![]() |
#4651 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2008
no w końcu znalazłam wolną chwilkę żeby zmniejszyć i wrzucić zdjęcia mojej sukni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Katey suknia ładna
![]() ![]()
![]() |
#4653 |
Raczkowanie
|
Moje przygotowania narazie stoją w miejscu, ząbki siw wybielaja. Dietkę stosuję i w ciągu 2 tygodni schudlam 2 kg. Według pani dietetyczki zostalo mi jeszcze 6 i bede ruszac na podbój salonów slubnych. Póki co zdecydowałam sie jaką chce miec sukienkę na poprawinach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
mika- sukienka super, mnie się podoba w tym fiolecie. w szampanie mogłaby stracić pazur
ja nie będe miala poprawin tylko sniadanie i będe miała krótką sukienkę w styku lat 50' princeskę z rozkloszowanym dołem (bardzo mi dobrze w takich)
#4655 |
Zakorzenienie
|
/19/
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
A Madlen to chyba nie czyta wcześniejszych postów (pytań do swojej osoby) tylko wrzuca dni do ślubu
![]()
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
ja jak będę 19 dni od ślubu to też takj będę robić ;D
Madlen ![]() ![]() ![]() ![]()
#4658 |
Rozeznanie
|
Madlen juz coraz blizej
![]() Niedlugo kolejna wizażanka bedzie meżatką ![]()
#4659 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam bardzo podobna sukienke w kolorze czerwonego wina ![]() Tutaj ta moja ale w odcieniu koralowym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4661 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zamierzam mieć coś niebieskiego (zapewne podwiązkę), nowego (suknia, bielizna itp.), pożyczonego (chyba właśnie niebieska podwiązka ![]() ![]() ![]() Pieniędzy do buta nie zamierzam jednak wkładać, bo byłoby mi z pewnością niewygodnie. Solarium - radzę pojść znacznie wcześniej i sprawdzić, czy to konkretne nie opala za mocno. Gdy byłam po raz pierwszy (na zaledwie 4 minuty), strasznie się spieklam na czerwono, mimo, że zwykle opalam się na słońcu na brązowo ![]() Dopiero po trzech podejściach znalazłam miejsce, gdzie spokojnie mogłam pojść kilkakrotnie. Na ostatnim opalaniu wzięłam sobie 8 minut. Było to akurat solarium stojące ![]() Ja też się zastanawiam, czy malować sie sama. Robię to dobrze, ale wiadomo - stres może wszystko popsuć. Jeśli zdecyduję ise na samodzielny makijaż, to z pewnością zainwestuję w markowy podkład i korektor ![]() Cytat:
![]() U mnie były tylko trzy spotkania i Dzień Skupienia. Prowadząca - starsza kobitka (pani profesor) gadałam czasem straszne bzdury o tym, że NORMALNA młoda dziewczyna w okresie dojrzewania nie odczuwa potrzeb seksualnych, a jeśli zgadza się na współżycie, to tylko po to, żeby zadowolić partnera ![]() Tak poza tymi różnymi wtrąceniami nie było tak całkiem źle. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Też się strasznie garbię ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zastanawiam sę co nam pokażą bo my już mamy córkę :PPPPPP może dostaniemy rozgrzeszenie bo sie zgodnie z radami koscioła rozmnażamy?? ![]() paranoja.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
heheheh , jestem w tej samej sytuacji, mam juz córeczkę i swoje 4-m, a z partnerem chcemy wziąć ślub właściwie dla formalności, a więc gniazdo grzechu? czy jak bozia każe (rozmnażać się) porawni katolicy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Raczkowanie
|
Dla mnię przykazania kościoła to zaprzeczające sobie filozofje: ludzie kochają się i chcą być ze sobą - grzech - przeciez ta religia niby opiera się na milości, nikt nie zabija, nie krzywdzi, ale to kościół potępia! bebe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak czytam o sprawach kościelnych, to mi ręce opadają... nie ukrywam, że nie przestrzegam zasad kościelnych, bo niektóre z nich uważam po porstu za... głupie. Staram się nikogo nie krzywdzic, życ zgodnie z własnym sumieniem - ale w kwestii prazerwatyw, wstrzemięźliwości itp. - jestem innego zdania niż kościół. Szczerze mówiąc ślub kościelny bardziej rozpatruję w kwestiach tradycji. Oczywiście nie tylko w kwestii tradycji, żeby była jasnośc
![]()
#4667 | |||
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2008
Przepraszam bardzo, na wizażu jestem w przelocie teraz, ktoś się o coś pytał??? Gdzieee???? <wstydniś>
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i nadrobiłam:d
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-17 o 14:01 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
No wlaśnie się nad tym samym zastanawiam.
Pani mialaby odwzorować fryzurę ze zdjęcia.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Raczkowanie
|
A ja w końcu butki znalazłam, całkiem przypadkiem i całkiem tanio
![]() Na zdjęciu nie widać - są z jakiegos aksamitu. Aha, a od dziś dokładnie 60 dni zostało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | ||
Rozeznanie
|
Panny Młode 2008
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, ze są różne sytuacje i ja ich nie potępiam, rozumiem, ze można mieć dzicko, współżyć przed ślubem, ale jak ktoś bierze ślub koscielne to moim zdaniem dlatego, ze zależy mu na to by przyzekac przed Bogiem a nie tylko w urzędzie. Moim zdaniem, jeśli ktoś mówi, ze nie zamierza sie stosowac do zasad (po slubie) to po co brać ślub kościelny, lepiej pójść do urzędu i "załatwic te sprawy w urzędzie". Nie wiem czy ty Katathea bierzesz ślub kościelny czy cywilny, ale rozumiem, ze jak piszesz, ze dla ciebie to tylko różnica cywilna to rozumiem, ze cywilny, no bo po co niby miałabyś brać kościelny. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-17 o 14:46 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale więcej już nic nie będę pisać w tym temacie bo nie chcę burzy w wątku ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
co do rzeczy nowych porzyczonych itp. to nawet sie nad tym nie zastanawialam... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co to ma w ogole znaczyc?!?!?!?! krew mnie zalała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez mialam ten film o aborcji na religii w 4. klasie :/ potem caly dzien chodzilam jak struta ![]() u nas tez podkreslano, ze na pierwszym miejscu jest malzonek potem reszta ![]() no i tez przychrzaniali sie do kwestii MIESZKANIA RAZEM, a mniejsze halo robili na temat seksu. O co chodzi?! |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A czym najlepiej się smarować przez pójściem na solara? (pomijając typowe kosmetykami do solarium). Chronicie swoje sutki takimi specjalnymi nakładkami? ![]() Cytat:
![]() W konsekwencji na jakiś barwach Tobie zależy? brąz + fiolet? Może zaraz czegoś poszukam w swoich zbiorach. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() m.a.r.t.a. szok z tym makijazem. a fu! dzieki za uswiadomienie dziewczyny!!! Cytat:
bylabym zapomniala! odebralismy obraczki przedwczoraj. wreszcie! po dwoch poprawkach (najpierw powiekszenie, potem porpawa graweru). wreszcie dobre!!! ![]() zamawianie obraczek radze nie zostawiac na koniec... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Rozeznanie
|
Panny Młode 2008
Jeszcze kilka kwestii:
Przesądy: Ja osobiśnie nie wierzę w jakies tam zabobony, zwłaszcza o perłach, moja koleżanka miała i cudnie wyglądała, a nie tam wierzyć, ze jakiegoś pecha to przynosi. Ja chyba będe miała coś tylko nowego, bo ani nic pożyczonego, a ni niebieskiego mieć nie będę, bo ja w ogóle podwiązki nie bedę miała. Ja biorę ślub w maju (bez "r"), zastanawiam sie czy będę miała welon w ogóle, nie bedę miała podwiązki, zwłaszcza niebieskiej (żadnej) i pewnie jeszcze milion icnnych rzeczy Skromne suknie: Sama mam skromną suknię i bardzo sie z tego cieszę, można pomyśleć o dodatkach i tyle. Kościół/nauki Rzeczywistosć jest taka jaka jest, ja tez mam sporo wątpliwości jeśli chodzi o kwestie przygotowań do ślubu nauki, poradnia, chciałąbym żeby to było ciekawiej, czasem madrzej, ale ksieża to też tak jak "normalni ludzie" zdarzaja sie mądrzy, odpowiedzialni, potrafiący mówić do młodych, potrafiacy ich "zarazić" wiarą ( tak jak zwykli ludzie), ale są i tacy którzy trwają w przekonaniu, że oni wiedzą najlepiej, ze jak pójda do poradnii to ich oświeci. Zyczyłabym sobie madrych kursów, ciekawych wizyt w poradnii (uczacych jak planować rodzinę, bo to zgodne z wiarą kościoła, ale mozę warto mówić tutaj o psychologicznym aspekcie rodziny). Każdy do tej pory robił jak uważał,a teraz jest czas decyzji czy ślub to decyzja prawna "papierkowa" jeśli tak wybór prosty ślub cywilny, ale jeśli chcemy byc blizej kościoła Boga, to decyzja ślub kościelny. Każdy z nas ma wiele rzeczy na sumieniu, pytanie jak chcemy żyć dalej - to moja teoria na temat ślubu i życia w małżeństwie Sukienka na drugi dzień Ja sobie wymyśliłam niebnieską, mam już materiał i fajną krawcową. dziewczyny mam pytanie ważne, jakie buty do takiej sukienki, czarne czy szukać niebieskich??? Pytanie ślubne: Czy zakłądacie ponczochy/rajstopy na ślub białe/ecru czy cieliste??? Cytat:
kościól ci nie przeszkadza....... bez komentarza Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-17 o 14:56 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
Ad pończoch: zakładam, jasne ecru, jeszcze nie kupiłam. Nie wiem co z podwiązką. Na razie jej nie mam.
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Podwiązkę dostaje gratisowo do sukni ślubnej ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-17 o 15:33 Powód: dopisek |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.