Panny Młode 2008 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-28, 20:58   #1861
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez nysiunia Pokaż wiadomość
wiecie co? byłam wczoraj pierwszy raz przymierzać suknie. Te co mi się podobały na mnie wyglądały tak jakoś nijako, bez wyrazu. Natomiast suknia którą proponowały mi panie w salonie, a która wogóle nie była w moim guście wyglądała na mnie przecudnie, nawet ja jak się zobaczyłam stwierdziłam że WOW. Naprawde robiła wrażenie będąc na mnie.
Jak te wyobrażenia mijają się z rzeczywistością... Dlatego zrezygnowałam ostatecznie z opcji szycia bo cóż z tego że suknia piękna i mi się podoba jak może się okazać że wyglądam w niej nijako, albo brzydko. Od teraz będę się zdawać na opinie pań w salonie i mierzyć nawet to co mi się nie za bardzo podoba.

To tylko taka moja refleksja była po wczorajszych odwiedzinach salonu....
Dlatego też ja najpierw pobuszuję po salonach mierzyć, mierzyć, mierzyć, mierzyć i będę wiedziała co szyć

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 21:40   #1862
Kakusia
Zakorzenienie

Witam te stale i te nowe Panny Mlode 2008
Ja coraz bardziej sie nastawiam na szycie - juz mam namiary na Oswiecim gdzie wypozyczaja ale tez szyja sukieneczki i to za 800zl
Poza tym mam okropnego dola, uczelnia utrudnia zycie, pracy nima, a do tego moj TZ jutro idzie na kawalerski swojego brata i bedzie pilll

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 08:39   #1863
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

Agniesia witam na forum. mamy slub w tym samym dniu.

co d tych sukni to macie racje trzeba mirzyc i jeszcze raz mierzyc.

ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 09:26   #1864
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

[quote=silesianna;5368452]ślub i wesele w Warszawie na bielanach - ślub w mojej parafii, a wesele w restauracyjce przy powązkach, oddalonej o jakieś 15 minut spacerkiem od mojego domu to był jedyny lokal jaki obejrzeliśmy "na żywo", miałam cynki od różnych znajomych, że bardzo miły lokal i świetne jedzenie (rodzice koleżanki bawili się tam w sylwestra, różni znajomi notorycznie urządzają tam chrzciny i komunie dzieciaków itd itp ) nawet pani fotograf przy podpisywaniu umowy powiedziała, że była tam nieraz i że to świetny lokal, także jestem dobrej myśli a i cena (jak na Warszawę ) przystępna - ok. 150zł/os, a w dodatku lokal "prawie" w centrum, a nie na obrzeżach, gdzie obowiązuje II strefa taksówkowa (to też było dla nas ważne, w końcu chodzi o naszych gości )

Hej silesianna
wesele organizujecie może w Restauracji Olimpijskiej na Powązkach?? Też oglądaliśmy to miejsce, jednak okolica wokół restauracji jakoś mnie nie przekonała, ale restauracyjka całkiem sympatyczna
Pozdrawiam
Aaanniiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 09:52   #1865
silesianna
Zakorzenienie

hehehe, mnie okolica przekonała, może dlatego że jako gówniara biegałam po tych bunkrach z koleżankami (choć rodzice tego surowo zabraniali, bo "na fortach jest niebezpiecznie") zakazany owoc

w maju jest tam zielono, kwitnąco i cichutko, co jest dla mnie wielkim atutem, jeśli chodzi o środek miasta a poza tym blisko wszędzie

a Wy Aniu gdzie robicie wesele?
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 10:54   #1866
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny która już na poważnie zaczeła swoje wędrówki po salonach sukien ślubnych?
Przyznać się
Stary 2007-09-29, 14:19   #1867
robaczek-85
Rozeznanie

nie mam nawet czasu połazić po salonach a do ślubu pół roku
mój TZ bardzo się cieszy bo wódka już kupiona wybraliśmy Wyborową

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-29, 16:06   #1868
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
nie mam nawet czasu połazić po salonach a do ślubu pół roku
mój TZ bardzo się cieszy bo wódka już kupiona wybraliśmy Wyborową
i gdzie kupiona ta wodeczka i za jaka cene??ja jestem na etapie poszukiwan wiec informacje bardzo wskazane...z gory dziekuje buziaczki
Gosiaczek 82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 17:21   #1869
robaczek-85
Rozeznanie

Kupowaliśmy w hurtowni alkoholi w Chrzanowie. Za butelkę wyszło nam z rabatem 18,32zł. Kupowaliśmy 300 butelek na ok160 osób na dwa dni. w hurtowniach dają rabaty przy większych ilościach Przed wyborem odbyła sie narada z rodzicami i teściami, wybraliśmy Wyborową.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 18:08   #1870
Kakusia
Zakorzenienie

Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Kupowaliśmy w hurtowni alkoholi w Chrzanowie. Za butelkę wyszło nam z rabatem 18,32zł. Kupowaliśmy 300 butelek na ok160 osób na dwa dni. w hurtowniach dają rabaty przy większych ilościach Przed wyborem odbyła sie narada z rodzicami i teściami, wybraliśmy Wyborową.

Robaczek-85 - witam witam, powiadasz ze w Chrzanowie?
Gdzies w okolicach Fabloku? I gdzie trzymacie wodke do tego wyjatkowego momentu?
Bardzo dziekuje za przeslanie zdjec sukienki Naprawde bylam zaskoczona! A najbardziej podobala mi sie sukienka na drugi dzien
Bardzo prosze o namiary na ta krawcowa! nie wiesz jakie ma terminy?
Pozdrawiam wszystkie Panny Mlode 2008

Acha, bede miala tez namiary na salon w ktorym wypozyczaja (za 500zl)ale takze szyja sukienki slubne (za 800zl) w Oświecimiu - jakbys byla zainteresowana daj znac to przesle Ci namiary

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-09-29 o 19:37 Powód: post pod postem
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 20:17   #1871
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
hehehe, mnie okolica przekonała, może dlatego że jako gówniara biegałam po tych bunkrach z koleżankami (choć rodzice tego surowo zabraniali, bo "na fortach jest niebezpiecznie") zakazany owoc

w maju jest tam zielono, kwitnąco i cichutko, co jest dla mnie wielkim atutem, jeśli chodzi o środek miasta a poza tym blisko wszędzie

a Wy Aniu gdzie robicie wesele?

Zdecydowaliśmy się na restaurację Kamrat w Babicach, ślub bierzemy na Bemowie, także w miarę blisko będzie do sali. Najważniejsze rzeczy mamy już zaklepane, z czego się baaardzo cieszę w zasadzie w ciągu miesiąca załatwiliśmy salę,orkiestrę i fotografa z kamerzystą, a dziś wstąpiliśmy do ARENjubiler i wstępnie wybraliśmy obrączki (bez problemu zrobią nam takie jak chcemy, czego nie mogę powiedzieć o Aparcie, gdzie poinformowano nas, że w obrączki w rozmiarze 5 mm nie ma możliwości włożenia kamienia jedynie w 6 mm) I obsługa o niebo milsza i bardziej pomocna.
A jak u Was z przygotowaniami???
Stary 2007-09-29, 20:43   #1872
calva
Raczkowanie

GG do calva

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
calva - jeśli możesz przypomnij gdzie będziesz miała wesele
hehe robimy wesele HOTEL-RESTAURACJA LWóW

witam wszystkie NOWE WIZAŻYSTKI!!!
fajnie że jest nas coraz więcejmówią że mało ślubów a tu proszę w tym roku biją rekordy to może w przyszłym pobijemy tego roczny??

ja jeszcze nie mierzę sukni ale strasznie bym chciała tylko uważam że za wcześnie

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 20:45   #1873
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaanniiiaaa Pokaż wiadomość
Zdecydowaliśmy się na restaurację Kamrat w Babicach, ślub bierzemy na Bemowie, także w miarę blisko będzie do sali. Najważniejsze rzeczy mamy już zaklepane, z czego się baaardzo cieszę w zasadzie w ciągu miesiąca załatwiliśmy salę,orkiestrę i fotografa z kamerzystą, a dziś wstąpiliśmy do ARENjubiler i wstępnie wybraliśmy obrączki (bez problemu zrobią nam takie jak chcemy, czego nie mogę powiedzieć o Aparcie, gdzie poinformowano nas, że w obrączki w rozmiarze 5 mm nie ma możliwości włożenia kamienia jedynie w 6 mm) I obsługa o niebo milsza i bardziej pomocna.
A jak u Was z przygotowaniami???
To super, że w miesiąc udało się Wam tyle spraw pozałatwiać.

A my, ciągle nie możemy się zgrać (z dniem spotkania) z naszą kamerzystką, mam nadzieje, że w końcu pod koniec tego tygodnia podpiszemy umowę.

Obrączki na pewno chcemy standardowe z żółtego złota- obydwoje już jesteśmy o tym na 100% przekonani..

I tak na razie mały przestój....po nowym roku dopiero się zacznie

Pozdrawiam
Stary 2007-09-30, 07:42   #1874
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
To super, że w miesiąc udało się Wam tyle spraw pozałatwiać.

A my, ciągle nie możemy się zgrać (z dniem spotkania) z naszą kamerzystką, mam nadzieje, że w końcu pod koniec tego tygodnia podpiszemy umowę.

Obrączki na pewno chcemy standardowe z żółtego złota- obydwoje już jesteśmy o tym na 100% przekonani..

I tak na razie mały przestój....po nowym roku dopiero się zacznie

Pozdrawiam

Ja też się cieszę. Co prawda z terminami sal, które nam się podobały było krucho, ale udało nam się zarezerwować ostatnią sierpniową datę i szczęśliwie udało nam się zaklepać zespół (był to drugi zespół, który przesłuchaliśmy i okazało się, że akurat "nasz" sierpniowy termin mają jeszcze wolny,choć oprócz nas były jeszcze dwie chętne pary, także długo się nie zastanawialiśmy
a co do obrączek my też chcemy klasyczne z żółtego złota - szerokość najprawdopodobniej 5 mm i w mojej będzie mały brylancik
teraz myślimy nad tym, co chcemy mieć na nich wygrawerowane...
Jeszcze 20 października idziemy na weekendowe nauki i do nowego roku robimy sobie wolne Sukienki przeglądam w necie - mam już kilka swoich typów, także od nowego roku zacznę jeździć i mierzyć
Stary 2007-09-30, 10:00   #1875
asiuk
Zakorzenienie

W piątek zebraliśmy się w końcu z TŻem i poszliśmy do kancelarii zarezerwować godzinę Wybraliśmy 14, choć do końca zastanawialiśmy się, czy nie 13. Na miejscu okazało się, że o 13 jest już zarezerwowana msza z okazji 50. rocznicy ślubu, więc problem sam się rozwiązał Na nauki na razie się nie wybieramy, ale mamy dość czasu - w naszej parafii są często organizowane (będą w grudniu, potem w lutym, kwietniu, czerwcu...).
W najbliższym czasie chcemy pojechać do Wodzisławia Śl., pooglądać obrączki w pracowni Olszar

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 10:32   #1876
aniatr
Raczkowanie

Panny Młode 2008

Byliśmy ostatnio zamówić obrączki(jak będę już miala je w domciu to wkleje zdjęcie)zajrzałam też do kilku sklepów z sukienkami i doszłam do wniosku że teraz nie zdecydowałabym sie na kupno bo są mocno przebrane można ewentualnie rozglądnąć się jakie są fasony,w jakim kroju jest nam dobrze itd...W kazdym bądz razie czekam na nową kolekcję mam nadzieje tylko ze ceny nie pójdą bardzo w górę!

Asiuk my też o 14!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-09-30 o 19:42 Powód: post pod postem
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 13:51   #1877
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
W piątek zebraliśmy się w końcu z TŻem i poszliśmy do kancelarii zarezerwować godzinę Wybraliśmy 14, choć do końca zastanawialiśmy się, czy nie 13. Na miejscu okazało się, że o 13 jest już zarezerwowana msza z okazji 50. rocznicy ślubu, więc problem sam się rozwiązał Na nauki na razie się nie wybieramy, ale mamy dość czasu - w naszej parafii są często organizowane (będą w grudniu, potem w lutym, kwietniu, czerwcu...).
W najbliższym czasie chcemy pojechać do Wodzisławia Śl., pooglądać obrączki w pracowni Olszar
Asiuk ile wcześniej rezerwowaliście termin w kosciele??
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 19:20   #1878
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

a my zarezerwowaliśmy godzinę 17:00
Stary 2007-09-30, 19:32   #1879
calva
Raczkowanie

GG do calva

dziewczyny a czemu tak wcześnie śluby??to od czegos zalezy??

my mamy na 16 i zastanawiałam sie czy to nie za wcześnie ale potem stwierdziłam ze w sam raz mój kochany nie chce sie zgodzic na wczesniejsze kupno obraczek i pewnie jakos w nowym roku to załatwimyteraz trzymajcie kciuki aby udało nam się załatwić skupienieza tydzień. u nas są w pierwsza niedzielę miesiąca a mój kochany ma zajęcia co tydzień i mam nadzieje że uda się w przyszłym tyg.

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 19:47   #1880
ksylwia
Zadomowienie

Właśnie wróciłam z weselicha. Wrażenia - piękne prezenciki dla gości - 5 czekoladek owiniętych w tiul obwiązany złotą nicią i złotym drugikiem z kuleczkami. Brak przypinek(nie przeszkadzało), brak winiet (i tu był problem - przejechaliśmy ok 300 km i.... siedzieliśmy razem tylko we 3 pary, a reszta rodzinki porozrzucana po stołach kiepsko
Lokal ok, orkiestra też (ku mojemu zdziwieniu była tylko 1 pisenka disco polo - "jesteś szalona").
Podsumowując było fajnie, tylko szkoda, że nie siedzieliśmy razem - pewne trzy osoby usiadły na środku stołu i nie chciały się przesunąć... efekt był taki, że po parze z naszej rodziny każda siedziała w innym rzędzie.
Utwierdzam sie w przekonaniu, że winietki sa potrzebne.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 20:34   #1881
aniatr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
dziewczyny a czemu tak wcześnie śluby??to od czegos zalezy??

my mamy na 16 i zastanawiałam sie czy to nie za wcześnie ale potem stwierdziłam ze w sam raz mój kochany nie chce sie zgodzic na wczesniejsze kupno obraczek i pewnie jakos w nowym roku to załatwimyteraz trzymajcie kciuki aby udało nam się załatwić skupienieza tydzień. u nas są w pierwsza niedzielę miesiąca a mój kochany ma zajęcia co tydzień i mam nadzieje że uda się w przyszłym tyg.
U nas śluby odbywają się do 15 rzadko ktoś decyduje się na 16 bo to jest już za późno a od czego to zależy?chyba od rejonu Polski
Stary 2007-09-30, 20:35   #1882
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniatr Pokaż wiadomość
U nas śluby odbywają się do 15 rzadko ktoś decyduje się na 16 bo to jest już za późno a od czego to zależy?chyba od rejonu Polski
Tak od regionu . Niektóre Wizażanki ślubują nawet o 12.00..
Stary 2007-10-01, 05:35   #1883
marta12101
Raczkowanie

a co robicie po tej 12, od razu jedziecie do sali weselnej?
czy to czas na zdjecia? ale co wtedy robia goscie?

my mamy zamowione na 16 i mi sie wydawalo, ze to dosc wczesnie...
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 08:52   #1884
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z weselicha. Wrażenia - piękne prezenciki dla gości - 5 czekoladek owiniętych w tiul obwiązany złotą nicią i złotym drugikiem z kuleczkami. Brak przypinek(nie przeszkadzało), brak winiet (i tu był problem - przejechaliśmy ok 300 km i.... siedzieliśmy razem tylko we 3 pary, a reszta rodzinki porozrzucana po stołach kiepsko
Lokal ok, orkiestra też (ku mojemu zdziwieniu była tylko 1 pisenka disco polo - "jesteś szalona").
Podsumowując było fajnie, tylko szkoda, że nie siedzieliśmy razem - pewne trzy osoby usiadły na środku stołu i nie chciały się przesunąć... efekt był taki, że po parze z naszej rodziny każda siedziała w innym rzędzie.
Utwierdzam sie w przekonaniu, że winietki sa potrzebne.
ja mam zawsze tak, jak mówisz, kiedy na weselu nie ma winietek szczytem wszystkiego było, jak na weselu kolegi ludzie porozsiadali się tak, że zostawiali między sobą po 1 wolnym miejscu (my wtedy spokojnie czekaliśmy przed salą na parę młodą ) i nagle się okazało, że nie tylko nie będę siedziała z 4 moich znajomych, ale nie ma nawet 2 wolnych miejsc obok siebie, żebym mogła siedzieć z osobą towarzyszącą!!! na nic zdały się prośby, żeby 4 osoby z lewej strony stołu przesunęły sie o jedno miejsce (bo kolejne jedno wolne krzesło było 4 miejsca dalej), "bo oni już tu sobie usiedli". w efekcie goście z prawej strony się "ścisnęli" a my przestawialiśmy tamto wolne krzesło i nakrycie w tę dziurę, którą udało się zrobić. super po prostu

u mnie winietki będą połączone ze szkatułkami na prezenciki dla gości, w szkatułkach będą czekoladki i karteczka z podziękowaniem, może coś jeszcze. a winietki będę ozdabiać elementami do scrapbookingu.

jeśli chodzi o kotyliony to wszystkie, które są dostępne (głównie na allegro) potwornie mi się nie podobają :P a poza tym są drogie (jak na kokardkę z różyczką ze wstążki) więc my zaopatrzyliśmy się już w tonę materiałów do scrapbookingu i będziemy robić kotyliony razem (czytaj razem wymyślimy motywy a ja będę to kleić masowo, bo ja mam więcej czasu )

Cytat:
Napisane przez aniatr Pokaż wiadomość
ja sobie tego nie wyobrażam, ale wiadomo, co kraj to obyczaj
ale powiedz mi, dlaczego w Twoim regionie "to już jest za późno"? słyszałam że na Śląsku na przykłąd śluby są wcześnie, bo goście od śniadania nic nie jedzą (taka tradycja - żeby zostawić sobie dużo miejsca w żołądku czy coś ) i jak ślub jest o 14 to już są głodni (nie ręczę za prawdziwość tej informacji, wyczytałam ją gdzieś w internecie, nie piszę tego również z sarkazmem czy czymś takim, tylko tak sobie jako ciekawostkę )

u mnie jest tak: jeżeli jest ślub z obiadem (bez wesela) to raczej jest wcześnie (między 12 a 15). ale jeśli z normalnym weselem, to nie wcześniej niż o 16, a najpopularniejsze godziny to 17-18 (zależy jeszcze jak daleko jest sala od kościoła). rok temu byłam na weselu kumpla, ślub o 16, na salę szło się piechotą 5 minut, więc pić zaczęliśmy ok. 17:30 i w okolicach 20:00 mało kto wiedział, co się wokół dzieje

mój ślub będzie o 17:00, na sali wylądujemy pewnie koło 18:30, bo jest bliziutko, myślę że to optymalnie.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 10:28   #1885
aniatr
Raczkowanie

Szczerze mowiąc nie wiem czemu tak jest poprostu tak się przyjęło .Masz rację Silesianna "co kraj to obyczaj".W czerwcu moj brat brał ślub w Piotrkowie Trybunalskim o 16 i wcale nie twierdze, że na cos było za pozno o tej godzinie. Chyba zle sie wyraziłm.A jeśli chodzi o to co robimy po ceremonii to jedziemy od razu na salę,gdzie najpierw podawany jest obiad(nic nie slyszałam o zostawianiu sobie na niego specjalnego miejsca) a potem zabawa do bialego rana.Zdjęcia są okolo 18.Nie próbuje nikogo przekonywać, że w malopolsce jest lepiej jest poprostu innaczej.A co do winietek jestem absolutnie za. Przynajmniej nie ma nieporozumień i nieprzyjemnych sytuacji!

Edytowane przez aniatr
Czas edycji: 2007-10-01 o 10:51
Stary 2007-10-01, 14:57   #1886
Agniesia*
Przyczajenie

Czesc dziewczynkimoj slub jest 07.06.2008 o 16 i mysle, ze taka godzina jest w miare odpowiedniachociaz nie powiem zastanawialismy sie nad 17slub mam w Lublinie, w kosciele sw.Rodziny.po salonach sukien slubnych zamierzam pobuszowac w grudniu dopiero.teraz przegladam suknie w katalogach i w internecie.mam kilka typow, ale nie wiem czy dobrze bym w nich wygladala...trzeba mierzyc i jeszcze raz mierzyckamerzyste, fotografa juz mamypozdrawiam cieplutko
Agniesia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 15:27   #1887
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
Asiuk ile wcześniej rezerwowaliście termin w kosciele??
Ja rezerwowałam ponad rok przed (ślub mam 18. października 2008 roku). Niekoniecznie musiałam się tak spieszyć (akurat w mojej parafii), ale chciałam mieć pewność, że nikt sobie "mojej" godziny nie zarezerwuje

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
ja sobie tego nie wyobrażam, ale wiadomo, co kraj to obyczaj
ale powiedz mi, dlaczego w Twoim regionie "to już jest za późno"? słyszałam że na Śląsku na przykłąd śluby są wcześnie, bo goście od śniadania nic nie jedzą (taka tradycja - żeby zostawić sobie dużo miejsca w żołądku czy coś ) i jak ślub jest o 14 to już są głodni (nie ręczę za prawdziwość tej informacji, wyczytałam ją gdzieś w internecie, nie piszę tego również z sarkazmem czy czymś takim, tylko tak sobie jako ciekawostkę )

u mnie jest tak: jeżeli jest ślub z obiadem (bez wesela) to raczej jest wcześnie (między 12 a 15). ale jeśli z normalnym weselem, to nie wcześniej niż o 16, a najpopularniejsze godziny to 17-18 (zależy jeszcze jak daleko jest sala od kościoła). rok temu byłam na weselu kumpla, ślub o 16, na salę szło się piechotą 5 minut, więc pić zaczęliśmy ok. 17:30 i w okolicach 20:00 mało kto wiedział, co się wokół dzieje

mój ślub będzie o 17:00, na sali wylądujemy pewnie koło 18:30, bo jest bliziutko, myślę że to optymalnie.
Nie wiem, czy jest taka tradycja na Śląsku, nie słyszałam osobiście U mnie po prostu jest tak przyjęte, że do 15 bierze się ślub. Być może w większych miastach jest inaczej.
Osobiście nie chciałabym wychodzić za mąż później niż o 14, 15 - z prostego powodu: biorę ślub w październiku i chcę mieć spod kościoła piękne zdjęcia (składanie życzeń, rzucanie ryżem/płatkami/monetami itp.), a wiadomo, że coraz szybciej robi się ciemno

Moja siostra brała ślub o 13, goście bawili się do 2. w nocy i nikt nie upił się aż tak

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 15:30   #1888
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Agniesia* Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynkimoj slub jest 07.06.2008 o 16 i mysle, ze taka godzina jest w miare odpowiedniachociaz nie powiem zastanawialismy sie nad 17slub mam w Lublinie, w kosciele sw.Rodziny.po salonach sukien slubnych zamierzam pobuszowac w grudniu dopiero.teraz przegladam suknie w katalogach i w internecie.mam kilka typow, ale nie wiem czy dobrze bym w nich wygladala...trzeba mierzyc i jeszcze raz mierzyckamerzyste, fotografa juz mamypozdrawiam cieplutko
Zapraszam więc również do lubelskiego wątku panien młodych

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 15:31   #1889
tiffi1
Rozeznanie

Nasz ślub będzie o 16.30- całkiem fajna godzinka, zwłaszcza na maj ;-)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 15:37   #1890
Agniesia*
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Zapraszam więc również do lubelskiego wątku panien młodych
dziekuje za informacjejestem tu nowa i jeszcze sporo musze sie nauczyc
Agniesia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości