Panny Młode 2008 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 07:27   #4171
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak w ogóle to nie wiem jak jest z tym u Was, ale ja najbardziej boję się "tańczących wujków" Może to śmieszne, ale "wychowana" w atmosferze dyskotek i innych podobnych imprez nie za bardzo umiem sobie siebie wyobrazić w takim tancu. Co to będzie, co to będzie...?
Nie martw się. Wszystko zależy od tego, jakim tancerzem jest wujek. Jeśli umie prowadzić, a nie szarpać, to bez problemu zatańczysz. Ja też się tego obawiałam, ale było super.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 07:40   #4172
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tak w ogóle to nie wiem jak jest z tym u Was, ale ja najbardziej boję się "tańczących wujków" Może to śmieszne, ale "wychowana" w atmosferze dyskotek i innych podobnych imprez nie za bardzo umiem sobie siebie wyobrazić w takim tancu. Co to będzie, co to będzie...?
dlatego my wybralismy sie na kurs tanca, zeby wszystkie te standardowe i latynoamerykanskie tance podszkolic
Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Zobaczysz będzie dobrze. Nasza instruktorka to nas nieźle ćwiczy. Rama, ułozenie palców, postawa, kroki - wszystko, ale warto chyba ładnie to wygląda (taką mam nadzieję)
wczoraj zaplacilam juz za marzec i mamy juz karnety, od wtorku (4.03.) zaczynamy nasza przygode z tancem

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 07:55   #4173
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nie martw się. Wszystko zależy od tego, jakim tancerzem jest wujek. Jeśli umie prowadzić, a nie szarpać, to bez problemu zatańczysz. Ja też się tego obawiałam, ale było super.
) Mam nadzieję, że jakoś z tego wybrnę. Nie chciałabym, żeby moja zabawa weselna okazała się dla mnie koszmarem.

Kina kurs tańca to bardzo fajna rzecz, sama o tym myślałam ale nie jestem tak do końca przekonana czy to pomoże. W końcu wujkowie tańczą tak jak umieją, jak sie tańczyło za ich czasów. Nie chodzi o to, że oni znają wszystkie tańce a ja nie tylko o to, że mamy zupełnie inne rozumienie tańca.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 08:07   #4174
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
) Mam nadzieję, że jakoś z tego wybrnę. Nie chciałabym, żeby moja zabawa weselna okazała się dla mnie koszmarem.

Kina kurs tańca to bardzo fajna rzecz, sama o tym myślałam ale nie jestem tak do końca przekonana czy to pomoże. W końcu wujkowie tańczą tak jak umieją, jak sie tańczyło za ich czasów. Nie chodzi o to, że oni znają wszystkie tańce a ja nie tylko o to, że mamy zupełnie inne rozumienie tańca.
hehe pewnie niektorzy wujkowie tancza po swojemu, ale my idziemy na kurs, zeby nauczyc sie tanczyc ze soba w parze, bo przyznam, ze z tancow parami to tylko przytulaniec dobrze nam wychodzi, a to pewnie nie ebdzie czesty rodzaj tanca na weselu

Mąż i żona...
Stary 2008-02-26, 08:14   #4175
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
hehe pewnie niektorzy wujkowie tancza po swojemu, ale my idziemy na kurs, zeby nauczyc sie tanczyc ze soba w parze, bo przyznam, ze z tancow parami to tylko przytulaniec dobrze nam wychodzi, a to pewnie nie ebdzie czesty rodzaj tanca na weselu
Hihi mam to samo, chociaż musze przyznac, ze razem to jeszcze jako tako "ciągamy sie za rece" Ale problemy...jakby to człowiek nie mógł tańczyć normalnie, bez tego "przepychanie sie"
Stary 2008-02-26, 10:48   #4176
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, czy świadkowa też musi mieć bukiet?

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 11:28   #4177
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
Dzięki za zwrócenie uwagi. Już poprawioneMasz już sukienkę?
Strompka mam juz sukienke kupilam pod koniec stycznia i 5 marca mam pierwsza przymiarke i juz sie nie moge doczekac. Spokojnie powinnas zdazyc jak teraz zaczniesz mowia ze minimum to 3 miesiace przed slubem ale to zalezy od salonu i miasta gdzie kupujesz. pozdrawiam

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 11:35   #4178
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
u mnie jest taka tradycja, ze swiadkowa trzyma bukiet, ktory pozniej mlodzi skladaja po mszy na oltarzu matki boskiej, powierzajac jej swoje wspolne zycie, a jak jest gdzie indziej, nie wiem

Mąż i żona...
Stary 2008-02-26, 12:00   #4179
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Zazwyczaj ma, chociaż chyba nie ma takiej konieczności.
Stary 2008-02-26, 12:09   #4180
gosiunia22
Zadomowienie

Acha, czyli jednak jest możliwość, żeby zrobić bukiet z frezji pod koniec sierpnia... jak to dobrze Ciekawe tylko, ile kosztuje ich sprowadzenie... a jakie kwiaty w bukiecie ślubnym będą Waszym zdaniem pasowały do białych frezji? (suknia ecru). Bardzo proszę o podpowiedzi

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 13:08   #4181
strompka
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie świadkowa trzyma bukiet, który później młodzi składają na ołtarzu w ofierze Maryi ale żeby miała własny? wydaje mi się to niepotrzebne. U nas przynajmniej się tego nie praktykuje

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png
strompka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 13:26   #4182
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
My się na żaden kurs tańca nie wybieramy i tańców się nie boimy, mamy wyczucie rytmu i zawsze z partnerem umiemy się zgrać krokami. Co do wujków mam jednego, który strasznie lubi obkręcać swoje partnerki. Raz tak wywijał z jedną z moich ciotek, że ta mając od tego helikopter w głowie prawie wpadła na obok tańczącą parę.

Cytat:
U mnie taki zwyczaj nie występuje, świadkowa nie ma żadnego bukietu.

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Acha, czyli jednak jest możliwość, żeby zrobić bukiet z frezji pod koniec sierpnia... jak to dobrze Ciekawe tylko, ile kosztuje ich sprowadzenie... a jakie kwiaty w bukiecie ślubnym będą Waszym zdaniem pasowały do białych frezji? (suknia ecru). Bardzo proszę o podpowiedzi
Gosiunia pytałam się niedawno Ewaleny na temat frezji w sierpniu, bo to też moje ulubione kwiatki i powiedziała mi, że holenderskie są prawie przez cały rok. Też miałam wątpliwości bo jedni mówili, że owszem takie kwiaty będą bez problemu dostępne a drudzy, że nie raz spotykali się z opiniami w kwiaciarniach, że będzie lipa.
Stary 2008-02-26, 13:35   #4183
zielonadaglezja
Raczkowanie

cześć Dziewczyny ja też wychodzę za mąż 28 czerwca 08 <jupi>
sukienkę już zamówiłam, będzie na początku czerwca, nauki rozpoczeliśmy ale teraz będziemy zamawiać zaproszenia i po świętach zaczynamy zapraszać gości.
Mamy dylemat też z obrączkami bo mi się bardzo podobają klasyczne ale ostatnio znalazłam też takie diamentowane śliczne....i teraz dylemat przynajmniej taki miły dylemat

http://www.przewodnikmp.pl/img-28062008004.png
zielonadaglezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 13:44   #4184
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Zielonadaglezja witaj na forum!

My też niedługo będziemy rozglądać się za zaproszeniami, wczoraj wymęczyłam partnera oglądaniem ich na necie na prawie wszystkich oferujących je serwisach, a obrączki wybraliśmy standardowe z żółtego złota, półokrągłe, uważam, że takie są najlepsze.
Stary 2008-02-26, 13:53   #4185
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Obrączki obrączki, kolejny dylemat ja chcę dwukolorowe (całe złoto jakie posiadam jest w wiekszości dwukolorowe), a moj TŻ klasyczne złote. Znowu czeka mnie przeprawa...

Marta zazdroszcze Ci, że sie wujków nie boisz Nie powiem, żebym nie miała wyczucia rytmu, ale jeżli chodzi o takie tańce to... wymiękam. Zresztą w ogóle nie lubie tych całych obkręcań i ciagań za ręce. Może goście okażą się nowocześni...
Stary 2008-02-26, 14:05   #4186
zielonadaglezja
Raczkowanie

haha z wujkami to może być niezły ubaw

http://www.przewodnikmp.pl/img-28062008004.png
zielonadaglezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 14:22   #4187
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Obrączki obrączki, kolejny dylemat ja chcę dwukolorowe (całe złoto jakie posiadam jest w wiekszości dwukolorowe), a moj TŻ klasyczne złote. Znowu czeka mnie przeprawa...
Hihi dobrze, że mój chce białe złoto tak jak ja (żółtego w ogóle nie posiadam)
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 14:28   #4188
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie dziewczyny taki kurs tańca "pomoże" wam na tych wujków też.
Oczywiście, ze głownie chcemy poćwiczyć tańczenie ze sobą, ale na swoim weselu nie ma się wielu okazji do tańczenia ze swym mężem.
Na kursie tańca (w programie większości szkół) jest disco samba. to brzmi tylko tak, wbrew pozorom to prosty krok, który nadaje się do większości piosenek, to oznacza, ze jak macie wujka średniego tancerza to dacie radę tańczyć używając tego kroku. Oczywiście nie piszę tu o skrajnych przypadkach wujka który jest "wstawiony" i myśli, ze jest królem parkietu i wywija obertasy do piosenki disco. Większość jednak gości (wujków, kolegów, znajomych) to ludzie którzy albo dobrze tańczą, albo czuja rytm, albo potrafią zatańczyć jakiś prosty krok i tutaj disco samba się wam przyda.

Cytat:
No pewnie, że nie musi, tyle, ze zwyczajowo tak jest i to ładnie wygląda, dlatego to twoja decyzja. pytanie z jakich przyczyn sie nad tym zastanawiać. jeśli świadkowa nie chce mieć bukietu to nie, ale jeśli ty nie chcesz to lepiej pogadaj ze swiadkową

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-26 o 14:37 Powód: post pod postem
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 14:40   #4189
soffera
Zadomowienie

Cytat:
U nas świadkowie będą mieć butonierki ( chyba tak to się fachowo nazywa ) tak jak Pan Młody

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 15:14   #4190
kodeina
Zakorzenienie

tiffi u mnie świadkowa nie miała bukietu

Widzę że kilka dziwczyn tez wybrało klasyczne obrączki a już myślałam że jestem staroświecka i takie tam...

Apropo ząbków to ja osobiście polecam paski wybielające ( kupiłam miesiąc przed ślubem na allegro za 60zł) używałam dwa lub tydzień przed ( okurcze nie pamiętam dokładnie ...to było wieki temu) jednocześnie myłam zęby pastą sensodyne. Nie wolno nalepiać pasków bezpośredno po wyszczotkowaniu zębów! W trakcie stosowania czasem odczuwałam lekki przenikający ból (ale nic strasznego..później go już nie było) za to efekt mnie zaskoczył! naprawde widziałam różnicę... tak zwane kły ( to chyba czwórki) zawsze miałam bardziej żółte od pozostałych a po paskach wszystkie się wybieliły - mogłam się szeroko uśmiechać pomimo przerwy między zębami no ale jej tak szybko bym nie zlikwidowała
Aha niezbyt wygodne jest ich stosowanie bo nie trzymają sie dobrze zębów i ślina się zbiera o nieprzyjemnym smaku tych pasków ale czego nie robi się dla urody
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 16:15   #4191
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Gosiunia pytałam się niedawno Ewaleny na temat frezji w sierpniu, bo to też moje ulubione kwiatki i powiedziała mi, że holenderskie są prawie przez cały rok. Też miałam wątpliwości bo jedni mówili, że owszem takie kwiaty będą bez problemu dostępne a drudzy, że nie raz spotykali się z opiniami w kwiaciarniach, że będzie lipa.
Wobec tego będę walczyła o frezje

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 16:18   #4192
123myszka
Raczkowanie

Jeśli chodzi własnie o wybielanie zębów to co myślicie o białej perle,bo jedni mówią że zeby staja sie wrażliwe inni ze nie i ze wybiela zeby tak sobie.Może ktoś z was stosował?

http://www.przewodnikmp.pl/img-300820080063.png

"Kocha się naprawdę i do końca
tylko wówczas gdy kocha się zawsze
w radości i smutku bez względu
na dobry czy zły los."
Jan Paweł II
123myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 16:25   #4193
aniatr
Raczkowanie

Kodeina a pamiętasz może nazwę tych pasków?
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 16:30   #4194
babeczka1985
Raczkowanie

Co do ząbków to ja jestem na etapie chodzenia do stomatologa, który stopniowo będzie mi wybielał je. Na trójki będę musiała mieć założone licówki, albo!!! włożóne implanty!!!!!!! Bo moje trójki są wciąż mleczne Nie śmiejscie się, ponoć ludzie do 40stki z mleczakami chodzą No więc czeka mnie przeprawa :/

Obrączki klasyczne górą!!!!!!!!

Muszę zacząć rozgladać się za zaproszeniami Ale tak myślę, że wysyłać je będę w maju - 4 m-ce przed.

Zasiałyście ziarnko niepokoju Chciałabym bukiet ze storczyków i byłam pewna, że nie mam co się martwić, że w sierpniu je dostanę. Ale tak sobie myślę, czy aby na pewno kwitną na sierpień?!

Które z Was dziewczyny idą do ołtarza z narzeczonym, a które prowadzi tatuś? Mój luby baaardzo chce, zeby poprowadził mnie mój tato, bo jak to ujął: chce patrzeć jak podażam w jego strone w ślubnej sukni po dywanie W sumie coś w tej "amerykanskiej" wersji jest fajnego, taka symbolika przejscia
Co myślicie?

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:02   #4195
bbasia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 123myszka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi własnie o wybielanie zębów to co myślicie o białej perle,bo jedni mówią że zeby staja sie wrażliwe inni ze nie i ze wybiela zeby tak sobie.Może ktoś z was stosował?

Ja stosowłam ten żel. Teraz przerwałam <z lenistwa> ;p. Na poczatku rzeczywiscie dziąsła troszke bolały i stały sie wrażliwe ale z czasem wszystko wróciło do normy. A efekt... ja juz po pierwszym uzyciu zauwazylam roznice, z czasem ząbki były coraz bielsze. Minusem jest to, ze jak skonczyłam go stosowac prawie odrazu powrocily do normalnego koloru, wiec zeby efekt byl trzeba stale stosowac. Smak tez nie jest zbyt przyjemny <gorzki> ale mozna sie przyzwyczaic, no i te wkladki na poczatku nie moglam sie przyzwyczaic ale juz po kilku uzyciach jak dobrze sie ułozyły było ok. Także ja bardzo polecam ten zel wybielający, jak na cene ok. 50 zł jest bardzo wydajny. Kupiłam go juz z pol roku temu, stosowalam kolo miesiaca i wykorzystałam mniejsze pól jednej tubki, a są dwie. Polecam
bbasia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:02   #4196
Taska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Które z Was dziewczyny idą do ołtarza z narzeczonym, a które prowadzi tatuś?
Co myślicie?

Mnie bedzie prowadzil tato i nie dlatego, ze z Amerykanskich filmow, tylko, ja cale zycie o tym marzylam. Zawsze chcialam, zeby mnie moj luby zobaczyl przed samym oltarzem. Do tego nie podoba mi sie, blogoslawienstwo w domu i te cale ceregiele z tym zwiazane. Moi rodzice prosili, zeby tego nie bylo, bo oni nie mieli a widzieli, ze to takie modne. Tak samo nie zycza sobie podziekowan w postaci piosenek... W sumie ciesze sie, ze moi rodzice podchodza do slubu jak JA

Wybielanie- to jest tak, ze nie wybieli sie czegos co nie bylo biale na poczatku, kazdy ma inny kolor kosci (od kremowych do zoltych) i wybielic mozna tylko z osadu! Z platkami i innymi cudami jest tak, ze one maja w sobie substancje zrace i sa niebezpieczne dla szkliwa. Mimo, iz to wiem, sama kupilam i powaznie, nie moge ich uzywac. Zeby mnie bola na dlugo po zdjeciu platkow.

Obraczki, proste i klasyczne GORA

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:20   #4197
owieczka05
Przyczajenie

Witam wszystkie Panny Młode

Ja też wychodzę za mąż w tym roku dokładnie 16.08. 2008
Na razie mamy zarezerwowaną sale, fotografa i kamerzystę . Chodzimy też już na nauki.
Moje pytanko ile wcześniej wysyłać zaproszenia???
owieczka05 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 17:39   #4198
bbasia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owieczka05 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode

Ja też wychodzę za mąż w tym roku dokładnie 16.08. 2008
Na razie mamy zarezerwowaną sale, fotografa i kamerzystę . Chodzimy też już na nauki.
Moje pytanko ile wcześniej wysyłać zaproszenia???

Mi sie wydaje, ze 2 miesiace przed w zupelnosci wystarczy. Ja wprawdzie bede rozdawac/wysylac 3 miesiace przed ale to tylko dlatego ze slub we wrzesniu a chce rozdac przed wakacjami, bo w ich trakcie moge nie zastac wielu osob, zreszta blizsza rodzina juz dawno wie wiec to bedzie tylko formalnosc a cala reszta napewno dowie sie tez duzo wczesniej "pocztą panatoflową '
bbasia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:58   #4199
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Które z Was dziewczyny idą do ołtarza z narzeczonym, a które prowadzi tatuś? Mój luby baaardzo chce, zeby poprowadził mnie mój tato, bo jak to ujął: chce patrzeć jak podażam w jego strone w ślubnej sukni po dywanie W sumie coś w tej "amerykanskiej" wersji jest fajnego, taka symbolika przejscia
Co myślicie?
Ja jestem na NIE co do prowadzenia przez ojca. Po pierwsze dlatego, że przed samym ślubem mamy sesję w studiu fotograficznym więc TŻ siłą rzeczy mnie zobaczy a po drugie dla mnie to takie trochę jakby być przedmiotem, jeden mężczyzna oddaje, drugi przyjmuje... Tatuś prowadził mnie do przedszkola, teraz jestem dorosła, dojrzała, świadoma decyzji i chcę wejść do kościoła z narzeczonym, po prostu Nie tam jakieś przekazywanie "Panny Młodej" z rak do rąk
Ale rozumiem o co Wam chodzi
Stary 2008-02-26, 18:16   #4200
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

ja chyba jednak postawie na bukiet tylko u Panny Młodej czyli dla mnie

ja chcę iść do ołtarza z Narzeczonym, jakoś inaczej mi się nie widzi

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości