylismy, choc nie bylo latwo. Jestesmy ze soba ponad 4 lata, wiele przeszlismy, ale ta ostatnia katastrofa byla dosc miazdzaca. Ale "co nas nie zabija to wzmacnia" i w tym przypadku cala ta sytuacja bardzo nas umocnila. Lepiej sie rozumiemy, jestesmy bardziej wyrozumiali dla siebie. Jeszcze w to nie wierze, ze jest lepiej, dlatego tfu tfu zeby nie zapeszyc.
Dobra to teraz powiem co nieco o slubnych przygotowaniach, ktore stanely na ponad 2 miesiace, ale juz nadgonilismy.
Przypomne Slub mamy 15 sierpnia. Mamy sale, dj, kosciol, fotografa, samochod, swiadkow, jestesmy w trakcie robienia nauk (jeszcze 3 spotkania no i poradnia :/ o zgrozo).
No i mamy obraczki.... prawie :/ Wyobrazcie sobie, ze postanowilismy zamowic klasyczne zlote w KRUKU. Zamowilismy, po prawie miesiacu odbieramy. W sklepie mierzymy wszystko ok. Na drugi dzien szczesliwa mierze jeszcze raz i KLOPS! Obraczka utknela!!!! Ale na dobre, bo nagle palec zaczal mi siniec, tak byla ciasna (a bez wiekszych oporow ja wlozylam)!!! Spanikowalam, ale pierwsze co mi przyszlo do glowy to wlozyc reke do zamrazarki zeby obkurczyly sie palce. No i ufff... Udalo sie, ale jeszcze tego samego dnia pojechalismy, zeby moja dac do powiekszenia. Chcielismy grawer (imie + data) i wyszedl pieknie. Oddalam do powiekszenia, niedawno odbieram powekszona. Idealna. Patrze na grawer. Prawie niewidoczny! Wkurzylam sie i tlumacze babie, ze go nie widac,a ta mowi, ze tak bylo. Pokazalam obraczke narzeczonego, a tam piekny grawer. Ona na to, ze przy powiekszaniu grawer sie moze pogorszyc. Ja na to, ze wiem, ale panie mowily, ze zostanie POPRAWIONY, a jest prawie niewidoczny (sam babsztyl jeden nie mogl go znalezc i twierdzil, ze switlo sie odbija!!!!). Zazyczylam sobie poprawy graweru, a one mi mowia, ze to sie wiaze z tym, ze na nowo trzeba bedzie zdzirerac zloto od wewenatrz, wiec bedzie go mniej!!!!!!!!!!!!!!! MYSLALAM ZE MNIE SZLAG TRAFI!!!! No bo niby co mnie to obchodzi?! Płace wiec wymagam. Jesli odbiore obraczke i bedzie zdeformowana i grawer jakis poprawiany beznadziejnie to zazadam zwrotu pieniedzy, albo wyrobu nowej. Girls, powiedzcie, ze tak moge?! :/ Ja to sie tak buntuje tutaj , ale bede musiala zabrac pod pache narzeczonego, bo on potrafi sie bulwersowac, a ja tak sobie
I to jeszcze w takim jubilerze takie rzeczy!!!!!!! Grrrrr..... :/
Strasznie duzo juz napisalam, ale jeszcze tylko dodam, ze wczoraj zamowilam suknie i mam juz buty.!!!!!!!!!!!Dolacze fotke sukni - powiedzcie co sadzicie (wybralam skromna, bez dodatkow, perłowa! i buty tez, bo w takim ecru jest mi bardzo ladnie, a w bieli wygladam paskudnie!)

Witam Was jeszcze raz baaardzo serdecznie i strasznie sie ciesze, ze moge znow tu pisac!!!!!!!!!!!!!
Sciskam wszystkie PANNY MLODE 2008!!!!!!!!!1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg MYSTIC.jpeg (78,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg MYSTIC1.jpeg (79,5 KB, 16 załadowań)

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 16:48   #4105
Taska
Raczkowanie

Uwielbiam takie suknie, Bardzo mi sie podoba!
Ja z kolei w Ecru wygladam jak chora, zlewam sie z suknia.

Stary 2008-02-22, 16:54   #4106
anbas
Raczkowanie

Panny Młode 2008

niezła historia z tymi obraczkami.
ciesze się, ze sobie poradziliście i czekacie na ślub. Niestety jedna znajoma para, która miała brać slub w tym samym miesiacu co my nie dała rady.

a ja nie wiem co ze mna nie tak. Powinnam rwac sie do mierzenia kiecek a cos nie moge sie zebrać, aby się ruszyć do jakiegos salonu. Umówiłam sie z krawcowa, żeby trzymała mi termin na szycie a jeszcze nic nie zmierzyłam

Czas edycji: 2008-02-23 o 21:02 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-22, 16:59   #4107
katia0117
Zadomowienie

babeczka1985 suknia jest po prostu cudowna....zakochałam się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 16:59   #4108
anbas
Raczkowanie

babeczka, chodziłaś po wrocławiu za sukienką? trzeba się umawiać na mierzenie?
Stary 2008-02-22, 21:06   #4109
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny,
ja chyba w ten weekend pójde szukać tych butów i bielizny, moze ząłatwimy obrączki. Póki co zastanawiamy sie czy na pierwszy tanuec walc angielski czy wiedeński
Stary 2008-02-23, 07:21   #4110
marta12101
Raczkowanie

Panny Młode 2008

nasz slub za dwa meisiace, a my:

-nadal nei umiemy nic zatanczyc
t-z nie ma garnituru
ja nie mam butow
nie rozdane jeszcze wszystkie zaproszenia

a oboje tak duzo pracujemy, ze na nic nei mamy czasu

jestem wsciekla ze tak jest! jak oglaam film, gdzie jest slub, to czuje takiego stresa ze nie wiem!!!!!!aaaaaaaaaaaaaa: eek:

edit:

stres jednak dziala motywujaco

polecialam i kupilam dzisiaj ponczochy, buty (rylko, 5 cm obcas, cena niecale 200 zlotych, a obcas wygodniejszy i pasek w lepszym miejscu niz w arte di roma, ktore byly po 300!)

poza tym sukienke na dzien po- nie bedzie poprawin, tylko sniadanie wspolne, wiec sukienka taka letnia ale koktajlowa ze tak powiem

no i pochwale sie zaproszeniem, zamowionym na allegro za 1,50

a oto zdjecia, ktorych wczesniej nie udalo mi sie zaladowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.JPG (86,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.JPG (43,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butek.JPG (48,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butki.JPG (43,9 KB, 33 załadowań)

Czas edycji: 2008-02-23 o 21:03 Powód: post pod postem
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości