|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy Demeter
Moje wstępne wrażenia, tak na szybko, ewentualnie edytuję post
![]() Cinnamon Bun- na mnie to żadna słodka bułeczka!, na mnie to suchy, ostry cynamon, z nutami Amolu (na mojej skórze pachnie podobnie jak Rousse Lutensa- wybaczcie fanki Lutensa, że śmiem przyrównywać ), ale Cinnamon Bun daje ten sam efekt. Zero słodyczy, masła, cynamon w stanie czystym. Dobrze, że nie zamówiłam Cinnamon Toast.Przy testach globalnych Cinnamon Bun, ujawniły na mnie jakąś straszną metaliczną nutę! Wywąchałam także goździki, imbir, ale ta metaliczna nuta dorpwadziła mnie do szewskiej pasji a mój żołądek do zbicia się w kuleczkę. No i po cynamonku, na który tak chorowałam ![]() Hawaiian Vanilla- początkowe nuty strasznie sztuczne, czuję coś czego jeszcze nie umiem opisać, jakby kokos, ale nie kokos, przyznaję - chciałam wiać Ale nie zmyłam, poczekałam i nonono..... Nie jest źle, zapach zgrał się ze skórą, stracił tę syntetyczność i pachnie teraz na mnie jak wanilia z OI czyli lekko....dymnie. Podoba mi się ten efekt i ta wanilia w tym wcieleniu, baaardzo mi się podoba . Spróbuję go jeszcze zmiksować z Cinnamon Bun.Fig Leaf - też na początku za mocny, za dosłowny, po kulku minutach złagodniał, zgrał się ze skórą, nieco wysłodził, ale jest lekki i niemęczący. Będę podbierać rodzicielce ![]() Flower Show - dziiiwny, mama chciała coś kwatowego, wzięła w ciemno, na początku czuję zapach przeciętej zielonej łodygi i coś słodkiego- nie wiem, co to, będę się staranniej wwąchiwać.Czuję frezję i gdzieś tam róże plus ta namoczona zielona łodyżka, to taki bukiet kwiatów w wazonie, całość lekko mydełkowata. Cotton Candy - słodziaczek w moim typie, rzeczywiście truskawkowe cukierki alpenliebe ale i ciut kokosa i na mojej skórze wychodzi jeszcze coś gorzkawego. Został jeszcze Rain- ale o nim już pisałam wyżej - mama ma fioła na jegp punkcie) i Freesia, ale już nie mam miejsca na rękach i jestem z lekka zaczadzona ![]() Ciąg dalszy nastąpi
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-04-29 o 10:45 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#782 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#783 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam wczoraj Angel Food (sprzedawca trochę skłamał z wysyłką
). Niestety mam alergię i mój nos nie jest chwilowo tak sprawny ![]() Dziewczyny, skąd bierzecie flaszeczki na próbki? Chciałam rozlać Cinnamon Bun (splash'a), który nie przypadł mi do gustu ![]() Widziałam na allegro, za 2,50 chyba 10 sztuk, ale nie opłaca mi się to, gdyż za przesyłkę musiałabym dać 7,00:/ |
|
|
|
|
#784 | ||||
|
Wiedźma
|
Madziczko, dzięki przemiłemu spotkaniu z Tobą i ja mogę dorzucić swoje trzy grosiki do tych opisów. na razie na chybcika, dokładniej może w KWC.
Cytat:
Piękny, spożywczy cynamon. Początkowo suchy, miałki, ostrawy, z czasem zamienia się w świeży, wilgotny, ciepły jeszcze piernik. Z tych domowych, nie kupnych. Poza cynamonem jest w nim ostry imbir, goździki, jakieś inne korzenie, odrobinkę wanilii i bardzo mało cukru. Naprawdę apetyczny piernik. ![]() Cytat:
Hmmm... Tu dla odmiany czułam sernik. Taki domowy, jaki robiła moja mama. Kwaskowaty od sera, puchaty od utartych z cukrem żółtek, mięsisty mnóstwem wanilii, bogaty dodatkiem bakalii i olejków aromatycznych. Z czasem kwaskowatość nieco zanika, ale spożywcze skojarzenia zostają do końca. Do końca, który następuje bardzo szybko. No tak... Sernik nigdy nie trwa długo, nawet zapachowy. Cytat:
Jako żywo wystawa kwiatów! Dokładnie tak pachnie w śląskim "Kapeluszu" podczas wystaw roślin. Duuużo zieloności, żyzna, doniczkowa ziemia, wilgoć i, oczywiście, kwiaty. Choć przewagę w tej kompozycji mają przeróżne egzotyczne liście, byliny, może krzewy. Kwiatowość zapachu nie jest uciążliwa. Podobny do Wet Garden, ale podoba mi się bardziej, właśnie ze względu na to, że mniej w nim kwiatów, a więcej niekwitnącej zieleni. Cytat:
Syntetyk. ![]() Sztucznie barwiona i sztucznie aromatyzowana polewa cukrowa udająca polewę truskawkową. Nie potrafię nawet określić, czy jest brzydki, czy ładny. jest sztuczny jak lala Barbie. Nie dla mnie, oj nie dla mnie. Podobne nieco do Pink Sugar, ale Pink Sugar jest o dwie klasy ładniejsze. [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7362797] Dziewczyny, skąd bierzecie flaszeczki na próbki? Chciałam rozlać Cinnamon Bun (splash'a), który nie przypadł mi do gustu Widziałam na allegro, za 2,50 chyba 10 sztuk, ale nie opłaca mi się to, gdyż za przesyłkę musiałabym dać 7,00:/[/quote] Zamawiaj po kilkadziesiąt sztuk. ![]() Serio piszę.
