przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 15:14   #3031
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

O, lukrecji jeszcze nie próbowałam, w zielarskim będę we wtorek, więc kupię

Bardzo dobry pomysł z założeniem takiego wątku na Biochemii, bo tu się lada moment off top zrobi

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:34   #3032
MadameButterfly6
BAN stały

Hej, to moj pierwszy post w tym temacie. Mam problem i mam nadzieje, ze mi pomozecie. Mianowicie mam przetluszczajace sie wlosy i w dodatku farbowane... Czy da sie jakos polaczyc pielegnacje takich wlosow, zeby kolor nie wyblakl a wlosy nie byly tluste? Niestety, kiedy uzywam szamponow i odzywek do farbowanych wlosow to one mi sie strasznie przetluszczaja, jesli je myje jakims oczyszczajacym szamponem to kolor schodzi.... Jest na to jakas rada?
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:40   #3033
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiare Pokaż wiadomość
to sobie znajdź inne źródło, a tam będzie to samo (zielarskie)
róbta co chceta, ja ostrzegałam
oczywiscie, ze zrobimy co bedziemy chcialy, jak zawsze

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
O, lukrecji jeszcze nie próbowałam, w zielarskim będę we wtorek, więc kupię

Bardzo dobry pomysł z założeniem takiego wątku na Biochemii, bo tu się lada moment off top zrobi
zaraz zakladam jestem po pierwszym kubku i zezarciu fusow

