![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Dziś w końcu załatwiłam godzinę naszego ślubu i tak data w całej okazałości to 16 sierpień 2008 godz. 16.00
![]() Ksiądz jeszcze nie ma kalendarza na nowy rok, ale śluby zapisuje z tyłu starego i takim sposobem udało się tą godzinę co chcieliśmy wcześniej ![]()
#1412 |
Wtajemniczenie
|
Panny Młode 2008
Dziękuję m.a.r.t.a i agaciq. A już myslałam, że będziemy musieli szukać innych świadków.
A za 354 dni o godz. 17:00 będziemy stać przed ołtarzem. [quote=miss.hot;5100358]Dziś w końcu załatwiłam godzinę naszego ślubu i tak data w całej okazałości to 16 sierpień 2008 godz. 16.00 ![]() miss.hot. ja też w tym dniu będę brała ślub tylko o godzinę później Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-08-27 o 19:20 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Konto usunięte
|
A mi dzis okazalo sie że orkiestra na ktora polowalam najprawdopodobniej jest zajeta tego dnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
Cykada pokombinujcie troszkeczke - może coś się jeszcze uda zmienić. Gdy my zamawialiśmy sale (a było to z ponad półtora rocznym wyprzedzeniem) okazało się, ze jest już zajęta w naszym wyśnionym terminie. Gdy zmieniliśmy termin i udaliśmy się do upatrzonej orkiestry okazało się, ze oni są wtedy akurat zajęci. Ale wszystko sie ułozyło i mamy i orkiestre i salę, która wcześniej wybraliśmy
![]() ![]()
#1415 |
Raczkowanie
|
oj my z TM tez sie denerwowalismy gdy chcielismy zgrac orkiestre sale fotografa na ten sam dzien.i pomalu pomalu udalo sie.....teraz narazie jest cisza w eterze....ruszamy w pazdzierniku na nauki i rozgladamy sie za strojami(zwlaszcza ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
|
u moich znajomych fotograf odwolal zdjecia na tydzien przed slubem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
![]()
widze dziewczyny ze wszystkie juz macie zaklepany termin.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
nawet nie wiedziałam że zdarzają sie takie rzeczy ze zwryaniem umowy.chociaż byłam w strasznym szoku gdy jedna z dziewczyn z wizażu napisała że tydzień przezd weselem lokal zerwał umowę.to już
poprostu straszne!!!człowiek tyle przygotowań,podpisuje umowy a tutaj takie numery się zdarzają...mam nadzieję że u mnie i u Was wszytsko hbędzie w porządku ![]() ja na razie pracuję i mam strasznie dużo do nauki...jestem ciągle niewyspana i nawet przestaję poki co myśłec o ślubie...jedynie co trzyma mnie jeszcze w tych przygotowaniach przedślubnych to nauki ![]() ![]() ![]() kurczę a nie boicie się tak wcześnie kupować obrączki??ja to się boję że albo przytyję albo schudnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
Calva jeśli masz zamiar kupić obrączki u jubilera to grawer zazwyczaj jest w cenie. Natomiast jeśli masz swoje obrączki i chcesz na nich coś wygrawerować to cena jest od literki waha się w zależności od salonu.
#1421 |
Zadomowienie
|
My zamówiliśmy obrączki w APARCIE (mój TŻ kupował tam pierścionek i mieliśmy 25% zniżki) tam grawerownie jest bezpłatne i w kazdej chwili można iść (nawet dwa lata po ślubie) i coś sobie wygrawerować. A kupno obrączek rok wcześniej nie stanowi dla mnie problemu ..... przecież kupuje je na najblizsze kilkadziesiąt lat a nie na jeden dzień, więc rok w tą czy w tą nie robi nam różnicy ... poza tym musimy je mieć na cywilnym w grudniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O proszę nie wiedziałam, że ślubujecie podwójnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Rozeznanie
|
Ahh, jak cudnie, w końcu też mogę się zapisać do tego wątku
![]() Jestem bardzo podekscytowana i uwielbiam zamieszanie związane z przygotowaniami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
niestety z nieuczciwoscia spotykamy sie na codzien. A z drugiej strony, jak np. fotograf odwola zdjecia przed slubem i pomimo tej klauzuli to tak naprawde i tak pozostaje sie na lodzie. Druga sprawa to to, ze jesli bedzie to nieuczciwa osoba to nie odyskamy raczej pieniedzy- chyba ze pojdziemy do sadu, ale przeciez za to trzeba zaplacic a pieniazkow mozna i tak nie odzyskac
![]() Ja z zakupem obraczek poczekam na sam koniec- 1-2 mies wczesniej czegos poszukamy. Boje sie, ze jak za wczesnie je wybierzemy to do dnia slubu nasz gust moze sie nieco zmienic. A co jak spodoba nam sie inny model? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
nie ma sie co dziwic ja zamawialam wszytko w lutym tego roku na przyszly rok na lipiec i juz ciezko bylo zalatwic cokolwiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
no to dobrze ze placicie zdjecia dopiero po ich zobaczeniu, bez zadnych zaliczek. Ja tez preferuje taki uklad, w koncu jest on bardzo uczciwy. Achhh ja sie musze w koncu zaczac ogladac z ukochanym za zespolem i kamerzysta. Bedzie biegania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Ehh... u mnie wszystko stoi
![]() ![]() ![]() Też chcielibyśmy niebawem kupić obrączki, ale po pierwszej wyprawie okazało się, że to wcale nie będzie takie łatwe... Nie wydaje mi się, że to "za wcześnie". Pierścionek zaręczynowy mam prawie rok, a jakoś nie przytyłam i nie zamierzam ![]() ![]() Dziewczyny dajcie mi jakiegoś kopniaka w 4 litery ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
Ja dam ci kopniaka!!!!
![]() ![]() ![]() Buzia fruzia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
Ja tu chyba się najbardziej pospieszyłam z obrączkami, bo już je mamy i czekają w szufladzie
![]() ![]()
#1432 |
Rozeznanie
|
![]()
wg mnie zaklepanie terminu w kosciele i rezerwacja sali zalezy tez od tego jak duze jest miasto. faktycznie niektorzy musza ja zaklepac rok a nawet dwa lata wczesniej.
#1433 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sali zarezerwowaliśmy ją 1,5 roku przed ślubem, po chyba miesiącu dowiedzieliśmy się, że ktoś był już zainteresowany naszym terminem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj pokochałam zwykłe z jednolitego złota (żółtego) obrączki. W sumie zawsze chciałam jednolite, ale dzisiaj się w tym utwierdziłam. Byłam u jubilera w zupełnie innej sprawie i przy okazji zapytałam o cenę wyrobu dwóch obrączkek (100-120 zł). Okazało się, że w katalogu nie mieli takiego wzoru jak mi odpowiadał, ale właściwcielka sklepu miała taką moją kochaną wymarzoną wyśnioną na placu
![]() ![]() ![]()
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
My też prawdopodobni zdecydujemy się na takie proste
![]() ![]() Póki co na kupno obrączek dajemy sobie jeszcze czas, na razie musimy wybrać kamerzystę - byliśmy u jednego w poniedziałek, u drugiego wczoraj, no i jesteśmy w kropce ![]() ![]() Jeśli chodzi o salę to rezerwowaliśmy w styczniu tego roku - przypominam datę ślubu 16 sierpnia 2008, godzinę w kościele zaklepałam w minioną niedzielę ![]()
#1438 |
Raczkowanie
|
![]()
Masz na myśli takie obrączki? Wiesz, że nam (obecnie) nie podobają się żadne wzory, tzn prawie każdy ma swój specyficzny urok, ale jak dotąd mieliśmy do nich jakieś małe "ale" i jeśli już nic nie wpadnie nam w oko, właśnie takie zakupimy
![]() Ikonki załączonych zdjęć alez ten swiat maly ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
Tak, właśnie takie śliczniutkie obrączki mieć będziemy... w rzeczywistości wyglądają pieknie. Wymierzyłam, że na mój rozmiar -11 najlepiej wg. mnie nadaje się szerokość ok 4 mm. Mój TŻ musi przyjechać ze szkolenia i pomierzyć bo na pewno będzie miał dużo szersze niż ja (ma dużą łapkę
![]() ![]() Tymczasem cieszę się z nowego kompletu srebrnego zakupionego wczoraj - obrączka -szerokość 11 mm, zawieszka i bransoletka. Wszystko jest krzywe, przyciemniane i wygląda jakby kowal je robił i był przy tym zawiany ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.