przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 09:00   #4201
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a jak sie uzywa tej glinki?
Kilka postów temu pisałam o tym.

"Po umyciu włosów jak tylko wyschną, posyp skalp talkiem/glinką/algami. I wyczesz. I potem co kilka/kilkanaście godzin (w zależności od potrzeb) poprawiaj fryzurę w ten sam sposób".

Cytat:
Mozna nia umyc glowe rozrabiajac z woda? Czy przed czy po nalezy takze umyc wlosy szamponem?
Nie trzeba używać szamponu wcześniej. Glinka doskonale myje włosy.
ALE co innego myć włosy glinką, a co innego posypywać glinką świeżo umyte i wyschnięte włosy. Efekt będzie inny. Jeżeli chodzi o kwestię przetłuszczania się włosów, to polecam jednak to drugie rozwiązanie.

Cytat:
No i jak czesto mozna jej uzywac?
Codziennie
Stary 2011-09-06, 11:54   #4202
monita01
Zakorzenienie

Dziekuje Czatul Jaki efekt daje w takim razie mycie wlosow glinka? Czytalam, ze glinka ma wlasciwosci silnie oczyszczajace z sebum, wiec wydawalo mi sie, ze po myciu nia tez powinno byc ok... ale oczywiscie nigdy tego nie probowalam
Stary 2011-09-06, 12:01   #4203
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziekuje Czatul
Chatul

Nie ma sprawy

Cytat:
Jaki efekt daje w takim razie mycie wlosow glinka?
Glinka działa po prostu jak mocny szampon.

Czasami można też zrobić maseczkę z glinki. Po umyciu włosów szamponem, położyć na skalp glinkę rozmieszaną z wodą. Na to czepek i ręcznik. I tak chodzić z tym pół godziny-godzinę. Spłukać jak glinka już wyschnie

Cytat:
Czytalam, ze glinka ma wlasciwosci silnie oczyszczajace z sebum, wiec wydawalo mi sie, ze po myciu nia tez powinno byc ok... ale oczywiscie nigdy tego nie probowalam
Oczywiście, że byłoby w porządku Po prostu zupełnie inaczej działa glinka użyta jako szampon czy maseczka, a inaczej działa użyta jako posypka na skórę głowy. Moim zdaniem to drugie jest lepsze, bo włosy dłużej są świeże. Ale za to są matowe i czasem jak sie posypie za dużo, są lekko "gumowe" w dotyku (tylko przy skalpie oczywiście).
Stary 2011-09-11, 10:57   #4204
MariaKatarzyna
BAN stały

witam, mam pytanie do Chatul jaka to ma być glinka? gdzie można ją kupić?
MariaKatarzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 11:26   #4205
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MariaKatarzyna Pokaż wiadomość
witam, mam pytanie do Chatul jaka to ma być glinka? gdzie można ją kupić?
Ja używałam na razie zielonej glinki. Ale myślę, że spokojnie mogłabyś użyć też białej, żółtej czy czerwonej. Zależy jakie masz włosy.
A glinkę to najłatwiej chyba w internecie dostać Tak samo algi
Stary 2011-09-11, 14:02   #4206
witch_18
Zakorzenienie

Zgłasza się kolejna walcząca z przetłuszczającymi się włosami.Myję je codziennie rano,a nie raz już wieczorem są oklapnięte i tłuste u nasady.Zainwestowałam w szampon Klorane z pokrzywą,zobaczymy czy coś pomoże
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:45   #4207
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny, poszperalam troche w watku, wyprobuje szampon YR, ktory polecacie. Na razie testuje jednak Vichy, czy ktoras go wyprobowala? Na razie umylam nim wlosy raz dzis rano, wiec nic jeszcze nie moge powiedziec. Zaraz po umyciu wlosy byly ladne, blyszczace.

Wlosy niestety musze myc codziennie, czym jestem zalamana, bo chcialabym moc je ladnie ulozyc, a tak czesto nie daje rady! Kiedys moglam umyc wlosy wieczorem i caly nastepny dzien byly ladne... teraz aby dotrwaly do wieczora, musze wstawac rano przed praca, myc i potem suszyc i troche ukladac. Wieczoram czesto sa nadal bardzo ladne, ale rano masakra. Po prostu noc, poduszka fatalnie dzialaja na moja skore glowy. Eh....
A długie masz włosy? bo np. ja związuje je do spania na czubku głowy delikatnie gumką dzięki temu sebum nie "rozsmarowuje" sie po większej powierzchni

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 15:21   #4208
divinely
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Zgłasza się kolejna walcząca z przetłuszczającymi się włosami.Myję je codziennie rano,a nie raz już wieczorem są oklapnięte i tłuste u nasady.
Mam podobnie Myję wieczorem, związuję na czubku głowy (jak koleżanka wyżej) i idę spać. Oczywiście czekam, aż trochę przeschną, ale już tak po południu włosy zaczynają się tłuścić ;-/

Edytowane przez divinely
Czas edycji: 2011-09-12 o 15:24
divinely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:16   #4209
MariaKatarzyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja używałam na razie zielonej glinki. Ale myślę, że spokojnie mogłabyś użyć też białej, żółtej czy czerwonej. Zależy jakie masz włosy.
A glinkę to najłatwiej chyba w internecie dostać Tak samo algi

dzięki Chatul, poszukam na allegro
MariaKatarzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:24   #4210
Myszka_83
Zakorzenienie

Używała któraś z Was ten szampon http://www.domzdrowia.pl/42312,zdroj...zy-130-ml.html? Jest, co prawda, przede wszystkim na łuszczycę i łojotokowe zapalenie skóry, ale pisze, że można również stosować przy przetłuszczających się włosach i tak się właśnie zastanawiam nad nim

Edytowane przez Myszka_83
Czas edycji: 2011-09-16 o 15:26
Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:28   #4211
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszka_83 Pokaż wiadomość
Używała któraś z Was ten szampon http://www.domzdrowia.pl/42312,zdroj...zy-130-ml.html? Jest, co prawda, przede wszystkim na łuszczycę i łojotokowe zapalenie skóry, ale pisze, że można również stosować przy przetłuszczających się włosach i tak się właśnie zastanawiam nad nim
odradzam. cuchnie przerazliwie jak zgnile jajka moze dla łuszczyków jest ok, ale przy mocniej przetluszczających sie wlosach za wiele nie zdziala
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:29   #4212
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
odradzam. cuchnie przerazliwie jak zgnile jajka moze dla łuszczyków jest ok, ale przy mocniej przetluszczających sie wlosach za wiele nie zdziala
Ok, dzięki za info to chyba faktycznie poszukam czegoś innego

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:50   #4213
Tinuu27
Raczkowanie

od jakiegoś czasu jak umyje włosy to gdy tylko je rozczeszę - są tłuste, tzn. grzywka i kilka kosmyków z przodu. o co chodzi?? ;//

dieta, dieta..
a może odwiedzisz mnie tu? -> @

wymiana
Tinuu27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 10:32   #4214
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Kurka, mam to samo od jakiegoś czasu! Gdy tylko umyję włosy i wysuszę są takie "obciążone" jakby były przetłuszczone;/ I wątpię, żeby to była wina odżywki, bo nie używam, żeby dodatkowo nie obciążać włosów Również mam problem z przetłuszczającymi się włosami. Codziennie rano myję włosy, a gdy wieczorem szykuje się jakieś wyjście na miasto, na kolację itp. muszę znów umyć włosy, gdyż są już przetłuszczone.. I w dodatku skóra głowy przetłuszczona, a włosy elektryzują się strasznie!
Okropieństwo!
Stary 2011-09-17, 10:40   #4215
la figa
Wtajemniczenie

a ja ostatnio slyszalam gdzies o seborenie (seboren :p). ale jest to lek, ktory ma dosc silne dzialanie, bo latem nie mozna go uzywac gdyz moga powstac czerwone plamy na skorze glowy. nie wiem czy ryzykowac
Stary 2011-09-17, 11:50   #4216
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 12:11   #4217
1985Anke
Raczkowanie

niedawno ścięłam włosy na krótko a teraz mam problem z przetłuszczającymi się włosami
1985Anke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 12:11   #4218
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez agiiis Pokaż wiadomość
Kurka, mam to samo od jakiegoś czasu! Gdy tylko umyję włosy i wysuszę są takie "obciążone" jakby były przetłuszczone;/ I wątpię, żeby to była wina odżywki, bo nie używam, żeby dodatkowo nie obciążać włosów Również mam problem z przetłuszczającymi się włosami. Codziennie rano myję włosy, a gdy wieczorem szykuje się jakieś wyjście na miasto, na kolację itp. muszę znów umyć włosy, gdyż są już przetłuszczone.. I w dodatku skóra głowy przetłuszczona, a włosy elektryzują się strasznie!
Okropieństwo!
A jakiego szamponu używasz? I jakich odżywek używałaś wcześniej?
Układasz włosy na żel, piankę, krem, cokolwiek?
Stary 2011-09-17, 14:33   #4219
kakaowykokos
Raczkowanie

Ja niestety muszę myć włosy codziennie. Gdy nie umyję, na następny dzień czuję, że są nieświeże, choć nie widać, żeby były tłuste. Pomaga mi szampon RZEPA z Joanny do włosów przetłuszczających się, ale nie na tyle, żeby zrezygnować z codziennego mycia, niestety. Niby się przyzwyczaiłam, ale to troszkę uciążliwe. Chyba nie znajdę sposobu na to, żeby się nie przetłuszczały. To chyba wina wieku dojrzewania, nie poradzę nic. ;c
kakaowykokos jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-17, 19:33   #4220
izus_86
Zakorzenienie

Ja również mam ten problem, myję włosy codziennie rano, a wieczorem lub nawet kilka godzin po myciu są tłuste lub wiszą mi same strączki.
Mam bardzo cienkie włosy, trochę za ramiona.
Obecnie stosuję na przemian szampon Joanna Naturia z Pokrzywą i Zieloną Herbatą i (od kilku dni) Malwa Czarna Rzepa, do tego na same końcówki odżywkę Alterra Granat i Aloes.
Staram się również przyzwyczaić włsoy do mycia co drugi dzień, ale nie zawsze mi to wychodzi, bo jak muszę gdzieś iść wśród ludzi, to i tak myję je codziennie.
Mam w domu również uniwersalny żel do mycia z Babydream, którym myję twarz i zastanawiam się czy nie spróbować myć nim włosów.
Ogólnie niby ta odżywka z Alterry jest lekka i bez silikonów, ale i tak szybko mi się przetłuszczają.
Zastanawiam się nad zrezygnowaniem całkowicie z odżywki, ale boję się, że te szampony ziołowe lub ten BD za bardzo mi wysuszą włosy.
Proszę poradźcie coś.
Z góry dziękuję za rady
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 21:11   #4221
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Hej dziewczyny.
Ostatnio zaczęłam używać szamponu Dove (kiedyś u koleżanki umyłam nim włosy i byłam zachwycona efektem lekkości i miękkości). Dzisiaj jednak w desperacji kupiłam "Siarkową moc"... Zobaczymy, czy coś pomoże.
Nie używam odżywek, pianki, ani lakieru, ani nic, po prostu suszę i koniec
Zobaczymy jutro rano, czy ta Siarkowa moc coś zaradzi... Jeśli znów po wysuszeniu pojawi się efekt "niespłukanego" szamponu to nie wiem co zrobię.
Stary 2011-09-17, 23:03   #4222
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja również mam ten problem, myję włosy codziennie rano, a wieczorem lub nawet kilka godzin po myciu są tłuste lub wiszą mi same strączki.
Mam bardzo cienkie włosy, trochę za ramiona.
Obecnie stosuję na przemian szampon Joanna Naturia z Pokrzywą i Zieloną Herbatą i (od kilku dni) Malwa Czarna Rzepa, do tego na same końcówki odżywkę Alterra Granat i Aloes.
Staram się również przyzwyczaić włsoy do mycia co drugi dzień, ale nie zawsze mi to wychodzi, bo jak muszę gdzieś iść wśród ludzi, to i tak myję je codziennie.
Mam w domu również uniwersalny żel do mycia z Babydream, którym myję twarz i zastanawiam się czy nie spróbować myć nim włosów.
Ogólnie niby ta odżywka z Alterry jest lekka i bez silikonów, ale i tak szybko mi się przetłuszczają.
Zastanawiam się nad zrezygnowaniem całkowicie z odżywki, ale boję się, że te szampony ziołowe lub ten BD za bardzo mi wysuszą włosy.
Proszę poradźcie coś.
Z góry dziękuję za rady
Nie rezygnuj z odżywki. Jak kładziesz się na końcówki włosów, to przecież Ci włosów nie obciąża ani nie przetłuszcza. Więc po co z niej rezygnować.
Raczej spróbuj metody z talkiem/glinką/algami. Była opisywana kilka postów wcześniej.

Cytat:
Hej dziewczyny.
Ostatnio zaczęłam używać szamponu Dove (kiedyś u koleżanki umyłam nim włosy i byłam zachwycona efektem lekkości i miękkości). Dzisiaj jednak w desperacji kupiłam "Siarkową moc"... Zobaczymy, czy coś pomoże.
Zobaczymy jutro rano, czy ta Siarkowa moc coś zaradzi... Jeśli znów po wysuszeniu pojawi się efekt "niespłukanego" szamponu to nie wiem co zrobię.
Szampon Dove może chwilowo pomóc. Ale tylko chwilowo. Pewnie jest napakowany sylikonami, a one nie służą włosom przetłuszczającym się

Szampon "siarkowa moc" miałam. Mnie nie pomógł. Ale może Tobie pomoże
Stary 2011-09-18, 08:58   #4223
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Przed Dove używałam Syoss bez silikonu, taki z niebieskimi napisami, też służył przez jakiś czas całkiem dobrze, ale włosy po nim zrobiły mi się sianowate na końcówkach. Mam dość długie włosy, do połowy pleców... Dzisiaj wypróbuję siarkową moc, może coś zdziała. Strasznie mnie męczy to, że u nasady się mocno przetłuszczają, a na końcach są suche na wiór. Ogólnie p. dermatolog powiedziała mi daaawno temu, że szamponów do włosów przetłuszczających się nie powinno się stosować więcej niż 2 razy w tygodniu, a w między czasie, jak zajdzie potrzeba, myć włosy zwykłym szamponem (żeby nie przesuszyć skóry głowy).
Ile bym dała, żeby myć włosy wieczorem, a na rano mięć piękne, pachnące, nieprzetłuszczone włosy... Ale niestety rano już są bardzo ciężkie i "przylizane".
Stary 2011-09-18, 09:39   #4224
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Proszę poradźcie coś.
Z góry dziękuję za rady
hej. niestety zauwazylam to po sobie, iz szampony ziolowe sa wysuszajace. kazdy jednak w innym stopniu. kiedys uzywalam szamponu z fitomedu, rzeczywiscie wlosy byly piekne przez 2 dni (musze byc codziennie bez niego), ale za to mialam okropne sianko, wiec zrezygnowalam z tego szamponu. jednak babydream nie wysuszy wlosow. sama go uzywam i nie klade odzywki czy maski. tylko musisz uwazac, by nie splatac wlosow. zrezygnuj z szamponow i odzywek zawierajacych silikony, bo to one osadzaja sie na wlosach i skalpie szybciej przetluszczajac wloski

Cytat:
Dzisiaj jednak w desperacji kupiłam "Siarkową moc"... Zobaczymy, czy coś pomoże.
hej mam to mydelko, ale myje nim twarz by pozbyc sie wypryskow, jednak czytalam o jego zastosowaniu na wlosy - tzn na skalp - do mycia. mydelko strasznie pomaga mi na wypryski, uzywam od jakis 2 tygodni dwa razy dziennie i widze poprawe. niestety na dluzsza mete nie bedzie dobre, gdyz moja zwykle tlusta skora stala sie teraz przesuszona. balabym sie, ze to samo staloby sie ze skora glowy
Stary 2011-09-18, 11:24   #4225
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Dlatego, jeśli zadziała szampon, będę go używać tylko sporadycznie Ja za to mam strasznie dziwną cerę, niby się przetłuszcza, a później nagle wysusza... Kupiłam ostatnio nivea soft i używam go do twarzy rano i cały dzień skóra jest nawilżona i, co najlepsze, nie świeci się Używałam do twarzy kremów nawilżających, ale tylko podrażniały mi cerę lub nic nie dawały...
Właśnie umyłam włosy tym szamponem i zobaczymy, co będzie na głowie pod koniec dnia!

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Właśnie wysuszyłam włosy i mogę śmiało napisać, że jak na razie jestem zadowolona Pozbyłam się efektu "niespłukanego" szamponu, włosy są lekkie, błyszczą się i ładnie pachną cytryną
Wieczorem napiszę jak wyglądały włosy przez cały dzień
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Stary 2011-09-18, 11:43   #4226
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Strasznie mnie męczy to, że u nasady się mocno przetłuszczają, a na końcach są suche na wiór.
A używasz odżywki?

Cytat:
Ogólnie p. dermatolog powiedziała mi daaawno temu, że szamponów do włosów przetłuszczających się nie powinno się stosować więcej niż 2 razy w tygodniu, a w między czasie, jak zajdzie potrzeba, myć włosy zwykłym szamponem (żeby nie przesuszyć skóry głowy).
Ja się akurat z tym nie zgadzam do końca. Wszystko zależy od tego jaką skórę głowy ktoś ma.
Stary 2011-09-18, 14:17   #4227
tanizaki
Wtajemniczenie

Zgłaszam się i ja Kolejna osoba z problem przetłuszczających się włosów. Jestem zielona w pielęgnacji włsów, więc robiłam tyle ile przeczytałam w czasopismach usłyszałam w TV. Jednak dzisiaj powiedziałam sobie stop. Znalazłam Was tutaj i czytam wątek od początku by coś się nauczyc.
Poznałam już mój problem. Myje włosy szamponem do włosów przetłuszczających(Syoss) , ale sprawdziłam skład i okazało sie, że ma dużo silikonów. Mam taki problem, że po umyciu już po kilku godzinach mam grzywkę tłustom, wygląda to obrzydliwie. Jutro kupię nowy szampon, jakiś ziołowy(zapisałam sobie z waszy rad, że pokrzywa jest dobra). Zobaczymy co zmieni.

Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Czyli używanie jedwabiu na końcówki też nie wpływa na przetłuszczanie?
Przepraszam za głupie pytania ale dopiero się uczę..

Cytat:

"Po umyciu włosów jak tylko wyschną, posyp skalp talkiem/glinką/algami. I wyczesz. I potem co kilka/kilkanaście godzin (w zależności od potrzeb) poprawiaj fryzurę w ten sam sposób".

Nie trzeba używać szamponu wcześniej. Glinka doskonale myje włosy.
ALE co innego myć włosy glinką, a co innego posypywać glinką świeżo umyte i wyschnięte włosy. Efekt będzie inny. Jeżeli chodzi o kwestię przetłuszczania się włosów, to polecam jednak to drugie rozwiązanie.

Codziennie
Chcę spróbowac przygody z glinkom. Może odtłuści moje włosy a w szczególności grzywkę... Mam takie pytanko w związku z tym. Szukam tej glinki na allegro i widziłam, że jest sprzedawana po 100g. Na ile wam wystarcza 100g bo zastanawiam się ile zakupic? Może ktoś mi może i poleci mi jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy, gdzie kupował glinkę?

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 17:50   #4228
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Czyli używanie jedwabiu na końcówki też nie wpływa na przetłuszczanie?
Przepraszam za głupie pytania ale dopiero się uczę..
A jak miałoby wpływać na przetłuszczanie? Przecież nakładasz jedwab na końcówki. A włosy przetłuszczają się od skóry głowy.

Cytat:
Chcę spróbowac przygody z glinkom. Może odtłuści moje włosy a w szczególności grzywkę... Mam takie pytanko w związku z tym. Szukam tej glinki na allegro i widziłam, że jest sprzedawana po 100g. Na ile wam wystarcza 100g bo zastanawiam się ile zakupic? Może ktoś mi może i poleci mi jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy, gdzie kupował glinkę?
100g to starczy na rok
Stary 2011-09-18, 18:49   #4229
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak miałoby wpływać na przetłuszczanie? Przecież nakładasz jedwab na końcówki. A włosy przetłuszczają się od skóry głowy.

100g to starczy na rok
Wiedziałam, że zadaję głupie pytanie Jednak wyszłam z zasady kto pyta nie błądzi
O, dziękuję bo ja chciałam kupic 300g

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 19:28   #4230
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
hej. niestety zauwazylam to po sobie, iz szampony ziolowe sa wysuszajace. kazdy jednak w innym stopniu. kiedys uzywalam szamponu z fitomedu, rzeczywiscie wlosy byly piekne przez 2 dni (musze byc codziennie bez niego), ale za to mialam okropne sianko, wiec zrezygnowalam z tego szamponu. jednak babydream nie wysuszy wlosow. sama go uzywam i nie klade odzywki czy maski. tylko musisz uwazac, by nie splatac wlosow. zrezygnuj z szamponow i odzywek zawierajacych silikony, bo to one osadzaja sie na wlosach i skalpie szybciej przetluszczajac wloski

hej mam to mydelko, ale myje nim twarz by pozbyc sie wypryskow, jednak czytalam o jego zastosowaniu na wlosy - tzn na skalp - do mycia. mydelko strasznie pomaga mi na wypryski, uzywam od jakis 2 tygodni dwa razy dziennie i widze poprawe. niestety na dluzsza mete nie bedzie dobre, gdyz moja zwykle tlusta skora stala sie teraz przesuszona. balabym sie, ze to samo staloby sie ze skora glowy
A powiedz mi jeszcze jak długo już używasz szamponu Babydream?
Nie niszczą Ci się bardziej końcówki i nie wysuszają za mocno skoro nie używasz w ogóle odżywki?
A co do silikonów to wiem, że muszę ich unikać dlatego kupiłam tą odżywkę z Alterry i te dwa szampony bez nich.
Ale właśnie zastanawiam się jak to jest z tym BD, bo przyznam się szczerze, że mogę myć włosy codziennie, ale przy małym dziecku dodatkowe nakładanie odżywki codziennie jest zbyt czasochłonne, tym bardziej przy tak energicznej córeczce
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości