![]() |
#2041 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Gratulacje silesianna pewnie że będzie dobrze! będziecie już na swoim!a z tymi winami to faktycznie niezły interes zrobiłaś.My byliśmy ostatnio zapytać naszego znajomego organisty czy zagra nam do mszy zamiast naszej wyjącej siostry i doszlam do wniosku ,że nie mam pomysłu na pieśń na wejście do kościoła.A wy zastanawiałyście się nad tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam kochane!! Chciałam zapytać czy są tu jakieś "kwietniówki"???? Ja wychodzę za mężczyzne mojego życia 12.04.2008 (Boże już nie mogę się doczekać!!) Która też?? Proszę o wpisy!! Pozdrawiam wszystkie Wizażanki!!
![]() Ps. Przepraszam jeśli już jest taki wątek,ale chyba nieudolnie szukałam skoro nie znalazłam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode KWIECIEŃ 2008
Jestem. 25 kwietnia
![]() Na razie udzielałam się w wątku 'panny młode 2008", bo kwietniowego nie było, sama myślałam nad założeniem ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Raczkowanie
|
no proszę tylko 2 dni nie wchodziłam i tyle newsów
![]() straszne te ceny w parafiach;/ my to chyba ok 300-400 zł zapłacimy ![]() my już po skupieniu i pierwszej spowiedzi ![]() ![]() teraz mam zamiar zrobić w międzyczasie zaproszenia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Rozeznanie
|
Dziś byliśmy u księdza zaklepać godzinkę
![]() Też jestem kwietniówką ![]() Ksiądz powiedział że oprawa ślubu zależy wyłącznie od nas samych ![]() Cytat:
![]() Ale załatwiona sala, kościół, orkiestra, fotograf i kamerzysta, dekoracja sali i kościoła, kucharka, kelnerzy i wódka ![]() uff ![]() Kakusia mam prośbę o namiary do tego salonu w Oświęcimiu ja wiem gdzie ta krawcowa mieszka ale nawet nie wiem jak sie nazywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Raczkowanie
|
my tez 26 kwietnia, godzina 16, w poznaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- zwyczajowo na wejście gra się marsza weselnego Wagnera - jeśli chodzi o pieśni "śpiewane" to ja zazwyczaj śpiewałam "kochany bracie, kochana siostro" (babcie beczą) lub "oto jest dzień, który dał nam Pan" (ale nie to komunijne, tylko takie bardziej rozbudowane, wielogłosowe, ze zwrotkami i duuużo ładniejsze, wydaje mi się, że mam gdzieś do tego nuty) z bardziej wymyślnych pomysłów mam przepiękne wielogłosowe kanony, które obecnie śpiewam z moim zespołem, ale czyje one są, nie potrafię powiedzieć. znamy je z koncertu, który nasz organista-dyrygent kiedyś nagrał. ale są śliczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Zadomowienie
|
Integra, zachwyciło mnie Twoje zaproszenie
![]() ![]()
#2053 |
Wtajemniczenie
|
Wiem wiem dziewczyny, wszystkie mamy racje. Już od dawna jestem nakręcona, żeby "nie dać" tyle ile będą chcieli. Poza tym wolałabym, żeby sie to odbyło bez niepotrzebnych nerwów, sam sakrament jest najważniejszy, więc nie chciałabym iść do ołtarza z piorunującym wzrokiem w kierunku księdza.
Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. W niedzielę chcemy "odwiedzić" naszych księży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2055 |
Raczkowanie
|
MISS HOT
a gdzie ta probke zamowilas? jaka Wam wychodzi mniej wiecej cena za jedno? |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2057 |
Raczkowanie
|
ile juz macie pozalatwaine.
my chyba zmienimy koncepcje samochodu slubnego, bo moj kuzyn zaproponowal ze zalatwi nam inny, pardziej reprezentacyjny. Zobacyzmy co mu z tego wyjdzie
#2058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu masz kolekcje z cenami, wystarczy potem kliknąć na zaproszenie http://www.cartalia.com.pl/zaproszen...2dee336f2e167e Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
Integra a my takie zaproszenia sami robimy - mamy laser, który nam wytnie więc i wzór dowolny. Wstępnie wahamy się między:
![]() |
#2060 |
Raczkowanie
|
Dzięki silesianna!będę mogła teraz dać jakieś wskazówki mojemu organiście może też się czegoś fajnego nauczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2062 |
Zadomowienie
|
Integra, zadam pewnie głupie pytanie... ale można wydrukować tekst i potem tę kartkę jakoś włożyć do środka i samemu przewiązać? Czy jakaś specjalna firma się tym zajmuje?
#2063 |
Zakorzenienie
|
juz pisałam w innym poście ze płacimy za 2dniowe wesele 180 zł/os
wczoraj sie dowiedzialam ze w cenie jest juz wszystko wliczone :tort, napoje, ciasta, beczka piwa, świniak, my tylko musimy dać alkohol! nie jest tak źle..... gorzej z kosciolem 500zł dla ksiedza a 600zł za dekoracje kosciola-masakra!! bo jakas baba co dekoruje kosciol jest z rodziny ksiedza i nawet nie mozna swoich dekoratorow miec.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o zaproszenia to jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że mój bardzo dobry znajomy jest prezesem drukarni i zrobi mi zaproszenia, mam tylko sprecyzować jakie bym chciałam. Polecał też słynną Cartalię a ja znalazłam jeszcze jedną fajną stronkę www.printko.pl i zamówiłam próbkę zaproszenia numer 26, jak dojdzie to napiszę czy warto
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem z 19 kwietnia ![]() A teraz się pochwale ![]() A dzisiaj przyszły zaproszenia ![]() Z pozostałych załatwionych spraw to mamy: salę, zespół, kamerzystę, fotografa, zaklepany termin i godzinę w kościele, chodzimy na kurs tańca (ale zaczęliśmy jeszcze przed zaręczynami - nie z myślą o weselu, ale dla przyjemności, ale teraz to sie nam przyda ![]() ![]() Co do opłat w kościele to u mnie jest "co łaska" -pytaliśmy się ile to mniej więcej wynosi to ok 250 zł + organista, kościelny i dekoracja kościoła.
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam zaproszenia!
Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim się będa podobać, możecie powiedzieć, że dziwne, ale ja chce własnie takie. Bo sa nietypowe, zamiast slodziutkich gołąbków,serduszek czy typowych obrączek. Dam wam zdjęcie z allegro, z aukcji gdzie licytowana jest wersja ze zdjęciem młodych, ale moje zaproszenia są w tle. W prawym rogu. Z liściem. Na zdjęciu zaznaczyłam czerwonym kółkiem. A dalej będa moje pozostałe typy zaproszeń.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 |
Zadomowienie
|
![]()
Tak czytając Wasze posty, stwierdziłam,że u nas ksiądz bierze najwięcej 600zł do tego trzeba doliczyć organistę, kościelnego żeby rozłożył dywan i pozapalał światła i 1000zł wymiecione.
W tej cenie nie ma oczywiście wystroju kościoła ![]()
#2069 |
Wtajemniczenie
|
Chyba jednak najwięcej bierze u mnie, 1000 + cała reszta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Raczkowanie
|
wspolczuje Wam bo w sumie na ten dzien i tak duzo kasy idzie. u mnie te 600zl co dajesz ksiedzu jest juz za wszystko wiec masz z glowy organiste,koscielnego i na prawde zarabista dekoracje kosciola. jak bylam ostatnio tam na slubie to mi szczeka opadla ze tak ladnie kosciol jest udekorowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.