|
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
always sexy - hmm. nie tak go sobie wyobrazalam
mial byc rozowy, seksowny, otulajacy. jest apteczny, raczej odpychajacy i po prostu brzydki. chlop mowi, ze dziwny, ale w ciekawy sposob. dla mnie nienoszalny. raspberry jam - zapach smazonych konfitur. takich konfitur z cukrem [zaden tam slodzik czy inny pieron], na zeliwnej, ciekziej patelni. tak pachnialy fartuchy mojej babci po calodziennym smazeniu. slodki, cudowny. bardzo slodki, nie wszystkim sie spodoba taki delikatny ulepek ![]() jasmine - milosc od pierwszego niucha. wkladam nos w kwiatki jasminowe i tak sie upajam. cudo. redhead in bed to po prostu truskawki. z odrobina szampana. slodkie, czerwone truskawki. spring break to dziwak. ale przyjemny. mocno kwiatowy, kojarzacy sie z majowka. nie ma w nim nic z obietnic producenta. to laka usiana bialymi kwiatkami.
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Capuccino, atomizerki mozna kupić w Sephorach, ale są cholernie drogie, koło 8-10 zlotych. Czasem też da sie kupić w rozlewni "perfum" typu Nicoel czy refan, ale tam nie za bardzo chcą sprzedawać. Tutaj duzo dziewczyn skorzystało ze wspólnych zakupów organizowanych przez jedna z dziewczyn.
|
|
#788 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Apteczny ![]() Cytat:
No to ja sobie odpuszczę Albo na wątku wymiankowym wypisze jako poszukiwane rzeczy, może ktos będzie miał zbędne Patrzyłam na allegro, czy dana osoba nie ma jeszcze czegoś, co mogłabym dokupić (aby koszty wysylki nie były większe niż zamawiane produkty), ale niestety tylko jakies rzeczy do tipsów itd
|
||
|
|
|
|
#789 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
mulled cider - dsołaczam sie do grona wielbicieli. szarlotka idealna. cynamon, nie na lato
ale cudowny ![]() mojito - czuc alkohol. mieta i alkohol. swidruje w nosie. moim zdaniem - swietnie oddany zapach drinka. tylklo nasuwa sie pytanie - czy aby na pewno chcesz zeby bylo od ciebie czuc alkoholem? ![]() white russian - taaaaaaki slodki. chyba przegieli z ta smietanka. spodzierwalam sie czegos w stylu likieru sheridana, a tu jest duuuzo smietanki. ale calkiem najs ![]() salt air - spodziewalam sie czegos innego. niby jest slone powietrze ale jakos mim to zajezdza odswiezaczem powietrza o zapachu morskim. chyba wymienie. rain - cholera, ma w sobie cos z new zealand, i to wlasnie to cos czego nie cierpie. wali jakims zgnilym sianem ale ogolnie fajnie go poznac.wielkie dzieki i uklony dla Turq, ktora wszystko cudownie zorganizowala. Buziaki
|
|
#790 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7400690]Przestańcie już kusić tą szarlotką
no właśnie
|
|
#792 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Upolowałam na targowisku Rain i...niestety
Może i rzeczywiście kojarzy sie z deszczem ale brakuje mu tej łagodności,którą posiada zapach powietrza po deszczu.Tej kojącej lekkości. |
|
|
|
|
#794 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie takim dziwadlem jest ocean. a fuj. jesli tak pachnie ocean to ja podziekuje.
