|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DERMACOL - odcienie
"Mi palcami wychodzi idealnie. Gąbeczek bym nie radziła, używane kilkakrotnie to źródło zarazków
Nakładam krem (Iwostin) nawilżający, po jakichś 5-10minutach wyciskam na dłon jakieś 0,5cm podkładu - biore na palec i chwile rozcieram go w palcach/o dłoń (podkład już przyjmuje temperature ciała ) i dopiero wtedy palcem na twarz, niewielkimi ilościami -> nos, pod oczami, policzki, broda i czoło. Dziś udało mi się go nałożyć tak, że byłam po prostu zszokowana Dermacol to oje wybawienie [/QUOTE]"Tez mam taki sam sposob na nakladanie Dermacolu, czekam az roztopi mi sie na palcach pod wplywem temperatury i tylko troszeczke uzywam.Opakowanie z pewnoscia przetrwa minimum 2,5 roku chyba, ze moj maly chrzesniak znowu wetrze go w dywan
Edytowane przez butters Czas edycji: 2010-04-14 o 14:36 |
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj stałam sie posiadaczką koloru 211
( nestety nie moge sie ich pozbyć, biore izotretynoine która strasznie wysusza... nie wiem co zrobic zeby tego tak nie bylo widac?..
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
czy ktoras z was uzywala dermacolu w musie?>
|
|
#484 |
|
Przyczajenie
|
Może ma któraś z Was sposób na przyciemnienie dermacolu? Kupiłam 212 i jest za jasny. Do tej pory stosowałam Max Factor Lasting performance 105 (soft beige) i taki odcień chciałabym uzyskać z Dermacolu 212.
|
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
Mnie kosmetyczka polecała na rozjaśnienie podkładu nałożyć bardzo jasny korektor pod spód, więc może w drugą stronę tez się da...
Kupić jakiś tańszy korektor w ciemnym odcieniu i spróbować. |
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wszystkie unikacie różu, a ja chyba właśnie tego potrzebuje
Mam bladą, ale czerwonawą buzie. Jaki odcień byście mi poleciły? Myślałam o 212 lub 213 Niestety nie mam możliwości obejrzenia kolorów na żywo, zostaje mi ślepy traf na all
|
|
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
Ja również poprosiłabym o poradę
![]() Zastanawiam się nad kupnem tego podkładu, ale nie mam zielonego pojęcia jaki odcień by mi pasował. Najlepsze podkłady, które najbardziej zgrywały się z moją cerą to był jeden z podkładów w kompakcie Avon odcień Ivory(lub też Nude ale to raczej na lato) oraz Revlon ColorStay odcień 150 Buff. Swego czasu dobry był również podkład z Max Factor Lasting Perfomance odcień 102 Pastelle,lecz po jakimś czasie okropnie ciemniał na twarzy .Myślałam więc nad odcieniem 213,215 albo 217, mam karnację jasną wpadającą w beż a ten odcień też wydaje się dobry. Edytowane przez FallenAngel1990 Czas edycji: 2010-05-26 o 12:44 |
|
|
|
|
#488 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam 215 i jest za jasny!!! Choc mam jasną cerę on jest blady i o zgrozo z różowym odcieniem. Bedzie się nadawał na zimę.
Może ktoś chce się wymienić próbkami? Interesuje mnie ciemniejszy kolor |
|
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
a czy odcien 221 dla karnacji opalonej jest bardzo ciemny?ostatnio kupilam odcien 213 dla karnacji sredniej cieplej ale okazal sie z ajasy i to dosc sporo.no i teraz zastanawiam sie nad tym 221 .Jakie są wasze opinie na ten temat?
|
|
#490 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co pamiętam to 221 nie wiele różnił się od 213. Za to 222 był z pewnością odpowiedni na bardzo opaloną buzię.
|
|
|
|
|
#491 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
chciałam kupić ten podkład na pokrycie blizn na brzuchy i plecach. Czy ten puder brudzi ubrania? A z kolorem to też mam problem
Narazie brzuch i plecy mam białe jak ściana, ale raczej nie mam zamiaru ich opalać...
|
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
dermacol bardzo brudzi ubrania
jeśli się zdecydujesz jednak to wybierz odcien jeden z 3 najjaśniejszych wiadomo najjaśniejszy nie ma pimentu żadnego więc jest biały |
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki odcień Dermacolu będzie dla mnie odpowiedni?