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Hej, to moj pierwszy post w tym temacie. Mam problem i mam nadzieje, ze mi pomozecie. Mianowicie mam przetluszczajace sie wlosy i w dodatku farbowane... Czy da sie jakos polaczyc pielegnacje takich wlosow, zeby kolor nie wyblakl a wlosy nie byly tluste? Niestety, kiedy uzywam szamponow i odzywek do farbowanych wlosow to one mi sie strasznie przetluszczaja, jesli je myje jakims oczyszczajacym szamponem to kolor schodzi.... Jest na to jakas rada?
sprobuj metody OMO czyli Odżywka-Mycie-Odżywka, w skrocie polega ona na nakladaniu odzywki na mokre wlosy, najlepiej bez silikonow na dlugosc, pozniej na glowe naklada sie rozcienczony szampon, odzywka zabezpiecza wlosy przed jego wysuszajacym dzialaniem, splukujesz calosc a potem nakladasz tradycyjnie odzywke bez splukiwania
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:45   #3034
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
sprobuj metody OMO czyli Odżywka-Mycie-Odżywka, w skrocie polega ona na nakladaniu odzywki na mokre wlosy, najlepiej bez silikonow na dlugosc, pozniej na glowe naklada sie rozcienczony szampon, odzywka zabezpiecza wlosy przed jego wysuszajacym dzialaniem, splukujesz calosc a potem nakladasz tradycyjnie odzywke bez splukiwania
Ale jesli wlosy sa naprawde przetluszczone to taka odzywka cos da? Czy sie po prostu tylko "poslizga po wlosach"? Splukuje ta odzywke czy od razu nakladam szampon? Czy ma znaczenie jaka odzywke i szampon stosuje?
Stary 2009-11-07, 20:00   #3035
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jesli wlosy sa naprawde przetluszczone to taka odzywka cos da? Czy sie po prostu tylko "poslizga po wlosach"? Splukuje ta odzywke czy od razu nakladam szampon? Czy ma znaczenie jaka odzywke i szampon stosuje?
szampon zmyje brud z calosci, bez obaw, ale mimo wszystko dzieki odzywce, koncowki wlosow beda mialy mniejszy z nim kontakt, zapobiegnie to nadmiernemu wysuszaniu. nie splukujesz odzywki, tylko od razu zaczynasz od glowy, szampon oczywiscie pod wplywem ruchow myjacych przeniesie sie na calosc, ale wysuszenie bedzie mniejsze. oczywiscie, ze to czym myjemy i jaka odzywke nakladamy ma znaczenie. napisz czego zwykle uzywasz
Stary 2009-11-07, 20:09   #3036
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
szampon zmyje brud z calosci, bez obaw, ale mimo wszystko dzieki odzywce, koncowki wlosow beda mialy mniejszy z nim kontakt, zapobiegnie to nadmiernemu wysuszaniu. nie splukujesz odzywki, tylko od razu zaczynasz od glowy, szampon oczywiscie pod wplywem ruchow myjacych przeniesie sie na calosc, ale wysuszenie bedzie mniejsze. oczywiscie, ze to czym myjemy i jaka odzywke nakladamy ma znaczenie. napisz czego zwykle uzywasz
Zazwyczaj stosowalam Elseve rozowy do przetluszczajacych sie wlosow i szampon do wlosow farbowanych rowniez Elseve badz Herbal Essence. Czasem uzywam head & shoulders przeciwlupiezowy do wlosow farbowanych. Posiadam w domu rowniez szampon Fructis ktorego uzywam od czasu do czasu i odzywke z tej samej serii, dokladnie takiej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...owa-wersja.htm. Oprocz tego mam jeszcze odzywke do brazowych wlosow z gliss kur czy jak to sie tam pisze
Stary 2009-11-07, 21:26   #3037
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Zazwyczaj stosowalam Elseve rozowy do przetluszczajacych sie wlosow i szampon do wlosow farbowanych rowniez Elseve badz Herbal Essence. Czasem uzywam head & shoulders przeciwlupiezowy do wlosow farbowanych. Posiadam w domu rowniez szampon Fructis ktorego uzywam od czasu do czasu i odzywke z tej samej serii, dokladnie takiej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...owa-wersja.htm. Oprocz tego mam jeszcze odzywke do brazowych wlosow z gliss kur czy jak to sie tam pisze
Moim zdaniem szampony Elseve i Fructis zupełnie się nie nadają do przetłuszczającej się skóry głowy, chociaż kto wie, może ten nowy Fructis nie jest taki zły Odżywki tych dwóch firm są za to bardzo dobre.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 22:17   #3038
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Moim zdaniem szampony Elseve i Fructis zupełnie się nie nadają do przetłuszczającej się skóry głowy, chociaż kto wie, może ten nowy Fructis nie jest taki zły Odżywki tych dwóch firm są za to bardzo dobre.
Zostane wiec przy tych odzywkach. Proponujesz w ogole odrzucic drogeryjne preparaty do przetluszczajacych sie wlosow? Czy moglabys mi tak na szybko polecic jakis szampon? Najlepiej niedrogi i latwo dostepny Najgorsze problemy mam z grzywka, ktora po prostu uwielbia sie przetluszczac i w dodatku mam przetluszczajaca sie cere...
Stary 2009-11-07, 22:24   #3039
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Zostane wiec przy tych odzywkach. Proponujesz w ogole odrzucic drogeryjne preparaty do przetluszczajacych sie wlosow? Czy moglabys mi tak na szybko polecic jakis szampon? Najlepiej niedrogi i latwo dostepny Najgorsze problemy mam z grzywka, ktora po prostu uwielbia sie przetluszczac i w dodatku mam przetluszczajaca sie cere...
Ja na początek radzę spróbować szamponów Zai i Joanny, w Rossmanach powinny być do dostania, w drogeriach Natura także i oczywiście w różnych małych drogeriach/chemicznych. Eva Natura ma też fajne szampony ziołowe, tylko one mogą trochę wysuszać, ale akurat u mnie to zmniejszyło przetłuszczanie się włosów.
Możesz też spróbować dziecięcego szamponu Babydream albo Hipp, są bardzo delikatne i u wielu osób sprawdzają się. Żelu uniwersalnego Babydream można też używać do mycia twarzy i u mnie się sprawdza, odkąd odstawiłam żele z SLS lub SLeS, buzia się tak strasznie nie błyszczy

Chociaż z pasemkami przy samej twarzy mam problem, mimo, że nie mam grzywki. Wiadomo, że cały dzień wybitnie tłusta twarz nie będzie matowa, a wystarczy, że tylko dotkną czoła i już mam małe tłuste strączki. Na to chyba tylko codzienne mycie A jak masz grzywkę, to zawsze możesz umyć samą grzywkę, a włosy spiąć

Stary 2009-11-07, 22:28   #3040
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Ja na początek radzę spróbować szamponów Zai i Joanny, w Rossmanach powinny być do dostania, w drogeriach Natura także i oczywiście w różnych małych drogeriach/chemicznych. Eva Natura ma też fajne szampony ziołowe, tylko one mogą trochę wysuszać, ale akurat u mnie to zmniejszyło przetłuszczanie się włosów.
Możesz też spróbować dziecięcego szamponu Babydream albo Hipp, są bardzo delikatne i u wielu osób sprawdzają się. Żelu uniwersalnego Babydream można też używać do mycia twarzy i u mnie się sprawdza, odkąd odstawiłam żele z SLS lub SLeS, buzia się tak strasznie nie błyszczy

Chociaż z pasemkami przy samej twarzy mam problem, mimo, że nie mam grzywki. Wiadomo, że cały dzień wybitnie tłusta twarz nie będzie matowa, a wystarczy, że tylko dotkną czoła i już mam małe tłuste strączki. Na to chyba tylko codzienne mycie A jak masz grzywkę, to zawsze możesz umyć samą grzywkę, a włosy spiąć

I tak tez czesto robie Widzialam ostatnio z Naturii chyba szampon z biosiarka, ale slyszalam, ze bardzo placze wlosy, a niestety mam je bardzo grube i dlugie. Ale mysle, ze odzywka sobie z tym poradzi Dziekuje Wam slicznie za wszystkie rady i wskazowki
Stary 2009-11-07, 22:42   #3041
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
[/U]I tak tez czesto robie Widzialam ostatnio z Naturii chyba szampon z biosiarka, ale slyszalam, ze bardzo placze wlosy, a niestety mam je bardzo grube i dlugie. Ale mysle, ze odzywka sobie z tym poradzi Dziekuje Wam slicznie za wszystkie rady i wskazowki
Mnie nie plątał, a też mam długie i grube, ale to już musisz na sobie testować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 23:30   #3042
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Mnie nie plątał, a też mam długie i grube, ale to już musisz na sobie testować

Kurcze, ale mnie skusilas na te szampony Joanny - Naturii. I teraz mam ogromny dylemat, ktory szampon wybrac: wrzos i mieta, pokrzywa i zielona herbata, biosiarka i bursztyn czy brzoza i lopian Slyszalam, ze dosc ciezko dostac kosmetyki Joanny, wiec wezme ktory dostane A odzywki bez splukiwania do wlosow przetluszczajacych sie nie obciaza wlosow? I czy tez mozna je stosowac do wlosow farbowanych?
Stary 2009-11-08, 06:02   #3043
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A odzywki bez splukiwania do wlosow przetluszczajacych sie nie obciaza wlosow? I czy tez mozna je stosowac do wlosow farbowanych?
Jeżeli nie będą nakładane na skalp i włosy blisko skalpu to nie powinny obciążać. Zwłaszcza, że masz grube włosy
Stary 2009-11-08, 08:31   #3044
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, ale mnie skusilas na te szampony Joanny - Naturii. I teraz mam ogromny dylemat, ktory szampon wybrac: wrzos i mieta, pokrzywa i zielona herbata, biosiarka i bursztyn czy brzoza i lopian Slyszalam, ze dosc ciezko dostac kosmetyki Joanny, wiec wezme ktory dostane A odzywki bez splukiwania do wlosow przetluszczajacych sie nie obciaza wlosow? I czy tez mozna je stosowac do wlosow farbowanych?
ja mam z biosiarką i bursztynem i nie jestem zadowolona o wiele bardziej pasują mi polleny savony, mam 3 zioła do przetłuszczających się i aloesowy- naturia i 3 zioła do dostania w kauflandzie
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 09:01   #3045
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez tinkussia Pokaż wiadomość
ja mam z biosiarką i bursztynem i nie jestem zadowolona o wiele bardziej pasują mi polleny savony, mam 3 zioła do przetłuszczających się i aloesowy- naturia i 3 zioła do dostania w kauflandzie
To też zależy od włosów Ja miałam po nim piękne, lśniące, cudowne Ale jeszcze były po szamponie z biosiarką Zai (niestety bardzo trudny do upolowania A włosy mogłam myć co drugi dzień )

Stary 2009-11-08, 10:03   #3046
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
To też zależy od włosów Ja miałam po nim piękne, lśniące, cudowne Ale jeszcze były po szamponie z biosiarką Zai (niestety bardzo trudny do upolowania A włosy mogłam myć co drugi dzień )
pewnie, że to zależy od włosów, a raczej skóry głowy ja po 3 ziołach i familijnym aloesowym mogę myć co dwa dni, po naturii musiałam myć codziennie
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 10:57   #3047
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ziaja z biosiarką to Ziaja biosulfo? O tym piszesz? Ja go dość często widywałam swego czasu w Realu
Stary 2009-11-08, 11:07   #3048
Unbreakable
Przyczajenie

Ja pytam Was moje drogie, czy ktoś byl u lekarza (dermatologa np.) i dostał hormony, bo wielokrotnie czytalam ze pomaga to na roznej masci tradziki, przetluczanie, itp. Mnie osobiscie wlosy bardzo sie przetluszczaja w dodatku mam tradzik na glowie, ale czy hormony mi lekarz przepisze od tak, to watpie.
Mam nadzieje ze o tym w temacie jeszcze nikt nie wspomnial.
Unbreakable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:41   #3049
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Unbreakable Pokaż wiadomość
Ja pytam Was moje drogie, czy ktoś byl u lekarza (dermatologa np.) i dostał hormony, bo wielokrotnie czytalam ze pomaga to na roznej masci tradziki, przetluczanie, itp. Mnie osobiscie wlosy bardzo sie przetluszczaja w dodatku mam tradzik na glowie, ale czy hormony mi lekarz przepisze od tak, to watpie.
Mam nadzieje ze o tym w temacie jeszcze nikt nie wspomnial.
bylo na ten temat setki razy, poczytaj troche, sama nawet pisalam stosunkowo niedawno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-08, 12:56   #3050
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ziaja z biosiarką to Ziaja biosulfo? O tym piszesz? Ja go dość często widywałam swego czasu w Realu
Tak Wypróbuj koniecznie, może akurat Tobie się przysłuży tak jak mnie

Stary 2009-11-08, 14:21   #3051
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tak Wypróbuj koniecznie, może akurat Tobie się przysłuży tak jak mnie
Już go miałam. Całkiem niezły był, ale nie miałam po nim tak spektakularnych efektów jak Ty. Chociaż w czasie, kiedy go stosowałam, nic mi za bardzo nie pomagało, także biorąc pod uwagę okoliczności to naprawdę nieźle się spisał.
Stary 2009-11-08, 14:47   #3052
MadameButterfly6
BAN stały

truskawkowawiosna wyprobowalam dzis polecany przez Ciebie sposob i stwierdzam, ze nie nadaje sie on do moich dlugich przetluszczajacych sie wlosow... Mam wrazanie, ze wlosy sa w ogole nie odswiezone, sa takie jakby otluszczone w dotyku i oklapniete... Wygladaja jakby ich bylo 2 razy mniej niz bylo...
Stary 2009-11-08, 16:53   #3053
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Byłam dziś w realu i miałam zamiar go kupić, ale nie było. Zainwestowałam za to w szampon barwy z siarką, taki z pomarańczową zakrętką? Używałyscie go może?
Stary 2009-11-12, 09:07   #3054
aniaaa55
Przyczajenie

Unhappy Pytanie

Cześć! Mam takie pytanie...
Kiedyś mogłam myć włosy co tydzień a dziś jest tak że wieczorem umyje a rano już od czubka głowy witać że są przetłuszczone... Jestem w okresie dojrzewania rozumiem ale to już jest wkurzające. Kiedy to się skończy, kiedy wreszcie będę mogła myć włosy co tydzień tak aby nie przetłuszczały się tak szybko?
aniaaa55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:10   #3055
Narek
Zakorzenienie

Dot.: Pytanie

Zapraszam do lektury wątku o przetłuszczających się włosach->klik!

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:53   #3056
paspartu
Wtajemniczenie

narek, a jak tam łykanie suszu? widziesz już efekty?
Stary 2009-11-13, 12:49   #3057
Narek
Zakorzenienie

Ja nie wcinam żadnego zielska, to Jyyli je wierzbownicę, o ile dobrze pamiętam

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 14:41   #3058
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ja nie wcinam żadnego zielska, to Jyyli je wierzbownicę, o ile dobrze pamiętam
Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
narek, a jak tam łykanie suszu? widziesz już efekty?
Tak, to ja Póki co efekty widzę na twarzy, wydaje mi się, że wolniej się przetłuszcza. Włosy w ogóle mam jakieś takie"nie teges" ostatnio

Stary 2009-11-13, 15:30   #3059
paspartu
Wtajemniczenie

oj, pomyliłam się.. przepraszam

ja po tabletkach jeszcze nie widzę efektów żadnych, ale cierpliwości...

moje włosy też są jakieś dziwne ostatnio, jeszcze szybciej się przetluszczają niz dotychczas... chyba to przez czapkę

próbowałyście może szampony z ewy polleny przeciw łojotokowego z seri eva medica? zaciekawił mnie, ma dobre opinie, a chciałabym znac wasze zdanie/doswiadczenie z nim...
Stary 2009-11-15, 11:27   #3060
mastiff
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Ja się dopisuję do waszego wątku, ponieważ również borykam się z mocno przetłuszczającymi się włosami. Niestety mam silny łojotok, przez który włosy wypadają mi w strasznych ilościach.

W tym miejscu mam pytanie do Chatul: po jakim czasie zauważyłaś poprawę podczas stosowania DERMAGLINU. Nałożyłam go przedwczoraj(po raz pierwszy) po myciu i dzisiaj mam już mega tłuste włosy, jakbym nie myła, z trzy dni. Czy może być taki objaw?
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości