Zapachy Demeter - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-21, 14:12   #781
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: zapachy Demeter

Moje wstępne wrażenia, tak na szybko, ewentualnie edytuję post

Cinnamon Bun- na mnie to żadna słodka bułeczka!, na mnie to suchy, ostry cynamon, z nutami Amolu (na mojej skórze pachnie podobnie jak Rousse Lutensa- wybaczcie fanki Lutensa, że śmiem przyrównywać), ale Cinnamon Bun daje ten sam efekt. Zero słodyczy, masła, cynamon w stanie czystym. Dobrze, że nie zamówiłam Cinnamon Toast.

Przy testach globalnych Cinnamon Bun, ujawniły na mnie jakąś straszną metaliczną nutę! Wywąchałam także goździki, imbir, ale ta metaliczna nuta dorpwadziła mnie do szewskiej pasji a mój żołądek do zbicia się w kuleczkę. No i po cynamonku, na który tak chorowałam

Hawaiian Vanilla- początkowe nuty strasznie sztuczne, czuję coś czego jeszcze nie umiem opisać, jakby kokos, ale nie kokos, przyznaję - chciałam wiać Ale nie zmyłam, poczekałam i nonono..... Nie jest źle, zapach zgrał się ze skórą, stracił tę syntetyczność i pachnie teraz na mnie jak wanilia z OI czyli lekko....dymnie. Podoba mi się ten efekt i ta wanilia w tym wcieleniu, baaardzo mi się podoba. Spróbuję go jeszcze zmiksować z Cinnamon Bun.

Fig Leaf - też na początku za mocny, za dosłowny, po kulku minutach złagodniał, zgrał się ze skórą, nieco wysłodził, ale jest lekki i niemęczący. Będę podbierać rodzicielce

Flower Show - dziiiwny, mama chciała coś kwatowego, wzięła w ciemno, na początku czuję zapach przeciętej zielonej łodygi i coś słodkiego- nie wiem, co to, będę się staranniej wwąchiwać.Czuję frezję i gdzieś tam róże plus ta namoczona zielona łodyżka, to taki bukiet kwiatów w wazonie, całość lekko mydełkowata.

Cotton Candy - słodziaczek w moim typie, rzeczywiście truskawkowe cukierki alpenliebe ale i ciut kokosa i na mojej skórze wychodzi jeszcze coś gorzkawego.

Został jeszcze Rain- ale o nim już pisałam wyżej - mama ma fioła na jegp punkcie) i Freesia, ale już nie mam miejsca na rękach i jestem z lekka zaczadzona

Ciąg dalszy nastąpi

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2008-04-29 o 10:45 Powód: dopisek
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 13:43   #782
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość

Cinnamon Bun- na mnie to żadna słodka bułeczka!, na mnie to suchy, ostry cynamon,
Mam takie samo odczucie A szkoda, bo tylko o tą bułeczkę zamówiłam flaszkę w dużo zawyżonej cenie
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 19:06   #783
Konto usunięte

Dostałam wczoraj Angel Food (sprzedawca trochę skłamał z wysyłką). Niestety mam alergię i mój nos nie jest chwilowo tak sprawny (mam nadzieję, że zaniedługo będzie lepiej). Początkowo kiedy psiknęłam poczułam zapach identyczny jak dawne zapachy błyszczyków Avonu (glazewear). Więcej powiedzieć nie mogę, zapach napewno jest słodki, ale żeby go jakoś lepiej ocenić to niestety teraz nie dam rady

Dziewczyny, skąd bierzecie flaszeczki na próbki? Chciałam rozlać Cinnamon Bun (splash'a), który nie przypadł mi do gustu
Widziałam na allegro, za 2,50 chyba 10 sztuk, ale nie opłaca mi się to, gdyż za przesyłkę musiałabym dać 7,00:/
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 06:35   #784
Sabbath
Wiedźma

Madziczko, dzięki przemiłemu spotkaniu z Tobą i ja mogę dorzucić swoje trzy grosiki do tych opisów. na razie na chybcika, dokładniej może w KWC.

Cytat:
Cinnamon Bun- na mnie to żadna słodka bułeczka!, na mnie to suchy, ostry cynamon, z nutami Amolu (na mojej skórze pachnie podobnie jak Rousse Lutensa- wybaczcie fanki Lutensa, że śmiem przyrównywać), ale Cinnamon Bun daje ten sam efekt. Zero słodyczy, masła, cynamon w stanie czystym. Dobrze, że nie zamówiłam Cinnamon Toast.

Piękny, spożywczy cynamon. Początkowo suchy, miałki, ostrawy, z czasem zamienia się w świeży, wilgotny, ciepły jeszcze piernik. Z tych domowych, nie kupnych.
Poza cynamonem jest w nim ostry imbir, goździki, jakieś inne korzenie, odrobinkę wanilii i bardzo mało cukru.
Naprawdę apetyczny piernik.

Cytat:
Hawaiian Vanilla- początkowe nuty strasznie sztuczne, czuję coś czego jeszcze nie umiem opisać, jakby kokos, ale nie kokos, przyznaję - chciałam wiać Ale nie zmyłam, poczekałam i nonono..... Nie jest źle, zapach zgrał się ze skórą, stracił tę syntetyczność i pachnie teraz na mnie jak wanilia z OI czyli lekko....dymnie. Podoba mi się ten efekt i ta wanilia w tym wcieleniu, baaardzo mi się podoba. Spróbuję go jeszcze zmiksować z Cinnamon Bun.

Hmmm... Tu dla odmiany czułam sernik.
Taki domowy, jaki robiła moja mama. Kwaskowaty od sera, puchaty od utartych z cukrem żółtek, mięsisty mnóstwem wanilii, bogaty dodatkiem bakalii i olejków aromatycznych.
Z czasem kwaskowatość nieco zanika, ale spożywcze skojarzenia zostają do końca. Do końca, który następuje bardzo szybko.
No tak... Sernik nigdy nie trwa długo, nawet zapachowy.

Cytat:
Flower Show - dziiiwny, mama chciała coś kwatowego, wzięła w ciemno, na początku czuję zapach przeciętej zielonej łodygi i coś słodkiego- nie wiem, co to, będę się staranniej wwąchiwać.Czuję frezję i gdzieś tam róże plus ta namoczona zielona łodyżka, to taki bukiet kwiatów w wazonie, całość lekko mydełkowata.

Jako żywo wystawa kwiatów!
Dokładnie tak pachnie w śląskim "Kapeluszu" podczas wystaw roślin. Duuużo zieloności, żyzna, doniczkowa ziemia, wilgoć i, oczywiście, kwiaty. Choć przewagę w tej kompozycji mają przeróżne egzotyczne liście, byliny, może krzewy. Kwiatowość zapachu nie jest uciążliwa.
Podobny do Wet Garden, ale podoba mi się bardziej, właśnie ze względu na to, że mniej w nim kwiatów, a więcej niekwitnącej zieleni.

Cytat:
Cotton Candy - słodziaczek w moim typie, rzeczywiście truskawkowe cukierki alpenliebe ale i ciut kokosa i na mojej skórze wychodzi jeszcze coś gorzkawego.
Cytat:

Syntetyk.
Sztucznie barwiona i sztucznie aromatyzowana polewa cukrowa udająca polewę truskawkową.
Nie potrafię nawet określić, czy jest brzydki, czy ładny. jest sztuczny jak lala Barbie.
Nie dla mnie, oj nie dla mnie.
Podobne nieco do Pink Sugar, ale Pink Sugar jest o dwie klasy ładniejsze.

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7362797]
Dziewczyny, skąd bierzecie flaszeczki na próbki? Chciałam rozlać Cinnamon Bun (splash'a), który nie przypadł mi do gustu
Widziałam na allegro, za 2,50 chyba 10 sztuk, ale nie opłaca mi się to, gdyż za przesyłkę musiałabym dać 7,00:/[/quote]

Zamawiaj po kilkadziesiąt sztuk.
Serio piszę.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 15:34   #785
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
i
Zamawiaj po kilkadziesiąt sztuk.
Serio piszę.
Oj Ale ja nie wiem nawet co z tymi dziesięcioma bym zrobiła a co dopiero więcej A w sklepach nie można gdzieś kupić? Myślałam, ze wizażanki kupują w sklepach
Stary 2008-04-29, 19:05   #786
zizou
Zakorzenienie

always sexy - hmm. nie tak go sobie wyobrazalam mial byc rozowy, seksowny, otulajacy. jest apteczny, raczej odpychajacy i po prostu brzydki. chlop mowi, ze dziwny, ale w ciekawy sposob. dla mnie nienoszalny.

raspberry jam - zapach smazonych konfitur. takich konfitur z cukrem [zaden tam slodzik czy inny pieron], na zeliwnej, ciekziej patelni. tak pachnialy fartuchy mojej babci po calodziennym smazeniu. slodki, cudowny. bardzo slodki, nie wszystkim sie spodoba taki delikatny ulepek

jasmine - milosc od pierwszego niucha. wkladam nos w kwiatki jasminowe i tak sie upajam. cudo.

redhead in bed
to po prostu truskawki. z odrobina szampana. slodkie, czerwone truskawki.

spring break to dziwak. ale przyjemny. mocno kwiatowy, kojarzacy sie z majowka. nie ma w nim nic z obietnic producenta. to laka usiana bialymi kwiatkami.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 20:19   #787
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Capuccino, atomizerki mozna kupić w Sephorach, ale są cholernie drogie, koło 8-10 zlotych. Czasem też da sie kupić w rozlewni "perfum" typu Nicoel czy refan, ale tam nie za bardzo chcą sprzedawać. Tutaj duzo dziewczyn skorzystało ze wspólnych zakupów organizowanych przez jedna z dziewczyn.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 01:00   #788
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
always sexy - hmm. nie tak go sobie wyobrazalam mial byc rozowy, seksowny, otulajacy. jest apteczny, raczej odpychajacy i po prostu brzydki. chlop mowi, ze dziwny, ale w ciekawy sposob. dla mnie nienoszalny.
A czytając opis na stronie, myslałam, że będzie ładny Apteczny

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Capuccino, atomizerki mozna kupić w Sephorach, ale są cholernie drogie, koło 8-10 zlotych. Czasem też da sie kupić w rozlewni "perfum" typu Nicoel czy refan, ale tam nie za bardzo chcą sprzedawać. Tutaj duzo dziewczyn skorzystało ze wspólnych zakupów organizowanych przez jedna z dziewczyn.

No to ja sobie odpuszczę Albo na wątku wymiankowym wypisze jako poszukiwane rzeczy, może ktos będzie miał zbędne Patrzyłam na allegro, czy dana osoba nie ma jeszcze czegoś, co mogłabym dokupić (aby koszty wysylki nie były większe niż zamawiane produkty), ale niestety tylko jakies rzeczy do tipsów itd
Stary 2008-04-30, 14:32   #789
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

mulled cider - dsołaczam sie do grona wielbicieli. szarlotka idealna. cynamon, nie na lato ale cudowny
mojito - czuc alkohol. mieta i alkohol. swidruje w nosie. moim zdaniem - swietnie oddany zapach drinka. tylklo nasuwa sie pytanie - czy aby na pewno chcesz zeby bylo od ciebie czuc alkoholem?
white russian - taaaaaaki slodki. chyba przegieli z ta smietanka. spodzierwalam sie czegos w stylu likieru sheridana, a tu jest duuuzo smietanki. ale calkiem najs
salt air - spodziewalam sie czegos innego. niby jest slone powietrze ale jakos mim to zajezdza odswiezaczem powietrza o zapachu morskim. chyba wymienie.
rain - cholera, ma w sobie cos z new zealand, i to wlasnie to cos czego nie cierpie. wali jakims zgnilym sianem ale ogolnie fajnie go poznac.

wielkie dzieki i uklony dla Turq, ktora wszystko cudownie zorganizowala. Buziaki
Stary 2008-04-30, 15:06   #790
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
mulled cider - dsołaczam sie do grona wielbicieli. szarlotka idealna. cynamon, nie na lato ale cudowny

Przestańcie już kusić tą szarlotką
Stary 2008-04-30, 19:36   #791
miss natasha
Zadomowienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7400690]Przestańcie już kusić tą szarlotką [/quote]
no właśnie

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 19:45   #792
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
mojito - czuc alkohol. mieta i alkohol. swidruje w nosie. moim zdaniem - swietnie oddany zapach drinka. tylklo nasuwa sie pytanie - czy aby na pewno chcesz zeby bylo od ciebie czuc alkoholem?
o kurcze... czuje się zachęcona do powąchania mojito
Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 12:32   #793
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Upolowałam na targowisku Rain i...niestety.Dla mnie nie do noszenia.Taka mocno doozonowana wersja New Zeand.Do powąchania ciekawe dziwadełko ale chyba poeci w świat bo do globalnego noszenia niestety się nie nadaje.
Może i rzeczywiście kojarzy sie z deszczem ale brakuje mu tej łagodności,którą posiada zapach powietrza po deszczu.Tej kojącej lekkości.
Stary 2008-05-01, 13:25   #794
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Upolowałam na targowisku Rain i...niestety.Dla mnie nie do noszenia.Taka mocno doozonowana wersja New Zeand.Do powąchania ciekawe dziwadełko ale chyba poeci w świat bo do globalnego noszenia niestety się nie nadaje.
Może i rzeczywiście kojarzy sie z deszczem ale brakuje mu tej łagodności,którą posiada zapach powietrza po deszczu.Tej kojącej lekkości.
mam dokładnie takie same odczucia. zupełnie nieudany zapach.
Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 13:48   #795
zizou
Zakorzenienie

dla mnie takim dziwadlem jest ocean. a fuj. jesli tak pachnie ocean to ja podziekuje.
Stary 2008-05-01, 14:34   #796
vesenka
Zakorzenienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7400690]Przestańcie już kusić tą szarlotką [/quote]
Nie da rady. Ona po prostu jest megaapetyczna chodzę, wącham nadgarstek i robię się coraz bardziej głodna Zakochałam się w tym zapachu. Z buteleczki pachnie mi jak cider, a na skórze to szarlotka pełną gębą

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 15:00   #797
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Nie da rady. Ona po prostu jest megaapetyczna chodzę, wącham nadgarstek i robię się coraz bardziej głodna Zakochałam się w tym zapachu. Z buteleczki pachnie mi jak cider, a na skórze to szarlotka pełną gębą

Stary 2008-05-01, 16:53   #798
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Noooo piękny jest

Zizou,jaki jest ocean?
Stary 2008-05-01, 16:59   #799
zizou
Zakorzenienie

jest ozonowy. to jest ozon, ozon, ozon... jak ktos lubi, ok. ja tez lubie, ale nie w takiej ilosci. swidruje w nosie i przyprawia o bol glowy. myslalam ze bedzie to cos na wzor salt air czy hawaiian surf - slodko-slony zapach wody. a to jest woda, ale przerazajaco czysta. taki ozonowo-wodny koktajl. fe.
Stary 2008-05-01, 17:13   #800
Szara Róża
Zakorzenienie

GG do Szara Róża

Cytat:
jest ozonowy. to jest ozon, ozon, ozon... jak ktos lubi, ok. ja tez lubie, ale nie w takiej ilosci. swidruje w nosie i przyprawia o bol glowy. myslalam ze bedzie to cos na wzor salt air czy hawaiian surf - slodko-slony zapach wody. a to jest woda, ale przerazajaco czysta. taki ozonowo-wodny koktajl. fe.

A mi się kojarzy raczej z przeraźliwie brudną i zatęchłą morską wodą (zresztą pisałam już o tym gdzieś powyżej... )

Natomiast nie śmiem się nie zgodzić w kwestii, że Ocean jest bardzo fuj.
BARDZO (!!!)
co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie."

Szara Róża jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 17:18   #801
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szara Róża Pokaż wiadomość
A mi się kojarzy raczej z przeraźliwie brudną i zatęchłą morską wodą (zresztą pisałam już o tym gdzieś powyżej... )

BARDZO (!!!)
co nos to inne odczucie mnie od niego odrzuca wlasnie ta taka dziwna sterylnosc. jak dobrze, ze mialam tylko probke.
Stary 2008-05-01, 17:24   #802
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Szara Róża Pokaż wiadomość

BARDZO (!!!)
Cytat:
co nos to inne odczucie mnie od niego odrzuca wlasnie ta taka dziwna sterylnosc. jak dobrze, ze mialam tylko probke.
Dobrze,że przeczytałam bo miałam zamiar go wziąć.Jeżeli jest ozon to odpada
Stary 2008-05-01, 18:18   #803
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Burn, jak ozon jest be, to nie bierz Rain - ozon w najczystszej postaci, nie wiem, czy nie lepszy od oryginału

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2008-05-01, 18:21   #804
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Burn, jak ozon jest be, to nie bierz Rain - ozon w najczystszej postaci, nie wiem, czy nie lepszy od oryginału
Ja już wzięłam Rain .Jedyny ozon jaki lubię to ten po burz ale demeterowski Deszcz go nie przypomina.
Stary 2008-05-01, 18:21   #805
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Aggie - ty kiedyś brałaś Lavender Martini bodjaże - jakie masz wrażenia?

Frank Zappa

Stary 2008-05-01, 18:27   #806
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Nie, ja jeszcze nie bralam niczego z Demeter - raz wpisalam się na listę, ale później zrezygnowalam i ktoś inny wskoczył a na moje miejsce. Dziewica ze mnie, jesli chodzi o Demeterki

Stary 2008-05-01, 18:33   #807
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Aaaaa rozumiem

Frank Zappa

Stary 2008-05-02, 11:54   #808
Ultraviolet
Raczkowanie

Sticky Toffie Pudding - strasznie mało wyczuwalne cukierki Cadburry's Eclairs. Trwałość znikoma. Intensywność też po krótkiej chwili na mojej skórze zmienia się w "cukier waniliowy" dodawany do ciasta np. Oetkera. Lubię słodkości i byłabym zadowolona gdyby nie to że go prawie nie czuć.

Cinnamon Bun - mocny ciut chemiczny cynamon w proszku kocham cynamon w każdej postaci i w każdych ilościach, ale jak tylko użyłam tego zapachu chciałam jak najszybciej biec do łazienki i się porządnie wyszorować żeby się go pozbyć. Aczkolwiek zagryzłam zęby i wytrzymałam, po kilku dłuższych chwilach na mojej skórze nabrał słodyczy i złagodniał. Polubiłam go I jest dość trwały (jak na razie najtrwalszy z testowanych)

Cotton Candy - dobra, pokochałam go od momentu odkręcenia buteleczki jest mój i koniec! Słodziutki, przyjemny, jak cukierek czuję truskawki, i chyba odrobinkę jakiejś śmietanki... cuuudeńko. Zamierzę sie na dużą buteleczkę niedługo.

Birthday Cake - przede wszystkim czekolada. Taka ciemna, wytrawna, nie mleczna. Trwały. Staram się znaleźć inne nuty ale kojarzy mi się z takim tortem czekoladowym z ciemnej gorzkiej czekolady bez żadnych kremów może z niewielką ilością lukru albo biszkoptów bo coś w tym stylu w nim pobrzmiewa, ale przede wszystkim czekolada. Jeszcze się do niego nie przekonałam.

Marshmallow
- jedyne z czym mi się ten zapach kojarzy to takie białe cukierki piankowe pieczone na ogniu ogniska. Czuję trochę "przypaloną" wanilię, i ciepły, rozgrzany w garnku, lejki miód. Trwałość taka sobie. Zapach przyjemny. Sądziłam że będzie to ulep aczkolwiek jest dość wytrawny, gorzkawy ale słodki.

Na razie tyle. reszta słodkości czeka na testy.
Ultraviolet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-02, 12:08   #809
Agia*
Rozeznanie

Cytat:
Madziczko, ja zamówiłam Lavender Martini Jeśli nic nie pokrzyżuje moich planów to już w przyszłym tygodniu będę mogła odebrać moje Demeterki, więc zdam relację z testów
Stary 2008-05-02, 12:23   #810
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Moje wstępne wrażenia, tak na szybko, ewentualnie edytuję post

Przy testach globalnych Cinnamon Bun, ujawniły na mnie jakąś straszną metaliczną nutę! Wywąchałam także goździki, imbir, ale ta metaliczna nuta dorpwadziła mnie do szewskiej pasji a mój żołądek do zbicia się w kuleczkę. No i po cynamonku, na który tak chorowałam

Cytat:
Napisane przez Ultraviolet Pokaż wiadomość
Cinnamon Bun - mocny ciut chemiczny cynamon w proszku kocham cynamon w każdej postaci i w każdych ilościach, ale jak tylko użyłam tego zapachu chciałam jak najszybciej biec do łazienki i się porządnie wyszorować żeby się go pozbyć. Aczkolwiek zagryzłam zęby i wytrzymałam, po kilku dłuższych chwilach na mojej skórze nabrał słodyczy i złagodniał. Polubiłam go I jest dość trwały (jak na razie najtrwalszy z testowanych)

Hmmm, co nos, to inne odczucia Moje-proszę bardzo:
Cinnamon Bun - sam początek to dla mnie rozpływające się w ustach maślane ciasteczka, każde w osobnej, babeczkowej bibułce, pakowane do metalowych puszek. Masło czuć naprawdę wyraźnie, jednak chwilę potem znika ono bez śladu (dla mnie tym lepiej), na koniec pojawia się właśnie ten zwykły cynamon, zimny, najbardziej zbliżony do tego, który nie jest jeszcze pyłkiem a ostał się jeszcze jako zwitek kory. No, może ciut podobny do zapachu płatków Cini Minis? W każdym razie muszę powiedzieć: mniam!

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości