przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 22:41   #4741
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Leyla89 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Ja również mam problem od wielu lat z przetłuszczającymi się włosami. Włosy muszę myć codziennie bo skóra jest tłusta. Na skórze głowy wyskakują takie bolące plamki, nie krostki...chyba od tego tłuszczu. Leczyłam się u dermatologa jakiś czas temu i nic nie pomogło.
Jak się leczyłaś i na co dokładnie? Miałaś jakąś diagnozę postawioną?

Cytat:
Nie wiem już czego używać. Przerzuciłam się na sz.ziołowe bez SLS ale różnicy nie widzę. Włosy świeże ale następnego dnia popołudniu już widać tłuszcz. Robię płukanki z chmielu, szałwii, nagietka i mydlnicy lekarskiej... Maski z siemienia lnianego, 2xw tyg nakładam olej. Staram się unikać drażniącej chemii w kosmetykach. Nie wiem co robić. Kiedyś pomagał mi szampon z dziegciem ale teraz nigdzie nie mogę go znaleźć.
Jakiego szamponu używasz? Używasz jakichś odżywek, masek, jedwabiów?

A co do szamponu z dziegciem, to chodzi o Polytar? On był wycofany ze sprzedaży jakiś czas temu. Za to można próbować znaleźć inne szampony z dziegciem, np. Mrs. Potter's.
Stary 2013-04-12, 23:21   #4742
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jak się leczyłaś i na co dokładnie? Miałaś jakąś diagnozę postawioną?
miałam robione badania krwi wszystko było w porządku, Pani dr powiedziała że to od dojrzewania. Fakt to było ładnych parę lat temu.
Dostałam jakieś wcierki, szampon, ampułki niestety nazw już nie pamiętam, ale efektu nie było żadnego.

Cytat:
Jakiego szamponu używasz? Używasz jakichś odżywek, masek, jedwabiów?
Obecnie wszystkich z cynkiem, ziołowych-aptecznych.

Odżywki, tak ale tylko na włosy z dala od skóry głowy.
Maski jedynie z siemienia w połączeniu z chmielem, mydlnicą itp. ale to już na całość...widzę, że pomaga trochę dłużej utrzymać świeżość.

Cytat:
A co do szamponu z dziegciem, to chodzi o Polytar? On był wycofany ze sprzedaży jakiś czas temu. Za to można próbować znaleźć inne szampony z dziegciem, np. Mrs. Potter's.
Tak tak Polytar. Ja dokładnie używałam Polytar AF wersję z cynkiem.
Szkoda, że go wycofali
Mrs.Potter's kiedyś szukałam ale nie mogłam znaleźć. Gdzieś mi kiedyś wpadł w oko szampon Pix ale nie wiem na ile jest skuteczny.

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 07:36   #4743
zazia
Przyczajenie

Cytat:
Witajcie.

Ja również mam problem od wielu lat z przetłuszczającymi się włosami. Włosy muszę myć codziennie bo skóra jest tłusta. Na skórze głowy wyskakują takie bolące plamki, nie krostki...chyba od tego tłuszczu. Leczyłam się u dermatologa jakiś czas temu i nic nie pomogło.
Mam dokladnie to samo. te czerwone bolace plamki. u mnie akurat w miejscu gdzie one sa wlosy przetluszczaja sie szybciej. Ani internista,ani dermatolog nie wiedza czym one sa. przegrzebalam internet i nic. Badanie krwi ok. Wybieram sie do alergologa, moze to jakies uczulenie.. Moge polecic Ci zel aloesowy, albo rozcienczony sok z aloesu w sprayu. To jedyne, co narazie udalo mi sie odkryc na ten problem.
zazia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 09:29   #4744
isabelka00
Wtajemniczenie

Dziewczyny:
czy stosowanie tabletek anty ma wpływ na przetłuszczanie się włosów? taki łój mi się zrobił na wiosnę, że masakra... jak wieczorem umyję szamponem włosy, to rano przy uszach szczególnie są tłuste jak olej...
nakładam olej kokosowy nierafinowany i olejek łopianowy na skalp 1 raz w tyg, myję w szamponie raz z sls a raz nie ( na zmianę ), odżywki używam z Alterry. Coś strasznego od miesiąca się dzieje z moimi włosami
Stary 2013-04-18, 16:33   #4745
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zazia Pokaż wiadomość
Mam dokladnie to samo. te czerwone bolace plamki. u mnie akurat w miejscu gdzie one sa wlosy przetluszczaja sie szybciej. Ani internista,ani dermatolog nie wiedza czym one sa. przegrzebalam internet i nic. Badanie krwi ok. Wybieram sie do alergologa, moze to jakies uczulenie.. Moge polecic Ci zel aloesowy, albo rozcienczony sok z aloesu w sprayu. To jedyne, co narazie udalo mi sie odkryc na ten problem.
Dziękuję

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:35   #4746
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny:
czy stosowanie tabletek anty ma wpływ na przetłuszczanie się włosów? taki łój mi się zrobił na wiosnę, że masakra... jak wieczorem umyję szamponem włosy, to rano przy uszach szczególnie są tłuste jak olej...
nakładam olej kokosowy nierafinowany i olejek łopianowy na skalp 1 raz w tyg, myję w szamponie raz z sls a raz nie ( na zmianę ), odżywki używam z Alterry. Coś strasznego od miesiąca się dzieje z moimi włosami
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że tak... ja od roku biorę i minimalnie bardziej mi się przetłuszczają włosy. Ale na 100% nie jestem pewna czy przez tabletki
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:15   #4747
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziewczyny:
czy stosowanie tabletek anty ma wpływ na przetłuszczanie się włosów?
Może mieć, ale nie musi.

A jak z resztą ciała? Nagle skóra w innych miejscach też Ci się zrobiła tłusta? Czy tylko ze skalpem są problemy?

Cytat:
Na razie spróbuj zrezygnować z olejowania skalpu, jak to nie poprawi sytuacji, to trzeba będzie szukać przyczyny gdzie indziej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 12:37   #4748
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Może mieć, ale nie musi.

A jak z resztą ciała? Nagle skóra w innych miejscach też Ci się zrobiła tłusta? Czy tylko ze skalpem są problemy?

.
tylko skóra głowy daję mi się we znaki... już nie wiem jakim szamponem mam myć włosy, czy z sls czy bez...
Stary 2013-04-19, 12:55   #4749
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
tylko skóra głowy daję mi się we znaki... już nie wiem jakim szamponem mam myć włosy, czy z sls czy bez...
Ja bym pewnie myła jakimś z SLeS (nie SLS), ale bez sylikonów, pq i innych potencjalnych oblepiaczy.
I tak myje się głównie skórę głowy, włosom na długości powinna wystarczyć spływająca piana, więc wielkich szkód raczej nie będzie. Zawsze można dać najpierw odżywkę na włosy (od ucha w dół), a dopiero potem nałożyć szampon i umyć skórę głowy.
Stary 2013-04-19, 14:17   #4750
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym pewnie myła jakimś z SLeS (nie SLS), ale bez sylikonów, pq i innych potencjalnych oblepiaczy.
I tak myje się głównie skórę głowy, włosom na długości powinna wystarczyć spływająca piana, więc wielkich szkód raczej nie będzie. Zawsze można dać najpierw odżywkę na włosy (od ucha w dół), a dopiero potem nałożyć szampon i umyć skórę głowy.
Dzisiaj twoje rady wcielę w życie czyli mycie
Stary 2013-04-24, 19:58   #4751
o1o1o1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nhung Pokaż wiadomość

Przejrzałam KWC i jestem strasznie zawiedziona Weszłam w zakładkę "szampony / do włosów przetłuszczających się", posortowałam kosmetyki według największej ilości "hitów" iii... tragedia Wszystkie szampony mają baardzo średnie opinie, przeważają 3 gwiazdki, czasem gdzieś 4 gwiazdki... Tak samo jest w zakładce "odżywki / do włosów przetłuszczających się"
Te kosmetyki, które mają najwięcej "hitów" (i tak mało, bo ok. 20 :/) mają średnie lub mizerne opinie...
spróbuj szamponu green pharmacy z lisciem pokrzywy - do kupenia w rosmanie. Ja myje włosy codziennie takze a szampon dawał mi dodatkowy dzien. Kosztuje okolo 8 zł. Jak bedziesz myc to dobrze wymasuj skore głowy, aby usunac sebum
o1o1o1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 22:34   #4752
201610111032
Konto usunięte

Cytat:

Tak tak Polytar. Ja dokładnie używałam Polytar AF wersję z cynkiem.
Szkoda, że go wycofali
Mrs.Potter's kiedyś szukałam ale nie mogłam znaleźć. Gdzieś mi kiedyś wpadł w oko szampon Pix ale nie wiem na ile jest skuteczny.
A próbowałaś szamponów rosyjskich? Bioarp.pl w swojej ofercie ma sporo dziegciowych.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 21:01   #4753
201610111032
Konto usunięte

Można do was dołączyć? Ja również mam problem z przetłuszczaniem. Tylko, że u mnie oprócz tego mam tłustą cerę i problem z nadmiernym poceniem, głównie latem. Mam zaburzenia hormonalne. Wszystko zaczęło się w okresie dojrzewania. Odkąd zaczęłam farbować czyli już prawie 15 lat, moje włosy stały się tłuste u nasady i suche na końcach. Używam głównie kosmetyki do włosów farbowanych. Mimo iż dzięki temu kolor się długo utrzymuje, a włosy wyglądają jak świeżo po farbowaniu niestety już na drugi dzień są przyklapnięte. Fryzjerka mi powiedziała, że są zniszczone, a końce wręcz spalone. Bez obcięcia na krótko się nie obyło. Wracam teraz do naturalnych włosów. Jedynego czego się obawiam to tego iż mam już gdzieniegdzie siwe. Ale nie ma co się martwić na zapas. Chcę zmienić też pielęgnację. Używać jakiegoś szamponu ziołowego do włosów tłustych, a na końce minimalną ilość odżywki lub balsamu do włosów zniszczonych by je trochę zregenerować. Myślicie, że to dobry pomysł?

Edytowane przez 201610111032
Czas edycji: 2013-04-25 o 21:03
Stary 2013-04-25, 21:26   #4754
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Można do was dołączyć? Ja również mam problem z przetłuszczaniem. Tylko, że u mnie oprócz tego mam tłustą cerę i problem z nadmiernym poceniem, głównie latem. Mam zaburzenia hormonalne. Wszystko zaczęło się w okresie dojrzewania. Odkąd zaczęłam farbować czyli już prawie 15 lat, moje włosy stały się tłuste u nasady i suche na końcach. Używam głównie kosmetyki do włosów farbowanych. Mimo iż dzięki temu kolor się długo utrzymuje, a włosy wyglądają jak świeżo po farbowaniu niestety już na drugi dzień są przyklapnięte. Fryzjerka mi powiedziała, że są zniszczone, a końce wręcz spalone. Bez obcięcia na krótko się nie obyło. Wracam teraz do naturalnych włosów. Jedynego czego się obawiam to tego iż mam już gdzieniegdzie siwe. Ale nie ma co się martwić na zapas. Chcę zmienić też pielęgnację. Używać jakiegoś szamponu ziołowego do włosów tłustych, a na końce minimalną ilość odżywki lub balsamu do włosów zniszczonych by je trochę zregenerować. Myślicie, że to dobry pomysł?
Jakiej długości masz teraz włosy? Odżywka na pewno jest podstawą, żeby utrzymać włosy w dobrym stanie, nakładana mniej więcej od ucha w dół. Są też maski do tłustej skóry głowy i suchych/zniszczonych włosów, np rosyjska Lactimilk z serwatką, białą glinką i karite.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 21:46   #4755
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Jakiej długości masz teraz włosy? Odżywka na pewno jest podstawą, żeby utrzymać włosy w dobrym stanie, nakładana mniej więcej od ucha w dół. Są też maski do tłustej skóry głowy i suchych/zniszczonych włosów, np rosyjska Lactimilk z serwatką, białą glinką i karite.
Moje włosy obecnie mają różną długość. Można powiedzieć, że są do brody. Nie znam tej maski. Jako fanka naturalnej pielęgnacji muszę przeanalizować skład i poczytać sobie trochę o niej w necie.
Stary 2013-04-25, 22:09   #4756
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Moje włosy obecnie mają różną długość. Można powiedzieć, że są do brody. Nie znam tej maski. Jako fanka naturalnej pielęgnacji muszę przeanalizować skład i poczytać sobie trochę o niej w necie.
Skład ma prosty, kilka składników na krzyż. Dla moich włosów jest za lekka, być może to glinka je puszy.
Stary 2013-04-26, 10:26   #4757
Scared Of Lonely
Przyczajenie

Question Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Witam!
Chciałabym dołączyć się do tematu. Także mam problem z szybko przetłuszczającymi się włosami (muszę je myć co 2 dzień). Wiem, że to jeszcze nie tragedia, ale niedawno mogłam je myć 2 razy w tygodniu i było dobrze. Używam szamponu i odżywki Garnier Fructis Lśniące i Gładkie. Przez dłuższy czas te kosmetyki naprawdę mi służyły, nie wiem co się stało...

"quod me nutrit, me destruit"
Scared Of Lonely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:41   #4758
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Skład ma prosty, kilka składników na krzyż. Dla moich włosów jest za lekka, być może to glinka je puszy.
Niedroga ta maska. Skład może nie jest w 100% idealny bo zawiera śladowe ilości konserwantów ale jest tak krótki więc można mu to wybaczyć. Przeraża mnie tylko pojemność. Przy moich krótkich włosach stosując ją raz w tygodniu chyba przez dwa lata jej nie zużyję
Stary 2013-04-26, 13:07   #4759
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Niedroga ta maska. Skład może nie jest w 100% idealny bo zawiera śladowe ilości konserwantów ale jest tak krótki więc można mu to wybaczyć. Przeraża mnie tylko pojemność. Przy moich krótkich włosach stosując ją raz w tygodniu chyba przez dwa lata jej nie zużyję
Jakieś konserwanty musi zawierać, bardziej bym się bała kosmetyku bez konserwantów. Ale sprytnie je zakamuflowali, Kathon to inna nazwa (bardzo rzadko używana w INCI) Methylchloroisothiazolino ne/Methylisothiazolinone, które nie są dopuszczone do użytku w naturalnych kosmetykach.

Też nie lubię takich wielkich opakowań, 250 ml to dla mnie optymalna pojemność. Pocieszę Cię, że ona jest bardzo rzadka i przez to niewydajna. Użyłam jej kilka razy (mam włosy prawie do ramion) i zostało 2/3 puszki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 13:07   #4760
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś konserwanty musi zawierać, bardziej bym się bała kosmetyku bez konserwantów. Ale sprytnie je zakamuflowali, Kathon to inna nazwa (bardzo rzadko używana w INCI) Methylchloroisothiazolino ne/Methylisothiazolinone, które nie są dopuszczone do użytku w naturalnych kosmetykach.

Też nie lubię takich wielkich opakowań, 250 ml to dla mnie optymalna pojemność. Pocieszę Cię, że ona jest bardzo rzadka i przez to niewydajna. Użyłam jej kilka razy (mam włosy prawie do ramion) i zostało 2/3 puszki.
Stary 2013-04-26, 15:41   #4761
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie chodziło mi o Kathon, który jak wiadomo w większej ilości silnie uczula i może przyczyniać się nawet do nowotworów skóry.

Nie ma co od razu panikować. Ja jeszcze do niedawna stosowałam tylko kosmetyki drogeryjne, z supermarketów i jakoś żyję Ale wolę dmuchać na zimne.
Stary 2013-04-27, 19:47   #4762
201708160922
Konto usunięte

Czy jeśli szampony ziołowe wysuszają mi włosy to czy po użyciu odżywki (nie ziołowej) zrobić płukankę? Czy to nie wyjdzie na to samo?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 19:57   #4763
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Czy jeśli szampony ziołowe wysuszają mi włosy to czy po użyciu odżywki (nie ziołowej) zrobić płukankę? Czy to nie wyjdzie na to samo?
Zależy z jakich ziół. Większość wysusza, ale nie powinny tego robić lipa, skrzyp, len (siemię lniane), prawoślaz.
Możesz spróbować, w szamponie wysuszająco mógł zadziałać też detergent albo jeszcze inny składnik.
Stary 2013-04-28, 22:16   #4764
201708160922
Konto usunięte

W moim przypadku to była ewidentnie wina ziół, ale spróbuję tych, które wymieniłaś. Czyli sugerujesz, że mogę myć włosy tak jak dotychczas, czyli: odżywka na włosy, szampon ziołowy, odżywka i płukanka?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 22:27   #4765
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
W moim przypadku to była ewidentnie wina ziół, ale spróbuję tych, które wymieniłaś. Czyli sugerujesz, że mogę myć włosy tak jak dotychczas, czyli: odżywka na włosy, szampon ziołowy, odżywka i płukanka?
Możesz, najwyżej odstawisz. Najpopularniejsze z tych wymienionych jest siemię lniane, z którego robi się płukankę lub maskę nawilżającą. Albo żel do stylizacji.
Stary 2013-05-07, 20:23   #4766
lusianna
Queen Of Darkness

Hej : ) mam pytanie różnie w sprawie przetłuszczających się włosów, używam wielu odżywek b.s itp ale od ucha w dół a i tak włosy są tłuste jak umyję wieczorem i np wychodzę popołudniu nast. dnia a nie mogę spobie pozwolić, żebym myła je rano bo 1) długo schnął 2) chcę żeby były dłużejświerze a nie chcę się do nich naginać

myję szamponami dziecięcymi jonsosns q jonsons 3 w jednym i jest ok dla reszty włosów ale nie dla tych u nasady, ale nawet jak zwykłymi ziołowymi czy odżywką umyję są ciągle tłuste :/ co robić?doam, że mam mieszaną skórę twarzy w strefie T tłusta

http://psychodive.tumblr.com
lusianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 15:50   #4767
Opiumalfa
Zakorzenienie

Witam was serdecznie.

Siedze na forach, czytam duzo i zuzywam dotychczasowe "zle" szampony itp.

Ale mam problem.
jak bylam ostatnio w PL (mieszkam za granica) nakupowalam naturalnych szamponow itp i zaczelam zuzywac"zle" i mialam piekniejsze wlosy i skore na twarzy. U mnie w domu rodzinnym woda jest ze studni glebinowej.

przyjechalam do siebie i jest coraz gorzej. mamy bardzo twarda wode z kamieniem. Wlosy myje tym samym szamponem co w pl, mylam OMO wiec przezucilam sie na cos mniej obciazajacego. Umylam dzis wlosy i czuje, ze jutro juz beda tluste a normalnie myje co drugi dzien. Nie sa tak puszyste jak w PL i sklap mi sie podraznil i jest niewielki lupiez.

czy to cos ma wspolnego z twardoscia wody? hormonami, cyklem? ktoras sie na tym zna?

masakra jakas....na twarz na noc zaczelam olejowac zamiast kremu i rano sie budze z sucha, nie fajna buzia.

co ja robie nie tak? czym bardziej sie staram tym jest gorzej.

macie jakies sugestie?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 16:25   #4768
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Witam was serdecznie.

Siedze na forach, czytam duzo i zuzywam dotychczasowe "zle" szampony itp.

Ale mam problem.
jak bylam ostatnio w PL (mieszkam za granica) nakupowalam naturalnych szamponow itp i zaczelam zuzywac"zle" i mialam piekniejsze wlosy i skore na twarzy. U mnie w domu rodzinnym woda jest ze studni glebinowej.

przyjechalam do siebie i jest coraz gorzej. mamy bardzo twarda wode z kamieniem. Wlosy myje tym samym szamponem co w pl, mylam OMO wiec przezucilam sie na cos mniej obciazajacego. Umylam dzis wlosy i czuje, ze jutro juz beda tluste a normalnie myje co drugi dzien. Nie sa tak puszyste jak w PL i sklap mi sie podraznil i jest niewielki lupiez.

czy to cos ma wspolnego z twardoscia wody? hormonami, cyklem? ktoras sie na tym zna?
Ma coś wspólnego, twarda woda jest gorsza dla włosów i skóry, może wysuszać. Z kolei woda miękka może ograniczać przetłuszczanie. Jedyne wyjście przy braku dostępu do miękkiej wody to przegotowywanie kranówy lub używanie źródlanej albo demineralizowanej. Najprościej (wg mnie) wyszłaby pierwsza opcja.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
masakra jakas....na twarz na noc zaczelam olejowac zamiast kremu i rano sie budze z sucha, nie fajna buzia.

co ja robie nie tak? czym bardziej sie staram tym jest gorzej.

macie jakies sugestie?
Nakładasz oleje na wilgotną skórę czy czekasz aż wyschnie?
W przypadku skóry może to być wina wody, a może po prostu oleje nie są dla Ciebie. Moją skórę wysuszały, potrzebowała czegoś bogatszego.

Możesz kombinować z myciem włosów i twarzy przegotowaną wodą.
Stary 2013-05-11, 16:45   #4769
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Ma coś wspólnego, twarda woda jest gorsza dla włosów i skóry, może wysuszać. Z kolei woda miękka może ograniczać przetłuszczanie. Jedyne wyjście przy braku dostępu do miękkiej wody to przegotowywanie kranówy lub używanie źródlanej albo demineralizowanej. Najprościej (wg mnie) wyszłaby pierwsza opcja.

Nakładasz oleje na wilgotną skórę czy czekasz aż wyschnie?
W przypadku skóry może to być wina wody, a może po prostu oleje nie są dla Ciebie. Moją skórę wysuszały, potrzebowała czegoś bogatszego.

Możesz kombinować z myciem włosów i twarzy przegotowaną wodą.
Dziekuje Chimay,

Nakladalam na wilgotna po przemyciu micelem Biodermy.
Dodawalam rowniez kilka kropel do kremu na noc i podobnie:/
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 18:04   #4770
FeaMee
Przyczajenie

Skrajne problemy z włosami.

Witam. Odkąd pamiętam, miałam problemy z przetłuszczaniem się włosów. W końcu doszło do tego, że zaczęłam myć je codziennie. Niestety skóra głowy bardzo swędziała. Po jakimś czasie zaczęłam je myć szamponem dla dzieci z Jonson&Jonson. Problem ten już nie był taki uporzywy. Teraz mam inny szampon, jednak moje włosy są... Przesuszone, a końcowki bardzo się rozdwajają. Ponadto mam łupież. Nie używam suszarki i kładę się spać z mokrymi włosami. Są falowane i sięgają niewiele za łopatki.
Jak je pielęgnować? Jakiego szamponu używać? A może jakieś odżywki? No i co z tym codziennym myciem włosów? Można je szybko od tego odzwyczaić i sprawić, żeby nie przetłuszczały się tak często?
FeaMee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości