|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Błagam O Pomoc.................... TłUSTE WłOSY!!!!!!!
Ja bym Ci zaproponowala, zebys wybrala sie z tym do lekarza
![]() ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]()
#452 |
Rozeznanie
|
Dot.: Błagam O Pomoc.................... ...........
a jakich szamponow i odzywek uzywasz?
Najwazniejsze jest zeby nie przeuszyc skóry głowy przez szampony typu seboradin Niger i inne na tluste wlosy. Bylam dzis u dermatologa i on przepisal mi szampon ocerin bio-active. Jeszcze nie uzywalam. Powiedzial ze mam myc fructisem tak jak do tej pory mylam. A raz na tydzien uzyc tego Ocerin lub Seboradin ale tylko sporadycznie. Najlepiej myj wlosy np.Seboradin, spłucz i potem umyj ponownie ale jakims nawilzajacym. Jak je zbyt przesuszysz, tzn. skóre glowy to efekt moze byc odwrotny do zamierzonego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam kilka linkow, gdzie jest troche porad, jak dbac o przetluszczajace sie wlosy
![]() http://samozdrowie.interia.pl/uroda/...ews?inf=511722 http://www.pieknewlosy.pl/porady_prz..._sie_wlosy.php http://serwisy.gazeta.pl/pieknewlosy...0,1059339.html
#454 |
Przyczajenie
|
Dot.: Błagam O Pomoc....................
Dzieki dziewczyny, wiedzialam ze ktos sie nade mna zlituje
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
ptaszku, radziłabym Ci udać się do dermatologa.
Poza tym, z własnego doświadczenia wiem, że bardziej przetłuszczają się włosy, które np ciągle dotykasz łapkam. Zwłaszcza brudnymi ![]() Co do odżywek.. Myślę, iż przy tak szybko przetłuszcających się włosach, powinnaś stosować je tylko na końcówki włosów.. To tyle. Jednak na początku, radzę wizytę u lekarza- dermatologa. Pozdrawiam, Ania. |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Radzilabym tak jak dziewczyny udac sie z tym problemem do dermatologa-napewno cos ci doradzi i pomoze zwalczyc nadmierne przetluszczanie.
A z doraznych metod tez radzilabym odstawic odzywki,a jesli juz uzywac to tylko tych ze splukiwaniem i jedynie na konce wlosow. Poza tym po myciu wlosow,do ostatniego plukania mozna uzyc wody zmieszanej z sokiem z cytryny-pomaga odtluscic skore glowy i utrzymac wloski troszke dluzej swieze.Raz na kilka myc mozna tez po raz ostatni splukac wlosy woda z octem jablkowym-dziala podobnie jak sok z cytryny,tyle ze silniej. Polecilabym tez przestawienie sie na szampony ziolowe,jak najbardziej naturalne-beda mniej inwazyjne dla wlosow i skory glowy. Polecam miedzy innymi szampon ekstraziolowy do wlosow przetluszczajacych. Produkowany jest zdaje sie przez fitomed-ale nie jestem pewna.Dostaniesz go napewno w sklepie zielarskim,za okolo 6-8zlotych. No i choc sama nie probowalam wiem,ze mozna zakupic specjalna maseczke do skory glowy-zdaje sie,ze Dermagilu <napewno do kupienia w Rossmanie-w saszetce lub tubce,zazwyczaj lezy na dolnych polkach>-maseczka ta zawiera glinke i dziala odtluszczajaco i oczyszczajaco-moze cos pomoze... |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Ptaszku jeszcze taka sugestia jeśli warunki Ci na to pozwalają to zrezugnuj z grzywki,ona przetłuszcza sie najszybciej i sprawia że włosy wyglądają nieświeżo.
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Przyczajenie
|
Przestań używać szamponów do włosów tłustych, one strasznie wysuszają skórę głowy i powodują podrażnienia. Moje włosy też się przetłuszczają, od roku myję je codziennie i właśnie testuję szmpon fitomedu ale ten do włosów suchych (użyłam dopiero 3 razy) i już widze że chyba zacznę myć włsy co drugi dzień. Do tego stosuję też odżywki (codziennie bez spłukiwania i dwa razy w tygodniu spłukiwana) bo mam długie włosy, które jednak trzeba odzywiac. Daj znać co Ci lekarz powiedział.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Tak, zapomniałam napisać,że szampony do tłustych włosów wysuszają skórę głowy - organizm reaguje na to, broni się i produkuje wiecej tłuszczu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
niemycie wlosow
Miesiac temu Andrew Marr jeden z prezenterow brytyjskiej TV napisal artykul do Daily Mail o jego nowym sposobie dbania o wlosy. Otoz postanowil on zaprzestac uzywania szamponu. Wedlug jego doswiadczen szampon usuwa tylko naturalne substancje natluszczajace i niszczy wlosy oraz sprawia ze skora glowy jest przetluszczona badz tez przesuszona. Jego wyniki widac byly na tyle zachecajace, ze dzis przeczytalam w tej samej gazecie o 5 dziewczynach, ktore postanowily nie myc wlosow przez 6 tygodni. 3 z nich zdecydowaly, ze juz nigdy nie siegna po szampon. Ich wlosy nabraly blasku, skora glowy nie swedziala. 2 pozostale nie byly zadowolone z efektow. Ich wlosy byly caly czas przetluszczone. Wszystkie ochotniczki wyciagnely wspolny wniosek: wlosy nie smierdza, kiedy traktuje je sie tylko woda.
Czy i wy bylybyscie w stanie sprobowac? Ja bylabym sklonna gdybym nie musiala wychodzic z domu (wg uczestniczek przez pierwsze dwa tyg wlosy sa strasznie przetluszczone), ale z drugiej strony ja naprawde lubie pachnace szampony i odzywki i sprawia mi frajde uzywanie tych kosmetykow. No i mam prace, wiec o siedzeniu w domu nie ma mowy. Takze pozostane wierna szamponom ![]()
#462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy
ivka wlosy przetluszczjaace sie potrzebuja specjalnej chrony i pielegnacji pierwsza sprawa myc wlosy mozesz codziennie teraz szampony bogate sa w skladniki ktore pozwalaja na czeste mycie po pierwsze szampon do wlosow przetlusczajacych sie po drugie nie uzywaj zadnych odzywek bez splukiwania obciaza wlosy to ze masz przetluczajace sie wlosy to ejst plus kochana wiem wiem wyglada to strasznie.... ale to powoduej ze twoje wlosy za pare lat ebda przepiekne poniewaz tluszcz osadzajacy sie na wlosach chroni oslonki wlosa a przetluszczjaa sie poniewaz za duzo wody zatrzymywana jest we wlosie ... podam ci skladniki jakich powinnas szukac w szamponach a zarazem przyjmowac odustnie (z mniejsza one dzialanie gruczolów lojowych) są to:
cynk kwas azelaionowy antyandrogeny dziegcięć ( opgraniczenie wydzielania sebum przy regularnym stosowaniu - zmneisjza rozmiar gruczołów lojowych) ichtiol (to samo co dzięgcie) elubiol ( stosowany w kosmetykach silne działanie ograniczające łojotok) kwas 13-cis retinowy ( zmniejsza wydzielanie sebum o 90%) chce dodac ze zmniejszenie łojotoku kosmetyki same nie zapewnia nalezy stosowac kompeksowe działanie ale kosmetyki moga pomoc w leczeniu objawowym ![]() kiedys tez mialam przetluszczajce sie wlosy wtedy dermatolog polecil mi mycie w szarym mydloe po czym splukiwanie cytryna nawet dziala ![]() ![]() mozesdz uzywac rozne mieszanki ziolowe na wlosy z : cyprysu dziurawca, jemioły, nagietka, szalwi, rozmarynu wierzby białej,
#463 |
Zakorzenienie
|
OMG To jest wątek z okropnie dłuuuuuuuuuuuuugą brodą. Takiego chyba tutaj dawno nie widziałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
