|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||
ma zielone pojęcie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Cytat:
Cytat:
A co do szamponu z dziegciem, to chodzi o Polytar? On był wycofany ze sprzedaży jakiś czas temu. Za to można próbować znaleźć inne szampony z dziegciem, np. Mrs. Potter's.
![]() |
#4742 | |
Zadomowienie
|
miałam robione badania krwi wszystko było w porządku, Pani dr powiedziała że to od dojrzewania. Fakt to było ładnych parę lat temu.
Dostałam jakieś wcierki, szampon, ampułki niestety nazw już nie pamiętam, ale efektu nie było żadnego. Obecnie wszystkich z cynkiem, ziołowych-aptecznych. Odżywki, tak ale tylko na włosy z dala od skóry głowy. Maski jedynie z siemienia w połączeniu z chmielem, mydlnicą itp. ale to już na całość...widzę, że pomaga trochę dłużej utrzymać świeżość. Cytat:
Szkoda, że go wycofali ![]() Mrs.Potter's kiedyś szukałam ale nie mogłam znaleźć. Gdzieś mi kiedyś wpadł w oko szampon Pix ale nie wiem na ile jest skuteczny.
![]() |
#4743 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny:
czy stosowanie tabletek anty ma wpływ na przetłuszczanie się włosów? taki łój mi się zrobił na wiosnę, że masakra... jak wieczorem umyję szamponem włosy, to rano przy uszach szczególnie są tłuste jak olej... nakładam olej kokosowy nierafinowany i olejek łopianowy na skalp 1 raz w tyg, myję w szamponie raz z sls a raz nie ( na zmianę ), odżywki używam z Alterry. Coś strasznego od miesiąca się dzieje z moimi włosami ![]()
#4745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A jak z resztą ciała? Nagle skóra w innych miejscach też Ci się zrobiła tłusta? Czy tylko ze skalpem są problemy? Cytat:
![]() |
#4748 |
Wtajemniczenie
|
tylko skóra głowy daję mi się we znaki... już nie wiem jakim szamponem mam myć włosy, czy z sls czy bez...
#4749 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I tak myje się głównie skórę głowy, włosom na długości powinna wystarczyć spływająca piana, więc wielkich szkód raczej nie będzie. Zawsze można dać najpierw odżywkę na włosy (od ucha w dół), a dopiero potem nałożyć szampon i umyć skórę głowy.
![]() |
#4750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Konto usunięte
|
A próbowałaś szamponów rosyjskich? Bioarp.pl w swojej ofercie ma sporo dziegciowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Konto usunięte
|
Można do was dołączyć? Ja również mam problem z przetłuszczaniem. Tylko, że u mnie oprócz tego mam tłustą cerę i problem z nadmiernym poceniem, głównie latem. Mam zaburzenia hormonalne. Wszystko zaczęło się w okresie dojrzewania. Odkąd zaczęłam farbować czyli już prawie 15 lat, moje włosy stały się tłuste u nasady i suche na końcach. Używam głównie kosmetyki do włosów farbowanych. Mimo iż dzięki temu kolor się długo utrzymuje, a włosy wyglądają jak świeżo po farbowaniu niestety już na drugi dzień są przyklapnięte. Fryzjerka mi powiedziała, że są zniszczone, a końce wręcz spalone. Bez obcięcia na krótko się nie obyło. Wracam teraz do naturalnych włosów. Jedynego czego się obawiam to tego iż mam już gdzieniegdzie siwe. Ale nie ma co się martwić na zapas. Chcę zmienić też pielęgnację. Używać jakiegoś szamponu ziołowego do włosów tłustych, a na końce minimalną ilość odżywki lub balsamu do włosów zniszczonych by je trochę zregenerować. Myślicie, że to dobry pomysł?
Edytowane przez 201610111032 Czas edycji: 2013-04-25 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Konto usunięte
|
Moje włosy obecnie mają różną długość. Można powiedzieć, że są do brody. Nie znam tej maski. Jako fanka naturalnej pielęgnacji muszę przeanalizować skład i poczytać sobie trochę o niej w necie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Skład ma prosty, kilka składników na krzyż. Dla moich włosów jest za lekka, być może to glinka je puszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Chciałabym dołączyć się do tematu. Także mam problem z szybko przetłuszczającymi się włosami (muszę je myć co 2 dzień). Wiem, że to jeszcze nie tragedia, ale niedawno mogłam je myć 2 razy w tygodniu i było dobrze. Używam szamponu i odżywki Garnier Fructis Lśniące i Gładkie. Przez dłuższy czas te kosmetyki naprawdę mi służyły, nie wiem co się stało... ![]()
#4758 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie lubię takich wielkich opakowań, 250 ml to dla mnie optymalna pojemność. Pocieszę Cię, że ona jest bardzo rzadka i przez to niewydajna. Użyłam jej kilka razy (mam włosy prawie do ramion) i zostało 2/3 puszki. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie lubię takich wielkich opakowań, 250 ml to dla mnie optymalna pojemność. Pocieszę Cię, że ona jest bardzo rzadka i przez to niewydajna. Użyłam jej kilka razy (mam włosy prawie do ramion) i zostało 2/3 puszki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma co od razu panikować. Ja jeszcze do niedawna stosowałam tylko kosmetyki drogeryjne, z supermarketów i jakoś żyję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Konto usunięte
|
Czy jeśli szampony ziołowe wysuszają mi włosy to czy po użyciu odżywki (nie ziołowej) zrobić płukankę? Czy to nie wyjdzie na to samo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz spróbować, w szamponie wysuszająco mógł zadziałać też detergent albo jeszcze inny składnik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Konto usunięte
|
W moim przypadku to była ewidentnie wina ziół, ale spróbuję tych, które wymieniłaś. Czyli sugerujesz, że mogę myć włosy tak jak dotychczas, czyli: odżywka na włosy, szampon ziołowy, odżywka i płukanka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Możesz, najwyżej odstawisz. Najpopularniejsze z tych wymienionych jest siemię lniane, z którego robi się płukankę lub maskę nawilżającą. Albo żel do stylizacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Queen Of Darkness
|
Hej : ) mam pytanie różnie w sprawie przetłuszczających się włosów, używam wielu odżywek b.s itp ale od ucha w dół a i tak włosy są tłuste jak umyję wieczorem i np wychodzę popołudniu nast. dnia a nie mogę spobie pozwolić, żebym myła je rano bo 1) długo schnął 2) chcę żeby były dłużejświerze a nie chcę się do nich naginać
myję szamponami dziecięcymi jonsosns q jonsons 3 w jednym i jest ok dla reszty włosów ale nie dla tych u nasady, ale nawet jak zwykłymi ziołowymi czy odżywką umyję są ciągle tłuste :/ co robić?doam, że mam mieszaną skórę twarzy w strefie T tłusta |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Witam was serdecznie.
Siedze na forach, czytam duzo i zuzywam dotychczasowe "zle" szampony itp. Ale mam problem. jak bylam ostatnio w PL (mieszkam za granica) nakupowalam naturalnych szamponow itp i zaczelam zuzywac"zle" i mialam piekniejsze wlosy i skore na twarzy. U mnie w domu rodzinnym woda jest ze studni glebinowej. przyjechalam do siebie i jest coraz gorzej. mamy bardzo twarda wode z kamieniem. Wlosy myje tym samym szamponem co w pl, mylam OMO wiec przezucilam sie na cos mniej obciazajacego. Umylam dzis wlosy i czuje, ze jutro juz beda tluste a normalnie myje co drugi dzien. Nie sa tak puszyste jak w PL i sklap mi sie podraznil i jest niewielki lupiez. czy to cos ma wspolnego z twardoscia wody? hormonami, cyklem? ktoras sie na tym zna? masakra jakas....na twarz na noc zaczelam olejowac zamiast kremu i rano sie budze z sucha, nie fajna buzia. co ja robie nie tak? czym bardziej sie staram tym jest gorzej. macie jakies sugestie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W przypadku skóry może to być wina wody, a może po prostu oleje nie są dla Ciebie. Moją skórę wysuszały, potrzebowała czegoś bogatszego. Możesz kombinować z myciem włosów i twarzy przegotowaną wodą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nakladalam na wilgotna po przemyciu micelem Biodermy. Dodawalam rowniez kilka kropel do kremu na noc i podobnie:/ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Przyczajenie
|
Skrajne problemy z włosami.
Witam. Odkąd pamiętam, miałam problemy z przetłuszczaniem się włosów. W końcu doszło do tego, że zaczęłam myć je codziennie. Niestety skóra głowy bardzo swędziała. Po jakimś czasie zaczęłam je myć szamponem dla dzieci z Jonson&Jonson. Problem ten już nie był taki uporzywy. Teraz mam inny szampon, jednak moje włosy są... Przesuszone, a końcowki bardzo się rozdwajają. Ponadto mam łupież. Nie używam suszarki i kładę się spać z mokrymi włosami. Są falowane i sięgają niewiele za łopatki.
Jak je pielęgnować? Jakiego szamponu używać? A może jakieś odżywki? No i co z tym codziennym myciem włosów? Można je szybko od tego odzwyczaić i sprawić, żeby nie przetłuszczały się tak często? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.