Zapachy Demeter - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-31, 23:37   #631
rachela
Zakorzenienie

Dot.: zapachy Demeter

Ja też testowałam dzisiaj zapachy Demeter:

Linden - lipa. Co tu dużo mówić, to po prostu piękna, świetnie oddana; kwitnąca, zielona, pudrowo-kwaskowata, słodkawa lipa. Dokładnie ten zapach, który rozsiewają późnym latem drzewa rosnące niedaleko mojego domu; który za każdym razem wywąchuję namiętnie i pożądliwie. Upajający. Chcę więcej! 15ml to ja w trzy dni wychlapię.

Incense - no cóż, marne to kadzidło. Tzn. marne, w porównaniu do moich oczekiwań.
Spodziewałam się suchego, kwaskowatego, intensywnego kadzidła; a dostałam coś bardzo słodkiego i podobnego trochę do... DV. Dolce Vitę lubię, ale nie zmienia to faktu, że nie takiego kadzidła chciałam. Buteleczka została przechwycona przez matkę.

Salt Air - jak już pisałam Tulipance, "mało salt, dużo air". Ten zapach coś mi przypomina, ale zabijcie - od kilku godzin nie mogę sobie przypomnieć, chociaż mam to na czubku języka! Mimo że zapach zupełnie odbiega od moich oczekiwań, niesamowicie mi się podoba.
Ma tę nutę, którą nazywam "łykowatą", nie potrafię wytłumaczyć co to jest, ale ma to w sobie także Tea for Two (od razu uprzedzam, że te zapachy nie mają ze sobą nic wspólnego oprócz mojego odczucia). Dużo przestrzeni; na szczęście bez mdlącego ozonu. Soli niestety jak na lekarstwo... Znam zapach tylko z próbki, nie pogardziłabym 15ml.

Snow - wąchałam tylko na mamie, wolałam nie ryzykować na sobie. Zapach bardzo delikatny i zimowy; jak mroźny poranek ze skrzypiącym i skrzącym śniegiem. Na granicy "śniegowatości". Piękny, i idealny na lato ;]

New Zealand - eksplozja nut. Zapach buchający wściekłym roślinnym życiem i krystalicznie czystym, bardzo wilgotnym i chłodnym powietrzem. Czuć odrobinę ozonu, dużo świeżej trawy i innych zielenin. Niesamowity, jednak pod wpływem ciepła skóry dość szybko się ulatnia i po zaledwie dwóch godzinach robi się bardzo koloński/męski. Polecam do powąchania, ot tak z ciekawości; to wg mnie jeden z najciekawszych zapachów Demeter.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 23:38   #632
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorotie85 Pokaż wiadomość
przekonała mnie nuta kawy po przeczytaniu opisu jeszcze raz biorę na pewno

Aniele
, hm, konwaliowy proszek do prania, dla mojego nosa przyjemny, czysty. O! Mam! Wiem! Pachnie jak świeżo wyprany ręcznik władowany do wielkiej torby celem zabrania na plażę. Tylko nijak to się nie ma do słonego powietrza niestety coś tam słonawego się pałęta, ale nadmorski zapach to to nie jest. zostanie u mnie, bo szukałam czegoś takiego właśnie - czystego, lekko kwiatowego, delikatnego. zapach czystości, mydełka. mnie nie mdli, wydaje się być bezpieczny. Cóż, skojarzenie jakieś tam niby mam z morzem, ale liczyłam na coś innego. może w wakacje, nad morzem da z siebie coś więcej? a może z czymś to zmiksować? za mieszanie demeterów wezmę się bo dogłębnym przetestowaniu każdego dopiero, ale wezmę się

wątek wymiankowy.
Lea93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 23:48   #633
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Snow - wąchałam tylko na mamie, wolałam nie ryzykować na sobie. Zapach bardzo delikatny i zimowy; jak mroźny poranek ze skrzypiącym i skrzącym śniegiem. Na granicy "śniegowatości". Piękny, i idealny na lato ;]

New Zealand - eksplozja nut. Zapach buchający wściekłym roślinnym życiem i krystalicznie czystym, bardzo wilgotnym i chłodnym powietrzem. Czuć odrobinę ozonu, dużo świeżej trawy i innych zielenin. Niesamowity, jednak pod wpływem ciepła skóry dość szybko się ulatnia i po zaledwie dwóch godzinach robi się bardzo koloński/męski. Polecam do powąchania, ot tak z ciekawości; to wg mnie jeden z najciekawszych zapachów Demeter.
Rachelo, na mnie New Zealand nie robi się koloński lecz powietrzny raczej.

Ogólnie jednak za te dwa opisy masz wielkiego buziaka.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 23:51   #634
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Lea93 Pokaż wiadomość
Aniele, hm, konwaliowy proszek do prania, dla mojego nosa przyjemny, czysty. O! Mam! Wiem! Pachnie jak świeżo wyprany ręcznik władowany do wielkiej torby celem zabrania na plażę. Tylko nijak to się nie ma do słonego powietrza niestety coś tam słonawego się pałęta, ale nadmorski zapach to to nie jest. zostanie u mnie, bo szukałam czegoś takiego właśnie - czystego, lekko kwiatowego, delikatnego. zapach czystości, mydełka. mnie nie mdli, wydaje się być bezpieczny. Cóż, skojarzenie jakieś tam niby mam z morzem, ale liczyłam na coś innego. może w wakacje, nad morzem da z siebie coś więcej? a może z czymś to zmiksować? za mieszanie demeterów wezmę się bo dogłębnym przetestowaniu każdego dopiero, ale wezmę się
Lea, świetnie opisujesz zapachy Dziękuję

Mnie się Salt Air bardziej nie podoba niż Tobie Wstrętny jest. I fuj
Stary 2008-03-31, 23:57   #635
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Lea, świetnie opisujesz zapachy Dziękuję

Mnie się Salt Air bardziej nie podoba niż Tobie Wstrętny jest. I fuj
Siedzę przed kompem i się czerwienię z dużą częstotliwością dziękuję

W takim razie, żaby nie bój, na żadne spotkanie/macanko/czycoś z Tobą nie wypachnię się owym obiecuję.

wątek wymiankowy.
Stary 2008-04-01, 00:02   #636
your Angel
czyli Endżi

Ha, teoretycznie ten Salt Air powinien idealnie wpisywać się w Trójmiejski nadmorski klimat Ale w rzeczywistości jest fuj i absolutnie nie przypomina słonego, nadmorskiego powietrza.

Lepiej na ewentualny zlot się nie wypachniaj zbyt obficie, bo nie będziesz miała przestrzeni na testowanie
Stary 2008-04-01, 01:41   #637
olik04
Zakorzenienie

opisałam new zealand i sugar addict na KWC.
starałam się jak mogłam
Stary 2008-04-01, 01:44   #638
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez olik04 Pokaż wiadomość
opisałam new zealand i sugar addict na KWC.
starałam się jak mogłam
Pędzę i zaraz wrócę się zachwycać.

edit:
Oliczku - już myślałam, że moja pozytywna recenzja New Zealand będzie tam tkwiła samotnie między samymi wyrzekaniami...
Ogromnie się cieszę, że czujesz Nową Zelandię tak pięknie, jak ja.

A Twoja recenzja Sugar Addict bardzo do mnie przemawia. Też lubię słodkie zapachy. Ale agresywnych lepów na niuchy nie mogę znieść.

Normalnie, gdybym mogła ucałowałabym Cię.
Stary 2008-04-01, 10:55   #639
Agia*
Rozeznanie

Lea, bardzo dziękuję za recenzję Caramel Najprawdopodobniej zamówię, tylko muszę się jeszcze zastanowić zamiast czego zamówię

Kahala Kamikaze - taki sobie lekki drink pomarańczowo-limetkowy. Po pierwszych testach najbardziej kojarzył mi się z moim odświeżaczem do toalet Po kolejnych testach kojarzy mi się z promenadą w moim rodzinnym mieście i letnimi zachodami słońca, nagrzanym powietrzem, grupą moich przyjaciół i mną popijającą... no właśnie - pomarańczowego drinka. Zapach przyjemny, bardzo odswieżający, jednak jak dla mnie mało... jakiś. Trwałość zabójcza - na mnie całe 40 minut...
Stary 2008-04-01, 11:19   #640
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

Doszły dzisiaj do mnie dzisiaj Demeterki od Yoony!!!!
Mulled Cider, Rain, Chamomille Tea, Iris, Apple Blossom i Violet
Ale wiecie co? Pozmieniali te splashe:-( Teraz nie sa takie fajne prostopadłościenne.tylko takie zaokrąglone-mi sie podobały bardziej te pierwsze - pięknie się w nich światło załamywało...

Już się biorę za opis wrażeń...

Na pierwszy ogień poszedł Iris:

IRIS - Wiele się po nim spodziewałam, liczyłam an Irysa podobnego do Iris Nobile albo Hiris Hermesa - owszem jest podobny, nie jest w żadnym wypadku pudrowy..czuć i kłącze i kwiaty, bardziej kłącze.. ale jest tam jakas nutka, której nie lubię-nie potrafię jej określić - taka "zakurzona"?coś jak w Violetta Di Parma Borsari - po czasie pachnie bardzo podobnie..
To tylko moja bardzo subiektywna ocena-pewnie wielu z Was Iris sie spodoba bardziej niż mnie. Chętnie wymienię(i to jest jeden z dwóch Demeterkow które dostałam w tych fajnych starych splashach))

RAIN - O Rain nie będę pisać..bo napisałam już recenzję..Dla mnie obok Salt air (wiatr, wiatr..słony wiatr), New Zaeland mistrzostwo wśród zapachów Demeter..

Apple Blossom - kwiatki, kwiatki..niby "ładne"..ale ja nie przepadam za kwiatkami- ciut podobny do Cherry Blossom, ale o wiele ładniejszy..i po co ja to zamówiłam? Następny flakonik na wymianę Wizażankom, które lubią delikatne kwiatowe zapachy bardzo bardzo się spodoba..(i to jest ostatni z Demeterków, które dostałam w starych splashach i oba ida na wymianę

Edytowane przez Narnijkar
Czas edycji: 2008-04-01 o 11:42
Narnijkar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 11:53   #641
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

O MULLED CIDER - 10/10 też już pisałam tutaj klik

Violet - i tu jest bardzo dziwna sprawa..bo co prawda fiołków tam nie czuję...za to sama kompozycja jest wspaniała!! A najdziwniejsze jest to...że pachnie niemal identycznie jak moje ukochane L'Eau D'Hiver Malle..jak oni to zrobili? Początek jest "ohydny"(nie ma na określenie tego innego słowa..)-ale trwa tylko parę sekund...i po paru chwilach..baśniowy zaśnieżony las pełen magii..Narnia..L'Eau d'Hiver - o tym zapachu dawano dawno temu pisałam tutaj: klik
To najbardziej udana kwiatowa kompozycja Demeter (z których znam), w której nie czuć kwiatówCzysta magia...Bardzo trwały 9/10

CHAMOMILLE TEA - herbata z miodem i cytryną bez rumianku - testuje po raz 3...i nie wiem jak "toto" ocenić
Początek jest równie "ohydny" ale nie taki jak w Violet - wierci w nosie strasznie..
Jest słodko-kwaskowaty podszyty goryczą zioła...ze wskazaniem na słodko-kwaśny.. A potem zapach jest bardzo jadalny, słodko kwaśny..jak herbata z miodem i cytrynąRumianku tam nie za wiele...:-(

Edit..jednak nie polubimy się z tą herbatką..za duzo cytryny i za duzo słodyczy..zapach kwaśnieje na mnie- a ja nie lubię takich słodko-kwaśnych nutek..oj nie..Najbardziej rumiankowe dla mnie sa chusteczki Velvet rumiankowe - najprawdziwszy świeży rumianek

Edytowane przez Narnijkar
Czas edycji: 2008-04-01 o 13:54
Narnijkar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 13:47   #642
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość
Lea, bardzo dziękuję za recenzję Caramel Najprawdopodobniej zamówię, tylko muszę się jeszcze zastanowić zamiast czego zamówię
Nie ma za co Warto zamówić.

Mulled Cider

Kolejny zapach, który natychmiastowo aktywuje ślinianki i nie pozwala oderwać nosa od nadgarstka. Biorę 120 jak nic, biorę .
Zapach jest ... pyszny! Jest to jabłecznik przyrządzony przez babcię, której przepis przekazywany jest z pokolenia na pokolenie, tradycyjny, domowy i dopracowany. Są przepyszne, winne jak już Narnijkar zauważyła, jabłka, jest cudowne ciasto, jest także sproszkowany cynamon, mocno wyczuwalny i cudowny! jest nawet lukier zdobiący wierzch jabłecznika, a także wwąchując się można wyczuć tajemniczy składnik, perełkę nadającą całości niepowtarzalny smak, której tajemnica przekazywana jest niczym największy skarb, tylko wybranym. Nikt poza rodziną, nikt nieuprawniony nie może się dowiedzieć co to za składnik, co czyni ten jabłecznik jedynym w swoim rodzaju. Ten składnik sprawia, że ciasto jest przepyszne i jeden kawałek nijak nas nie zaspokoi. Chcemy więcej... więcej... więcej! I ja też chcę więcej więcej WIĘCEJ Mulled Cider! Dzieło sztuki po prostu. A jaki ogoniasty

Cinnamon Toast

Jest cynamon. Cynamon żywy, wiercący w nosie, iskrzący, wesoło skaczący po... po toście? Zaraz, gdzie jest tost? Nie ma go ani tutaj, ani w tostownicy. Nie ma tosta Więc, jeśli nie chodzi tu o jako taki, chropowaty i przypieczony tościk, musi chodzić tu o to... wiem! toast. toast na cześć cynamonu - pięknego, mocno pachnącego cynamonu, najlepszego gatunkowo, który wąchając - odpływamy. Toast na cześć najstarszej, pięknie woniającej przyprawy w długich, ślicznie prezentujących się laskach, związanych wstążką, na kokardę. Nie jest to sproszkowany już cynamon, jak w Mulled Cider, to definitwynie laskowy cynamon. Przynajmniej na mnie. Brakuje mi tu jakieś drzewnej nuty, drzewa cynamonowego, która zwieńczyła by zapach i upiększyła go. Jest uroczy, ale czegoś mi w nim brakuje. Więc jeśli ktokolwiek ma obawy, ze względu na możliwość zastania tu przypalonego tosta i brzydkiego cynamonu - nie sądze by to znalazł w Cinnamon Toast. Ja nic takiego nie czuję

wątek wymiankowy.
Stary 2008-04-01, 13:53   #643
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

Leo co do Mulled Cider..jesteśmy jednomyślne
Dokładnie tak samo zareagowałaś jak ja
Stary 2008-04-01, 16:51   #644
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

Cinnamon Toast

Jest cynamon. Cynamon żywy, wiercący w nosie, iskrzący, wesoło skaczący po... po toście? Zaraz, gdzie jest tost? Nie ma go ani tutaj, ani w tostownicy. Nie ma tosta

Świetnie napisane!

Najbardziej z twoich dotychczasowych opisów zaintrygowało mnie siodło i ten nieistniejący tost właśnie.
Ale siodło bardziej... Choć też liczyłam na siodło z koniem.

Ja dziś testuję Be My Valentine.
Słodkie, syntetycznie barwione i aromatyzowane żelki. Co ja pocznę z tą flaszką?!
Stary 2008-04-01, 17:00   #645
BeYourself
Zadomowienie

Gromko domagam się (i pewnie nie ja tylko), aby Różyczka czem prędzej napisała słów kilka nt. Mirry, ach.

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 19:50   #646
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Świetnie napisane!

Najbardziej z twoich dotychczasowych opisów zaintrygowało mnie siodło i ten nieistniejący tost właśnie.
Ale siodło bardziej... Choć też liczyłam na siodło z koniem.
Przeczytałam to jeszcze raz i faktycznie urocze nie zwróciłam uwagi pisząc
Służę próbkami

Cytat:
Napisane przez Narnijkar Pokaż wiadomość
Leo co do Mulled Cider..jesteśmy jednomyślne
Dokładnie tak samo zareagowałaś jak ja
Cieszę się, że Tobie również się strrrasznie podoba

Cytat:
Napisane przez dorotie85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mi smaka robicie tymi opisami

wątek wymiankowy.
Stary 2008-04-01, 19:59   #647
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Nie ma za co Warto zamówić.

Mulled Cider

Kolejny zapach, który natychmiastowo aktywuje ślinianki i nie pozwala oderwać nosa od nadgarstka. Biorę 120 jak nic, biorę .
Zapach jest ... pyszny! Jest to jabłecznik przyrządzony przez babcię, której przepis przekazywany jest z pokolenia na pokolenie, tradycyjny, domowy i dopracowany. Są przepyszne, winne jak już Narnijkar zauważyła, jabłka, jest cudowne ciasto, jest także sproszkowany cynamon, mocno wyczuwalny i cudowny! jest nawet lukier zdobiący wierzch jabłecznika, a także wwąchując się można wyczuć tajemniczy składnik, perełkę nadającą całości niepowtarzalny smak, której tajemnica przekazywana jest niczym największy skarb, tylko wybranym. Nikt poza rodziną, nikt nieuprawniony nie może się dowiedzieć co to za składnik, co czyni ten jabłecznik jedynym w swoim rodzaju. Ten składnik sprawia, że ciasto jest przepyszne i jeden kawałek nijak nas nie zaspokoi. Chcemy więcej... więcej... więcej! I ja też chcę więcej więcej WIĘCEJ Mulled Cider! Dzieło sztuki po prostu. A jaki ogoniasty

Cinnamon Toast
Jest cynamon. Cynamon żywy, wiercący w nosie, iskrzący, wesoło skaczący po... po toście? Zaraz, gdzie jest tost? Nie ma go ani tutaj, ani w tostownicy. Nie ma tosta Więc, jeśli nie chodzi tu o jako taki, chropowaty i przypieczony tościk, musi chodzić tu o to... wiem! toast. toast na cześć cynamonu - pięknego, mocno pachnącego cynamonu, najlepszego gatunkowo, który wąchając - odpływamy. Toast na cześć najstarszej, pięknie woniającej przyprawy w długich, ślicznie prezentujących się laskach, związanych wstążką, na kokardę. Nie jest to sproszkowany już cynamon, jak w Mulled Cider, to definitwynie laskowy cynamon. Przynajmniej na mnie. Brakuje mi tu jakieś drzewnej nuty, drzewa cynamonowego, która zwieńczyła by zapach i upiększyła go. Jest uroczy, ale czegoś mi w nim brakuje. Więc jeśli ktokolwiek ma obawy, ze względu na możliwość zastania tu przypalonego tosta i brzydkiego cynamonu - nie sądze by to znalazł w Cinnamon Toast. Ja nic takiego nie czuję
chyba chce oba

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 20:00   #648
tulipanka
Zakorzenienie

Dzień dobry. Ja przyszłam trochę zepsuć ten radosny demeterowy nastrój swoim narzekaniem. Bo przetestowałam dzisiaj 3 zapachy i...

Earl Grey Tea - mleczko do czyszczenia o zapachu cytrynowym. Co prawda da się wywąchać mocną, cierpką herbatę i trochę bergamotki, ale ludzie! Więcej tej bergamotki w NU EDT, niż tutaj. Poza tym picie herbaty z mleczkiem Cif jest dość ryzykowne i ja jednak podziękuję.

Vanilla Cake Butter - masakra. Wanilia, sól i zepsuty aromat cytrynowy. Tyle mam do powiedzenia w tej kwestii

Fruit Salad - no, tu jest lepiej. Nawet całkiem nieźle. Moim zdaniem jest tam trochę melona (szczerze nie cierpię melonów, ale tu da się je znieść). Do tego miks ze słodkich owoców i dużo cukru. Słodko - owocowo, lekko lepiąco, ale przyjemnie. Przypomina mi trochę zapach jakiś cukierków, nie wiem jakich. Chalpnę się nim globalnie, ale obawiam się, że 1 ml starczy mi na jakieś pół godziny bycia sałatką owocową

na testy czeka jeszcze Miód, Deszcz i Tytoń z fajki
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 20:08   #649
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
chyba chce oba
pierwszy chcesz na pewno )

Cytat:
Napisane przez Tulip
Vanilla Cake Butter - masakra. Wanilia, sól i zepsuty aromat cytrynowy. Tyle mam do powiedzenia w tej kwestii
serio? a tak mnie kusiło...

wątek wymiankowy.
Stary 2008-04-01, 20:26   #650
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
pierwszy chcesz na pewno )

myślisz?

Stary 2008-04-01, 20:28   #651
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
myślisz?
czasami myślę

serio, jest boski

wątek wymiankowy.
Stary 2008-04-01, 20:29   #652
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
serio? a tak mnie kusiło...
serio... potwornościowy jest a na dodatek, zupełnie nie jak Demeter, całkiem trwały
Chcesz tego próbka?
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 20:33   #653
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

Paulinko Mullled Cider jest boskiJa nie lubię słodziaków i jadalnych zapachów...a te to po prostu mistrzostwo! W ogóle niewiele zapachów Demeter mi się podoba..więc Mulled Cider jest wśród tych nielicznych, które mi się podobają - naprawdę wyjątkowy - skoro podoba się osobom o różnych gustach perfumeryjnych
Stary 2008-04-01, 20:53   #654
neonka28
Zakorzenienie

Orange Cream Pop na początku pachnie Visolvitem z apteki- musuje . Tak tak czasem zjadalam paluchami ten proszek. Potem lagodnieje i wybija sie pomarańczowa wanilia co kojarzy mi sie z lodami waniliowo-pomaranczowymi. Nie z sorbetem pomaranczowym. Na koniec cukier waniliowy.
Podoba mi się, będzie idealny na plaże latem.

Lychee bardzo trwaly i ciekawy zapach. Przywodzi smak zdobycznego w dzieciństwie lychee z puszki. Slodki radosny i orginalny idealnie odwzorowany i wyczuwalny przez otoczenie
Stary 2008-04-01, 21:05   #655
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez Narnijkar Pokaż wiadomość
Paulinko Mullled Cider jest boskiJa nie lubię słodziaków i jadalnych zapachów...a te to po prostu mistrzostwo! W ogóle niewiele zapachów Demeter mi się podoba..więc Mulled Cider jest wśród tych nielicznych, które mi się podobają - naprawdę wyjątkowy - skoro podoba się osobom o różnych gustach perfumeryjnych
a znacie apple pie demeter, zeby porównać?

Stary 2008-04-01, 21:12   #656
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Pędzę i zaraz wrócę się zachwycać.

edit:
Oliczku - już myślałam, że moja pozytywna recenzja New Zealand będzie tam tkwiła samotnie między samymi wyrzekaniami...
Ogromnie się cieszę, że czujesz Nową Zelandię tak pięknie, jak ja.

A Twoja recenzja Sugar Addict bardzo do mnie przemawia. Też lubię słodkie zapachy. Ale agresywnych lepów na niuchy nie mogę znieść.

Normalnie, gdybym mogła ucałowałabym Cię.
no widzisz, mamy tak różne gusta a tutaj się zgodziłyśmy ale nie jesteśmy w tych zachwytach nad New Zealand same, jest jeszcze mój TŻ
trochę dziwie się że jest aż tak dużo negatywnych opinii, to wspaniały zapach
Stary 2008-04-01, 21:21   #657
neonka28
Zakorzenienie

Dot.: Wspólne zakupy - Demeter

Mojito
Tangerine
Quince?
Persimmon?
Pomegranate
Licorice?
Parsley?
Pineapple

Czy ktoś móglby przetlumaczyć zapachy ze znakiem zapytania??
Stary 2008-04-01, 21:23   #658
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

No właśnie Paulinko jestem bardzo ciekawa..czy czasem Apple Pie nie pachnie jak Mulled Cider..Kiedy pierwszy raz powąchałam Apple Blossom miałam wrażenie że ktoś pomylił etykietki i przykleił tę do zawartości z Cherry Blossom...czasem mam wrażenie, że niektóre te same kompozycje Demeter występują pod różnymi nazwami ( może z jakąś małą dokładką, żeby nie było to samo..)

Oliczku i Sabbath - nie jesteście same, mnie tez zachwycił New Zaeland..tak jak Rain i Salt Air
Stary 2008-04-01, 21:29   #659
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Mojito
Tangerine
Quince?
Persimmon?
Pomegranate
Licorice?
Parsley?
Pineapple

Czy ktoś móglby przetlumaczyć zapachy ze znakiem zapytania??
Quince - http://en.wikipedia.org/wiki/Quince
Persimmon - http://en.wikipedia.org/wiki/Persimmon
Liquorice - http://en.wikipedia.org/wiki/Liquorice
Parsley -http://en.wikipedia.org/wiki/Parsley
wystarczyły google.
takie pytanka to raczej do "zapachy Demeter", a nie w zakupowym

wątek wymiankowy.
Stary 2008-04-01, 21:30   #660
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Mojito - Mojito to drink bodajże z miętą w składzie
Tangerine- manadrynka, choć to chyba jakaś odmiana
Quince - pigwa
Persimmon? persymona - drzewo, inna nazwa śliwodaktyl
Pomegranate - granat ( owoc)
Licorice? Lukrecja
Parsley? Pietruszka
Pineapple - ananas

To może moderatorki przeniosą te posty do działu zapachy demter, bo się rozpędziłyśmy w offtopie?

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości