![]() |
#1351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
A my właśnie zapisaliśmy się na 15.09 na weekendowe nauki do Ojców Pallotynów w Warszawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Raczkowanie
|
Asiuk-wiesz co masz racje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Rozeznanie
|
![]()
u mnie na slasku w malej miejscowosci sa 4 nauki przedslubne.
#1354 |
Wtajemniczenie
|
A ja niestety wypisuje się z wątku
![]() ![]()
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
my planujemy kwiecien 2008 ale czekoladko troche mnie tu zadziwilas, my planujemy wziac kredyt w tym roku- czyli prze d slubem i banki nei robia zadnych problemow z tego powodu, ze nei jestesmy malzenstwem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się ciepło, Melodio. Pamiętaj, że lepiej zdecydować się na rozstanie teraz, niż po ślubie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Rozeznanie
|
Czekoladko
My uczestniczyliśmy w tym weekendowych naukach trwały od 9.00 do 15.00. Odbywają się u Pallotynów,ale to nie oni je prowadzą (szkoda), a ksiądz z Kutna. Biedronko Niektóre parafie proponują mniej nauk np. 4 ale tematy są te same. Wszystko zalezy od miejsca parafii. Selko Jesli chodzi o skupienie to większość djecezji tego nie wymaga. jest to ustanowione przez daną diecję, dlategow arto sprawdzić na stronach archidjecezji. Melodio zasmuciłaś nas tu bardzo,ale skoro tak postanowiłas to widocznie miałaś powód i lepiej teraz niż po ślubie. daj znać |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zadomowienie
|
Dzięki Bogu Melodia opisała swoja historię na forum, bo inaczej zwariowałabym z ciekawości
![]()
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj moja imienniczko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Raczkowanie
|
hmmm myslalam caly czas ze nauki przedmalzenskie sa nieodplatne. W takim razie ile średnio za nie placilyscie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Raczkowanie
|
co się stało MELODIO??nie było mnie a tu takie zmiany??
dziewczyny ale rozpisałyście się ![]() my znowu idziemy na 5 już nauki ![]() gratulacje dla nowych ustalonych dat tego cudownego dnia ![]() M.A.R.T.A. dzięi za info ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Wtajemniczenie
|
Sama nie wiem jak zacząć
![]() ![]() Miały odbyć się oficjalne zaręczyny. Ale to mojego exa mamuśka chora, albo zawał w rodzinie, a to cośtam jeszcze. I wreszcie po 1,5 miesiąca miały się odbyc oficjalne zaręczyny. Moja mama miała dzwonić i zapraszać jego rodziców. Ale ex zadzwonił do niej i powiedział, żęby zadzwoniła następnego dnia bo mamuśka jest na prochach, bo się źle czuje. Następnego dnia znów mama miała dzwonić, a ex dzwoni, że jego matka znów umierająca i żeby nie dzwonić. No takie pierdzielenie. No ale ex powiedział , że wszystko jest umówione. Rodzice przyjadą. Wysprzątałyśmy dom, otoczenie domu, pogotowałysmy różne dania. A Ex dzwoni wieczór przed i stwierdza, że kocha mnie mniej i nie wie dlaczego. No to ja mówie ok! (ale popłakałam się też). Pytam:Ale chcesz byc ze mną? To on, że tak. Że mnie i tak kocha bardzo mocno i że na 99 % chce spędzić ze mną życie. OK!Poszłam spać. 9 rano telefon. Jego rodzice niby już w pociągu, a on stwierdza, że mnie nie kocha i zaręczyn nie będzie. To ja w płacz i że co ja rodzicom powiem. Mama z Nim pogadała. Udawał, że płacze i że mu przykro. Nawet kasę chciał na konto przelewać za straty finansowe. Ehhh mówie Wam szkoda gadać. Wywaliłam jego rzeczy do kosza i nie chcę go na oczy oglądać. Osoba, która zrywa po 5,5 roku przez telefon w dniu zaręczyn nie jest warta mojego spojrzenia ![]() ![]() ![]() A co najśmieszniejsze, to zadzwoniłam z ciekawości do domu exa. Odebrał jego ojciec jadący w tym czasie rzekomo pociągiem. ONI NAWET NIE WYTKNĘLI NOSA Z DOMU!!!!!!!Pytam go czy wie o sprawie zaręczyn, że mieli przyjechać. A on bez słowa odłożył słuchawkę. Chamstwo przechodzi z ojca na syna widocznie No i mają kalekę z głowy. Bo tak od początku mówili. Po co będziesz sobie taką brał. No i to tak ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj mialam wieczorem mały kryzys, ale dziś jest lepiej ![]()
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zadomowienie
|
Pewnie nie zapomnisz tego nigdy, ale przecież można o tym nie myśleć... tak jak radzi M.A.R.T.A. - spotykaj się ze znajomymi i zajmij się czymś ciekawym, mimo, że teraz nie masz na to niby ochoty. Na pewno dasz sobie radę. Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Historia bardzo smutna, jednak, mimo wszystko, dobrze się stało, że zobaczyłaś, jakim jest draniem. Człowiek, który deklaruje miłość, po 5,5 roku związku, dąży do rozmowy w cztery oczy, nawet, jak ma wątpliwości co do siły swojego uczucia. Facet nie jest wart tego, żeby po nim płakać, choć to zapewne niewykonalne ![]() Trzymam mocno kciuki! Pójście do fryzjera to dobre odreagowanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
Melodi trzymaj się, jesteśmy z Tobą. Nie jest prosto otrząsnąć się po takiej historii, ale Tobie na pewno się uda. Teraz może już być tylko lepiej. W razie czego daj znać, to się wszystkie zjedziemy i mu porządnie obijemy mordę. Moc uścisków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Raczkowanie
|
MELODIO bardzo mi przykro<przytul> musisz być dzielna i trzymać się!!ten facet nie jest wart Ciebie i lepiej na początku niż jakby to potoczyło się dalej!!!super żemasz przyjaciół i rodzinę,ale pamiętaj że na nas też możesz liczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Rozeznanie
|
I ja tez jestem wasza imienniczką
Mały aniołku Jeśli chodzi o opłaty za nauki to naprawdę są zależne od parafii i miasta. W większości nauki co tygodniowe są niepłatne, nauki tygodniowe,weekendowe sa płatne. Czasem te nauki co tydzień moga być płatne słyszałam o kwotach 40zł, ale na pewno znajdziesz nauki niepłatne, tylko tak jak mówie, musisz poświęcić trochę czasu. Nauki weekendowe kosztują ok 75 zł/os my tak płacilismy. Melodio To na pewno trudne co przeżywasz i tylko Ty wiesz jak się czujesz, ale pamietaj, że to ostrzezenie przed ślubem pozwoli ci normalnie znaleźć tego jedynego, właściwego meżczyznę i lepiej, ze stało się to teraz, a nie po ślubie. Niestety niektórzy faceci nie są warci naszych łez i naszej miłości. Wierzę, ze znajdziesz kogoś kto będzie z Tobą do końca życia. A teraz daj sobie czas jak masz ochotę to popłacz sobie, kazdy potzrebuje czasu smutku, to pomaga i oczyszcza, a kiedy już popłaczesz sobie korzystaj z tego, że masz przyjaciół rodzinę i pracę. Poświęć swój czas dla siebie, zrób sobie przyjemność, wyjedź gdzieś odpocznij i trzymaj się! Ja tymczasem zbieram się na mój wyczekany urlop. Wróce do was we wrześniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Przyczajenie
|
Witam! Ku mojej ogromnej uciesze chciałam się własnie wpisac na liste osób ślubujących w 2008 roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Raczkowanie
|
Trochę mnie nie było, bo leniuchowałam nad morzem, ale już nadrabiam zaległości. Dużo nas napłynęło
![]() Melodio - takiego faceta trzeba kastrować na żywca ![]() ![]() U mnie ciche dni ![]() ![]() Ehhh... kłótnia suks ![]() ![]() SYFSKO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Wtajemniczenie
|
My właśnie dzisiaj zaklepaliśmy termin w kościele (16.08.2008, godz. 17:00). Jeżeli chodzi o nauki to będziemy mieli 4 spotkania i 3 wizyty w poradni. Najwcześniej mamy zacząć chodzić 3 miesiące przed ślubem. Teraz będzie chwilowy spokój w przygotowaniach, ale po nowym roku chyba powoli można się rozglądać za sukienką. Wcześniej będziemy mieli mały sprawdzian, bo we wrześniu jedziemy do kuzyna TZ na wesele.
Melodio Mgieł Nocnych - przykro mi, że z twoich planów nici, ale masz rację lepiej teraz z tym skończyć niż później cierpieć po ślubie. Nie martw się będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
Melodio całym serduchem jestem z Tobą. Trzymaj się wiem, że dasz radę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2008
No proszę, dobrze wiedzieć
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------------- Dziewczyny calva, ksylwia, gosiunia22 dziś zaczynamy wielkie odliczanie do naszego ślubu 23.08.08. Od kilku minut mogę śmiało powiedzieć, że został nam jeszcze 1 pełny rok ... ![]() ![]() ![]() Huraaa!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Raczkowanie
|
Melodio trzymaj sie jakos naprawde smutne jest to co tu napisalas. Wspulczuje
#1380 |
Wtajemniczenie
|
miss.hot fajnie wiedziec, ze w tym nie bede sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.