![]() |
#4321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Ja też uwazam ze nie powinno sie zakladac bialych czy tam ecru sukienek na czyjes wesele.Totalny nietakt
![]()
#4322 |
Zakorzenienie
|
hmm nigdy się z czymś takim nie spotkałam
![]() ![]() aczkolwiek- "druga panne młodą" chyba bym wyprosiła z wesela ![]()
#4323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za radę o Alphol poczytałam o tym na necie ![]() Cytat:
-eleganckie spodnie+bluzeczka z marynarką -letnie sukienki do kolana I patrząc na nie jednak dało się odróżnić, że to nie Panna Młoda, ale raz byliśmy na weselu znajomych, na którym jedna pannica miała złotą przebogatą suknię z bolerkiem, fryzura odwalona, brokat na włosach, cała obwieszona złotem i wyglądała jak taka choinka co to wesele z sylwestrem pomyliła. Bardzo rzucała się w oczy, przesadzony solar jednak też dawał po oczach i widok jej przyćmiewał samą Pannę Młodą, która prezentowała się o wiele skromniej.
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście bym nie chciała aby na moim weselu ktoś się odszpicował a`la klaun albo robił mi konkurencję strojem ![]()
![]() |
#4325 |
Zadomowienie
|
jeszcze biała garsonkę,krótka sukienke etc. zniosę,ale jakby mi jakas wyskoczyła w długiej bialej/ecru subie to
![]()
#4326 |
Raczkowanie
|
wow! no ja bym liscia dala takiej babce
![]() ![]() ![]() hehe, pamietam na slubie kuzynki jedna kobieta miala taka sama suknie jak moja siostra ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się chwaliłam gdzies wcześniej moją sukienką |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a na ile miesięcy przed wybieracie się na próbną fryzurę?
![]() Ja chyba będę zmuszona 3 tygodnie bądź dwa tygodnie przed ślubem, bo dopiero wtedy zaczynają mi się przymiarki sukni, a babka powiedziała, że dopiero przy nich będziemy dobierać welon. Welon, który przecież trzeba mieć na próbnym czesaniu u fryzjera. ![]() Zaczynam mieć stresa, zwłaszcza, że jak sobie dzisiaj tak usiadłam z partnerem i zrobiliśmy rozpiskę co nam zostało do załatwienia co nas jeszcze czeka to wypadło, że maj będzie tym szalonym okresem. Wtedy mamy dokładnie uzgodnić wszystko z orkiestrą (co do utworów, pierwszego tańca), salą (co do menu), Kościołem (czeka nas spisanie protokołu, doniesie wszelkich dokumentów itp), będziemy w toku roznoszenia zaproszeń, latania za moimi butami, biżuterią, ubraniem Pana Młodego.... ![]()
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam włosy cieniutkie, dodatkowo grzywkę, więc i tak niczego specjalnego nie wymyślę. Będę chciała z pewnością skromny kok, bez udziwnień, być może z drobnym kwiatem po boku. Welon i tak dobiorę do mojego wzrostu, kształtu twarzy - w salonie zepnę sobie włosy, żeby zobaczyć, jak to wyglada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
asiuk uspokoiłaś mnie, bo ja już zaczynam mieć mętlik w głowie
![]()
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie jestem Marta w tym najgorętszym okresie.
Zostało mi do ślubu 33 dni, własnie lokatorzy się wynieśli z naszego przyszłego mieszkania i teraz : * remont (od jutra wynoszenie gratów, trzeba odmalować, położyć panele, ponaprawiać parę rzeczy, wnieść, poskręcać meble, ..........) * suknia się robi * menu do ustalenia * kwestie organizacyjne z Djem * ostatnie zaproszenia * próbna fryzura * troszkę dolarium * powiększenie obrączki Tżta! * zalatwienie soczewek kontaktowych na ślub * poprawki dentystyczne... etc etc.... Mamo, ile tegoooooooooooooooooo ![]() Dziś byliśmy po raz pierwszy w przyszłym mieszkaniu. Staliśmy przytuleni na środku pokoju i "a tu będzie sofaaaa, a tam tv"...czad! ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zadomowienie
|
Nie ma to jak przedślubny remont
![]() ![]() Madlen macie dużo na głowie, ale choćby nie wiadomo ile wcześniej się coś załatwiało zawsze zostaje coć na koniec niby ostatnie ustalenia, ale dużo czasu zabierają ![]() Marta ja na próbną idę ok 1- 1,5 tygodnia przed ślubem. Na cięcię idę do mojego fryzjera a fryzurę ślubną będzie mi robił drugi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
Madlen__18 życzę powodzenia i wytrwania!