Niedawno byłam w salonie fryzjerskim i ponieważ żaliłam się na swoje bardzo szybko przetłuszczające się włosy pani fryzjerka zastosowała na nich piankę, która podosi włosy u nasady i dodatkowo osusza skórę głowy dzięki czemu włosy nie przetłuszczają się tak szybko. Jestem pod wrażeniem tego kosmetyku i chciałabym kupić sobie do własnego użytku niestety nie wiem co to było. Jesli któraś z Was spotkała się z takim kosmetykiem to będę bardzo wdzięczna jeśli napiszecie mi jakiej firmy mogła być ta pianka i jak się nazywała ![]() Pozdrawiam, nube |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Dot.: pianka wysuszająca skórę głowy
żadna z Was nie spotkała się z takim kosmetykiem ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zadomowienie
|
![]()
Mam WIELKI PROBLEM ! Mam długie, brązowe włosy. Wszyscy praktycznie zazdroszczą mi takich włosów. Lecz ja często zmieniła bym swoją fryzurę bo mam problem z przetłuszczaniem się tych włosów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szybko przetłuszczające się włosy ;(
oo mam ten sam probelm..:/ więc wiem jak to jest.. ja uzywam szamponu..który moja zamówiła z Avonu.. Jaśmin i trawa cytrynowa.. no i jeszcze po myciu włosów mam jakąs odżywke..też z Avonu.. zwiększającą objętość włosów.. i nie jest tak źle jak było..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
Miom zdaniem wiele z przetłuszczającymi się włosami nie da się zrobic. Sama mam tego rodzaju włosy (wytrzymują ok 1, 5 dnia) i takie są moje dowiadczenia. Jesli masz taką możliwość, to może powinnaś zaczać myć włosy rano? Wtedy z pewnością dłużej zachowałyby świezość w ciągu dnia. Troche może także pomóc dobranie odpowiedniego szamponu. W aptece z pewnością Ci cos polecą. Kiedyś stosowałam Bioclin- włosy po nim były lsniące, ale efekt był taki sobie (coś tam działał, ale bez rewelacji). Dziś kupiłam Seboradin. On także przeznaczony jest do włosów przetłuszczających. Ja pogodziłam sie juz z przetłuszczajacymi sie włosami, teraz bardziej zalezy mi na tym, zeby były zdrowe i mocne. Szampony z apteki cudów nie zdziałają, ale zapewnią włosom odpowiednią pielęgnację i wzmocnią je, a to też bardzo wazne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za rady. skorzystam z którejś chociażby spróbuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny mam dość nietypowy problem, w sobote farbowałam włosy i było wszystko OK- włosy świeże i sypkie. Wczoraj pierwszy raz po farbowaniu umyłam włosy tym samym szamponem co zawsze(Gliss Kur płynny Jedwab) i nałożyłam maseczkę WAX i miałam taki tłuszcz że szok, aż po same końce
![]() ![]() ![]() Dzisiaj kolejny raz dałam szansę moje czuprynie i umyłam włosy szamponem Pantene "Geste i mocne" ale to tez nic nie dało... Włosy mam pozlepiane, ciężkie i tępe... Nie wiem co się dzieje ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny kochane liczę na Was, może któraś z Was miała podobny problem. Czekam na odpowiedzi ![]()
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
Dot.: tłuste włosy po myciu!!!Pomóżcie drogie wizażanki!!!
Hmm... być może to nie tylko kwestia użytych preparatów? Być może to efekt szalejących hormonów lub stresu?
Próbowałaś zastosować szampon siarkowy? Niezłe efekty osiąga się także płucząc po myciu włosy wywarem z rumianku i szałwi.
#473 |
Zakorzenienie
|
A może używasz nieodpowiedniego szamponu? A może to problem skóry głowy? wtedy trzeba pomaszerować do dermatologa
![]()
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi sie ze szampon siarkowy może zmyć mi kolor z włosów, ale to lepsze niż tłuszcz na całej głowie.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zadomowienie
|
mialam kiedys podobny problem
zaczelo sie nagle i po jakims czasie okazalo sie ze to jednak nieodpowiedni szampon bo jakies jego skladniki powodowaly nadmierne przetluszczanie sie wlosow, a najdziwniejsze jest to ze wszystko zaczelo sie po zuzyciu ok1,5 butelki a wczesniej wszystko bylo ok... zmienilam szampon i po problemie
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
mialam taki sam problem. mylam sobie wloski shamtu,ale po tym kiedy zaczely mi sie ciagle przetluszczac mama kupila taki szampon czosnkowy(mimo tego pieknie pachnie)i mi przeszlo
![]() ![]() ![]()
#479 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.