|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy Demeter
Cytat:
|
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
A kojarzycie może jakiś zapach z Demeter, który byłby podobny lub w klimacie Kenzo Amour, tzn taki budyniowy, waniliowy ?
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro, na mnie z Mulled Cider wychodziły metaliczna nuty. Takie jabłko i zimny metal, brr. Oddalam po paru testach
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
tyle,że kenzo jest miększe,a Creme Brule ostrzejszy, trochę jadący spalenizna
Cholera...może też go wezmę
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę napiszcie mi coś o Holy Smoke, czy jest intensywne, jak pachnie na Was
|
|
|
|
|
#937 |
|
Rozeznanie
|
A czy Violet, jest podobny do jakiegoś zapachu ? ;> zainteresowaly mnie fiolki w skladzie i ciekawa jestem jak pachnie
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Ja też bardzo poproszę o wiadomość jak z trwałością tego zapachu...Podobno niektóre są trwałe...Te które ja testowałam- niestety nie...
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
Niestety na mnie Holy Smoke jest ulotny i bliskoskórny. Za to np. Cinnamon Bun dorównuje trwałością cholernie trwałemu A*men'owi Muglera.
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehhhhhhhhhhh hpaczula też taka ulotna i dodatkowo z dużą ilości kamfory
|
|
|
#941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początku stare ławki, zimne mury, dym, popiół (!), woda święcona. Potem się wysładza w stronę ciepłego kadzidła i... wędzonej śliwki Niestety, trwały nie jest, ale i tak go uwielbiam.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#943 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Tyle, że na mnie pachnie kościołem po porządnym pożarze.
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dolaczam sie do zachwytow nad Cinnamon Bun
|
|
|
#945 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie nuta pogorzeliska to bardziej popiół sypany na głowy wiernych w Środę Popielocową, lub też-->urna![]() Cytat:
Podoba mi się jego słodko-ostra słodycz, ale nie jest to miłość na wieki.
|
|
|
|
#946 |
|
Wpisz tu zomzing
|
dawno nikt tu nic nie mazał, więc napiszę o moim pierwszym spotkaniu z demeter:
patchouli: wzięłam próbeczkę w ciemno, bo paczula bywa w tym, co podeszło mi raczej bardziej niż mnie (najlepszy przykład: le baiser du dragon cartiera) i tylko jednemu z kotów się spodobało: wyszła na mnie mieszaniną sosu sojowego (!) i suszonej pokrzywy, i do tego zachowała się paskudnie: ani bliskoskórnie, ani ogoniasto, tylko paczulowa szafa, coś jakby chodzić w kartonie; nawet nie dusiła, tylko po prostu BYŁA orchid: "maluszek" - liczyłam na kwaiatuszek przynajmniej jakiś (ktoś w tej orchidei znalazł przedtem lilie, co mnie pokusiło) zapach nieśmiały, błyskawicznie ocieplił się w delikatne goździki (te deserowo-przetworowe); miłe, ale czemu pięciominutowy z nich zawodnik? bardzo bardzo delikatne i bardzo bardzo nietrwałe wet garden: po pierwszym buchnięciu spirytem - floksik z łodyżką! ucieszył, a jakże, tylko zniknął momentalnie; w rezultacie na mnie wet garden pachnie jak niezydentyfikowany obiekt perfumeryjny: kwiatkiem, ale chemicznym, zupełnie bez żadnych podtekstów mokrych czy zmieszanych bulgarian rose: subtelna róża z łodyżką, delikatna, klasyczna, nietrwała, ale milutka thunderstorm: tu się polubiliśmy; poprzednie testy rozczarowywały, smuciły, ten za to ma na mnie przyjemny łodyżkowy ogonek i ciepławe podbicie, ozon ucieka, zostawiając lekkie (przyprawowe? drzewne? trochę wanilii?) nuty. kiedyś pewnie sobie skojarzę, jakie zielsko mi przypomina ![]() jutro testy new zealand |
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam zapachu ziołowo- cytrusowego, raczej gorzkiego. Czy Demeter ma coś takiego? Mogłybyście mi coś polecic?
Może Gin & Tonic?
Uzależniona od zapachów Uzależniona od czerwonych OPIków ZUMBA Edytowane przez Tanyia Czas edycji: 2009-07-13 o 01:55 |
|
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
Snow, dziwny jakos nie jestemw pelni przekonana. nie czuje sniegu, nie wiem co czuje..
Rain, lubie ozon ale jakos nie dogaduje sie z rainem, bo nie czuje tego deszczu niestety, ale bede jeszcze probowac do niego podchodzic. Wet garden- zdecydowanie wet, jakos nie jesem przekonana do garden, ale przyjemny. nietrwaly, czeka na dalsze testy. pojawily sie orowania do trutha CK. Nie czuje podobienstwa. Carmel- Karmel! lekko przypalony, lekko krowkowy, rzeczywisty. nawet lepszy od oryginalu. boski. trwaly. Cucumber- drugi najlepszy po karmelu. szalenie nietrwaly, ale bardzo dobrze oddany. taki ogorek ze skorka. Niestety nie taki do kiszenia, bardziej z tych duzych ale i tak piekny. ogolnie o po tych pobierznych testach mam wrazenie, ze demeter lepiej sobie radzi z oddawaniem zapachu jakiejs konkretnej rzeczy,a nie zjawiska czy miejsca, ale bede jeszcze testowac.
|
|
|
#950 | |
|
Zadomowienie
|
A Cypress ktos zna? A Cinnamon Bark?
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- A Dust?
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, a Bonfire? To jesień i palone liście, czy raczej kiełbacha? ![]() I czy ktoś nosił je globalnie? |
|
|
|
|
|
#952 |
|
Nindżopesz
|
Lady_poison, ja nosiłam (noszę) Bonfire globalnie
Pachną podobnie do Burning Leaves, i rzeczywiście mają w sobie nutę wędzonki ale nie kojarzę jej z kiełbasą Ale ja jestem wielbicielką nut spalenizny i zawsze przysuwam się np. do kopcącego śmietnika więc chyba nie można ufać moim słowom :P W każdym razie jeśli zamówione w ciemno Ci nie podejdą to chętnie przygarnę, wymienię czy coś tam.
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#954 |
|
Nindżopesz
|
O tak, wiem o co chodzi... Jeden z moich ulubionych zapachów w naturze. Wydaje mi się, że Fireplace będzie temu bliższe, ma w sobie pewien chłód (który chwilami chemicznie mi się kojarzy) podczas gdy Bonfire jest słodszym, otulającym wędzarniczym dymkiem z jesiennych ognisk.
Myślałam, że Sienne l'Hiver będzie tak pachnieć a dostałam kwaszone ogórasy :/ |
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy któraś zna Mulled Cider i Apple Pie? Tzn oba, żeby porównać
Czym się różnią?
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A parę stron wcześniej widziałam, że dziewczyny porównywały te zapachy, przy czym odbiór obydwu był baaaardzo zróżnicowany
|
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sienne l'Hiver testowałam i to też nie to. Edytowane przez lady_poison Czas edycji: 2009-09-12 o 09:27 |
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skoro cieszy się sporym powodzeniem, to ryzyko nieduże, nawet jak nie trafisz. Jeszcze dorzucę: Mulled Cider - dużo cynamonu, dużo jabłka, troszkę cukrowej spalenizny. Słodki, intensywny, trwały, ładny, ale męczył intensywnością. Bulgarian rose - śliczna, świeża róża, szkoda że nie bardzo trwała (3-4 godziny). Holy water - daleko kojarzy mi się z Zagorskiem. Zapach kamiennej, wilgotnej posadzki w gotyckim kościele.
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi czy w 15ml splashach jest to samo co w 30ml cologne spray? Tzn, ten sam rodzaj perfum, ta sama trwałość itd.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

cynamon z mc i ap zupełnie go nie przypomina....

ehhhhhhhhhhh h
Niestety, trwały nie jest, ale i tak go uwielbiam.