przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 17:25   #4651
Asiunia1230
Raczkowanie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Witam serdecznie.
Mi nagle zaczęły się przetłuszczać włosy. Są okropne - od razu po wysuszeniu są sztywne i tłuste u nasady, muszę wiązać je w kitkę, to jakaś masakra.
Nigdy nie miałam problemu z przetłuszczaniem się włosów, zawsze były normalne, lejące się. Wyglądam jakbym nie myła włosów ;/

Jest kilka rzeczy jakie zmieniłam w swoim życiu/diecie, a mianowicie:

-zaczęłam ćwiczyć,
-dieta jest bogatsza w białko, a uboższa w węglowodany,
-biorę suplementy takie jak - chrom, zestaw witamin i minerałów

Tak z dnia na dzień stały się przetłuszczone. Nie wiem co może być przyczyną
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:43   #4652
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie.
Mi nagle zaczęły się przetłuszczać włosy. Są okropne - od razu po wysuszeniu są sztywne i tłuste u nasady, muszę wiązać je w kitkę, to jakaś masakra.
Nigdy nie miałam problemu z przetłuszczaniem się włosów, zawsze były normalne, lejące się. Wyglądam jakbym nie myła włosów ;/

Jest kilka rzeczy jakie zmieniłam w swoim życiu/diecie, a mianowicie:

-zaczęłam ćwiczyć,
-dieta jest bogatsza w białko, a uboższa w węglowodany,
-biorę suplementy takie jak - chrom, zestaw witamin i minerałów

Tak z dnia na dzień stały się przetłuszczone. Nie wiem co może być przyczyną
Jakich kosmetyków używasz? Suszysz włosy, prostujesz?
Stary 2012-06-16, 06:50   #4653
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Używam szamponów gliss kur ultimate repair (na końcówki), a na skórę głowy- ziaja przeciwłupieżowa/clear oil na przetłuszczające się włosy i dotychczas nic się nie działo. Dzisiaj użyłam Seboradin niger na przetłuszczające się włosy - jest trochę lepiej, ale dalej tłuste ;/

Staram się nie obciążać skóry głowy szamponami z silikonami, ponieważ obciążają włosy. Jakiekolwiek maski używam tylko na końcówki.

Suszę włosy suszarką, ale zimnym powietrzem. Nie prostuje/nie lokuje od jakiś 3-4 miesięcy. Przed suszeniem na końcówki nakładam jedwab.

A i przypomniało mi się, że niedawno użyłam próbki odżywki i szamponu NIVEA (chyba intense repair się nazywały), ale czy jednorazowo użyte mogły spowodować tak długotrwałe przetłuszczenie?

Już sama nie wiem...

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Używam szamponów gliss kur ultimate repair (na końcówki), a na skórę głowy- ziaja przeciwłupieżowa/clear oil na przetłuszczające się włosy i dotychczas nic się nie działo. Dzisiaj użyłam Seboradin niger na przetłuszczające się włosy - jest trochę lepiej, ale dalej tłuste ;/

Staram się nie obciążać skóry głowy szamponami z silikonami, ponieważ obciążają włosy. Jakiekolwiek maski używam tylko na końcówki.

Suszę włosy suszarką, ale zimnym powietrzem. Nie prostuje/nie lokuje od jakiś 3-4 miesięcy. Przed suszeniem na końcówki nakładam jedwab.

A i przypomniało mi się, że niedawno użyłam próbki odżywki i szamponu NIVEA (chyba intense repair się nazywały), ale czy jednorazowo użyte mogły spowodować tak długotrwałe przetłuszczenie?

Już sama nie wiem...
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:21   #4654
Enchatrix
Przyczajenie

Drogie Wizażanki! Mam mały problem ...

Myję włosy tak co dwa dni, czasami nawet codziennie. Po trzech dniach nie mycia włosy z tyłu u nasady zaczynają się przetłuszczać.
A w sierpniu jadę na pięciodniowy biwak i niestety nie będę miała możliwości umycia ich Spięte włosy odpadają, bo mam odstające uszy.

Macie może jakieś sprawdzone sposoby, albo odżywki/szampony suche w spreyu?
I gdybym przed wyjazdem wyprostowała i utrwaliła trochę lakierem włosy, a po dwóch dniach użyła owego spreyu, czy włosy będą nadal proste? (z natury mam nieciekawe fale)
Stary 2012-07-03, 12:25   #4655
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Enchatrix Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki! Mam mały problem ...

Myję włosy tak co dwa dni, czasami nawet codziennie. Po trzech dniach nie mycia włosy z tyłu u nasady zaczynają się przetłuszczać.
A w sierpniu jadę na pięciodniowy biwak i niestety nie będę miała możliwości umycia ich Spięte włosy odpadają, bo mam odstające uszy.

Macie może jakieś sprawdzone sposoby, albo odżywki/szampony suche w spreyu?
I gdybym przed wyjazdem wyprostowała i utrwaliła trochę lakierem włosy, a po dwóch dniach użyła owego spreyu, czy włosy będą nadal proste? (z natury mam nieciekawe fale)
1. A może lepiej zadbać o fale? Zapraszam do wątku falowano i kręconowłosych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=604868
2. Suchy szampon to szampon składający się głównie z talku, można też włosy posypywać samym talkiem. Potem jednak niezbędne(!) jest wyczesanie go z włosów. Czy będziesz miała po tym proste włosy — nie wiem
3. Co to za biwak, że nie będziesz miała szansy włosów umyć?

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2012-07-03 o 12:33
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:32   #4656
Griwen
Przyczajenie

To jeszcze nic ja muszę myć swoje dwa razy dziennie. Rano jak wstanę i wieczorem jak chcę wyjść na miasto.
Griwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:10   #4657
Enchatrix
Przyczajenie

Chatul, gdy zostawie po umyciu włosy, aby same się wysuszyły to robią sie fale nie fale, wyglądają okropnie jakby były nie umyte. Próbowałam o nie jakoś zadbać, ale o zgrozo jeszcze gorzej wyglądały!
Możliwość umycia będzie (max 3 minuty pod prysznicem, o ile się uda), ale włosy mi długo schną, musiałabym wziąć ze sobą suszarkę i prostownicę, a to też miejsca zajmuje.
Nie wydaje mi się że na polu namiotowym będzie możliwość korzystania z prądu

Musiałabym przetestować suche odżywki, ktoś mi polecał ostatnio z Gliss Kur'a ... No chyba że spróbowałabym tego sposobu przetłuszczenia włosów?
Sama nie wiem...

Edytowane przez Enchatrix
Czas edycji: 2012-07-03 o 13:11
Enchatrix jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-03, 20:44   #4658
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, gdy zostawie po umyciu włosy, aby same się wysuszyły to robią sie fale nie fale, wyglądają okropnie jakby były nie umyte. Próbowałam o nie jakoś zadbać, ale o zgrozo jeszcze gorzej wyglądały!
Czyli jak rozumiem, byłaś już w naszym wątku dla falowano i kręconowłosych?

Cytat:
Możliwość umycia będzie (max 3 minuty pod prysznicem, o ile się uda), ale włosy mi długo schną, musiałabym wziąć ze sobą suszarkę i prostownicę, a to też miejsca zajmuje.
Nie wydaje mi się że na polu namiotowym będzie możliwość korzystania z prądu

Musiałabym przetestować suche odżywki, ktoś mi polecał ostatnio z Gliss Kur'a ... No chyba że spróbowałabym tego sposobu przetłuszczenia włosów?
Sama nie wiem...
3 minuty pod prysznicem? W środku lata?

No tak czy inaczej, ja bym po prostu próbowała umyć włosy. Choćby i wodą z baniaczka. Po 5 dniach skóra głowy może być już zwyczajnie tłusta i przez to np. swędzieć. W lecie nie trudno o to.
A prostowaniem włosów bym się nie przejmowała. Wolałabym mieć już dziwnie pofalowane ale czyste, niż ładnie wyprostowane, ale brudne. Zwłaszcza, że po tych 5 dniach niekoniecznie będą ładne, proste i świeżo wyglądające.
Stary 2012-07-04, 12:21   #4659
Enchatrix
Przyczajenie

Cytat:
Czyli jak rozumiem, byłaś już w naszym wątku dla falowano i kręconowłosych?
Byłam, byłam; ) Jednakże nic z tego nie wyniosłam dobrego...

Cytat:
3 minuty pod prysznicem? W środku lata?
Grr ... właśnie, chyba znajdę organizatora i zrobie mu wykład na temat prawidłowej higieny

Cytat:
No tak czy inaczej, ja bym po prostu próbowała umyć włosy. Choćby i wodą z baniaczka. Po 5 dniach skóra głowy może być już zwyczajnie tłusta i przez to np. swędzieć. W lecie nie trudno o to.
A prostowaniem włosów bym się nie przejmowała. Wolałabym mieć już dziwnie pofalowane ale czyste, niż ładnie wyprostowane, ale brudne. Zwłaszcza, że po tych 5 dniach niekoniecznie będą ładne, proste i świeżo wyglądające.
Jeżeli chodzi o prostowanie to nie ma z tym problemu, bo już dawno miałam kupić bezprzewodową prostownicę; )
Gorzej z suszeniem ... Jak już wspominałam to włosy długo mi schną, jakby była także gdzieś bezprzewodowa suszarka to problem całkowicie znika.
Wiem, że można iść spać w mokrych, ale jakbym się obudziła to byłabym chora

No chyba że to wszystko oleje i nie pojade
Stary 2012-07-04, 12:54   #4660
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Grr ... właśnie, chyba znajdę organizatora i zrobie mu wykład na temat prawidłowej higieny
Przydałoby się... 3 minuty na prysznic? To jakaś kpina Zwłaszcza latem. Przecież w trakcie upałów trzeba szczególnie dbać o higienę.

Cytat:
Wiem, że można iść spać w mokrych, ale jakbym się obudziła to byłabym chora
Może umyjesz włosy za dnia? I wtedy w trakcie dnia będą schły? Jak są upały, to wyschną szybko
Stary 2012-07-04, 13:13   #4661
Enchatrix
Przyczajenie

Cytat:
Może umyjesz włosy za dnia? I wtedy w trakcie dnia będą schły? Jak są upały, to wyschną szybko
No fakt, to jest rozwiązanie. Myślałam że od Słońca włosy się przesuszają ale raz mi chyba nie zaszkodzi, dzięki

I tak spróbuję przetłuścić włosy, może akurat podziała. Jakby coś dam znać czy to mit
Stary 2012-07-13, 09:35   #4662
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
I tak spróbuję przetłuścić włosy, może akurat podziała. Jakby coś dam znać czy to mit
U mnie działa, ale nie jakoś ekstra po prostu jak wcześniej miałam potrzebę mycia włosów codziennie przez kilka dni, to one już dwóch nie wytrzymają, ale jak przetrzymam bez mycia 3 dni, to potem spokojnie mogę wrócić do mycia co drugi dzień co prawda są lepsze i gorsze dni - raz drugiego dnia są na wieczór jeszcze ładne, innym razem po południu już nieciekawe, ale to już raczej norma u mnie

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:35   #4663
Dusiak21
Raczkowanie

Jestem ciekawa w jaki sposób można ładnie nabłyszczyć przetłuszczające się włosy? oczywiscie pewnie nie można używać nabłyszczaczy na skórę głowy bo efekt będzie odwrotny. Stosować tylko na końcówki? od dawna marzą mi się piękne i błyszczące włosy, a nie wiem co z tym fantem zrobić!
Stary 2012-07-18, 09:45   #4664
natalia191994
Przyczajenie

GG do natalia191994

Też mam problem z przetłuszczającymi się włosami. W moim wypadku jest to większy problem, bo włosy u nasady są tak tłuste, że co dwa dni, to muszę je myć, a na końcach są strasznie suche. Nie wiem co z nimi zrobić, czy powinnam je tak pielęgnować jak skórę mieszaną, czyli używać produktów do włosów przetłuszczających i nawilżających?
natalia191994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:48   #4665
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dusiak21 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa w jaki sposób można ładnie nabłyszczyć przetłuszczające się włosy? oczywiscie pewnie nie można używać nabłyszczaczy na skórę głowy bo efekt będzie odwrotny. Stosować tylko na końcówki? od dawna marzą mi się piękne i błyszczące włosy, a nie wiem co z tym fantem zrobić!
Zależy, jak długie masz włosy. Nabłyszczaczy nie używa się na skórę głowy, tylko na włosy. Z tym, że one wszystkie na alkoholu są. Nabłyszczają silikony w serach/jedwabiach. U mnie nabłyszczał olej kokosowy, kiedy miałam suche i zniszczone włosy, no ale przy przetłuszczających się to raczej trzeba go trzymać z dala od głowy. Przydaje się też domykanie łusek włosów za pomocą kwaśnych dodatków np płukanki z octem, albo dodatku np Lactic Acid w odżywce.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:52   #4666
Dusiak21
Raczkowanie

Włosy mam do ramion, są grube i dosyć matowe i oczywista myję je codziennie żeby w ogóle wyjsć z domu. Zdaję sobie sprawę, że nie mogę nałożyć nabłyszczacza na skórę głowy...słyszałam, że do ostatniego płukania można dodać cytryny, jeszcze nie próbowałam.
Może uda mi się kiedys zrealizować marzenie o błyszczących włosach!
Stary 2012-07-18, 09:56   #4667
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia191994 Pokaż wiadomość
Też mam problem z przetłuszczającymi się włosami. W moim wypadku jest to większy problem, bo włosy u nasady są tak tłuste, że co dwa dni, to muszę je myć, a na końcach są strasznie suche. Nie wiem co z nimi zrobić, czy powinnam je tak pielęgnować jak skórę mieszaną, czyli używać produktów do włosów przetłuszczających i nawilżających?
Przetłuszczają się nie włosy, tylko skóra głowy. Mycie co dwa dni to standard, chyba większość ludzi tak robi (widziałam kiedyś takie statystyki). Ja myję codziennie i tragedią to dla mnie nie jest. Jeśli do tego masz suche włosy, to po prostu poza szamponem, który oczyszcza skórę głowy, używasz odżywek i masek do suchych włosów, ale omijasz skórę głowy.
Możesz też przed myciem nałożyć na włosy odżywkę (nie na głowę i nie każdą odżywkę), potem normalnie szampon na głowę, który spłynie też na włosy, spłukujesz całość i na koniec znowu odżywka. W taki sposób zabezpieczasz suche włosy przed zbyt silnym działaniem detergentów w szamponie.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Dusiak21 Pokaż wiadomość
Włosy mam do ramion, są grube i dosyć matowe i oczywista myję je codziennie żeby w ogóle wyjsć z domu. Zdaję sobie sprawę, że nie mogę nałożyć nabłyszczacza na skórę głowy...słyszałam, że do ostatniego płukania można dodać cytryny, jeszcze nie próbowałam.
Może uda mi się kiedys zrealizować marzenie o błyszczących włosach!
Cytryna to ten sam patent co ocet - po prostu zakwasza włos i domyka łuski. Błyszczenie włosów zależy też od kondycji organizmu. Ponoć pomaga picie na czczo oliwy lub jakiegoś oleju (np lnianego), tylko że to mało przyjemna sprawa i pewnie nie każdy będzie w stanie to stosować.
Stary 2012-08-03, 09:01   #4668
Black Casshmere
Rozeznanie

Czy Wy też macie wrażenie, że skóra głowy jest niedomyta?
Ja już na 2-dzień mam lekko swędzącą i niepachnącą skórą.
Pozdrawiam
Stary 2012-08-26, 00:13   #4669
TheSketchedLady
Wtajemniczenie

hej, dziewczyny
problem mam dość nietypowy (?), mianowicie - u nasady włosy przetłuszczają mi się, końcówki są natomiast suche. chciałabym je olejować, ale zastanawiam się, czy to nie pogorszy ich stanu?

Wątki można łączyć

TheSketchedLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:40   #4670
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheSketchedLady Pokaż wiadomość
hej, dziewczyny
problem mam dość nietypowy (?), mianowicie - u nasady włosy przetłuszczają mi się, końcówki są natomiast suche. chciałabym je olejować, ale zastanawiam się, czy to nie pogorszy ich stanu?
To raczej problem typowy, przetuszcza sie skóra głowy, a włosy mogą być suche. Niektórym oleje regulują wydzielanie sebum, a zresztą zawsze możesz je używać tylko na włosy.
Stary 2012-08-26, 17:56   #4671
TheSketchedLady
Wtajemniczenie

a jakie oleje możecie polecić? na razie myślałam o kokosowym i jaśminie.

Wątki można łączyć

TheSketchedLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:51   #4672
SalonMagia_eu
Przyczajenie

Włosy trzeba myć tak często, jak zmusza nas do tego sytuacja. Jeżeli włosy przetłuszczają się intensywnie należy wykonywać ten zabieg codziennie, gdyż w przeciwnym wypadku narażamy się nie tylko na nieestetycznie wyglądające i klejące się włosy, ale również na ryzyko wystąpienia łupieżu tłustego. Myjąc włosy należy używać wyłącznie letniej, wręcz chłodnej wody, która nie pobudzi gruczołów do wzmożonej produkcji łoju. Poza tym, w przypadku włosów przetłuszczających się darujmy sobie wykonywanie silnego masażu skóry głowy, bowiem takowy również przyczynia się do nasilonej produkcji sebum. Po spłukaniu włosów letnią wodą można pokusić się o zastosowanie płukanki z liści pokrzywy i skrzypu polnego, lub wody z dodatkiem soku wyciśniętego z cytryny.
SalonMagia_eu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 22:27   #4673
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SalonMagia_eu Pokaż wiadomość
Włosy trzeba myć tak często, jak zmusza nas do tego sytuacja. Jeżeli włosy przetłuszczają się intensywnie należy wykonywać ten zabieg codziennie, gdyż w przeciwnym wypadku narażamy się nie tylko na nieestetycznie wyglądające i klejące się włosy, ale również na ryzyko wystąpienia łupieżu tłustego. Myjąc włosy należy używać wyłącznie letniej, wręcz chłodnej wody, która nie pobudzi gruczołów do wzmożonej produkcji łoju. Poza tym, w przypadku włosów przetłuszczających się darujmy sobie wykonywanie silnego masażu skóry głowy, bowiem takowy również przyczynia się do nasilonej produkcji sebum. Po spłukaniu włosów letnią wodą można pokusić się o zastosowanie płukanki z liści pokrzywy i skrzypu polnego, lub wody z dodatkiem soku wyciśniętego z cytryny.
No właśnie z tym myciem to takie dość rozbieżne są opinie. Nawet moja dermatolog podczas naszej ostatniej rozmowy radziła mi codzienne mycie, ale sama zaznaczyła, że wzmaga to wydzielanie sebum...jednak jeśli mam przetłuszczoną skórę, to nie ma ona czym oddychać...i włos leci Tylko, że co. Nie chcę takiej sytuacji, że kilka godzin po myciu będę już miała lepik na głowie.
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 22:33   #4674
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez SalonMagia_eu Pokaż wiadomość
Kiedy coś kopiujesz z innej strony, to proszę, umieszczaj to w cudzysłowie i podawaj źródło. Plagiatowanie nie jest fajne
Stary 2012-09-11, 20:51   #4675
Riddim
Zadomowienie

Cześć,

próbowałam przeszukać wątek pod kątem mojego pytania, ale nie znalazłam odpowiedzi. Zastanawiam się... jaka jest zależność między skórą twarzy a skórą głowy?

Miałam cerę przetłuszczającą się i rozwiązałam ten problem używając hydrolatu oczarowego i oleju z pestek malin. Czy jest szansa, że taki zestaw unormuje też przetłuszczanie skóry na głowie?
Stary 2012-09-12, 09:11   #4676
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Cześć,

próbowałam przeszukać wątek pod kątem mojego pytania, ale nie znalazłam odpowiedzi. Zastanawiam się... jaka jest zależność między skórą twarzy a skórą głowy?

Miałam cerę przetłuszczającą się i rozwiązałam ten problem używając hydrolatu oczarowego i oleju z pestek malin. Czy jest szansa, że taki zestaw unormuje też przetłuszczanie skóry na głowie?
Szansa jest, ale wątpię, że ktoś stosował akurat ten zestaw i opowie o efektach. Skoro już masz hydrolat i olej to po prostu spróbuj.
Stary 2012-09-12, 09:58   #4677
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć,

Myślę, że jest związek. Łojotok np. może się przenieść ze skóry głowy na twarz Nie wiem czy konkretnie ten hydrolat pomoże, chyba możesz spróbować. Z olejem jednak nie ryzykowałabym

Czy któraś z Was stosowała szampon Stieprox? Jak efekty?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 10:35   #4678
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć,

jasne, ze jest zwiazek. przeciez zwykle jesli ktos ma tlusta cere ma szybko przetluszczajace sie wlosy. ktos ma sucha cere - sucha skore glowy, ktora mozna myc co 4-5+ dni

ja uzywam oleju jojoba na twarz i czasami masaz nim skalpu przedluza swiezosc wlosow.
Stary 2012-09-12, 10:48   #4679
nika1401
Raczkowanie

Cytat:
Cześć,

powiem Ci, że tłusta cera i tłusta skóra głowy mają są uzależnione od siebie,ja od czasów kiedy zaczęłam dojrzewać,czyli ok 14 rok życia,mam tłustą Skórę twarzy i głowy. Z twarzą sobie poradziłam i radzę dalej bo pozbyć się tego nie da ale z włosami to juz nawet nie walczę,wiem,że codziennie rano muszę umyć włosy i jeżeli wychodzę wieczorem to też...do twarzy polecam Ziaja Nuno seria żel do mycia twarzy i Iwostin też żel do mycia twarzy. nie próbuj nic drogiego bo to gó**o..mi nie pomoglo. od czasu do czasu zrób pelling. do włosów kaŻdy szampon oprócz tych do włosów farbowanych bo obciąża, dobrze jest tez opłukac włosy wodą z cytryna,wyciąganie.ten tłuszcz ze.skóry głowy. sory że się tak rozpisałam,ale mam nadzieję że komuś to pomoŻe

"Bez człowieka szczęścia nie osiągniesz."
Ja

Tak, lubię życie

WYMIENIĘ:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36488238
nika1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:16   #4680
Riddim
Zadomowienie

Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi . Tak jak pisałam, olej z pestek malin + hydrolat oczarowy pozwoliły mi raz na zawsze unormować cerę w zaledwie 2 tygodnie. I oczywiście, że spróbuję na włosach, wczoraj była już wcierka hydrolatowa .

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości