![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
a my nic nie musieliśmy płacić za zapowiedzi. Na spotkanie, na którym spisywaliśmy protokół, wzięliśmy pieniądze i potem delikatnie się podpytaliśmy proboszcza, kiedy możemy dać pieniądze (oczywiście ubraliśmy to w trochę bardziej subtelne słowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bardzo dziekuję za pomoc w sprawie butów. Obawiam się, że w przypadku moich to kwestia - niestety - złego uszycia
![]() ![]()
#4563 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
a ja sie tak zastanawiam, czy nie przebrac slubnych butow w czasie wesela na buty do tanca
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do zapowiedzi jeszcze słowo: u nas ksiadz powiedział, ze ze względu na to, ze ślub jest nie w naszych parafiach to możemy napisac wniosek do kurii, że nie chcemy zapowiedzi, mówił ze prawie zawsze kuria sie na to zgadza. U nas z tego nie skorzystalismy, bo Tz ma tradycyjna rodzine i chciał zapowiedzi.
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
/24/
![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
no niezle Madlen
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a przebieracie się po północy? Bo ja nie
![]()
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wkońcu trzeba się nią nacieszyć ![]()
![]() |
#4574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez nie zamierzam sie przebierac w koncu to jedyna taka okazja! juz nie moge sie doczekac! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
Mam zamiar szaleć w białej sukni przez całe wesele
![]() ![]() ![]() /23/ ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewuszki
![]() Tak myślę,żeby się pochwalić swoją suknią ślubną ![]() Może i nie jest super oryginalna, ale w takiej było mi najlepiej,a sukni w stylu empire nie znalazłam ![]() Ech tyle z tą suknią problemu było, a raczej nie z nią tylko ze Mną.W salonie baaardzo mi sie podoba, a jak tylko wyjdę, zacznę oglądać inne to mnie dół łapie ![]() Dziewczyny poradzcie mi czy może zamiast takiego welonu uszyć bolerko, z tym, że panie z salonu nie będą miały tej samej koronki ![]() Bo jeśli już bolerko, to welon czysty, bez koronki. Może tego kwiatka z boku odpruć?? Czekam na opinie, bo w sumie jeszcze mogłabym się rozmyślić, trudno, zaliczka przepadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4578 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie stresuj sie juz ta suknia, skoro taka wybralas to wlasnie w niej musiałaś się czuć najlepiej i wyglądać najpiękniej ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam na weseleu zespół, który już widziałam na jednym weselu - goście tańcowali do 5 rano |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zadomowienie
|
Biedronko ,soffero dzięki za rady
![]() ![]() ![]() Taaaak na fotkach mam bardzo wesołą minę, bo ze mna cała delegacja była- 2 przyjaciółki, siostra i narzeczony ![]() Welon z lamówka odpada, wydaje mi się, że nie pasuje do koronki ![]() Tiffi wkleiłam fotki sukni pare postów wyżej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
Popieram! Czasem jednak ładnie wygląda welon z delikatną mereżką (tak jakby wałeczkiem tiulu). Mniej więcej tak: http://sklep.slubinfo.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1036
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Miałam okazje przymierzyć welon z lamówką i jakoś źle się w nim czułam. Delikatne zakończenie w formie koronki czy takiej jak zapodała asiuk w moim odczuciu ślicznie wygląda.
![]()
![]() |
#4583 | |
Rozeznanie
|
Panny Młode 2008
Cytat:
Ja też zdecydowanie wolę delikatne welony, bez żadnych lamówek Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-12 o 21:42 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
Ja tez nie przepadam za lamowka, koronka tez nie badzo mi podchodzi, wole takie delikatne zakonczenie, u mnie np sa koraliczki, krysztalki drobniutenkie takie jak na sukience.
![]() Edytowane przez Taska Czas edycji: 2008-03-12 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Rozeznanie
|
ja tez uważam że lamówka nie pasuje do tej sukni.. raczej delikatna koronka, lekkie zakończenie albo nawet prosty welon ale np z kryształkami svarowskiego...pieknie by się mieniły w połączeniu z koronką na sukni.... a co do kwiatka to ja jestem za prostota dlatego bym zrezygnowała, ale to tylko moje zdanie-zrób tak żebyś była zadowolona
![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
w sklepach zajmujacych sie sprzedaza butow do tanca i innych akcesoriow lub przez strone producenta, np firma Akces tak sprzedaje butki, instruktorka tanca polecila mi wlasnie ich stronke
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My akurat mamy o tyle prosciej, ze jestesmy z jednej parafi, ale slub bierzemy w innym kosciele i tu zaczynaja sie schodey. Mianowicie - jak poszlismy do nas do kancelarii to byl byly proboszcz w zastepstwie nowego i jak sie dowiedzial to nam zaczal wyrzuty robic, ze slub bierzemy gdzie indziej. Pytalismy gdzie sie spisuje protokol to powiedzial , ze tam gdzie sie bierze slub, ale nas wyslal do nowego proboszcza zeby odebrac akty chrztu itp - poszlismy z nowu kiedy byl juz nowy proboszcz i on powiedzial ze protokol mozna spisac w swoim kosciele - teraz jestesmy w trakcie spisywania protokolu u nas w parafii po dwoch spotkanmiach ( nie wiedzialam ze to tyle czasu ma trwac!!!!!) a jak jest u was?? - jeszcze nas czekjaja dwa spotkania jedno w sprawie zapowiedzi a kolejne po zapowiedziach w sprawie wydania licencji do kosciola, w ktorym bierzemy slub uff to chyba tyle jak na razie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
u mnie spisywanie protokolu trwalo kilkanascie minut, zapowiedzi ksiadz tez od razu wypisal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jesli welonu miec nie musisz - upnij kwiaty we wlosach i bedzie pieknie. Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, w sytuacji, gdy oboje narzeczeni biorą ślub nie w swojej parafii, to wystarczy tylko jedna "licencja" - najlepiej z parafii panny młodej. Ja nic za to nie płaciłam. Po trzecie pierwszy raz słyszę, by płacić za wydanie przez proboszcza prośby do macierzystych parafii narzeczonych o zgodę na ślub. Za zgodę ja nic nie płaciłam, natomiast mój TŻ 10 zł.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.