![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okej. Narazie dysponuje ich prywatnym nr, który raczej nie służy do publicznego użytku.Ale jak tylko będę miała okazje do nich zadzwonić, wezme wszelkie info. Pozdrawiam Marta
![]() ![]() |
![]() |
#604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też widziałam niejeden zespół i bardzo często jest tak, ze zespół ma zakontraktowane 10 godzin gry, inni 12, jeszcze inni 7 czy 8 - to już zalezy od konkretnej kapeli. z doświadczenia wiem, że zdecydowanie częściej "dłużej" grają zespoły "dyskietkowe" - co tu dużo gadać - łatwiej im... ja zazwyczaj gram koncerty po 40 minut i mi tyle wystarczy ![]() ![]() Cytat:
![]() a teraz coś Wam powiem, tylko nie krzyczcie na mnie, że źle zrobiłam, błagam... ślub za rok i 2 tygodnie, a ja właśnie wczoraj... dokonałam zakupu ślubnej sukni... generalnie to tylko dlatego, że - potwornie mi się podoba - koleżanka koleżanki chciała ją sprzedać natychmiast, więc musiałam się szybko decydować, bo był podobno jeszcze ktoś inny chętny - zapłaciłam za nią, razem z szalem i etolą - 350zł... jestem zachwycona, mimo, że w marzeniach miałam prawie całkiem inną... chciałam białą, ta jest szampańska, chciałam bez trenu i upięć, a ta ma metrowy tren, który się upina w takie słodkie fałdki... no ale co poradzić - zakochałam się w tym kolorze, zakochałam się w tych upięciach, zakochałam sie w całej sukni (TŻ też jest nią zachwycony) bardzo się cieszę, że się zdecydowałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
silesianna - jeśli suknia Ci się podoba to żal byłoby nie skorzystać z takiej okazji
![]() jeszcze za taką cenę... ![]() ja póki co na razie tylko oglądam wystawy jak przechodzę koło sklepów z sukniami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
hehehe, nie mam zdjęcia
![]() w necie też nie ma, bo to model maries de paris z poprzedniej kolekcji ![]() jak się w nią zestroję (pewnie wtedy, jak dokupię halkę, bo tego akurat nie było w komplecie ![]() ![]() kurcze, ja to jestem ![]() welon kupiłam już z pół roku temu, też od koleżanki, bo byłam nim zachwycona. teraz to już tylko butów mi brakuje (bielizna upatrzona, TŻ mi zakupi w sklepie internetowym jakoś powiązanym z jego rodziną - jeśli się będzie dobrze spisywała i będziecie zainteresowane to dla chętnych wrzucę namiary, a co ![]() normalnie wszystko już prawie mam ![]() najborzej to z tymi butami... jak ktoś całe życie chodził w glanach i rozklapanych trampkach to jak ma teraz nagle zacząć pomykać na obcasach? a sukienka tego wymaga, niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
chciałabym dołączyć do grona szczęśliwych forumowiczek ![]() jako panna młoda na rok 2008 - wrzesień - dokładna data jeszcze nie wybrana. U Nas będzie trochę prościej bo zamiast wesele, drobne przyjęcie dla rodziny być może impreza dla znajomych a do tego śłub tylko cywilny, niemniej już powoli zaczynamy przygotowania bo chcemy żeby wszystko było zapiete na ostatani guzik a w Krakowie i o dobrą restauracje na obiad nie łatwo. Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do sukni... to czy przyszły mąż tzn. nażeczony... nie powinien znać żadnych szczegułów z ubioru Panny Młodej w dniu ślubu... tzn koloru fasonu... a już nie wspomnę o widzeniu przed... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Przyczajenie
|
ja też nie wyobrażam sobie kupna stroju bez obecności wybranka, ślub będę brała w dworku białoprądnickim, więc choć to usc planuje mieć sukienkę.
Konsultacje mojego meżczyzny tymbardziej wskazane bo uważa on że większość kobiet wygląda w sukniach ślubnych jak bezy :P |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do koloru nie upieram się bardzo, ale pomyślałam ze taka czerwona kiecka mogłaby prezentować się dostojnie i szykownie........ Jak sadzicie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
Silesianna dzięki wielkie za namiary na zespół (wpis w innym wątku)
W każdym razie wczoraj dzwoniliśmy do nich, umówiliśmy się na 30 maja do tego Pubu, gdzie grają . Termin mój mają wolny, więc jeśli nam się spodoba to od razu ich rezerwujemy. Mój Tż tak się zgrzał na nich, że na razie nie chce wybierać żadnego innego zespołu. Wstrzymujemy wszystkie działania do spotkania z nimi. Mam nadzieję, ze wszystko będzie cacy i zespół już uzgodnimy, z rozmowy wynikało, że chłopaki grają głównie rocka z przebłyskami tego co na weselu być musi. Bardzo by nam odpowiadało to, gdyz oboje nienawidzimy zespołów pokroju disco polo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
A to moja sala:
http://www.boszko.ovh.org/budowa/index.html
#618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#620 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, są dość drodzy, ale naprawdę warci swojej ceny. mam nadzieję że jeśli się zdecydujecie, to będziecie zadowoleni ![]() Cytat:
na zespół jestem w stanie wydać każde pieniądze, bo sama jestem muzykiem i muzyka jest dla mnie najważniejsza, i ja wcale nei uważam, że ich oferta jest wygórowana. w przeciwieństwie do cen np. sukni ślubnych - te są potwornie wygórowane. ale to wszystko kwestia indywidualna. Cytat:
o matko ![]() ja nie jestem przesądna i uważam takie pierdoły za idiotyzm. no ale jak chcesz. ale nie praw mi, że NIE POWINNO się czegoś robić tylko dlatego, ze Ty wierzysz w bajki. mój naRZeczony zna wiele szegÓłów (wszystkie) mojej sukni ślubnej i nie widzę w tym nic złego - wręcz przeciwnie - wiem ze wszystko mu się bardzo podoba i nie bedzie rozczarowany. będzie też wybierał ze mną wszystkie dodatki, bieliznę sam mi kupi (bo ma taką ochotę ![]() pozdrawiam Cię i życzę udanego życia kierowanego zabobonami - mimo wszystko ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zabobonów, to akurat nie ma znaczenia ale ja także chciałabym zaskoczyć swojego TŻ i mam nadzieję, że uda mi się ukryć szczegóły ![]()
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sposób dużo lepszy niż inne, używane na wizażu - nie napisałam (jak niektóre wizażanki) "ile ty masz lat i czy do szkoły nie chodziłaś że takie fafluny piszesz!", ba, nawet ani słowa na ten temat nie powiedziałam - pogrubiłam jedynie dwa słowa tak, by wyraźnie było widać, jak się je pisze. może koleżanka po prostu o tym nie wie? dajcie spokój z tym "złym tonem" bo ludzi skęca jak widzą takie błędy. a regulamin jest niezgodny z ustawą o języku polskim, tak btw. ale to akurat dyskusja, która toczy się w innym wątku. pozdrawiam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie będzie 5 plus wiejski stół i dzik koło 23, ślub gdzieś o 16-17 ![]()
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wasz ślub jest w jakim terminie? Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale racja, to temat na inny wątek ![]() Wracając do ślubnych wrażeń. Jak myślicie - na ile przed ślubem warto szukać sukienki?
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Ja zacznę szukać sukienki od nowego roku na poważnie, ale już zaczynam przeglądać oferty
![]() Ja marzę o czerwonej kiecce więc zapewne będę miała więksy problem niż Wy..., ale liczę że coś znajdę albo w ostateczności uszyję ![]() ![]() Takie mam doświadczenia w tej materii ![]() Gdyby którejś z Was rzuciła się w oczy fajna czerwona kiecka bardzo proszę o link bądź zdjęcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yedanna dosłownie nikt nikomu błędów nie wypomniał, mi czasem palec sam zjeżdza z klawisza i wciska się niespodziewanie caps lock ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Przyczajenie
|
ale czy czerwona sukienka ma mieć krój takiej właśnie sukni ślubnej czy jakiś inny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aha, my dostaliśmy na spotkaniu z Marcelem ich (niestety dość starą) płytkę demo, jest tam kilka numerów (jakość nagrania domowego na kompa, ale zawsze coś ![]() ![]() Cytat:
- uszycie sukni trwa od 2 do nawet 5 miesięcy, w zależności od miejscowości, salonu, sezonu itp. - ja się dowiadywałam m.in. na warszawskim bazarze Różyckiego - mają tam suknie z polskich pracowni krawieckich, i panie mówiły mi, że jeśli ślub w maju, to uszycie może trwać nawet 4 miesiące, bo takie jest już wtedy zainteresowanie. jeśli ślub miałby być np. w styczniu, to zainteresowanie jest na tyle niewielkie, że wystarczą 2 miesiące ![]() warto mieć sukienkę w domu już około 1-2 miesiące przed ślubem (odpukać coś się nie uda...), czyli na oko pół roku przed ślubem warto już ostatecznie się decydować i zamawiać (oczywiście cały czas mówię o stołecznych warunkach, w innych regionach kraju - nie wiem ![]() czyli "rozglądać" się można spokojnie zacząć 7 miesięcy przed ślubem - tak myślę ![]() ja już mam ten problem z głowy - na szczęście i niestety ![]() na szczęście bo wiem, że nic niespodziewanego mnie nie spotka, a niestety - bo trochę żałuję jednak, że ominą mnie te poszukiwania, przymiarki i cała otoczka ![]() ale bilans wychodzi na plus - jestem bardzo zadowolona z mojego przedwczorajszego nabytku i szczęśliwa jak jasny piorun ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.