![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Zależy ile gorących posiłków i w jakim rejonie.
Ja płace 135 zł/os w tym jest tort, ciasta napoje, szampan dla gości, "zimna płyta" i 4 gorące posiłki. Czyli różnica rzędu 30 zł u nas, a ja mam tort/ciasta/szampana z głowy. Ciasta u inne zakupione osobno wyjdą was drożej. Cena nie jest zla, ale biorąc pod uwagę, że nie ma w niej wyżej wymienionych warto się zastanowić i przeliczyć ile to wszystko was wyjdzie razem z tym co musicie dokupić. A potem poszukac alternatywnego miejsca które wam to wszystko zapewni "w cenie" i porównac sobie różnice. My tak zrobiliśmy i zostało jak wyżej, a jestem z krakowa gdzie ceny idą nawet do 180 zł/os.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My płacimy teoretycznie 120 zł za osobę+1000 zł wynajem co przekłada się w przypadku 70 osób=ok. 134 zł za osobę i w cenie mamy wliczony: -tort -szampan na przywitanie -ciasta -soki, napoje, wody mineralne (ograniczona ilość) -owoce na stelażu oraz w wyciętym np arbuzie, który ma pełnić rolę koszyczka -kawa, herbata nieograniczona itp Jedynym naszym problemem jest alkohol, oraz dodatkowe butelki napojów :
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-01 o 21:22 Powód: poprawka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mam pytanie co oznacza to PW bo bym chciala dodac swoja date slubu do listy a nie wiem gdzie to wpisac wrazie czego wpisze tu 05.07.2008r Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-04 o 15:03 Powód: post pod postem ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Wybierasz "Wyślij wiadomość prywatną do..." i znów klikasz. Już Ciebie wpisałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
5 ciepłych posiłków, napoje, ciasta, owoce, wędliny, sałatki, placki pakowane dla gości, reszty nie pamiętam, w każdym bądź razie sama musze kupić tylko wódkę i uświadomiłyście mi że nic nie wiem na temat szampana, kurczę muszę się dopytać ![]()
![]() |
#1958 |
Raczkowanie
|
A ja płace dziewczyny 110 zł od osoby w tym mam już 5 ciepłych posiłków, szampana, ciasto, owoce, napoje i wszystk przekonski typu wendliny czy sałatki więc zostaje mi dokupić wódkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Rozeznanie
|
![]()
to uswiadamiacie mnie ze to troche drogo. jednak sale ktora chcialam miec jest juz zarezerwowana a nie chcialam zmieniac daty. w jednej restauracji bylo nawet 180zl od osoby. w niektorych jest 150 , no i sobie tak pomyslalam ze zostane juz przy tej sali 115 zl. wezme pozniej jadlospis i napisze co w nim bede miec zawarte tak mniej wiecej. dowiadywałam sie tez o ceny tortów.podoba mi sie taki pietrowy i on kosztuje cos kolo 200zł+ ozoba na niego. wydaje mi sie ze to nie jest drogo. a ile bedziecie miec rodzajow ciast?
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wolno (w sumie wolno), ale bardzo nierozważnie planować ślub w takiej atmosferze. Same przygotowania są nerwowe, do tego dochodzą nieporozumienia w związku. To nie wróży nic dobrego. Porozmawiaj z nim, spróbujcie sobie wyjaśnić wszystko i dojść do porozumienia co ze ślubem, bo czas leci.Jeśli postanowicie odwołać ślub zrób to jak najszybciej, myślę, że jestna tyle wcześnie, że nie powinno być z tym problemów. I jeśli tak ustalicie broń Boże nie odczuwaj tego tak, że to już koniec, że Cię nie kocha, bo... czasem trzeba się zgubić, żeby się znależć i tego Wam życzę ![]() My jutro mamy kolejne nauki a potem oglądamy sale. Najwyżej zrobie wesele w Karpielówce www.karpielowka.com.pl którą mam zarezerwowaną na zapas od sierpnia, ale nie jestem do tego pomysłu przekonana dlatego stale szukam czegoś nowego z marnym skutkiem niestety. Dobrej nocki wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zadomowienie
|
Babeczko1985 uśmiechnij się chociaż na troszkę i mimo, że przez łzy. Jeśli potrzebujecie czasu by wszystko przemyśleć by się oswoić i obydwojgu tego Wam trzeba to należy się cieszyć, ze jesteście na tyle dojrzali, że umieliście to sobie powiedzieć na kilka miesięcy przed a nie w ostatniej chwili. Co do zaliczek to tym bym się nie martwiła. Tydzień temu sama stałam przed dylematem - w grę wchodziła zmiana sali. Wcześniej zarezerwowaliśmy już jedną (zaliczka 1000 zł), a zastanawialiśmy się nad drugą. Właściciel zgodził się oddać zaliczkę - nie chciał robić żadnych problemów - tym bardziej, ze do ślubu ponad 10 miesięcy. Im szybciej tym lepiej. Podobnie powinno być z innymi zaliczkami. Należy zdobyć się na odwagę i pójść. W większości to normalni ludzie, którzy też mają dzieci i na pewno zrozumieją - takie przypadki się zdarzają. Głowa do góry, salą, zaliczkami i innymi głupstwami się nie przejmuj. Najważniejsi jesteście Wy i Wasz związek. Powodzenia i rozwesel się troszkę
![]()
#1963 |
Wtajemniczenie
|
Calineczko ślubujemy tego samego dnia
![]() Jeżeli chodzi o nasze menu to wynosi 85 zł od osoby plus 500 zł za wynajem sali. W tej cenie mamy (jak dobrze pamiętam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() wiem ze to nie tu powinnam pytac ale moze mi pomozecie jak to zrobic aby pod moim nckiem umiescic jakies zdjecie???????? dzieki za odpowiedz ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-05 o 16:08 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Wtajemniczenie
|
Panny Młode 2008
No popatrz gosia1007 mamy taka sama date slubu moze zareczyny tez my mialay w te sam dzien
![]() ![]() ![]() ![]() Moje zaręczyny były wcześniej 14.09.2005 (ale przynajmniej 14 się zgadza ![]() A ja płacę 90 zł od osoby i sama muszę kupić tylko alkohol. W sumie to chyba wszystko zależy od miejsca. Pochodzę z niewielkiej miejscowości, więc mam taniej niz osoby z Warszawy, Krakowa itd. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-05 o 16:08 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2008
miss.hot i calineczkaaa to ja dolacze do was, ta sama data 16.08.2008
a my placimy 180 zł za osobe ale na 2 dni, w cenie tez jest wszystko, bo u nas jest zwyczaj ze wesele jest 2 dni a slub mamy o 12 tej, a czytam ze wiekszosc z was ma popoludniu, ja i tak mam godzine pozniej bo przewaznie sluby u nas sa o 11 tej. zdjecia mam o 16 tej , nauki juz tez zrobione. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-05 o 16:09 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Raczkowanie
|
Babeczko1985 glowa do gory. ja wychodze z zalozenia ze najwaznejsza jest rozmowa. Ja ciagle mojemu tluke do glowy ze jesli idzie u nas ne tak (czasem sie sprzeczamy o jakies drobnostki ale to rzadko) to wtedy siadamy i rozmawiamy. tobie tez to polecam
Ja place 145 zl obiad +3 dania gorace, ciasta, napoje (oprocz alkoholu) w cenie, apartament dla nowozencow, owoce
#1968 |
Raczkowanie
|
czekoladka21,miss.hot,mal utka_24 ale fajne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1970 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam taką nadzieję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
A jakie to ma znaczenie?
Najważniejsi jesteście WY.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Rozeznanie
|
My ślub bierzemy 02.08.2008 o godz.17 w Kielcach. Za lokal płacimy 135zł bez torta, prosiaka, napoi i alkoholu, a 70zł za poprawiny. Mamy już wpłacone zaliczki za: lokal, DJ- a, fotografa ( również drugiego, który zrobi nam plener nad morzem), kamerzystę i skończone nauki. W kościele też zarezerwowane. Teraz szukamy limuzyny.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Raczkowanie
|
zadałam to pytanie już wcześniej ale nikt nie odpowiedział
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.Nad wątkami znajduje się szara belka wybierz z niej Panel użytkownika 2.Po lewej stronie w tabelce z "Ustawienia&opcje" wybierz Edytuj Avatar 3.Dalsze wskazówki znajdziesz po otworzeniu się okna. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że trzeba to załatwić najpóźniej miesiąc przed.
Tydzień przed ślubem przychodzisz jeszcze raz i potwierdzasz. Ale dla pewności zadzwoń do USC w swoim mieście, tak udzielą ci kompetentnej info.
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zadomowienie
|
Kupiliśmy obrączki z TŻ-em w Aparcie.....po wielu nieprzyjemnych sytuacjach mamy je w domu.....no i wzięliśmy udzał w apartowskim konkursie dla osób które zakupiły obrączki, opisałam naszą wymarzoną podróż poślubną do Brazylii i
WYGRALIŚMY ZEGAREK !!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Rozeznanie
|
czekoladko dlaczego po wielu nieprzyjemnych sytuacjach?? jesli mozna wiedziec?? mieliscie problemy z zakupem obraczek?
#1980 |
Zakorzenienie
|
wow super z tym zegarkiem - gratuluje!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.