![]() |
#4201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Ja sie nie zgadzam na przedmiot. Do tej pory nawet nie pomyslalam,z e mogloby to tak wygladac.
PO prostu zawsze chcialam, zeby mnie narzeczony zobaczyl przed samym oltarzem, zebym miala szanse uchwycic ten jego blysk oka na moj widok! |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli w kościele, w którym bierzecie ślub, można wybierać sposób podejścia do ołtarza, jeśli nie chcecie błogosławieństwa, a Wasz tato jest bardzo ważnym mężczyzną życia, to zdecydujcie się na tę "amerykańską" wersję podejścia do ołtarza. Ja się na to zdecydowałam. Jestem jedynaczaką i nie wyobrażałam sobie, by tato nie odprowadził mnie pod ołtarz. To strasznie wzruszająca chwila. Chyba bardziej przejęty był mój tato niż ja
![]()
#4203 |
Zakorzenienie
|
Gdyby dano mi szanse wyboru raczej pozostałabym przy opcji, aby mój przyszły mąż szedł ze mną do ołtarza.
![]()
![]() |
#4204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie jestem jedynaczka ale jestem pierwsza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam buty!
Nijak nie są to buty typowo ślubne, ale mnie się podobają i wreszcie mam to za sobą! ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie w kościele proboszcz nie zezwala na wersje amerykańskie, więc nie mam dylematu jak iść do ołtarza, chociaż chciałabym, żeby tata mnie zaprowadził. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Raczkowanie
|
mnie podobnie jak juz ktoras wczesniej napisala kojarzy sie to z przekazywaniem sobie rzeczy a ja nie chcialabym tak sie czuc.
ja tez w sobote kupilam buty i juz mam dla siebie wszystko! teraz zostalo tylko ubranko dla TZ, kupic napoje i mozemy hulac do rana!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o wejście do ołtarza to myślę że to zależy od pary młodej i rodziców no i relacji z ojcem. Jeśli mój tata bardzo by chciał mnie poprowadzić przed ołtarz napewno bym mu nie odmówiła..ale jedną córę już prowadził więc teraz szłam przed ołtarz z narzeczonym
![]() Gdyby mój narzeczony nie widział mnie wcześniej to może rozważałabym tą kwestię czy nie iść z tatą ale w domu przecierz było błogosławieństwo no i przed mszą podpisywaliśmy dokumenty.... Moim zdaniem wejście z tatą i przekazanie narzeczonemu nie wygląda jak przekazanie rzeczy! Dla mnie to symbol oddania córki w ręce mężczyzny który teraz będzie się nią opiekował ![]() Dziewczyny wklejać zdjęcia bucików! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Raczkowanie
|
Dobrze, że się różnimy, bo byłoby nudno na świecie i monotonnie
![]() Mnie tatko będzie prowadził do ołtarza, ale pan młody już wcześniej będzie mnie widział - najpierw z rodzicami przyjedzie do mojego domu rodzinnego - potem błogosławieństwo - potem przed kosciolem się rozstaniemy - pan młody wejdzie do kosciola i wszyscy goscie, a potem wejscie smoka, a raczej smoków ![]() ![]() ![]() Moja przyszła teściowa jest muzykiem i od strony muzycznej mój ślub mniej więcej będzie wyglądał tak: na wejście Bridal Chorus (Wagnera) http://www.youtube.com/watch?v=6fb5_...eature=related w czasie komunii bedzie śpiewał sopran Ave Maria, marzy mi się takie wykonanie: http://www.youtube.com/watch?v=aQVz6vuNq7s w trakcie mszy raz organy raz kwartet smyczkowy. No a na koniec ofkors Mendelssohn http://www.youtube.com/watch?v=drWZHgY-zFo ale nie na 6 rąk, a na dwie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Raczkowanie
|
babeczka zazdroszcze tak fachowej osoby.
#4213 |
Raczkowanie
|
Kodeina dzięki za odpowiedz!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Rozeznanie
|
Madlen i inne dziewczyny pochwalcie się butami.
ja wczoraj widziałam bardzo ładne w ryłko, to nowa kolekcja. Na pewno nie jedna z nas je kupi. Gosia - jeśli nie ma u Ciebie żadnego kursu tańca to zawsze możesz kupić taki na DVD, tylko musisz wybrać dobry. ja mam jeden ale jest kiepski jakieś tylko drobne kroki uczą. ja wiem, ze to nie jest idealne rozwiązanie, ale zawsze jakieś. Achaa, myśmy wczoraj zamówili obrączki. Już chyba na innych forach się chwaliłam, kupiliśmy obrączki. Męska oczywiście jest bez żadnych kamieni, jest prosta i delikatna |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
moje nie są typowo ślubne, bo nie lubię tego trendu, nie będziecie piać z zachwytu
![]() Balerinki na kaczuszce.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurs na DVD...hmm raczej nie da takiego efektu, jak nauka na żywo. Poza tym ciężko mi będzie mojego TŻ - a namówić na takie ćwiczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam foto:
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Rozeznanie
|
No i fajnie. Moim zdaniem to jedyny minus to, ze kolor obcasa jest czarny,a le w końcu suknie masz długą wiec nie będzie tego widać. a butki naprawdę bardzo ładne- dobry wybór
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Rozeznanie
|
Wiem wiem kurs na DVD nie jest dobrym rozwiązaniem, ale jest jakąś opcją. Lepiej znaleźć jakiś kurs na żywo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
bardzo ladne butki, a powiedz jeszcze jaka masz suknie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Obcas nie jest czarny! Wtedy by sie z suknią gryzło strasznie.
Jest jasno-drewniany, zrobiłam zdjęcie bez lampy błyskowej i taki wyszedł. suknia się robi. Spódnica w "A", jedna falbana, zebrana w jednym miejscu i tam jest róża. Góra - gorset. Jestem na etapie wymyslania, być może zostaną koronkowe wąskie rękawki. Dekolt prawdopodobnie w serce. Jak znajdę jakąś podobną w necie to zamieszczę.
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Zadomowienie
|
Panny Młode 2008
Dziewczyny biorące ślub w lipcu 2008 roku zapraszam do pogawędki w tym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Raczkowanie
|
co do prowadzenia przez ojca
to moj baardzo sie na ten pomysl ucieszyl! tak wiec, zeby i jego uczieszyc bedzie mnie Tato prowadzil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Rozeznanie
|
Madlen super butki
![]() ![]() ![]()
#4228 | |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ![]() nie mogę znaleźć cholercia aparatu :/ bo już bym dawno zrobiła :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Wtajemniczenie
|
Tak mnie dawno tu nie było, że czytania mam tyle, że hohoho
![]() Najpierw witam wszystkie nowe wizażanki. Czy mi się wydaje czy ten rok jest taki oblegany? ![]() Jeżeli chodzi o bukiet to też bym chciała mieć z frezji (uwielbiam te kwiaty) albo z róż - do końca jeszcze nie wiem ![]() ![]() Sukienkę jadę wybierać już na 100 % w przyszłym tygodniu w asyście mojej mamy, cioci i przyjaciółki ![]() ![]() Na lekcje tańca chodzimy już od zeszłego roku, ale obydwoje jesteśmy "ludźmi pracy", więc nie zawsze możemy być na zajęciach. Mamy już ogólnie układ do naszej piosenki, teraz tylko trzeba dograć szczegóły. W najbliższym czasie mam też zamiar odwiedzić dentystę, żeby obejrzał moje ząbki, czy nie ma jakiś ubytków i trzeba pewnie usunąć kamień, zwłaszcza że po ślubie planujemy dzidziusia ![]() Dzisiaj udało mi się przekonać (w sumie to nawet nie aż tak długo mi to zajęło) mojego tatę, żeby to on mnie poprowadził do ołtarza. Już nawet powoli boi się czy da sobie radę, a my z mamą go nakręcamy ![]() Nauki zaczynamy w maju, u nas w kościele są prowadzone na 3 m-ce przed ślubem i tak powoli zaczynam się tego bać ![]() Dzisiaj umówiłam się z moją stylistką, która zrobi mi makijaż i fryzurę. Powiedziała mi, że w sierpniu zostały jej jeszcze tylko 2 wolne terminy i aż się ![]() ![]() Powoli zabieram się też za album dla rodziców na podziękowanie. Chcę go zrobić sama, mam nadzieję, że mi się uda. Mam już wszystkie potrzebne zdjęcia, które chciałabym do tego wykorzystać. Do tego będą jeszcze bukiety kwiatów. Ale zamiast tańczenia z rodzicami do piosenki "Cudownych rodziców mam" razem z naszym dj'em ustaliliśmy, że zrobimy pokaz tańca wykonany przez zawodowych tancerzy ![]() ![]() A wy co będziecie dawać rodzicom na podziękowania? Macie już jakieś pomysły? Ps. Jak będę miała już zdjęcie mojej sukienki to wkleję i się pochwalę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |||
Raczkowanie
|
Witaj ![]() Cytat:
Cytat:
Tatusiowie, patrz twardziele! Cytat:
![]() Sluchaj 230zl to dosc duzo, ale babka przyjezdza do domu, za to wiem, ze tez dodatkowo kasuja. Sluchaj ceny sa rozne w roznych miastach musialabs popytac "panien" z Twojego miasta. W Warszawie makijaz kosztuje 150+ wlosy 170zl - wiem bo poszukiwalam kogos stamtad. W Kaliszu 60+60-80. Mysle, ze zrobicie wrazenie z takim pokazem, slyszalam, tez o pokazach ludzi na szczudlach, fajerwerki, baloniki z sztucznymi ogniami przywiazanymi kokardka i puszczanymi w powietrze. Pokaz tancerzy z odniem, szablami i inne |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.