|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zapachy Demeter
ja niestety nie wachalam ich, ale ja rowniez zastanawiam sie nad Myrrh
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal poszukuję recenzji Bułgarskiej Róży
|
|
#573 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
ładna ta róża ale nie zachwyciła mnie. Zapach w charakterze Rose Absolue YR, może trochę mniej słodki...
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
Mi się niestety Bułgarska Róża nie spodobała. Cierpko - słodka, charakterystyczna, dosyć intensywna. Wyraźnie czuć jej mięsiste, duże płatki.Obecna jest także nutka zielona, coś jakby łodyżka.
Może Ci się spodobać, ja jednak nie jestem przekonana do czystej róży. Za niedługo napiszę coś więcej o niej w wątku testowym. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż z drugiej strony te mięsiste płatki brzmią kusząco...
|
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
Tak, na twoim miejscu najpierw wypróbowałabym zapach dopiero potem zamawiała dużą flaszkę.Wszak, to dosyć specyficzny zapach...
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam jeszcze jedno pytanko: znacie jakies zapachy takie czysto ozonowe, swieze [oprocz rain, snow] i zapachy cos w stylu heart breaker?
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Cheer
![]() Mi sie kiedyś taki aromat rumowy wylał w szafce..i można sie domyślić jak bardzo lubię ten zapach ![]() Ja kocham fiołki! u mnie tez kwitną w Parku. Wacham i wącham żadne perfumy nie pachną jak one, nawet olejek fiołkowy tez jest taki chemiczny:-( Demeter to jedna z ostatnich pozycji na mojej fiołkowej liście. Do tej pory najbardziej fiołkowe były La Violetta Anick Goutal. Be Yourself Niestety nie znam piwonii Demeter..ale jesli nie znasz Pivoine Yr-to musisz poznać-najpiękniejsza najprawdziwsza piwonia!!!!Sama jestem ciekawa Piwonii Demeter ![]() Vesenko Dostałam próbkę dzięki uprzejmości cudownej Wizażanki ![]() Róża Demeter w pierwszych minutach pachnie jak...prawdziwy bułgarski olejek(miałam kiedyś taki w fiolce 2 ml..cudny!!-pachniał jak platki dzikiej róży) albo jak Rose Absolue Annick Goutal..potem zapach troche więdnie i robi sie duzo słodszy..i taki troche rozmyty - troszkę podobny do Rose CdG i do róży z Rose Absolue YR (ale bez cynamonu i tego bobu tonka i mniej słodka). Jak na róże-pierwsze chwile genialnie, później trochę mniej..ale i tak jest ok Ale nie jest to najpiękniejsza róża-solo.Najpiękniejsze róże to dla mnie Diabolo Rose Rosines, Un Zest de Rose Rosines-herbaciana i Crabtree&Evelyn English Rose.Dorotie85 Jesli chcesz powietrze, czystość, przestrzeń -to mistrzostwem jest Salt Air i Rain, a nawet Lychee, mimo, że to owoc..ale pachnie świeżością. Heart Breaker to niemalże kopia Amor Amor Cacharela.
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Narnijkar;7010222]Cheer
![]() Mi sie kiedyś taki aromat rumowy wylał w szafce..i można sie domyślić jak bardzo lubię ten zapach ![]() Ja kocham fiołki! u mnie tez kwitną w Parku. Wacham i wącham żadne perfumy nie pachną jak one, nawet olejek fiołkowy tez jest taki chemiczny:-( Demeter to jedna z ostatnich pozycji na mojej fiołkowej liście. Do tej pory najbardziej fiołkowe były La Violetta Anick Goutal. Narnijkar ![]() Dzięki za wskazówkę!!! Perfumy rodu Goutal (generalnie wszystkie) fascynują mnie od jakiegoś czasu, niestety mogę o nich tylko poczytać to tu to tam. Dostępne są pewnie w Quality? Też niebawem nabędę Violet (ukłony w stronę BeYourself ), ale jeśli okaże się, że to niestety tylko stało obok fiołeczków, to będę szukać dalej i intensywniej. Dzięki |
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Jako że nie chce zasmiecac wątku zakupowego, pochwale się tu.
Przyszla dzisiaj przesyleczka Demeter. Mojej kocicy też się spodobały te buteleczki jak widać ![]() Załaczam tez druk na potwierdzenie tego okropnego %&^%$!& |
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne to zdjęcie z kocicą
Kolejna fanka?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O! Widzę mojego Sweet Talkera! I Myrrh! |
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narnijkar, Twoj opis z kolei skłonił by mnie do kupna większej flaszki. Na szczęście przed chwilą doczytałam,że do Yoony dotarła paczka z demeterami więc zdążę przetestować własnonosowo ![]() Yoona, jakie one cudne są wszystkie...kocica wie co robi,że tak sie klei
|
|
|
#585 |
|
po prostu Em :)
|
yoona, świetne to zdjęcie z buźką.
Co jest w tej jedynej czerwonej butelce? I czym różnią się te kanciaste Demetery od takich bardziej okrągłych?
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Róziu, jak dostaniesz Mirrę, napisz o niej kilka słów, ładnie proszę. Zastanawiam się, czy jej nie zamówić.
|
|
|
#587 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję Yoon' owej drużynie (
) !!!Swoją drogą ,śliczna kotka i wie co dobre .
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
Yoono, bosko je ułożyłaś w ten uśmiech ;D
dostrzegłam moją Pina Coladę, Mulled Cidar, Chocolate Covered Cherries, Cinnamon Toast już się nie mogę doczekać
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#590 |
|
czyli Endżi
|
Yoona, boska kicia!
I boski smile No właśnie, czemu niektóre flakoniki są bardziej zaokrąglone? Wszystkie splashe, które przewinęły się przez moje wdzięczne dłonie były w kształcie prostopadłościanu ![]() Aha, i co to za Demeterek o całkowicie czerwonym płynie? |
|
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
Yoono!
Co za cudowna wiadomość!!! No trudno z tym cłem..ale to loteria..ale najważniejsze że wszystko całe i zdrowe dotarły ![]() O rety,co to takie czerwone we flakoniku?I czym się różnią prostokątne splashe od tych zaokrąglonych? Widzę mojego Iryska, może moje Mulled Cider, gdzieś z tyłu Rain..a reszta schowana ![]() Yoono co Ty sobie zamówiłaś? ![]() Testowałaś już może coś??? ![]()
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
O, mój duży Śnieg i New Zealand! I chyba dojrzałam lipę.
Ach, maleństwa już niedługo u mnie.
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
![]() stoją koło siebie chyba, prawda?
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Też zwróciłam uwagę na czerwoną buteleczkę
nic mojego nie udało mi się na fotkach wypatrzeć, ale jestem bardzo ciekawa tego strzału w ciemno, bo wzięłam zapachy, które teoretycznie mogą być zupełnie nie w moich klimatach. Miałam 12 pozycji na liście, ograniczyłam do 3, ale właściwie jak się miałam decydować, to nic mi nie pasowało do końca... Jestem bardzo ciekawa Incense i Myrrh, ale tego moje zamówienie nie obejmowało, może następnym razem No i Rain, które miałam wziąć, ale spóźniłam się pół godziny z PW do Yoony
|
|
|
|
|
#595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Twoja puszcza do Ciebie oczko a moja pokazyje jęzor Cytat:
Co ostatecznie wzięłaś Kasiu?
|
||
|
|
|
|
#596 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
I kociaka przeuroczego. Takie mnie najbardziej rozbrajają... A "uśmiechnięte" zdjęcie superaśne. ![]() Co to za Demeterki takie ciemne, jak AS prawie...?
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ależ fajny zbiorek
|
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamawiam napewno:
Rain Holy Water Grapefruit Tea Condensed Milk A nad piątą flaszką się zastanawiam. Kuszą mnie: Licorice,Incense,Fig Leaf,Salt Air, Nowa Zelandia,Croquembouche,Pe ony. Mam ochotę na coś wybitnie kwiatowego. Który z kwiatków Demeter jest najlepiej odwzorowany w.g. was ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

), ale jeśli okaże się, że to niestety tylko stało obok fiołeczków, to będę szukać dalej i intensywniej. 

Narnijkar, Twoj opis z kolei skłonił by mnie do kupna większej flaszki.
I czym różnią się te kanciaste Demetery od takich bardziej okrągłych?