|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Witajcie dziewczyny
)) Dołączam się do wątku panien młodych roku 2008 Termin ślubu mamy zaklepany na 04.10.2008 i jak na razie to mamy salę i kościół. Powolutku zaczniemy rozgladac sie za najwazniejszymi rzeczami czyli: kamerzysta, zespolem i fotografem a reszta bedzie z gorki Pozdrawiam was dzieczyny!!! Kto jeszcze planuje brac slub w pazdzierniku???? |
|
|
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zarezerwowalam godzine w kosciele
Wiec Slub bedzie 13.09.08 o 15 No i w koncu udalo mi sie zalatwic sale,chociaz nie bylo latwo,ale jestem zadowolona w sumie
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam Ksiądz powiedział, że jeszcze za wcześnie na wpisy i zaprosił na początku 2008 , oby tylko nie było za późno
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również zamierzam brać ślub w październiku 2008 roku - moja data to 18.10. Widzę, że wcześnie masz już kościół zarezerwowany. Ja mam salę, fotografa i zespół. Na razie więc będzie spokój, ale jak będę miała czas, to pod koniec sierpnia wybiorę się oglądać sukienki
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie nowe panny mlode
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
fajnie, ze nie tylko ja biore sub w pazdzierniku
wszystkie dziewczyny czerwiec, sierpien, wrzesien a ja sie nieco wylamalam hehe kosciol zarezerwowalam wczesniej, bo taki teraz jst boj o sale weselne wiec pewnie o kosciol tez i o dobra godzine. My wybralismy 16. Kamerzyste i zespol tez jakos na dniach chcemy zalatwic, a fotograf to znajomy bedzie.
|
|
|
|
#1297 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wszytskie nowe Panny Młode 2008
nie było mnie kilka dni a to proszę tyle nowych osób![]() M.A.R.T.A. nie wiem co jest grane z tym, suwaczkiem bo jak generuję jeszcze raz nadal jest inaczej;(też mi się coś wydaje że się nie zgadza!!!! my już zakończyliśmy poradnię i teraz zastanawiamy się nad przyspieszeniem nauk pozostało nam 6 a jutro jedno odpadnie już nie mogę się doczekać przysięgi![]() przyszła teściowa ostatnio powiedziała że jak się pobierzemy to będziemy mieć udostępnione mieszkanko bo teraz babcia mieszka tam może nie za duże,ale zawsze w centrum i swoje !!!pracuję drugi tydzień i mam strasznie dużo pracy zaniedbuję teraz wizaż bo po prostu nie wyrabiam się z czasem;/mam nadzieję że pogodzę wszystko bo od września idę na podyplomówkę a potem najcudowniejsze chwile przygotowań ślubnych
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jednak, że na moim roku ponad połowa ludzi już pracuje w zawodzie, więc może nie będzie tak źle? ![]() Chciałabym już jakąś kieckę przymierzyć!
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Asiuk, mnie też już korci, żeby coś przymierzyc
Ale poczekam do stycznia- lutego, bo chciałabym zrzucic parę kilo :/No a dzisiaj byłam ogladac nasze mieszkanko, jest już pomalowane na biało, śliczne Za 3-4 miesiące mamy się powoli zacząc urządzac, nareszcie!
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie w gronie szalonych Panien Młodych 2008
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-17 o 02:26 |
|
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Witam witam Was wszystkie! Wyjechałam tylko na kilka dni, a tu taaakie zmiany
Wracając z urlopu skusiło mnie i wstąpiłam do Wa-wy popatrzeć na suknie .... ehh w sumie wybrałabym w każdym salonie z jedną czy dwie, ale pani zachęcała mnie do odwiedzin w październiku i pewnie pojadę. Magiczne są te salony... poczułam w końcu atmosferkę...![]() |
|
|
|
#1303 |
|
Raczkowanie
|
hehehe my------> 08.08.08
więc też Sierpniowa Panna Młoda![]() Czy ktoś też pobiera sie tego dnia? |
|
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
Ja w tym roku to dopiero pooglądam sobie ślubów i wesel jutro kolejne (siódme), a drugie w naszej sali, wiec się cieszę to sobie wszystko pooglądam.
ja póki co patrzę na sukienki w internecie,ale jakoś nic mnie nie poruszyło. Wiele salonów nie ma kolekcji całej na stronach internetowych, wiec może coś znajdę. A co do ślubów w nietypowych miesiącach, to ja też myślałam, ze w maju mało osób bierze ślub a tu sie okazuje, ze bardzo dużo - tak samo moze być z październikiem |
|
|
|
#1305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo my jeszcze nic oprócz sali i orkiestry nie mamy ![]() Cytat:
). Przeglądneliśmy już mase katalogów z sukniami i obrączkami i to co kiedyś nam sie podobało już nam sie odwidziało i szukamy na nowo, tyle że nic nie może nam wpaść w oko.Oj będziemy trudnymi klientami .Pozdrawiam Młode Panny 2008
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam komletnie nie czuje ze za troche ponad rok slub
przestoj w przygotowaniach, zero rozmow o tym. gdyby nie te suwaczki...
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
[quote=calva;5008265]Witajcie wszytskie nowe Panny Młode 2008
nie było mnie kilka dni a to proszę tyle nowych osób![]() M.A.R.T.A. nie wiem co jest grane z tym, suwaczkiem bo jak generuję jeszcze raz nadal jest inaczej;(też mi się coś wydaje że się nie zgadza!!!! my już zakończyliśmy poradnię i teraz zastanawiamy się nad przyspieszeniem nauk pozostało nam 6 a jutro jedno odpadnie już nie mogę się doczekać przysięgi![]() mam pytanie, czy nauki przedslubne sa bezterminowe????? mam zamiar odbyc je teraz we wrzesniu a slub wziasc ok sierpnia2008 wiec beda one wazne??? za odpowiedz bardzo dziekuje |
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O taki odstęp czasy nie powinnaś sie martwić. Wydaje mi się, że są bezterminowe.
|
|
|
#1309 |
|
Rozeznanie
|
dzieki, w moim miescie jest duzo kosciolow a tylko w jednym te nauki, ze wzgledu ze studjuje wole je zrobic teraz i potem sie skupic tylko na przygotowaniach.
|
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
oj Dawno mnie tu nie było ale mielismy ogromny przestuj z przygotowaniami, jeszcze teraz zmienilismy kamerzyste i fotografa, ogladalam wesele i zdjecia z wesela i slubu mojego kuzyna i bardzo nam sie spodobalo i co jescze to ze takie piekne zdjecia i film z wesela prawie 4 godzinny babka bierze stosunkowo malo kasy w porownaniu z innymi
bylismy u Niej na rozmowie, podpisalismy umowe, i mamy zjawic sie dwa tygodnie przed slubem zeby omówic najdrobniejsze szczegóły a Tak poza tym nie miałam zbyt dużo czasu, dostałam prace, Tż wrócił z wojska i musielismy sie soba nacieszyc a teraz znow przytłacza nas szara rzeczywistos, praca, dom, itd.......... Co do wesela mamy wszystko załatwione, teraz we wrzesniu chcemy zrobic nauki przedmałżeńskie, w pażdzierniku wizyta u kucharki, a pozniej juz poszukiwanie suknie ślubnej, Został mi niecały rok juz nie moge sie doczekac![]() POZDRAWIAM BARDZO SERDECZNIE WSZYSTKIE PANNY MŁODE 2008 ![]() ![]()
|
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
Asiuk- może będzies w stanie mi doradzic bo ja juz sama nie wiem :/ Ślub mamy o 16. Jest to 4 października i zachod slonca jest okolo 18. Bardzo bym chciala abysmy mieli sesje zdjeciowa w dniu slubu. Zanim skonczy sie ceremonia slubna to juz bedzie 17 a pozniej zyczenia i dojazd na sale to bedzie juz 18. Pozniej sesja w plenerze nie wypali bo bedzie juz ciemno. Zalezy nam aby to byla sesja w plenerze a nie w studio. Wypada zrobic zdjecia po blogoslawienstwie ale przed ceremonia??? Jak to wy planujecie i jak my powinnismy to rozegrac bo ja juz sama nie wiem i spedza mi to sen z powiek
|
|
|
|
#1312 |
|
Rozeznanie
|
jak wczesnie ustalilyście date slubu w kosciele???
|
#1313 |
|
Rozeznanie
|
Mika--> Co do wesela mamy wszystko załatwione, teraz we wrzesniu chcemy zrobic nauki przedmałżeńskie, w pażdzierniku wizyta u kucharki, a pozniej juz poszukiwanie suknie ślubnej, Został mi niecały rok
juz nie moge sie doczekac![]() widze ze odbywasz nauki rok przed slubem ja tez mam taki zamiar tylko niewiem czy tak mozna, i czy nie traca one waznosci.?
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
mozna. jak bylismy w czerwcu u ksiedza to powiedzial zeby przyjsc teraz we wrzesniu bo beda nauki to juz bedziemy mieli z glowy.
|
#1315 |
|
Przyczajenie
|
Wiatm jesten nowa na forum..tak czytam i czytam..i powoli zaczynam sie troszke denerwowac bo w zasadzie oprocz sali nic nie mam zalatwione slub w kwietniu a ja jeszcze z glową w chmurach...chcialam sie zapytac czy znacie jakis fajny zespół garjący na ślasku..w zasadzie chodzi mi o gliwice..bo co dzwonie do polecanych to juz wsyscy zajeci i zaczynam wpadac w panike...i powtorze jeszcze pytanie kolezaki jak wczesnie trzeba w kosciele zarezerwowac termin?
|
|
|
|
#1316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kiedy dokładnie masz ślub? też jestem ze Śląska, ale z zespołem nie miałam żadnych problemów bo załatwiałam to w lutym, poza tym długo sie nie rozglądałam bo to był zespół, który grał na weselu siostry TŻ więc nie szukałam długo. A co do rezerwacji terminu w kosciele to też w lutym zarezerwowałam, ale to zależy od parafii - niektóre pozwalają zamawiać termin dopiero w nowym roku albo pod koniec - kiedy będą mieć kalendarz na rok nastepny. Pozdrawiam
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
a trzeba sie zapisywac na te nauki czy poprostu sie idzie i tam robiona jest lista??? u mnie na slasku a dokladnie mala miejscowosc Lubliniec wystarczy date ustalic pol roku wczesniej. wiec jeszcze niemam ustalonej ale na nauki chetnie bym teraz poszla by miec juz pozniej z glowy i zajac sie czyms innym.
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
widzę że jednak powolutku zaczyna się rozwijać nasze forum
![]() ja też odczuwam lekki zastój i gdyby nie nauki to pewnie całkowicie utknęlibyśmy w zastoju całkowitym na szczęście jesteśmy w trakcie nauk zostało nam już tylko 6,ale nie spieszymy się bo do rozpoczęcia semestru wyrobimy się potem pozostanie już tylko skupienie i spowiedzi poradnia już całkowicie z głowy na ten rok tylko jeszcze zaklepać mszę i proboszcza mam nadzieję że nie będzie z tym żadnych problemów![]() po nowym roku zaczniemy coś myśleć np. o zaproszeniach a potem już powolutku trzeba będzie wybrać suknię i poszukać całej tej otoczki niezbędnej aby wyglądać niesamowicie w tym tak ważnym dniu już nie mogę się doczekać.jak tylko mam czas to zaglądam na ten suwaczek i coraz bliżej z każdym dniem![]() pracuję już drugi tydzień i zauważam, że jestem tak zmęczona, że nawet nie katuję już mojego Pawła ślubem nie mam czasu na zastanawianie się co i jak....mam nadzieję że powolutku przyzwyczaję się do nowych wydarzeń i obmyślę co i jak![]() moim największym dylematem jest usadzenie gości;D może wcześnie o tym myślę,ale chciałabym aby każdy miał podpisane miejsce.tylko że będą tak różnorodni goście że nie wiem co i jak...mam czas jeszcze na szczęście ![]() pozdrowionka
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Super też się cieszę! A najlepsze jest to calva że razem tego samego dnia będziemy ślubować
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

)) Dołączam się do wątku panien młodych roku 2008 

, oby tylko nie było za późno
nie było mnie kilka dni a to proszę tyle nowych osób

Wiem jednak, że na moim roku ponad połowa ludzi już pracuje w zawodzie, więc może nie będzie tak źle?