|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy Demeter
Cytat:
Mnie teraz marzą się ze dwie buteleczki czegoś owocowego, rześkiego, niekontrowersyjnego - Watermelon Lolipop? Friut Salad? Aż sama się nie poznaję No i Fig Leaf obowiązkowo
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
skoro juz tut aka debata o cynamonowej bulce to i ja dorzuce swoje trzy grosze
![]() dla mnie cinnamon bun to bula z cynamonem. prawdziwa bulka. ale nie taka leciutka jak puch, drozdzowka slodka, tylko ciezka, sycaca bulka-slimaczek z nadzieniem cynamonowo-maslanym. ale to maslo nie jest zjelczale i stare tylko swiezie, jeszcze cieple. tak samo ta bulka - czeka sobie na talerzyku, obok kubek z mlekiem ![]() madziczko watermelon lollipop jest strasznie slodki to malo arbuza, duzo cukru. 150%cukru w cukrze. a fruit salad jest calkiem sensowan, zlepek owockow z czego na pierwszy plan wybija sie melon, potem jest brzoskwinia i cos kwasnego jak malina czy poziomka
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie Cinnamon Bun to przez sekundę ta maślana nuta właśnie (
), a potem robi się gryząco i metalicznie....Naprawdę strasznie żałuję, że nam "nie wyszło", ale nie zmuszę się po raz kolejny do wypsikania się. Powędruje do nowego właściciela![]() Hmmm...Fruit Salad powiadasz bardziej owocowe? Zastanawiam się jeszcze nad którąś z wersji jabłuszka, chyba tam jakieś kwaśne też było.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
]jabluszka zadnego nie miala, ale ja takich zapachow nie lubie - kojarza mi sie z kostkami toaletowymi
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
a ja zamóiłam sobie bułgarską róże... i mówiąc szczerze troszke się rozczarowałam.... myślałam ze to będzie prawdziwy kwaiatowy zapach a dosałam cos co przypomina mi jakiś mydlany specyfik tylko niepamiętam jaki..szampon ?? żel?? ogólnie zapach łądny ale jakoś tak .... mozę się przekonam w krótce
|
|
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
Ja już jestem po kilku testach moich Demeterków. Ogólnie jestem bardzo z nich zadowolona, żaden z nich nie pójdzie w inne ręce, chociaż z ich trwałością na mnie bardzo kiepsko (zachowam je jako umilacze czasu, przede wszystkim na zimę).
Prune - zachęcona recenzjami z KWC, które mówiły o wiernym odwzorowaniu suszonej śliwki wybrałam Prune jako pierwsze do zakupu "must have". Przy kilku pierwszych testach spotykało mnie rozczarowanie - zamiast śliwki czułam bardzo charakterystyczny zapach... gabinetu dentystycznego W kolejnych testach w końcu pojawiła się wilgotna, mięsista suszona śliwka, której zapach oddany jest tak pięknie jak sobie wyobrażałam Strawberry Ice Cream - to na pewno nie są lody truskawkowe Mulled Cider - pięknie oddany zapach szarlotki, aż ślinka cieknie. Cynamon dominuje nad całością. Zaskakująco trwały jak na Demeter ![]() Lavender Martini - najpiękniejszy z zapachów Demeter, które dotychczas poznałam Carmel - zdecydowanie najlepiej oddany zapach za wszystkich zapachów Demeter, które dotychczas poznałam |
|
|
|
|
#817 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
W sumie, tego się właśnie spodziewałam. Cytat:
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,przepraszam,al e nie chce mi się czytać całego wątku....Wie któś czy da się gdzieś kupić Holy Smoke???
|
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólne zakupy - Demeter
Nie ma Holy smoke na allegro,jest dużo opcji,ale nie ta;(
|
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Jest. Wystarczy zajrzeć do zakończonych aukcji, żeby się o tym przekonać: link.
Poczekaj, aż Paschalis wystawi nowe aukcje albo do niego napisz. A co do "nie chce mi się czytać całego wątku" - kiepski argument...
|
|
#822 |
|
Wiedźma
|
Nobuko, jest na perfumach wątek "wspólne zakupy - Demeter". Tam dziewczyny zbierają się w grupki i wspólnie zamawiają bezpośrednio ze strony Demeter. Nie wiem na jakim etapie jest to teraz, ale może uda Ci sie do jakiejś grupki dołączyć?
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Nobuko, zerknij tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234778&page=40 Wprawdzie trochę się lista pozmieniala w ostatnich postach, ale wychodzi mi, że jest 9 osób - lub nawet mniej. Zamówienia do organizatorki - Burn-it-up - składamy do ok. 16 maja, później obliczamy kurs dolara, robimy wplaty i burn zamawia.
|
|
#824 |
|
Wtajemniczenie
|
Skusiłam się jeden z zapchów Demeter: Grapefruit Tea. Zapach ładny, niestety trwałość tragiczna: trzyma się na skórze przez kilkanaście minut.
|
|
|
|
|
#825 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7594182]A masz splasha, czy spray?[/quote]
Co to jest ten splash? ![]() Mam spray. |
|
|
|
|
#827 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#828 |
|
Konto usunięte
|
Ja zauważyłam, ze jeśli popsikam na skórę, to zapach szybko znika, za to jeśli ubranie, to dłuzej
Np po domu chodzę zwykle w byle jakich ciuchach (inaczej nie umiem ), psiknelam sobie 2 razy na bluzkę, na następny dzień wieczorem dalej czułam lekki zapach (i zamówiłam już kolejnego Demetera, ale dopiero za niecały miesiąc go dostanę). Mam jeszcze chrapkę na kilka innych Dem., ale chyba ostatcznie zakupiłabym 2 i narazie poprzestaję na zapachach... Muszę kupić coś innego wreszcie, a nie ciągle te jedzeniowe Weszła jakas nowa Naomi widziałam na allegro
|
|
|
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7596686]Ja zauważyłam, ze jeśli popsikam na skórę, to zapach szybko znika, za to jeśli ubranie, to dłuzej Np po domu chodzę zwykle w byle jakich ciuchach (inaczej nie umiem ), psiknelam sobie 2 razy na bluzkę, na następny dzień wieczorem dalej czułam lekki zapach (i zamówiłam już kolejnego Demetera, ale dopiero za niecały miesiąc go dostanę). Mam jeszcze chrapkę na kilka innych Dem., ale chyba ostatcznie zakupiłabym 2 i narazie poprzestaję na zapachach... Muszę kupić coś innego wreszcie, a nie ciągle te jedzeniowe Weszła jakas nowa Naomi widziałam na allegro [/quote]Chyba też tego spróbuję, bo niestety na skórze trzyma się bardzo krótko. Psikałam więcej i na większe powierzchnie i nadal to samo. |
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie Demeterki trzymają się dłuuugo(2 h), ale też zauważyłam, że zapach trzyma się jeszcze dłużej jak poperfumuję nimi ubranie i włosy, wtedy pojawia się taki malutki "ogonek"
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś dostałam od Racheli DIRT. No faktycznie, istny DIRT. Ziemia taka, w jakiej kiedyś grzebałam się w ogródku. Baaardzo dosłowny zapach ziemi.
|
|
#832 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam Condensed Milk i Watermelon Lollipop
ani jeden ani drugi zapach nie podoba mi się Mleko kondensowane to krówka ciągutka, a lizak to przesłodzony arbuz- po prostu
|
|
|
|
|
#834 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Frozen Margarita - orzeźwiająca, musująca, radosna..cudna
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
A ja wiem czemu sie pytasz
Akacje teraz kwitną..i pachną tak cudnie..sama chciałabym taki znaleźć![]()
|
|
#838 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
hehe
![]() nie dla mnie, moj przyjaciel szuka takiego zapachu dla swojej dziewczyny i prosil mnie o pomoc, ale ja nie znam niestety takiego zapachu i myslalam ze Wy mi pomozecie
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
najbardziej akacjowy jest Sensi i hydrolat neroli-pachnie dla mnie jak akacja
może wisteria Demeter będzie tak pachnieć?
|
|
#840 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
a co to jest?
bo nie mam pojecia o czym piszesz
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

to malo arbuza, duzo cukru. 150%cukru w cukrze. a fruit salad jest calkiem sensowan, zlepek owockow z czego na pierwszy plan wybija sie melon, potem jest brzoskwinia i cos kwasnego jak malina czy poziomka
), a potem robi się gryząco i metalicznie....Naprawdę strasznie żałuję, że nam "nie wyszło", ale nie zmuszę się po raz kolejny do wypsikania się. Powędruje do nowego właściciela
W kolejnych testach w końcu pojawiła się wilgotna, mięsista suszona śliwka, której zapach oddany jest tak pięknie jak sobie wyobrażałam

Np po domu chodzę zwykle w byle jakich ciuchach (inaczej nie umiem
), psiknelam sobie 2 razy na bluzkę, na następny dzień wieczorem dalej czułam lekki zapach
Weszła jakas nowa Naomi widziałam na allegro
i myslalam ze Wy mi pomozecie