![]()
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, przyda się.
Mieszkanie jest po mojej babci, z lekka zdewastowane, bo to stare budownictwo, kamienica. Czeka nas troszke pracy, ale jakiego Tż dostal powera ![]() Wszystko chce robić teraz, zaraz, już. Stoi w tym mieszkaniu, patrzy rozmarzonym wzrokiem i przytula jakoś mocniej.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
A ja z próbną fryzura własnie tak się zastanawiam,bo w maju mam wesele i tak myslę,ze moze by wtedy wyprobowac uczesanie,ktore chcialabym miec na swoim slubie.Plusem tego jest to,że mogłabym sprawdzic czy moj fryz bedzie wytrzymały i przetrwa weselne błysko-trzaski
![]() ![]() madlen fajnie,ze szykujecie wasze wspólne cztery kąciki ![]()
#4337 |
Raczkowanie
|
a ja ide na probna fyrzure za tydzien
wole sprawdzic, czy wyjdzie cos fajnego, jakby co bede szukac innych fryzjerow! |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że od razu po slubie macie gdzie mieszkać, tzn macie SAMI gdzie mieszkać
![]() ![]() Co do fryzury to też się zastanawiam, kiedy to próbne zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję mieszkania i... zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() Czy planujecie wieczór panieński? ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Raczkowanie
|
zaproszenia-juz myslalam ze jestesmy zdecydowani a tu masz babo placek TZ mowi ze ,,chyba sie mu juz nie podobaja"
![]() fryzura-ja kiedy sie umawialam panie powiedzialy ze jesli slub we wrzesniu to dobrze bedzie sobie przyjsc w polowie sierpnia na spokojnie i zacza robic probne,moja mama np jest umowiona tydzien przed weselem na sciecie a w dniu wesela tylko na ulozenie fryzury bo powiedzialy jej ze nie ladnie by wygladala z wloskami poicetymi na twarzy...ja sama chce taka romantico fryzurke...ale pewnie zle bede w niej wygladac ![]() wspolne gniazdko-my niestety nie mozemy narazie nic sobie planowac bo nie mamy nic takiego gdzie moglobysmy zamieszkac sami ![]() ![]() ![]() ![]() suknia slubna-jestem zla wsciekla wkurzona zirytowana....mial mnie wziasc na podboj sukni ale nie ma czasu..... ![]() buty slubne-KODEINO mialas racje to jest obcas na 8 cm...ale jakos mi sie w nich chodzi mysle sobie jednak zeby cos kupic na sale do tanczenia prawda????chyba nie wytrzymam w nich za dlugo ![]() w tym roku mamy wesele mojej przyjaciolki w lipcu wiec moze wtedy sobie zrobie pierwsza probna(o to jest mysl)...dwa tygodnie przed weselem naszym mamy wesele TZ najlepszego kolegi(szansa na druga probna)a miesiac po naszym weselu mamy wesele naszych wspolnych przyjaciol....ale to juz bedzie po fakc9e |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Raczkowanie
|
Ja tez jestem w srodku remontu
![]() ![]() ![]() ![]() Fryzjer... hmmm.... Pewnie gdzies w lipcu zrobie probna fryzure. Akurat 5.07 ide na slub kuzynki to moze wtedy? Narazie nie mam pojecia jaka mam miec fryzure ![]() ![]() ![]() ![]() Przyznam, ze kwestia fryzury mnie przeraza :/ nigdy nie trafilam na dobrego fryzjera, a w dodatku nie wiem w czym mi dobrze... Kurcze!!! Ja sie boje tego "goracego okresu". Najblizsze sprawy to: do maja/czerwca - zaproszenia wyslac - zrobic zawieszki na alko (bo potem pewnie nie bedzie czasu) - spisac protokol - poradnia - muzyka w kosciele - ubiory!!!! - alkohol???? a moze za wczesnie? chyba w lipcu... A kiedy tort sie zamawia?! Matko! Zapomnialam o torcie!!!! i jeszcze jakis mini kurs tanca ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie jestem w trakcie największego zamieszania przedślubnego...
Prawie załamanie nerwowę przeszłam...zaproszenia już prawie rozdane, zbiegło się z tym oddanie mojego I rozdziału pracy magisterskiej, i jeszcze moja kochana babcia złamała nogę w biodrze, jestem przemęczona i pragnę żeby już był 26 kwietnia ![]() Dobrze że mam wielkie wsparcie mojego Słoneczka i wspaniałych przyjaciółek które wdzięcznie słuchają moich narzekań i mimo swoich obowiązków chętnie pomagają ![]() Przymiarka sukni ślubnej już w czwartek ![]() Nie mamy problemów z tańcem ale dla zabawy wybraliśmy się na kurs tańca, polecam!! odstresowuje i do tego zbliża dwoje ludzi ![]() Planujemy remont rozpocząć poślubie, jest tego trochę bo mamy dość dużo pomieszczeń, zamówiliśmy już ekipę do glazury bo terminy mają na lipiec:/ Na próbną fryzurę wybieram się jakieś 2 tyg przed ślubem...wstępnie już wybrałam jaką chcę mieć ![]() O podróży poślubnej raczej pomarzymy bo oboje zmianiamy pracę niedługo i będzie problem z urlopem:/ dobrze że tuż po ślubie jest weekend majowy więc na kilka dni wybieramy sie w Tatry nasze kochane ![]() Sesję fotograficzną mamy w plenerze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
robaczku to już tuż tuż
![]() ![]() toverek przez kilka godzin na 8 cm obcasie chodzi się ok. Ale koniecznie! zabierz ze sobą wygodniejsze buty! Po 1 tańcu zmienisz je i uwierz mi że nikt nie będzie na to zwracał uwagi...wiem co mówię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Rozeznanie
|
toverek ale pomysl o tym że skoro obcasy masz 8cm i zapewne je zabierzesz na przymiarkę sukni to jak później kupisz sobie inne wygodniejsze, na mniejszym obcasie suknia bedzie troche za długa i może w tańcu przeszkadzać.. chociaż jakbys sobie wybrała dwuczęściową to mi pani w salonie poradziła że wtedy można troszkę podwinąc spódniće w pasie i będzię krótsza i wygodniejsza przy tańczeniu....
u nas niestety nie zanosi sie szybko żebyśmy mieszkali sami... przez najbliższe 2-3 lata zapewne pomieszkamy trochę z moimi a troche z rodzicami TŻ... a w międzyczasie zacznie się budowa naszego domku ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Madlen__18, gratuluję mieszkanka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za to wiem, że moja świadkowa jest w trakcie organizowania wieczoru panieńskiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
No to ja 5 kwietnia.
Co do mieszkania : kupiliśmy farbę, panele zamówione, do odebrania w piątek. Mieszkanie jest malutkie, kawalerka - 30 m, i do tego na prawdę dużo do remontu, ale wychodzę z założenia, że jakie by nie bylo: będzie nasze, urządzimy je sami i będziemy razem, a to najważniejsze.
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a my idziemy dzis na pierwsza lekcje tanca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Raczkowanie
|
o godz 9 rano pisalam ze mamy w tym roku z TZ 3 sluby naszych przyjaciol a tu co sie okazuje?ze czwarte jest w maju-kolegi TZ ze studiow noi dylemat isc nie isc?no wlasnie dziewczynki to co ja mam zrobic glupia jestem tyle kasy wywalilam na te buty ale sie w nich zakochalam no
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Raczkowanie
|
ja sie rozejrzalam...ale nie zapisalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.