|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy Demeter
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakas chyba dzisiaj zamotana jestem
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Testowałam dziś Thunderstorm.Jedyne skojarzenie,ktore mi się nasuwa to tania,męska woda po goleniu.Przez pierwsze minuty było czuć faktycznie mokrą ,nagrzaną ziemię po ulewnym deszczu,ale szybko ten zapach zniknął i został już tylko męski,drażniący zapach płynu,wody kolońskiej.
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Marzy mi się Cannabis Flower
![]() I Funeral Home, i Dirt, i Earthworm... I Sawdust - chociaż to bardziej dla TŻa. I Thunderstorm, i Wet Garden, i Peony, i Fresh Hay... I jeszcze Paperback, i Sushi... ![]() I jeszcze New Zealand ![]() I ciekawa jestem Lobstera - ale żeby tak pachnieć, to niekoniecznie ![]() Ale mi smaka narobiłyście
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie buszuję po ich stronie,cuuuuuuuda. Powiedzcie mi jedno jakie tam są pojemności? jest oznaczenie 1oz i nie mam pojęcia ile to jest w ml. Będę wdzięczna za wyjaśnienie
![]() OK- już widzę na butelkach, że to 30 ml.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-01-20 o 17:12 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
Przyszły do mnie właśnie Wet Garden i Snow. Wet Garden to następny wilgotny zapach, ale superancki. Z tych czterech wilgotnych zapachów (Dirt, Thunderstorm, Firefly i Wet Garden) to właśnie Wet Garden i Firefly są najfajniejsze. A Snow to taki jakiś plastikowo-ciepły.
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
Ja niedawno kliknęłam w ciemno Demeter-Chocolate Chip Cookie-120 ml.Zapach zbliżony do Amour de Cacao-przynajmniej w moim odczuciu,niestety dość nietrwały.
Moja skóra bardzo dobrze(odpukać!)trzyma zapachy-psiknęłam jakąś godzinę temu na nadgarstek i czuć jedynie mgiełkę zapachu. Same perfumy pachną tak,jakby włożyło się nos do pudełeczka pełnego ciastek.Wydawało mi się,że na skórze czuć będzie dymne i suche kakao,ale wychodzi bardzo lekkie,jakby wilgotne.Jestem rozczarowana i chyba poleci na Targowisko
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Z posród zapachów Demeter najbardziej interesuja mnie dwa: Cinnamon Bun i Cinnamon Toast, ciekawa jestem jak pachną, czy to taki cynamon jak lubię...
|
|
|
#161 |
|
po prostu Em :)
|
SpanishMyszka, mnie interesują te same zapachy. Uwielbiam cynamon.
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Oby tylko nie był to cynamon w wydaniu szarlotkowym
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
oczywiście odwdzięczę sie czymś
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nastepne zapachy które testowałm to Fig Leaf, figa bardzo podobna to L'artisan, prawie identyczna, tylko trwałosc jest dosc słaba. Salt air Green tea bardzo fajna herbatka podobna to E. Arden tylko trosze mniej słodka. Earl Grey tea tez mi przypadł do gustu, czesto ja pije, zapach jest naprawde idealnie oddany. I na koniec New Zealand Świetnie oddaje scenerie Władców Pierscieni. Hobbitów galopujacych na koniach po polach ze świeżo skoszona trawa. Trudno mi opisac ten zapach ale wrazenia są niesamowite Wody te swietnie sie naddaja się na zblizajacy sie sezon wiosenny
|
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepadłam, aaaaaj Jestem maniaczką Władcy Pierścieni i ten zapach mnie straszliwie korci. A mogłabyś zdradzić, czy są w nim jakies charakterystyczne nuty? Zielone, drzewne... ciepłe, zimne, słodkie?... jakieś inne?
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm nie jestem dobra w opisywaniu zapachów, mojej córke kojazy sie ze stajnia , ja wyczuwam nuty zielone, wytrawne, właściwie chyba tez skórzane i sianko w tym jest . Napewno nie jest to słodki zapach, takich ostanio nie trawię.Mam nadzieje ze choc troche pomogłam
|
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie czegoś podobnego się spodziewałam, sianko i stajnia brzmią naprawdę interesująco I fakt, że nie jest słodko to też plus.
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
wstręciochy małe :P po przeczytaniu wątku ja też mam ochotę na małe co nieco :P
|
|
#173 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Wet Garden też mi się bardzo podoba. Moja matka miała kiedyś ogród, w którym uprawiała różnego rodzaju kwitnące lub niekwitnące chabezie. Wielkie, zielone, stłoczone na grządkach, rozłażące się po ścieżkach, rwące w górę i pełzające po ziemi. To jest właśnie dokładnie ten zapach. Firefly... Dla mnie rozczarowanie. Żadnych świetlikowych wieczorów, żadnej magii. Pomieszane nie-wiadamo-co. Trochę zieloności w nim jest, ale mnie brakuje sugestywności, dosłowności, którą odnajduję w pozostałych. Zwykle przy Demeter zamykam oczy i widzę obraz, czuję jak wali mnie w nos żywcem rżnięty z natury zapachowy obraz. Tu nie. Dirt za to jest rozwalający. Jest brzydki. I piękny swoją sugestywną, ziemistą, wilgotną, materialną wprost brzydotą. Chyba najbardziej szokujący ze znanych mi wód Demeter. Rain - najpiękniejszy, jak dotychczas. Mam tylko próbkę, ale przyrzekam sobie większą ilość. Ozonowa, jasna, świeżość. Powietrze, które chce się wciągać w płuca do granic ich pojemności, do zatchnięcia. Zapach wilgotny, pełen żywotnej energii, z wyczuwalnym dosłownie aromatem czystych kropel skapujących na twarz z drzew, spływających wzdłuż źdźbeł traw, rozpraszających światło wychodzącego zza chmur słońca. Piękny! Thunderstorm - ładny, ale w porównaniu z Rain rozczarowujący. Wilgotny - tak, deszczowy - tak, burzliwy - też. Ale już nie tak piękny. Thunderstorm jeszcze czeka na dokładniejsze badania.
|
|
|
#174 |
|
po prostu Em :)
|
Czy ktoś ma porównanie Cinnamon Bun i Cinnamon Toast? Czym one się różnią?
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Thunderstorm dla mnie to zapach do wąchania ale nie do noszenia na sobie. Opinie osób testujących, które nie znają tej marki , ba nie znaly też nazwy:
" Czuje ziemie czarną, mokrą, wilgotną, ziemniaki przyniesione z piwnicy,krople deszczu i wiatr" "Piwnica, zalana wodą" Będę bawić się tymi zapachami bo pasjonuje mnie jak odbierają Go inni ![]() Interesują mnie te z kolekcji HAWAJE---może ktoś ma ,opisze
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam próbki ... dzięki gwaihally
Snow - wielkie rozczarowanie - dobrze, ze nie kupiłam w ciemno Thunderstorm - mokry, deszczowy, ziemisty, duszny - tak - burza - zgadza się, ale ładny nie jest - nie zachwycił mnie - za dużo wilgotnej ziemi - no ale przecież tak własnie pachnie po burzy Dirt - glizdowe korytarze z mokrej, zatęchłej ziemi Wet Garden - zmoczony ogród pełen przeróżniastych kwiatów - zgadza się Firely - poprostu bagna chciałabym dorwać jeszcze w swoje łapki Rain, Salt Air i Nez Zeeland ... o tak tak
Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-02-05 o 10:21 Powód: skończyłam HP i Insygnia śmierci - myślami jestem gdzieś tam w ich świecie i majaczę ;) |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
WET Garden mozesz bardziej wnikliwie opisać
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
też testuję te same próbki jakie opisała favkes i też od kochanej uli
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.