|  2010-09-26, 11:51 | #301 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 Lokalizacja: Mszczonów/Warszawa 
				 | 

Dot.: napad na (paskudne) Demeter Fragrance Library - sierpień

Qrcze, trochę czasu już minęło.   Mam nadzieję, że odpiszą w przyszłym tyg. i będzie coś wiadomo. No nic, czekamy... | 
|     | 
|  2010-09-26, 13:24 | #303 | 
| never say no to panda | 

yyyy... nie bardzo rozumiem?   znaczy ja to liczyłam tak: 1. zebrałam od Was kwoty za planowane zakupy Demeter na Demeter Fragrance Library (oznaczmy je jako X - wchodzi w nie koszt flachonów, vat, przesyłka) 2. Demeter się na nas wypięło, więc zebrałam chętne na zakupy u tego nowego gościa (Jacka) 3. zrobiła wyliczenie za zakupy u J. (oznaczamy to jak Y - uwzględniłam koszty flachonów, przesyłkę, ale nie uwzględniałam vatu) 4. dla tych, którzy u J. nie kupowali, zrobiłam przelewy zwrotne kwoty X 5. dla tych, którzy u J. brali więcej, niż pierwotnie w D., policzyłam Y - X i zebrałam dopłaty, ale dla tych, którzy brali mniej u J., niż pierwotnie w D., policzyłam X - Y, ale zwrotów nie robiłam (na poczet ewentualnego vatu) 6. po ściągnięciu blokady na koncie, policzyłam różnice kursowe, które pierwotnie zakładałam dla zakupów u Jacka (liczylam 3,20zł/$, wyszło 3,12zł/$) i to są właśnie te zwroty: a) różnice kursowe b) różnice ogólnej kwoty wpłaconej początkowo - X, a ostatecznej wyliczonej Y c) połączenie wysyłki atomków z Demeterami (kilka osób, np. Asiulka, wankaw, Goldlight...) 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | 
|     | 
|  2010-09-26, 13:31 | #304 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

nie czaję z tym zwrotem, ale 7,01 jak dla mnie git   oprócz zaoszczędzonej przesyłki 7zł (dziękuję za połączenie wysyłki z atomami), jeszcze mam grosika   | 
|     | 
|  2010-09-26, 13:54 | #305 | 

wszystkie aktualizacje wysyłkowe w tym poście --> http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=247 (w poniedziałek wyruszają do Was przesyłki - osoby, które nie podały mi jeszcze adresu, proszę o nadrobienie zaległości na PW - nie przyjmuję tłumaczenia "adres, jak w przelewie", bo nie będę przekopywała pierdyliona nieopisanych wpłat   ) ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- wankaw - miałaś policzoną przesyłkę 5,70zł za Demeterki - ale odliczyłam, bo płaciłaś 11zł przy atomkach   a z kursu masz 1,31zł zwrotu czyli zusammen do kupy 7,01zł   
|     | 
|  2010-09-26, 14:10 | #306 | 
				 | 

spoko spoko, mię nie trzeba takich cudów wyjaśniać   | 
|     | 
|  2010-09-26, 14:57 | #307 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Jakoś mało rozgarnięta jestem.. ale gdzie jest lista dopłat/zwrotów? Bo ta tabelka to była robiona przed dopłatami i tę kwotę 6.09 wpłaciłam...

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-09-26, 14:59 | #308 | 

w moim wątku rozliczeniowym - link w podpisie  Asiuuuuulko - ale Twój zwrot odliczyłam od należności za Lutki   
|     | 
|  2010-09-26, 15:05 | #309 | 
				 | 

Olu, ja tylko chciałam wiedzieć czy dopłacam, wchodzę, patrzę w tabelkę a tam do zapłaty 176 zł   , ło matko !!!  Czyli rozumiem, że nie dopłacam, tak ?   | 
|     | 
|  2010-09-26, 15:13 | #310 | 

ojoj, Asiuuuuulko, nie, nie, nic nie dopłacasz!   to jeszcze raz, żeby było dla wszystkich czytelnie: OSTATECZNE ROZLICZENIE (czyli zwroty dla Was za kurs) SĄ PODANE W MOIM WĄTKU ROZLICZENIOWYM - LINK W MOIM PODPISIE!   
|     | 
|  2010-09-26, 15:37 | #311 | 
				 | 

Ja tam zaglądała ale się nie znalazła, zaczęła szukać dalej, to se wynalazła tebelkę   .   | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-09-27, 15:38 | #312 | 
				 | 

paczucha dotarła   piękne dzięki | 
|     | 
|  2010-09-27, 15:50 | #313 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: Zielona Góra 
				 | 

Wszystkie Demetery do mnie dotarły i flaszki i odlewki od Ciebie Olu(bo z tego co zrozumiałam to tutaj mamy meldować).Bardzo dziękuję za super zakupy   | 
|     | 
|  2010-09-27, 15:50 | #314 | 
				 | 

Tyż mam   .   | 
|     | 
|  2010-09-27, 18:55 | #316 | 
| Zona najukochanszego Meza Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Matlock Island 
				 | 

CBrku dostalam przesylke baaaardzo dziekuje. Jestem na etapie wachanie. Absolutnie urzekl mnie Gingerbread - jakby komus nie podpasowal chetnie sie wymienie, odkupie. Lipa jest Ok ale spodziewalam sie po niej wiecej. Fresh Hay jest ladniejszy niz zakladalam i czuje trawe i zboze i pszenice - jest b.ladny. Ginger Cookie znam i jest taki jak sie po nim spodziewalam. Humidor - nie pasi mi wcale jakby komus sie spodobal to chetnie sie go pozbede Ide wachac dalej ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Melduje ze wszystko obniuchalam Mulled Cider przypomina mi nieco Noel au Balcon i jest taki bozonarodzeniowy (z tymze nie ma tej nuty pomaranczy) - baaaardzo ladny dobrze, ze wzielam 20 ml  Fraser Fir - ciekawy, czuje sosnowe igielki - ale nie wiem czy koniecznie pragne 20 ml. Saddle taki troche nijaki, za malo skroy, za malo konia, za malo powietrza. Podsumowanie: Hit nr 1 Gingerbread - BOSKI - przyygarane jak najwiecej Hit nr 2 Mulled Cider - bardzo upajajacy i czuje wisienke i grzanca Hit nr 3 Linden - po jakims czasie jest lepsza - ale te wyzej sa b.boskie i w kolejnosci wedle moje upodobania: Fresh Hay Fraser Fir, Ginger cookie Humidor. CBRku jeszcze raz dziekuje - nabralam wiary w Demetery. 
				__________________ I  LOVE  MY  Husband!!! | 
|     | 
|  2010-09-27, 22:15 | #317 | 
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Stawiam na zakrzywienie czasoprzestrzeni ;] Ja tradycyjnie sobie poczekam, listonosz mój to człowiek szczęśliwy, czasu nie liczy... 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" | 
|     | 
|  2010-09-27, 22:34 | #318 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 
  serio,przez chwilę myślałam ,że coś m się popiętroliło i mi się dni pomerdały,bo gdzieś Ola pisała ,ze paczki wysyła w poniedziałek   
|  2010-09-27, 22:41 | #319 | 

no napisałam i dziś wszystkie wysłałam, ale osoby, które zamawiały atomizerki i Demeter - były realizowane w pierwszej kolejności (bo miałam przesyłki połączyć, a atomki jednak były pierwsiejsze)

|     | 
|  2010-09-27, 22:51 | #320 | 
				 | 

Goldlight, masz rację, Gingerbread BOOOSKI !!!   , psikłaś mi je na rękę i się zakochałam w nich.... Właściwie to śmierdzą tylko (z tych co mam) Reese's Peanut Butter Cups, normalnie jak ciemny mocz, bleeeee  . | 
|     | 
|  2010-09-27, 23:00 | #321 | 
| Zona najukochanszego Meza Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Matlock Island 
				 | 

Asiuuuula moze zrobimy kolejny napad i we dwie 120 ml buchniemy    
				__________________ I  LOVE  MY  Husband!!! | 
|     | 
|  2010-09-27, 23:04 | #322 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-09-28, 12:51 | #323 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Lover Silesia 
				 | 

Oł, jes! Mam Demeterki, mam!   za wspólne zakupy po raz nty!  Idę wpisać relacje na świeżo do odpowiedniego wątku   | 
|     | 
|  2010-09-28, 15:06 | #325 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Włóczkowo 
				 | 

Paczuszka już u mnie  Ogromnie dziękuję cbr   
				__________________ bzzz... bzzz... | 
|     | 
|  2010-09-28, 16:24 | #326 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

CBR ja również już dostałam paczuchę i ogromnie Ci dziękuję  męski A* chciałam tylko powąchać a Ty mi całą próbeczkę dałaś  Stokrotne dzięki raz jeszcze   | 
|     | 
|  2010-09-28, 17:00 | #327 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: dolny śląsk 
				 | 

do też dziś doleciało  dziękuję pięknie   | 
|     | 
|  2010-09-28, 18:47 | #328 | 

mała - no jak to tak wąchać z papierka... to jakby próbować opisywać smak cukierka ssąc go razem z folijką   a w kwestii Mahogany i Pumpkin Pie dalej cisza  już nawet gościa na eBayu męczę 
|     | 
|  2010-09-28, 18:49 | #329 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  super jest, mojemu TŻ się też podoba i chyba mu go sprawię przy najbliżej okzaji  Widzę, że tu opisujecie swoje odczucia po niuchaniu swoich demeterków;p no ja jestem trochę zawiedziona ale to moje pierwsze przygody z demeter i nie wiedziałam zupełnie co biorę  Najwięj emocji wbudził we mnie saddle-jest po prostu ohydny, nawet nie mogłam się wwąchać bo mnie odrzucało  chętnie komuś oddam ginger cookie, apple pie są ok ale szału nie robią, czuję w nich proszek do pieczenia  Natomiast mulled cider i gingerbread są najfajniejsze z tych co zamówiłam ale bez żalu mogłabym się ich pozbyć   Edytowane przez mała82 Czas edycji: 2010-09-28 o 19:01 | |
|     | 
|  2010-09-28, 18:53 | #330 | |
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Cytat: 
  Kicha trochę  No i moja poczta jak zwykle się nie spisała, podobno gdyńska sortownia to jakieś barachło   
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

.
.