|
|
#391 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: zapachy Demeter
Wiesz, ja się już nie łudzę...
Gnojki.Ale jak ten Incens może w ogóle pachnieć? Strasznie mglisty ten opis No, egzotyczne kadzidełko w każdym razie
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
A ja poprosze o relacje z Incense
![]() Mam w domu Copal i czasami sobie "spalam" Trzeba sie maksymalnie skupic by wywachac drobine słodyczy, "zioła"... zostalo mi kilka grudek na dnie nieopisanego woreczka, mieszam go z innymi, bo sam nie jest zbytnio ciekawy...ma wyraznie metaliczny "posmak", dymi ostro paloną gumą Bardzo sie rozni od "koscielnych" mieszanek zywiczych, lacznie z czystym frankincense i olibanum. Totalnie inna bajka Nie ma go w piątce CdG. Jesli ktos kojarzy Tolubalsam, Copal, to im wlasnie blizszy Edytowane przez psycha Czas edycji: 2008-02-23 o 21:53 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
#393 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
czytam sobie watek, bo czekam na moje demeterki od nuny
![]() widze ze skrajnie rozne macie zdania o snow, firefly, sex on the beach. mam jednak pytanko do chocolate covered cherries. mam owoce kandyzowane w polewie czekoladowej aquoliny. czy ktoras z was moglaby porownac te zapachy?
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a testowałyście może:
Apple Blossom New Zaeland Cherry Blossom Ocean Pure Soap Violet Wet Garden
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?)Z wymienionych testowałam Wet Garden: mokry rzeczywiście, ogród też rzeczywiście. Dużo kwiatów, białych liliowatych, może i jaśminu trochę. Trochę soczystych gałązek. Niestety dość ulotny, dobrze wyczuwalny może przez godzinę, potem tylko z nosem przy nadgarstku. Nie jestem pewna czy mam jeszcze próbkę, ale jakby co to mogę podesłać, jeśliś chętna. Wydaje mi się, że mogą to być Twoje klimaty
|
|
|
#397 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
a kojarzycie czy moze ktos zamawiał Bulgarian Rose? Bo chyba wraca mi faza na róże....
|
|
#399 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
tak na szybko moje pierwsze wrazenia
Chocolate Covered Cherries-dam mu jeszcze jedną szanse ale jestem prawie pewna, ze bedziemy musieli sie rozstac dawno nie wąchalam czegos tak mdlącegoWaffe Cone-słoki smietankowy wafelek ale tylko na początku, później syntetyczny... Watermelon Lollipop-cudo bardzo arbuzowy, nie za słodki, soczysty... po prostu piekny ![]() Chocolate Chip Cookie-calkiem symptyczna czekoladka Cinnamon Bun-sam cynamon, dużo cynamonu bardzo mi sie podoba!Tiramisu-na początku beznadziejny ale po godzinie zmenia się o 180 stopni, bardziej krem do tiramisu niż całe ciasto White Russian-ładny choć nie zachwycił mnie... rzeczywiscie likier kawowy ze śmietanką |
|
|
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak z jego słodkością? Czy dużo kawy? Czy alkohol też czuć? I jak trwałość? Aż się sama nakręciłam teraz
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
Wet Garden - kwiatowo zielony. Nie ma mowy o pomyłce - to naprawdę ogród po ciepłym deszczu! Albo kwiaciarania, w której przed chwilą zraszano kwiaty
I na mnie trzyma się naprawdę dobrze. Czułam go cały dzień!New Zealand - zielony, radosny, trawiasty - ale nie tak drażniący, jak Grass. Trochę męski, ciepły, czuć w nim nie tylko zieloną trawę, ale i mech i czyste powietrze
|
|
|
|
|
#403 | ||
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
Oooo..to Wet Garden to coś dla mnie chyba
![]() Agnysko - Z chęcia przyjmę próbeczkę ![]() Ja mogę tylko od siebie ocenić : Rain - powietrze przed burzą, przepełnione ozonem, czyste..aż chwilami świdrujące ![]() Snow - świeże kretowiska przykryte breją ze śniegu - lekko podmarzające, ostry zimny wiatr
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2008-02-27 o 11:05 |
|
|
|
|
#405 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
to teraz ja
![]() WET GARDEN: taaak mokry ogrod... szalenie doslowny... taki troche zgnily. mokra ziemia, lodygi, pnie drzew. taki az, powiedzialabym ostro, agresywnie mokry. zbyt zgnily dla mnie. chyba nie bede miala odwagi nosic. do tego nietrwaly. PINA COLADA: 100xtak! intensywny zapach, ananas, typowa pinacolada, slodziasty ale bez przesady. wyczuc mozna kokos i alkohol, ale glownie i zdecydowanie - ananas. dokladnie to czego oczkiwalam. tylko... baaardzo nietrwaly ![]() NEW ZEALAND: zapach bardzo meski, kolonski, nie spodziewalam sie ze bedzie az tak bardzo. ale nawiazanie do klmatu wladcy pierscieni bardzo trafne. kojarzy mi sie z wieeelkimi polami ze swieza scieta trawa. czuc siano [troszke wierci w nosie tym sianem ]. ogolnie - laka, troche ziemi i SIANO, SIANO, SIANO. po cholere tyle tego siana? na mnie jest trwaly, ale to siano wierci mnie w nosie i po jakims czasie zaczyna mnie denerwowac jak za duzo na siebie wyleje ![]() HEART BREAKER: pierwszy 'niuh' - bleeee... ale za drugim podejsciem juz bylo duuuzo lepiej. slodki, ale bez przesady. oryginalny. mi sie podoba. czuje brzoskwinie i jasmin. kojarzy mi sie troche ze szczeniackimi latami, cieplymi dniami, pierwszymi prytulankami itp ![]() LILY OF THE VALLEY: konwalia. po prostu. kocham ten zapach pomimo ze jest oklepany nudny i jest w odswiezaczach powietrza. tu: ladna, delikatna konwalia, w cieniu zywoplotu, troche slodka, cieply wiosenny dzien, siedzisz na ziemi i wachasz ![]() BE MY VALENTINE: oryginalny, brzoskwinia. truskawka. za lodki. czuje sie jakbym sie przejadla truskawami w bitej smietanie. taki sobie. spodziewalam sie czegos wiecej. ale brzydki czy odrzucajacy tez nie jest wiec bede go nosic. Nuna - dziekuje za wszystko, swietnie opakowana przesylka, mam nadzieje ze jeszcze sie spotkamy na wspolnych zakupach buziaki ;*
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#407 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Melliana - "z chęcią przyjmę próbeczkę " - to było do Agnyski, która mi ja zaproponowała
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
aaaa, nie szkodzi
mogę natomiast podzielić się próbkami: Bamboo - śliczny, świeży, zielony ale raczej słodki, tropikalny, na pewno nie drażniący - ale jakby "rozwodniony"i bardzo nietrwały. Ginger Cookie - jeśli ktoś kojarzy takie pierniczkociasteczka z okrągłego, blaszanego pudełeczka, to to jest właśnie to Nie tylko imbir, ale i nuta piernikowa, korzenna, słodka i na dłuższą metę męcząca Cinnamon Bun - cynamon, cynamon, cynamon i odrobina świeżego masła Freesia - dla mnie totalna pomyłka. Na mojej skórze daje aromat białgo wina raczej, nie kwiatu, przypomina też zapach odświeżaczy powietrza, ktorych nie znoszę! Duszący. Poważny. Dobrze odzworowany zapach frezji, ale już wiem, że nie lubię zapachu tego kwiatu
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
Czy mogę uśmiechnąć się o próbkę Bamboo i Freesi?
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
jasne - poproszę namiary na prive
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś może skrobnąc słówko na temat:
- Cinnamon Toast - Almond - Prune - Caramel - Sandalwood Bardzo mnie te zapachy interesują
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś wie jaka jest różnica w zapachach Cinnamon Bun a Cinnamon Toast?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#414 |
|
po prostu Em :)
|
Przeszukaj wątek, sama kiedyś o to pytałam.
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Przeszukałam, już wiem- tylko wyboru mi to wcale nie ułatwiło
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#416 |
|
po prostu Em :)
|
Ja dlatego biorę oba.
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ograniczenie flaszkowe- uzgodniłyśmy z mamą, że bierzemy 4
Mama chce Rain i Flower Shower a ja Bulgarian Rose i.... teraz nie wiem- czy Cinnamon Toast czy Cinnamon Bun czy też Hawaaian Vanilla czy może Cotton Candy I co ja mam zrobić?
|
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam jeszcze na demeter zapach lukrecji. Ciekawe czy pachną jak cukierki lukrecjowe z firmy Haribo
Mmmmm....
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Mulled Cider ktoś ma ten zapach ..nie mogę sie doczekać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

, jesli nie to dziekuje
Gnojki.
No, egzotyczne kadzidełko w każdym razie

?)

dawno nie wąchalam czegos tak mdlącego

...