![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: DERMACOL - odcienie
Up!
Jestem zainteresowana dalszymi wieściami w kwestii doboru odcienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Perfumoholik z wyboru
|
Jestem strasznie zachecona opiniami o dermacolu
![]() ![]()
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do miejsca zakupu - zostałam skrajnie zniechęcona kiedy pan w zapyziałej drogerii powiedział mi, że o Dermacol to starsze panie jedynie pytają i to rzadko i powinnam się w czasie cofnąć o 20 lat bowiem tylko wtedy sprzedawał się ten produkt, a teraz to trzeba na wyższe półki sięgać po Sorayę (sceniczny)... Zostawiłam to bez komentarza ![]() Postanowiłam zamówić na Allegro. DagmaraRose2000 - upatrzyłaś już sobie odcień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
ja tez jestem nim zainteresowana ale znalezc nigdzie nie moge. wszedzie mowia ze wycofali ze sprzedazy... przez internet nie dobiore odcienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Też sie nie mogę zdecydować , wacham sie pomiędzy 213 , 215 , 217. 217 widzie że jest strasznie blada natomiast 213 wpada w róż....../ ma ktoś może fotkie 215 tak na twarzu jak to wygląda...? mam cere naczyńkową więc boje sie kupić 213 która zalatuje różem .... może 215 była by odpowiednia ....?/ dodom że moja cera nie jest ani blada ani ciemna ale myśle że raczej wpada w ciepłe odcienie/ chociaż już sama nie wiem /...mogłąby któraś cos poradzić...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Zaopatrzyłam się w trzy odcienie Dermacolu - 113, 114, 115. Wszystkie oceniam jako znakomite (i jako podkład na make-up dzienny i wieczorowy oraz jako korektor). W razie potrzeby zrobię foty kolorków.
Jestem bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Levante, a który Ci odcien najlepiej leży? Czy mieszasz je wszystkie? Mozesz dać jakieś zdjecia? Proszę
![]() Hyh, chba znalazłam podkład który miesza sie z dermacolem najlepiej- dream mousse maybeline. Dodaje mu lekksci ![]()
![]() |
#248 | |
BAN stały
|
Cytat:
i znalazlam sposob na neigo: odrobine daje na reke potem gabeczka na mokro na twarz i nie ma maski:P jeszcze zobacze jak sprawdza sie z jakims kremem:P co do kolorow to mam bodajze 215 myslalam ze bedzie idealny ale jedak okazal sie za jasny.. ale zamawiam z mojej strony wszystkie odcinie wiec mam nadzieje z doborem do swojej cery problemy nei bede miec:P PS. swoja droga zarobilam swoej pierwsze pieniadze na tym co lubie robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Brawo, oby tak dalej
![]() Ja tez zamierzam zarobić ale w inny sposób- w maju skąłdam CV do wszytskich drogerii i perfumerii jakie znam, moze się uda ![]()
![]() |
#250 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() cdn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
ja mam 211 i 212.. jeden jest za jasny a drugi za ciemny
![]() ![]()
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Do posiadaczek podkładu Lirene Citty Matt kolor beige : który odcień dermacolu jest najbardziej zbliżony do tegoż podkładu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
ooo dzieki -widze ze odpowiedz wyprzedzila moje pytanie
![]()
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwie ciapki, potem roztarte i jeszcze raz roztarte. Odcienie: 217 (jaśniejszy) i 213 (ciemniejszy), pośrodku Lirene. Zatem 213 jest najbardziej zbliżony, chociaż ja bym się nie sugerowałam w ten sposób ze względu na specyfikę dermacolu, chociaż używam Lirene i jest doskonały, już dermacol o podobnym odcieniu jest za ciemny, przez to ze ma inną konsystencję i mocno kryje. jeśli chcesz więcej, poszukaj moich postów w tym wątku, wklejałam sporo fotek tych dwóch odcieni na skórze, na twarzy,w różnym świetle.
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziewczyny z czym najlepiej mieszac dermacol??? Chce kupic sobie odcien najciemniejszy 214 i uzywac go na cala twarz jako fluidu ale nie chce tez efektu maski...Jaki krem polecacie zeby z nim wymieszac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
NAJCIEMNIEJSZY? No nie wiem, ja bym odradzała, chyba ze jesteś czarnoskóra...
Krem jakikolwiek, aczkolwiek u mnie po wymieszaniuz kremem się nie sprawdził, nie tworzy maski kiedy nakładam dermacol na silikonową bazę. tylko trzeba baaardzo dokładnie rozetrzeć.
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
ech sama juz nie wiem, czy 212 czy 217 - bo niby mam chlodna cere, ale za to zolta ;/
a moze najlepiej kupic 217 i 211 i mieszac?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
wg mnie najlepiej odrobine nabrac na palce i mocno pocierac aż się rozgrzeje, a potem nakładać. Dermacol zmieszany z kremem gorzej się trzyma.
A tak w ogóle to go odradzam, paskudnie się cera psuje po jakimś czasie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
hej hej
mam jasna cere mieszana - strefa T - tlusta a policzki suche i z naczynkami uzywam dwoch odcieni 211 i 213 - zwlaszcza latem po opaleniu ![]() 211 mieszam z kremem nawilzajacym - doslownie kropeczka dermacolu w zupelnosci starczy na cala twarz rowniez dermacol jest swietny jesli chodzi o pryszcze - punktowo nakladam patyczkiem kosmetycznym i super wysusza ![]() co do doboru koloru - najlepiej poprosic o otworzenie tubek i odrobinke nalozyc sobie na linie szczeki ?? ![]() na nic sprawdzanie na nadgarstku gdzie skora jest cienka delikatniejsza no i jasniejsza powodzenia ![]() aaa dermacol jest swietny w malutkich ilosciach i jak wyzej juz wspomnialam z dodatkiem kremu - niezastapiony ![]()
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
aha zapomnialabym
jesli chodzi o psucie cery - stosujcie z kremem matujacym/nawilzajacym w zaleznosci od problemow i sklonnosci skory bo kto przy tlustej skorze nalozy dermacol z nawilzajacym tlustym kremem ![]() ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
evaniqa, stosowanie z kremem nawilżającym nic nie pomoże, z matującym tylko pogorszy sprawę. Oczywiście, jeśli ktoś ma skórę bez jakichkolwiek skłonności do zatkania porów, może stosować dermacol na co dzień, jednak jest to zdecydowana mniejszość kobiet
![]() Widzę, że jesteś nowa, ostrzegam zanim zrobi to ktoś z moderatorów (w mniej przyjemny sposób): nie pisz jednej wiadomości pod drugą, jest opcja "edytuj"
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko, przeszukałam mnóstwo wątków i nie znalazłam odpowiedzi dlatego pytam tutaj, mianowicie czego używacie do demakijażu Dermacolu i jak taki demakijaż wkonujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
BAN stały
|
rzeczewiscie deramacol strasznie ciezko zlazi, ja uzywam do tego celu mleczka Garniera zielonego i pozniej obowiazkowo jakis zel, pelling to twarzy zeby pozostalosci abrdziej usunac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
[1=4a349ea4670ca1783174937 5b78de87f8867430c_61aea40 289c64;6645175]
A tak w ogóle to go odradzam, paskudnie się cera psuje po jakimś czasie :P[/quote] Oooo tak, zgadzam się ![]() Też na początku byłam zachwycona tym jak ładnie zakrywa wszelkie niedoskonałości i używałam codziennie, na te miejsca gdzie było trzeba (głównie poliki i broda). Niestety dopiero z czasem zauważyłam jak bardzo mnie pozapychał i do dziś męczę się z zaskórnikami w tych miejscach. Ale pewnie sama się jeszcze dodatkowo do tego przyczyniłam zbyt słabym demakijażem ![]() No i co najważniejsze nie można mieć wysuszonej cery, bo wtedy efekt -masakra, a dermacol z kremem już nie sprawuje się dobrze.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.