Pasują mi: Avon - Ivory Revlon ColorStay - Ivory EDM - Fair Intensive Jestem raczej neutralnym kolorytem, jeśli już to bardziej różowawym niż żółtawym. Dotąd miałam tylko najjaśniejszy Dermacol 208 ale był za jasny. Liczę na Waszą pomoc!
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Który odcień jest najbardziej żółty?
|
|
|
|
|
#495 |
|
Przyczajenie
|
pod jakiś kremik nawilżający bo wtedy też się dużo lepiej rozprowadza a na zwykły puder żeby sie nie świecić
a i od razu prośba czy byłaby mozliwość żeby któraś z was kupiła mi i wysłała ten dermacol bo u mnie nigdzie w okolicy go nie ma. czy ten najjaśniejszy odc jest do osób o całkiem bladej cerze czy takie normalnej?---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- co sądzicie o odcieniu 215? mam skórą taką jasną/naturalną tylko ze nie jestem blada http://www.google.com/imgres?imgurl=...26tbs%3Disch:1 |
|
|
|
|
#496 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a może któraś z was używała Vichy Dermablend kolor 25 nude i dobrała coś podobnego lub delikatnie ciemniejszego z Dermacolu?
|
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
w końcu zdecydowałam się na zakup dermacolu ale mam problem z wyborem odcienia, mam jasną karnację, ale nie chciałabym żeby odcień wpadał w żółć albo w róż. patrzyłam odcienie 212,213 ale nadal miałam problem z wyborem. może któraś wie jaki odcień byłby bliski odcieniowi podkładu rimmel lasting 16h ivory?
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam prośbe czy mogłby ktos mi pomoc w wyborze odcieniu ?
![]() Zdjęcie:http://img534.imageshack.us/i/dsc08637r.jpg/
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() ja dzis staam sie szczesliwa posiadaczka dermacolu w odcieniu nr 221. zauwazylam ze nie jest on zvyt popularnym odcieniem wsrod was i zaczelam sie zastanawiac czy dobry wzielam zawsze babki w drogeriach daja mi najciemniejsze jakie maja bo twierdza ze mam ciemna karnacje i ciemne wlosy a ja nie luibie jakos miec cienej twarzy co myslicie o tym kolorze??aha i jeszcze w sklepie byly tylko 3 odcienie ale musialam jakis kupic bo czaje sie juz pol roku ale nie mialam gdzie nabyc tego cudenka
|
|
#500 |
|
Przyczajenie
|
A ja wczoraj stałam sie szczescliwą posiadaczką DERMACOLU. Powiem szczerze, że mialam ogromne obawy przed zakupem. Nie mam jakis wiekszych problemow z cerą - kilka przebarwień, pare piegów od słońca ale lubie efekt równiutkiej cery. Żaden podkład wczesniej nie zaspakajał moich potzrb jak Vichy Dermablend. Byłam mu wierna od 3 lat ( ilość zużytych opakowań pełnowymiarowych 8 i kilka próbek, 6 testerow 10 ml). Tak jak napisałam byłam wierna...od wczoraj zastąpił go dermacol. Jka dla mnie to samo - taki sam efekt krycia, konsystencja równiez b. podobna. Tylko różnica w cenie - dermablend kosztuje u mnie już 83-85 zł. Zaś Dermacol na allegro z przesyłką 21. Różnica kolosalna, a to samo.
Co do samego nakladania to zdradze Wam ze idealnie rozprowadza się na jedwabiu do ciała firmy Delia Cosmetic - w Naturze kupilam w promocji za 5,99 za 200 ml.Jest tez cudowny. Ma w sobie siliko, po którym idealnie ślizga sie odkład dając naturalny wygląd , zero maski! Zero! polecam srdecznie Dermacol. Mam num 221 - nie jest w cale ciemny, wcale!!! Najblizej odpowiada Vichy Dermablendowi nr 35 sand. Moze nawet ma młądniejszy odcien - mniej różu w sobie. |
|
|
|
|
#501 |
|
Przyczajenie
|
Stary temat, ale może ktoś wie, gdzie kupić Dermacol w Trójmieście?
|
|
|
|
|
#502 |
|
Przyczajenie
|
Ogólnie powiem Ci ze bardzo trudno go kupić. Ja zamawialam na all. Jeśli masz pyatnia jakies to odpowiem.
|
|
|
|
|
#503 |
|
Przyczajenie
|
http://allegro.pl/dermacol-kryjacy-p...212385476.html dermacol 221 tanio. za 13zł
|
|
|
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
mam odcien 221 jak wczesnij pisalam i jaest naprawde baardzo jasniutki nawet jako korektor.. a pisze ze to opalony wiec sie tym nie sugerujcie
|
|
#505 |
|
Przyczajenie
|
A ja jestem teraz bardziej zadowolona niż jak miałam Vichy dermablend 25.Kupiłam dermacol 210 i 223 i mieszam i jest super.Mogę stworzyć podkład zarówno letni jak i zimowy
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
hej, ja właśnie kupiłam dermacol 210 i jest boski
a, no i udało się kupić w drogerii w podziemiach przy dworcu centralnym w Warszawie, pani bez problemu otworzyła mi tubki z najjaśniejszymi odcieniami![]() chociaż bardziej odpowiedni 210 będzie zimą, teraz mieszam go z moim dotychczasowym podkładem i jest git
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Stosowalam u kolezanki ostatnio odcien 221 i okazal sie za jasny.Chcialabym kupic ten podklad ale wlasnie nie wiem jaki odcien.Czy 222 jest ciemniejsz czy jasniejszy od 221? bo 221 jest dla karnacji opalonej a 222 dla srednio opalonej wiec nie wiem wlasnie czy nie jest to docien jasniejszy ale na allegro to wlasnie 222 wyglada na ciemniejszy sama juz nie wiem..
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Ja używałam odcienia 221 ostatnio. Nie jest to bardzo jasny odcień, więc dla kogoś kto nie jest bardzo opalony powinien się sprawdzić. Dla mnie w tym momencie zrobił się za ciemny, bo opalenizna już mi zbladła i będę musiała zainwestować w nowy.
jagodzianka612 pani w drogerii dała mi do sprawdzenia też odcień 222 i jest on naprawdę ciemny, także jeśli myślałaś o ciemnym to weź ten, bo 221 jest na pewno jaśniejszy.
"...hey baby do what you want I'll be your night lovin' thing I'll be the freak you can taunt And I don't care what you say I want to go too far I'll be your everything If you make me a star!" ![]() ![]() You're always in my heart...
*MJ* |
|
|
|
|
#509 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez pierw kupilam na allegro 221 i okazał sie za jasny. Znalazłam sklpik w Rzeszowie i dokupila 223 i jest super. Nieraz je mieszam nieraz sam 223 nakladam. Powiem szczerze ze odcien jest duuzuuuzo ladniejszy nic 222. Ten 222 byl jakis strasznie poamranczowy taki sztuczny. A 223 jak lekka taka naturalna opalenizna. nie jest bardzo ciemny. Radze kupic ten jak masz juz 221 i tez mozesz mieszac. 223 ma przepiekny kolorr-pierwzy raz taki spotkalam wsród podkładów.
|
|
|
|
|
#510 |
|
Przyczajenie
|
zawsze używałam podkładu lirene city matt kolor naturalny : wacham się między 213 a 221 dermacolu. Chyba nie wiele się różnią, jakieś sugestie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

Nakładam krem (Iwostin) nawilżający, po jakichś 5-10minutach wyciskam na dłon jakieś 0,5cm podkładu - biore na palec i chwile rozcieram go w palcach/o dłoń (podkład już przyjmuje temperature ciała
) i dopiero wtedy palcem na twarz, niewielkimi ilościami -> nos, pod oczami, policzki, broda i czoło.

( nestety nie moge sie ich pozbyć, biore izotretynoine która strasznie wysusza... nie wiem co zrobic zeby tego tak nie bylo widac?..
Niestety nie mam możliwości obejrzenia kolorów na żywo, zostaje mi ślepy traf na all

-75-74-73-72-71-70-69-68