![]() |
#4081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Hej Dziewczyny
Moj slub juz 11 kwietnia. A jeszcze tyle zostalo do zrobienia, zabieram sie wlasnie za czytanie calego watku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam serdecznie na forum ![]() Cytat:
![]() ------------------- Zapomniałam wcześniej dodać, że dzisiaj byliśmy na naukach drugich (oficjalnie) i dostaliśmy kartki na podpisy, ale że takich osób jak my (spóźnialskich) były jeszcze dwie pary, więc zabrakło dla wszystkich i dostaliśmy jedną na dwie osoby. Mam nadzieje, że później nie będzie żadnych problemów. Wydał nam je Ksiądz będący na zastępstwie, bo nauki prowadzi nasz proboszcz. Zastanawia mnie tylko dlaczego mówiono nam że nauk jest 6+2 skoro na tych świstkach jak byk jest miejsce na 8+3 (poradnia). ![]() Ogólnie było bardzo fajnie, przyszło kilkanaście par, Ksiądz prowadził nauki w dość zachęcający do słuchania sposób. Jestem z nich zadowolona. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie kosciele gdzie my bedziemy miec slub, mamy juz nauki z liceum, musmimy tylko poradnie i ksiadz powiedzial, ze zadnych zapisow nie musimy robic tylko pojawic sie w pierwszy czwartek czerwca, bo sa 3 poradnie? U was tez tak dziwnie? Marta zapisywaliscie sie, czy tylko przyszliscie na zajecia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Raczkowanie
|
jak tam ida przygotowania.cozostalo do zalatwienia?
#4086 |
Raczkowanie
|
M.a.r.t.a. i Soffera-
ja sie nie gniewam...glupio mi sie tylko zrobilo ze jestem taka nie w temacie...i wlasnie dobrze ze mi powiedzialyscie ze te suknie z kolekcji 2008 sa juz w salonach bo pewnie zostalabym przy tym co widzialam a zadna z tych sukien nie wywarla na mnie wrazenia.dlatego nie przyjelam tego jako cokolwiek co mialo mi sprawic przykrosc-wrecz przeciwnie!bardzo dobrze ze mnie uswiadomilyscie bo sama sobie wszytsko zalatwiam...moja mama pracuje...moje przyjaciolki rozjechaly sie po calym swiecie....a moja siostra w USA i wraca tydzien przed weselem ![]() ![]() ![]() ciesze sie ze przynajmniej buciki mam ![]() ale macie metlik dziewuchy z tymi naukami..u mnie w czasie 3 miesiecznych nauk mamy spotkania w kazda trzecia niedziele miesiaca i w miedzy czasie z tymi samymi kobiecinami mamy spotkania z poradni-na dzien dzisiejszy jestesmy po jednej poradni teraz druga...a ja rano tylko z termometrem w buzi i juz mam dosc.....TZ sie wscieka bo chodze jak osa... ![]() jeszcze Was zapytam o jedna rzecz:w jaki sposob piszecie na zparoszeniu malzenstwo,tzn jak wypada?np: Jan i Janina Kowalscy,czy Jan Janina Kowalscy?a pomylilam sie najpierw ma byc imie kobitki tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "XYZ mają zaszczyt zaprosić Sz.P. Janinę i Jana Kowalskich"
![]() |
#4088 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwiec 2008
ile dziewczyn ma ślub 27 wrzesnia??
#4089 |
Raczkowanie
|
A propos koronkowego bolerka. Nigdy nie przepadalam za koronka i sama z wlasnej woli nigdy bym nawet nie przymierzyla. Ale jak mierzylam sukienke i babka w salonie zalozyla mi takie to myslalam ze mojej mamie i mi oczy wyjda na wierzch. Nie kazde mi sie podoba ale ladnie dobrane jest ogromna ozdoba i ja sie na takei zdecydowalam. Sukienka nie ma zadnych koronkowych akcentow ale panie krawcowe wokol kawiatka ktorego mam upietego na boku wszyja elementy koronki tak alby suknia i bolerko tworzyly zgrana calosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zadomowienie
|
M.a.r.t.a, szczęściara z Ciebie
![]()
#4091 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwiec 2008
Mam 5 lipca, ale 27 września mam wesele mojej bardzo dobrej koleżanki i TŻ- a bardzo dobrego kolegi. Ciekawe gdzie pójdziemy...?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 |
Raczkowanie
|
mam pytanie, gdzie kupiłaś buciki, albo chociaż jakiej są firmy? Prześliczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie narzeczone
![]() Ja mam z kolei problem dotyczący sukni. Mam suknię, bardzo ładną i taką jaką moglabym sobie wymarzy ,ale jest mojej siostry. Czy to jakoś źle nie wróży ani Jej ani mi ?? Może gdzieś coś usłyszałyście na ten temat ? ![]() Pozdrawiam ![]()
#4094 | |
Zadomowienie
|
Panny Młode 2008
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195435 to jest wątek wrześniowych panien młodych,więc mozesz zerknąc,które mają slub 27
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-22 o 13:00 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Przyczajenie
|
![]()
Suknia jest mojej siostry, jest już mężatką, teraz ja ją chcem
![]()
#4096 |
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
ja mam nieco inny problem.okazało się ze w tym samym miesiącu ma druga kobitka z mojej bliskiej rodziny ślub.trochę głupio wyszło bo na ślubie będzie prawie ten sam komplet gości. i zastanawiam sie jak będzie z frekwencją
a jak się zapatruje na to siostra? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-22 o 13:01 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zadomowienie
|
aaa,no czaje
![]() ![]()
#4098 |
Przyczajenie
|
Panny Młode 2008
no spoko, siorka jak najbardziej, nawet zgodziła się żeby ją troszkę skrócić
![]() Przeszukałam wszystko i też właśnie nic nie znalazłam ![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-22 o 13:01 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |||
Rozeznanie
|
Panny Młode 2008
Cytat:
Dzięki za miłe słowa, własnie muszę pomyśleć o szalu Cytat:
Cytat:
jak najbardziej moze być,w niektórych regionach Polski tak poporstu jest, ze zawsze jest dwóch mężczyzn Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-23 o 21:01 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Raczkowanie
|
Ta wiadomosc mnie uszczesliwia, teraz tylko, zeby brat mial w tym czasie wolne i byl w domu!!!!
Zamowilam sobie perelki na szyje i kolczyki... mam tez brylanciki ale chyba bardziej beda pasowac perelki. Buty przyszly i sa piekne, nawet tak ciezko sie w nich nie chodzi. Juz czesc osob potweirdzila przybycie na Slub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Rozeznanie
|
Jeśli Tobie to nie przeszkadza, ze to sukienka twojej siostry to ja nie widzę żadnych "przeciwskazań"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Raczkowanie
|
W USA sukienke sie przejmuje z pokolen, czyli matka--> corce itd.. wiec mysle, ze jakbys miala od siostry to liczy sie tak samo...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Raczkowanie
|
W sumie nie wiem od czego zaczac. Pewnie kobitki mnie nie pamietacie, ale na poczatku wypowiadalam sie w tym watku (prawie od poczatku zalozenia). Bylam szczesliwa panna mloda 2008, ale w listopadzie zeszlego roku doszlo do zerwania zareczyn
![]() ![]() ![]() *** Dobra to teraz powiem co nieco o slubnych przygotowaniach, ktore stanely na ponad 2 miesiace, ale juz nadgonilismy. Przypomne ![]() No i mamy obraczki.... prawie :/ Wyobrazcie sobie, ze postanowilismy zamowic klasyczne zlote w KRUKU. Zamowilismy, po prawie miesiacu odbieramy. W sklepie mierzymy wszystko ok. Na drugi dzien szczesliwa mierze jeszcze raz i KLOPS! Obraczka utknela!!!! Ale na dobre, bo nagle palec zaczal mi siniec, tak byla ciasna (a bez wiekszych oporow ja wlozylam)!!! Spanikowalam, ale pierwsze co mi przyszlo do glowy to wlozyc reke do zamrazarki ![]() ![]() ![]() I to jeszcze w takim jubilerze takie rzeczy!!!!!!! Grrrrr..... :/ Strasznie duzo juz napisalam, ale jeszcze tylko dodam, ze wczoraj zamowilam suknie i mam juz buty.!!!!!!!!!!!Dolacze fotke sukni - powiedzcie co sadzicie (wybralam skromna, bez dodatkow, perłowa! i buty tez, bo w takim ecru jest mi bardzo ladnie, a w bieli wygladam paskudnie!) Witam Was jeszcze raz baaardzo serdecznie i strasznie sie ciesze, ze moge znow tu pisac!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sciskam wszystkie PANNY MLODE 2008!!!!!!!!!1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam takie suknie, Bardzo mi sie podoba!
Ja z kolei w Ecru wygladam jak chora, zlewam sie z suknia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
niezła historia z tymi obraczkami.
ciesze się, ze sobie poradziliście i czekacie na ślub. Niestety jedna znajoma para, która miała brać slub w tym samym miesiacu co my nie dała rady. a ja nie wiem co ze mna nie tak. Powinnam rwac sie do mierzenia kiecek a cos nie moge sie zebrać, aby się ruszyć do jakiegos salonu. Umówiłam sie z krawcowa, żeby trzymała mi termin na szycie a jeszcze nic nie zmierzyłam Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-23 o 21:02 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zadomowienie
|
babeczka1985 suknia jest po prostu cudowna....zakochałam się
![]()
![]() |
#4108 |
Raczkowanie
|
babeczka, chodziłaś po wrocławiu za sukienką? trzeba się umawiać na mierzenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
ja chyba w ten weekend pójde szukać tych butów i bielizny, moze ząłatwimy obrączki. Póki co zastanawiamy sie czy na pierwszy tanuec walc angielski czy wiedeński |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
nasz slub za dwa meisiace, a my:
-nadal nei umiemy nic zatanczyc t-z nie ma garnituru ja nie mam butow nie rozdane jeszcze wszystkie zaproszenia a oboje tak duzo pracujemy, ze na nic nei mamy czasu jestem wsciekla ze tak jest! jak oglaam film, gdzie jest slub, to czuje takiego stresa ze nie wiem!!!!!!aaaaaaaaaaaaaa: eek: edit: stres jednak dziala motywujaco polecialam i kupilam dzisiaj ponczochy, buty (rylko, 5 cm obcas, cena niecale 200 zlotych, a obcas wygodniejszy i pasek w lepszym miejscu niz w arte di roma, ktore byly po 300!) poza tym sukienke na dzien po- nie bedzie poprawin, tylko sniadanie wspolne, wiec sukienka taka letnia ale koktajlowa ze tak powiem ![]() no i pochwale sie zaproszeniem, zamowionym na allegro za 1,50 ![]() a oto zdjecia, ktorych wczesniej nie udalo mi sie zaladowac ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-23 o 21:03 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.