|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: napad na (paskudne) Demeter Fragrance Library - sierpień
|
|
|
|
#272 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
CBRku jestes WIELKA!!! A jak pachna te Demeterki - ktore podobaja Ci sie najbardziej?
|
#273 |
|
Konto usunięte
|
jedna dobra wiadomość dzisiejszego dnia
|
|
|
|
#274 |
|
never say no to panda
|
MichailKu - chyba miałeś rację, bo w dziekanacie pocałowała klamkę... miała być piz... do 15.00, a o 14.00 już nawet śladu po niej nie było
![]() ale czekolady są rewelacyjne (nie wiem, jak ja kiedyś mogłam się ciemnej pozbyć , a biała jest równie cuuuudna ![]() Gold - łejt, łejt, ja nawet jeszcze paczek nie rozpakowałam, zaraz do tego siądę i sprawdzę, czy wszystko się zgadza i czy brakuje tylko tej 30tki Mahogany (którą ma dosłać później, jak uzupełni zapasy) przeliczę, rozliczę i poniucham
|
|
#275 |
|
Konto usunięte
|
cbr, to ja śmiem zapytać w takim razie o łączoną jednak przesyłkę
![]() pozwolisz mi zaoszczędzić 7zł przesyłki demetera i wrzucisz go do atomków? jak się nie da to kłopotu robić nie będę, ale kto pyta nie błądzi
|
|
|
|
#276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#277 | |
|
never say no to panda
|
mogę
w ogóle, postaram się połączyć wysyłkę D. z rzutem atomkowym dla osób, które wzięły opcję paczek, bo nie ma ograniczeń 2kg (jak w przypadku listu) ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- mette - ja już dawno się zeszmaciłam gourmandowo kadzidła w większości wyleciały, zostały te najukochańsze, a przeważają orientalno/przyprawowe słodziaki i czekolady (tak mi się przynajmniej wydaje)---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- aaaaa! zapomniałabym o urzędniczym absurdzie napisać! otóż - do jednej paczki przylepiony był kwitek z OR CUP Warszawa o treści: Cytat:
|
|
|
#278 |
|
Konto usunięte
|
pasuje
i dziękuję pięknie w takim razie
|
|
|
|
#279 | |
|
|
Cytat:
![]() Jakby sie dalo polaczyc z atomkami byloby super bo paczkowy przynosi poczte (zazwyczaj) w zebach a listonosz zwykly niestety nie (generalnie w ogole niczego nie przynosi )Jakbys juz cos poniuchala to daj znac - te ostatnie 4 szt, ktore kupilam na straganiku byly bardzo udane (az ponownie nabralam ochoty na Demeterki) a mialam sie ograniczac ![]() Dziekuje jeszcze raz CBRku za wszystko. Cmok
|
|
#280 |
|
never say no to panda
|
no dobra, teraz trochę złych wiadomości - policzyłam butelki i brakuje nam 3 szt:
2 x Mahogany 30ml 1 x Pumpkin Pie 120ml już napisałam do Jacka (czyt. dżeka, nie jacka puffff, to na tyle też się strasznie to wszystko długo ciągnie, ale pocieszam się tym, że przynajmniej obyło się bez sami-wiecie-czego (podpowiem: 22%, a teraz to już chyba nawet 23%) ![]()
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Sami-Wiecie-Kto oddał nam to, co zaginęło u nich w poprzednch rzutach?
|
|
|
|
|
#282 |
|
never say no to panda
|
Lady - z nimi jest dobry kontakt, są naprawdę ogromne szanse, że wszystko rozwiąże się pozytywnie
i tak muszą jeszcze 30tki Mahogany dosłać a taka wyczekana flacha będzie prawdziwym skarbem aha, Lady, Dominko (bo to Was dotyczą braki) - ja Wam wyślę już teraz te flachony, które mam, żebyście już mogły położyć na nich swoje łapki, a Mahogany i Pumpkina doślę, jak tylko do mnie dojdzie już na własną rękę to lecę obniuchiwać, a potem siadam nad rozliczeniem <rzyg>
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Olu niuchnij Lipę
![]() Cudna jest ? Naprawdę lipowa? |
|
|
|
#284 |
|
never say no to panda
|
reno - niuchnęłam, ale tylko kropelkę zużyłam
iii... jest naprawdę lipowa taka soczysta, zielona, lipowa miodowość (to mi się bardziej kojarzy z zapachem tych lepkich lipowych liści) z dużą ilością kwiatów lipy
|
|
#285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy mogłabyś mi napisać ile wypadło za 1 ml w dużych 120ml. flachach przy rozbiórce w moim wypadku? Bo zupełnie zbłądziłam już w tej zagmatwanej rachunkowości i kursach $, a chciałam założyć rozbiórkowy Jagodowego Muffina ![]() |
|
|
|
|
#288 |
|
never say no to panda
|
dobra, lecimy dalej:
Cinnamon Bun - nie niuchałam z nowej flachy, bo to prezent gwiazdkowy (sic!) dla Mamy, ale pachnie, jak to CB ma w zwyczaju - puchata cynamonowa bułeczka Saddle - zaczynam żałować, że nie wzięłam flachy - co tu dużo pisać, przepiękna skóra, nieco w stylu Dzing!, ale bardziej surowa, bez dzingowej puchatości Applie Pie - jabłko (świeże, zielone, ale absolutnie nie toaletowe) + kapka cynamonu + olbrzymie ilości imbiru (trochę przypomina mi pod tym względem Pumpkin Pie) Fraser Fir - no, z grubsza można doniuchać się jakiegoś dalkiego pokrewieństwa z Winter Delice, ale dla mnie pachnie bardziej jak palone, jeszcze zielone i pełne soków jodłowe igiełki - zapach bardzo zimowy i przepiękny aha - dym ma w sobie pewną wędzonkowatośćMulled Cider - cydru nigdy nie piłam, ale to pachnie kropka w kropkę, jak przepyszne grzane piwo z przyprawami korzennymi w jednej z knajpek w Jastarnii; dużo, dużo imbiru i cynamonu boję się, że może uczulać :/Humidor - w pierwszej chwili 40% szpiryt, a teraz wyłazi coś dziwnego - nie wiem, czy istnieje tytoń o zapachu imbiru i gałki muszkatołowej, ale to pachnie właśnie tak całkiem, całkiem nawetraz jeszcze Linden - o ludzie, ona się w każdej kolejnej minucie wypięknia, kwiaty uciekają na dalszy plan i zostaje ta liściasta miodowość ![]() Fresh Hay - no jest sianko, ale to sianko zdecydowanie nie jest wyschnięte do końca... pachnie mi to bardziej, jak roztarty między palcami liść (ale nieświeży, wiosenny listek, raczej późnoletnio-jesienny, dojrzały, ciemnozielony) Gingrebread - hmmm... nie wiem, od czego zacząć - kojarzycie piernik z Elfa Smellbenta? to to jest dokładnie takie samo coś, tylko pozbawione całej tej ulepnej słodyczy (no, trochę słodki jest, ale bardziej wytrawnie), nieco wyschnięty, ale dalej bardzo, bardzo aromatyczny; tego zapachu bałam się najbardziej i w sumie niepotrzebnie, bo jest cudny ![]() Ginger Cookie - uffff, ostatni... wytrawne ciasteczko z dużą ilością przypraw piernikowych (tostowa ciasteczkowość podobna do tej w Miroir de Envies Muglera), też super ![]() wiecie co... chyba do końca życia nie będ potrzebowała już żadnego piernikowego flachonika najbardziej zawiódł mnie Fresh Hay i Apple Pie - pierwszy, bo myślałam, że będzie bardziej sianowaty, w stylu Fougere Bengale czy Sables, a drugi - bo marzyła mi się szarlotka rodem z Ambre Narguille, a wyszła bardziej imbirowo-jabłkowa landryna ![]() nad Humidorem muszę jeszcze pomyśleć, bo nie wiem, co ja mam o nim sądzić ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Lady - ja zaraz wszystko policzę, tylko muszę chwilę ochłonąć, bo właśnie obniuchałam 10 flachonów i trochę mię było to wszystko oszołomiło
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
OK
Nie śpieszy się. Ależ się napaliłam na Fraser Fir Już kiedys o nim myślałam, ale teraz dostanę kręćka póki nie powącham ![]() A do Ambre Narguille właśnie Mulled Cider jest podobny IMO. |
|
|
|
#290 |
|
|
CBRku jestes boska - dziekuje za opisy. Taka jaklkowa jest Demeter Apple Blossom - takie bardzo delikatne kwiatki jablkowe.
Dziekuje za opisy, dobrze, ze wzielam po troche wszystkiego ![]() I chwala Panu za lipe
|
#291 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Olu ja też dopłacę za drugą przesyłkę, niby czemu masz płacić ze swoich
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam, czułam, że toto Dzingowate będzie czy ja już pisałam, że Cię kocham ![]() i wcale nie mam wyrzutów sumienia, że Ci tą flaszkę zabrałam
|
|
|
#293 |
|
never say no to panda
|
ja Wam jutro zapodam fotkę całego tego dobrodziejstwa, tylko zodlewkuję moje flachy, żeby bardziej przerażająco to to wyglądało
![]() łeb mi pęka :/
|
|
#294 |
|
never say no to panda
|
w pierwszym poście wkleiłam zdjęcia cąłego sajgonu - włącznie z odlewkami
ja na dziś wysiadam i nie chcę Demeterów na oczy widzieć <rzyg>
|
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
bossssko
roboty z tym było... a ile jeszcze będzie z wysyłką... podziwiam i dziękuję |
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Pando - zdjęcia są obłędne i przerażające - uczucie opamiętania jest nam nieznane
![]() Aż sobie zapisałam na dysku, bo nieczęsto się zdarza takie szaleństwo. ![]() Wspaniała robota |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
never say no to panda
|
no dobra, wszystko już wiem, z kursu mamy 0,08zł (8 groszy) zwrotu na każdym dolcu
zaraz to to wszystko zamieszczę w wątku rozliczeniowym
|
|
#300 |
|
never say no to panda
|
na razie nie
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

), potem po czekolady[...]

, a biała jest równie cuuuudna 

)

całkiem, całkiem nawet