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7400690]Przestańcie już kusić tą szarlotką
Nie da rady. Ona po prostu jest megaapetyczna chodzę, wącham nadgarstek i robię się coraz bardziej głodna Zakochałam się w tym zapachu. Z buteleczki pachnie mi jak cider, a na skórze to szarlotka pełną gębą
|
|
#797 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zizou,jaki jest ocean? |
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
jest ozonowy. to jest ozon, ozon, ozon... jak ktos lubi, ok. ja tez lubie, ale nie w takiej ilosci. swidruje w nosie i przyprawia o bol glowy. myslalam ze bedzie to cos na wzor salt air czy hawaiian surf - slodko-slony zapach wody. a to jest woda, ale przerazajaco czysta. taki ozonowo-wodny koktajl. fe.
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się kojarzy raczej z przeraźliwie brudną i zatęchłą morską wodą (zresztą pisałam już o tym gdzieś powyżej... ) Natomiast nie śmiem się nie zgodzić w kwestii, że Ocean jest bardzo fuj. BARDZO (!!!) ![]()
|
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie od niego odrzuca wlasnie ta taka dziwna sterylnosc. jak dobrze, ze mialam tylko probke.
|
|
|
#802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Burn, jak ozon jest be, to nie bierz Rain - ozon w najczystszej postaci, nie wiem, czy nie lepszy od oryginału
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie - ty kiedyś brałaś Lavender Martini bodjaże - jakie masz wrażenia?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa rozumiem
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
Sticky Toffie Pudding - strasznie mało wyczuwalne cukierki Cadburry's Eclairs. Trwałość znikoma. Intensywność też
po krótkiej chwili na mojej skórze zmienia się w "cukier waniliowy" dodawany do ciasta np. Oetkera. Lubię słodkości i byłabym zadowolona gdyby nie to że go prawie nie czuć.Cinnamon Bun - mocny ciut chemiczny cynamon w proszku kocham cynamon w każdej postaci i w każdych ilościach, ale jak tylko użyłam tego zapachu chciałam jak najszybciej biec do łazienki i się porządnie wyszorować żeby się go pozbyć. Aczkolwiek zagryzłam zęby i wytrzymałam, po kilku dłuższych chwilach na mojej skórze nabrał słodyczy i złagodniał. Polubiłam go I jest dość trwały (jak na razie najtrwalszy z testowanych)Cotton Candy - dobra, pokochałam go od momentu odkręcenia buteleczki czuję truskawki, i chyba odrobinkę jakiejś śmietanki... cuuudeńko. Zamierzę sie na dużą buteleczkę niedługo.Birthday Cake - przede wszystkim czekolada. Taka ciemna, wytrawna, nie mleczna. Trwały. Staram się znaleźć inne nuty ale kojarzy mi się z takim tortem czekoladowym z ciemnej gorzkiej czekolady bez żadnych kremów może z niewielką ilością lukru albo biszkoptów bo coś w tym stylu w nim pobrzmiewa, ale przede wszystkim czekolada. Jeszcze się do niego nie przekonałam. Marshmallow - jedyne z czym mi się ten zapach kojarzy to takie białe cukierki piankowe pieczone na ogniu ogniska. Czuję trochę "przypaloną" wanilię, i ciepły, rozgrzany w garnku, lejki miód. Trwałość taka sobie. Zapach przyjemny. Sądziłam że będzie to ulep aczkolwiek jest dość wytrawny, gorzkawy ale słodki. Na razie tyle. reszta słodkości czeka na testy.
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmmm, co nos, to inne odczucia Moje-proszę bardzo:Cinnamon Bun - sam początek to dla mnie rozpływające się w ustach maślane ciasteczka, każde w osobnej, babeczkowej bibułce, pakowane do metalowych puszek. Masło czuć naprawdę wyraźnie, jednak chwilę potem znika ono bez śladu (dla mnie tym lepiej), na koniec pojawia się właśnie ten zwykły cynamon, zimny, najbardziej zbliżony do tego, który nie jest jeszcze pyłkiem a ostał się jeszcze jako zwitek kory. No, może ciut podobny do zapachu płatków Cini Minis? W każdym razie muszę powiedzieć: mniam!
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

), ale Cinnamon Bun daje ten sam efekt. Zero słodyczy, masła, cynamon w stanie czystym. Dobrze, że nie zamówiłam Cinnamon Toast.

). Niestety mam alergię i mój nos nie jest chwilowo tak sprawny 

mial byc rozowy, seksowny, otulajacy. jest apteczny, raczej odpychajacy i po prostu brzydki. chlop mowi, ze dziwny, ale w ciekawy sposob. dla mnie nienoszalny. 

(zresztą pisałam już o tym gdzieś powyżej...