przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-05, 22:15   #451
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Dot.: Błagam O Pomoc.................... TłUSTE WłOSY!!!!!!!

Ja bym Ci zaproponowala, zebys wybrala sie z tym do lekarza Nie wiem, do dermatologa moze. Sama mam problem z przetluszczajacymi sie wlosami, ale nie jest tak zle, jak u Ciebie. Wystarczy, ze myje wlosy co drugi dzien, czasem musze codziennie. Moze lekarz przepisze Ci jakis specjalny szampon lub jakas mieszanke ziolowa... Warto sprobowac

Pozdrawiam cieplutko

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 22:20   #452
Judytka2
Rozeznanie

Dot.: Błagam O Pomoc.................... ...........

a jakich szamponow i odzywek uzywasz?
Najwazniejsze jest zeby nie przeuszyc skóry głowy przez szampony typu seboradin Niger i inne na tluste wlosy. Bylam dzis u dermatologa i on przepisal mi szampon ocerin bio-active. Jeszcze nie uzywalam. Powiedzial ze mam myc fructisem tak jak do tej pory mylam. A raz na tydzien uzyc tego Ocerin lub Seboradin ale tylko sporadycznie. Najlepiej myj wlosy np.Seboradin, spłucz i potem umyj ponownie ale jakims nawilzajacym. Jak je zbyt przesuszysz, tzn. skóre glowy to efekt moze byc odwrotny do zamierzonego
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 22:39   #453
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Wrzucam kilka linkow, gdzie jest troche porad, jak dbac o przetluszczajace sie wlosy
http://samozdrowie.interia.pl/uroda/...ews?inf=511722
http://www.pieknewlosy.pl/porady_prz..._sie_wlosy.php
http://serwisy.gazeta.pl/pieknewlosy...0,1059339.html

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 15:00   #454
ptaszek
Przyczajenie

Dot.: Błagam O Pomoc....................

Dzieki dziewczyny, wiedzialam ze ktos sie nade mna zlituje NO to chyba pora dzialac... miejmy nadzieje ze cos pomoze
pozdrawiam
ptaszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 16:29   #455
zawszeboska
Zakorzenienie

ptaszku, radziłabym Ci udać się do dermatologa.

Poza tym, z własnego doświadczenia wiem, że bardziej przetłuszczają się włosy, które np ciągle dotykasz łapkam. Zwłaszcza brudnymi .
Co do odżywek.. Myślę, iż przy tak szybko przetłuszcających się włosach, powinnaś stosować je tylko na końcówki włosów..

To tyle. Jednak na początku, radzę wizytę u lekarza- dermatologa. Pozdrawiam, Ania.
zawszeboska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 17:27   #456
aniser
Zakorzenienie

Radzilabym tak jak dziewczyny udac sie z tym problemem do dermatologa-napewno cos ci doradzi i pomoze zwalczyc nadmierne przetluszczanie.
A z doraznych metod tez radzilabym odstawic odzywki,a jesli juz uzywac to tylko tych ze splukiwaniem i jedynie na konce wlosow.
Poza tym po myciu wlosow,do ostatniego plukania mozna uzyc wody zmieszanej z sokiem z cytryny-pomaga odtluscic skore glowy i utrzymac wloski troszke dluzej swieze.Raz na kilka myc mozna tez po raz ostatni splukac wlosy woda z octem jablkowym-dziala podobnie jak sok z cytryny,tyle ze silniej.
Polecilabym tez przestawienie sie na szampony ziolowe,jak najbardziej naturalne-beda mniej inwazyjne dla wlosow i skory glowy. Polecam miedzy innymi szampon ekstraziolowy do wlosow przetluszczajacych. Produkowany jest zdaje sie przez fitomed-ale nie jestem pewna.Dostaniesz go napewno w sklepie zielarskim,za okolo 6-8zlotych.
No i choc sama nie probowalam wiem,ze mozna zakupic specjalna maseczke do skory glowy-zdaje sie,ze Dermagilu <napewno do kupienia w Rossmanie-w saszetce lub tubce,zazwyczaj lezy na dolnych polkach>-maseczka ta zawiera glinke i dziala odtluszczajaco i oczyszczajaco-moze cos pomoze...
Stary 2006-06-06, 23:22   #457
Kiya
Zakorzenienie

Ptaszku jeszcze taka sugestia jeśli warunki Ci na to pozwalają to zrezugnuj z grzywki,ona przetłuszcza sie najszybciej i sprawia że włosy wyglądają nieświeżo.
Stary 2006-06-07, 10:39   #458
Ninedin
Zakorzenienie

Witaj Uważam ,że aż tak przetłuszczające się włosy nie sa wynikiem dotykania ich brudnymi dłońmi czy też posiadania grzywki Problemem może być stan skóry gówy. W takich przypadkach jedynie wizyta u dermatologa Być może zaleci kurację hormonalną....Ale to już lekarz decyduje po odpowiednich badaniach Pozdrawiam
Ninedin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 10:50   #459
zuzia36
Przyczajenie

Przestań używać szamponów do włosów tłustych, one strasznie wysuszają skórę głowy i powodują podrażnienia. Moje włosy też się przetłuszczają, od roku myję je codziennie i właśnie testuję szmpon fitomedu ale ten do włosów suchych (użyłam dopiero 3 razy) i już widze że chyba zacznę myć włsy co drugi dzień. Do tego stosuję też odżywki (codziennie bez spłukiwania i dwa razy w tygodniu spłukiwana) bo mam długie włosy, które jednak trzeba odzywiac. Daj znać co Ci lekarz powiedział.
Pozdrawiam!
zuzia36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 12:08   #460
Ninedin
Zakorzenienie

Tak, zapomniałam napisać,że szampony do tłustych włosów wysuszają skórę głowy - organizm reaguje na to, broni się i produkuje wiecej tłuszczu Im bardziej myje się takim szamponem, tym bardziej się mogą przetłuszczać. Mimo wszystko uważam,że powinnaś wybrać się do dermatologa
Ninedin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 15:32   #461
koculek
Zakorzenienie

niemycie wlosow

Miesiac temu Andrew Marr jeden z prezenterow brytyjskiej TV napisal artykul do Daily Mail o jego nowym sposobie dbania o wlosy. Otoz postanowil on zaprzestac uzywania szamponu. Wedlug jego doswiadczen szampon usuwa tylko naturalne substancje natluszczajace i niszczy wlosy oraz sprawia ze skora glowy jest przetluszczona badz tez przesuszona. Jego wyniki widac byly na tyle zachecajace, ze dzis przeczytalam w tej samej gazecie o 5 dziewczynach, ktore postanowily nie myc wlosow przez 6 tygodni. 3 z nich zdecydowaly, ze juz nigdy nie siegna po szampon. Ich wlosy nabraly blasku, skora glowy nie swedziala. 2 pozostale nie byly zadowolone z efektow. Ich wlosy byly caly czas przetluszczone. Wszystkie ochotniczki wyciagnely wspolny wniosek: wlosy nie smierdza, kiedy traktuje je sie tylko woda.

Czy i wy bylybyscie w stanie sprobowac?
Ja bylabym sklonna gdybym nie musiala wychodzic z domu (wg uczestniczek przez pierwsze dwa tyg wlosy sa strasznie przetluszczone), ale z drugiej strony ja naprawde lubie pachnace szampony i odzywki i sprawia mi frajde uzywanie tych kosmetykow. No i mam prace, wiec o siedzeniu w domu nie ma mowy. Takze pozostane wierna szamponom
Stary 2006-07-06, 17:32   #462
Ray
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy

ivka wlosy przetluszczjaace sie potrzebuja specjalnej chrony i pielegnacji pierwsza sprawa myc wlosy mozesz codziennie teraz szampony bogate sa w skladniki ktore pozwalaja na czeste mycie po pierwsze szampon do wlosow przetlusczajacych sie po drugie nie uzywaj zadnych odzywek bez splukiwania obciaza wlosy to ze masz przetluczajace sie wlosy to ejst plus kochana wiem wiem wyglada to strasznie.... ale to powoduej ze twoje wlosy za pare lat ebda przepiekne poniewaz tluszcz osadzajacy sie na wlosach chroni oslonki wlosa a przetluszczjaa sie poniewaz za duzo wody zatrzymywana jest we wlosie ... podam ci skladniki jakich powinnas szukac w szamponach a zarazem przyjmowac odustnie (z mniejsza one dzialanie gruczolów lojowych) są to:
cynk
kwas azelaionowy
antyandrogeny
dziegcięć ( opgraniczenie wydzielania sebum przy regularnym stosowaniu - zmneisjza rozmiar gruczołów lojowych)
ichtiol (to samo co dzięgcie)
elubiol ( stosowany w kosmetykach silne działanie ograniczające łojotok)
kwas 13-cis retinowy ( zmniejsza wydzielanie sebum o 90%)

chce dodac ze zmniejszenie łojotoku kosmetyki same nie zapewnia nalezy stosowac kompeksowe działanie ale kosmetyki moga pomoc w leczeniu objawowym zawsze to troche spowalnia przetluszczanie wlosow

kiedys tez mialam przetluszczajce sie wlosy wtedy dermatolog polecil mi mycie w szarym mydloe po czym splukiwanie cytryna nawet dziala dwa razy w tyg umyc rozgrzanym szarym mydlem i splukac porzadnie cytryna a potem umyc normlanym szamponem

mozesdz uzywac rozne mieszanki ziolowe na wlosy z :
cyprysu dziurawca, jemioły, nagietka, szalwi, rozmarynu wierzby białej,
Stary 2006-07-06, 18:27   #463
annfas
Zakorzenienie

OMG To jest wątek z okropnie dłuuuuuuuuuuuuugą brodą. Takiego chyba tutaj dawno nie widziałam

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-07, 10:10   #464
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annfas
OMG To jest wątek z okropnie dłuuuuuuuuuuuuugą brodą. Takiego chyba tutaj dawno nie widziałam
zawsze lepiej odkopywac stare i juz istniejace niz sie powielac
Stary 2006-07-08, 21:42   #465
nube
Raczkowanie

Exclamation pianka wysuszająca skórę głowy

Witam

Niedawno byłam w salonie fryzjerskim i ponieważ żaliłam się na swoje bardzo szybko przetłuszczające się włosy pani fryzjerka zastosowała na nich piankę, która podosi włosy u nasady i dodatkowo osusza skórę głowy dzięki czemu włosy nie przetłuszczają się tak szybko. Jestem pod wrażeniem tego kosmetyku i chciałabym kupić sobie do własnego użytku niestety nie wiem co to było. Jesli któraś z Was spotkała się z takim kosmetykiem to będę bardzo wdzięczna jeśli napiszecie mi jakiej firmy mogła być ta pianka i jak się nazywała

Pozdrawiam, nube
nube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-09, 09:12   #466
nube
Raczkowanie

Dot.: pianka wysuszająca skórę głowy

żadna z Was nie spotkała się z takim kosmetykiem ??
nube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 15:18   #467
Turczynka
Zadomowienie

Question Szybko przetłuszczające się włosy ;(

Mam WIELKI PROBLEM ! Mam długie, brązowe włosy. Wszyscy praktycznie zazdroszczą mi takich włosów. Lecz ja często zmieniła bym swoją fryzurę bo mam problem z przetłuszczaniem się tych włosów Zawsze wieczorem umyję, rano są one puszyste i pachnace ale gdy kilka godzin pochodzę w rozpuszczobych to robia się przyklapłe i tłuste a poza tym muszę je często czesać by nie straciły "blasku ". Proszę o jakąś radę co zrobić by włosy moje były piękne przez cały dzień ( może jakiś szampon albo zabieg?)
Turczynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 20:21   #468
Nakuś
Raczkowanie

GG do Nakuś
Dot.: Szybko przetłuszczające się włosy ;(

oo mam ten sam probelm..:/ więc wiem jak to jest.. ja uzywam szamponu..który moja zamówiła z Avonu.. Jaśmin i trawa cytrynowa.. no i jeszcze po myciu włosów mam jakąs odżywke..też z Avonu.. zwiększającą objętość włosów.. i nie jest tak źle jak było.. pozdrawiam..
Nakuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 20:41   #469
Lucyy
Zadomowienie

Miom zdaniem wiele z przetłuszczającymi się włosami nie da się zrobic. Sama mam tego rodzaju włosy (wytrzymują ok 1, 5 dnia) i takie są moje dowiadczenia. Jesli masz taką możliwość, to może powinnaś zaczać myć włosy rano? Wtedy z pewnością dłużej zachowałyby świezość w ciągu dnia. Troche może także pomóc dobranie odpowiedniego szamponu. W aptece z pewnością Ci cos polecą. Kiedyś stosowałam Bioclin- włosy po nim były lsniące, ale efekt był taki sobie (coś tam działał, ale bez rewelacji). Dziś kupiłam Seboradin. On także przeznaczony jest do włosów przetłuszczających. Ja pogodziłam sie juz z przetłuszczajacymi sie włosami, teraz bardziej zalezy mi na tym, zeby były zdrowe i mocne. Szampony z apteki cudów nie zdziałają, ale zapewnią włosom odpowiednią pielęgnację i wzmocnią je, a to też bardzo wazne.
Lucyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 20:57   #470
Turczynka
Zadomowienie

Dziekuje za rady. skorzystam z którejś chociażby spróbuje jezeli chodzi o ranne mycie włosów to niestety odpada z tegoż powodu po myciu są one moze i pachnące ale przyklapnięte co żle na mnie wpływa . musze poprostu zmienić szampon albo coś z tym fantem zrobić pozdrawiam
Turczynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 18:31   #471
eevvaa
Zakorzenienie

Angry tłuste włosy po myciu!!!Pomóżcie drogie wizażanki!!!

Dziewczyny mam dość nietypowy problem, w sobote farbowałam włosy i było wszystko OK- włosy świeże i sypkie. Wczoraj pierwszy raz po farbowaniu umyłam włosy tym samym szamponem co zawsze(Gliss Kur płynny Jedwab) i nałożyłam maseczkę WAX i miałam taki tłuszcz że szok, aż po same końce Pomyślałam, że słabo zmyłam maseczkę więc umyłam włosy drugi raz nie nakładając żadnej odzywki i.... miałam jeszcze gorzej przetłuszczone włosy
Dzisiaj kolejny raz dałam szansę moje czuprynie i umyłam włosy szamponem Pantene "Geste i mocne" ale to tez nic nie dało... Włosy mam pozlepiane, ciężkie i tępe... Nie wiem co się dziejeNigdy tak nie miałam Poza tym szkoda mi 10 razy na dzień myć głowy bo farba mi się wypłukuje

Dziewczyny kochane liczę na Was, może któraś z Was miała podobny problem.

Czekam na odpowiedzi

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 18:52   #472
Wiwianna
Zadomowienie

Dot.: tłuste włosy po myciu!!!Pomóżcie drogie wizażanki!!!

Hmm... być może to nie tylko kwestia użytych preparatów? Być może to efekt szalejących hormonów lub stresu?
Próbowałaś zastosować szampon siarkowy? Niezłe efekty osiąga się także płucząc po myciu włosy wywarem z rumianku i szałwi.
Stary 2006-07-18, 19:02   #473
Ninedin
Zakorzenienie

A może używasz nieodpowiedniego szamponu? A może to problem skóry głowy? wtedy trzeba pomaszerować do dermatologa Mam suche włosy ale w lecie jak jest ciepło to przetłuszczają mi się szybciej. Pozdrawiam
Stary 2006-07-18, 19:05   #474
eevvaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiwianna
Hmm... być może to nie tylko kwestia użytych preparatów? Być może to efekt szalejących hormonów lub stresu?
Próbowałaś zastosować szampon siarkowy? Niezłe efekty osiąga się także płucząc po myciu włosy wywarem z rumianku i szałwi.
moje włosy normalnie przetłuszczają się dopiero po ok.4 dniach... a teraz włosy mam prztłuszczone tuż po umyciu a nawet jak są mokre to czuć że są "tępe" tak jakby w ogóle nie dały sie odmyć
Wydaje mi sie ze szampon siarkowy może zmyć mi kolor z włosów, ale to lepsze niż tłuszcz na całej głowie.. a tak w ogóle ile kosztuje ten szampon?

Stary 2006-07-18, 19:10   #475
eevvaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin
A może używasz nieodpowiedniego szamponu? A może to problem skóry głowy? wtedy trzeba pomaszerować do dermatologa Mam suche włosy ale w lecie jak jest ciepło to przetłuszczają mi się szybciej. Pozdrawiam
używam tego samego szamponu co zawsze i wcześniej nie miałam takiego problemu a to stało się tak nagle...może farba mi obciązyła włosy... i nie mogę ich domyć sama nie wiem W każdym razie dziekuje za zainteresowanie moim problemem

Stary 2006-07-18, 19:12   #476
wnika
Zadomowienie

mialam kiedys podobny problem
zaczelo sie nagle i po jakims czasie okazalo sie ze to jednak nieodpowiedni szampon bo jakies jego skladniki powodowaly nadmierne przetluszczanie sie wlosow, a najdziwniejsze jest to ze wszystko zaczelo sie po zuzyciu ok1,5 butelki a wczesniej wszystko bylo ok... zmienilam szampon i po problemie

'Musisz wierzyć, że to może się zdarzyć
bo przecież gdzieś tam jest ktoś, kto też w to wierzy...
On Cię wybrał, dawno temu wymyślił Cię sobie...
gdy spotkasz Go, powie Ci, że to Ty...'

wnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 19:17   #477
eevvaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wnika
mialam kiedys podobny problem
zaczelo sie nagle i po jakims czasie okazalo sie ze to jednak nieodpowiedni szampon bo jakies jego skladniki powodowaly nadmierne przetluszczanie sie wlosow, a najdziwniejsze jest to ze wszystko zaczelo sie po zuzyciu ok1,5 butelki a wczesniej wszystko bylo ok... zmienilam szampon i po problemie
naprawde miałaś tłuste włosy tuz po umyciu? bo to co mam na włosach to jakaś dziwna tłusta powłoka ale nie łój bo on przeciez by się zmył

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-18, 20:15   #478
ja_dziecko_z_dworca_zoo
Raczkowanie

mialam taki sam problem. mylam sobie wloski shamtu,ale po tym kiedy zaczely mi sie ciagle przetluszczac mama kupila taki szampon czosnkowy(mimo tego pieknie pachnie)i mi przeszlo teraz juz go nie stosuje ale wlosy sa w normie pozdrawiam
Co może życie jeszcze przynieść
----Nigdy się nie zaakceptuje.
ja_dziecko_z_dworca_zoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 20:29   #479
eevvaa
Zakorzenienie

Stary 2006-07-19, 10:16   #480
wnika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eevvaa
naprawde miałaś tłuste włosy tuz po umyciu? bo to co mam na włosach to jakaś dziwna tłusta powłoka ale nie łój bo on przeciez by się zmył
moze nie zaraz po umyciu ale po paru godzinach pojawiala sie wlasnie taka powloka... myslalam ze moze zle wyplukuje szampon z wlosow no potem mama parokrotnie mi pomagala bo bylam bardzo zdeterminowana i ciagle to samo! fryzjerka powiedziala mi ze prawdopodobnie przyzwyczailam wlosy do 1 szamponu, ktory w dodatku byl zle dobrany i przez to wszystko sie zaczelo... teraz mam 3 szampony, myje wlosy takim na jaki mam ochote i wloski sa swieze i blyszczace tyle ile byc powinny

'Musisz wierzyć, że to może się zdarzyć
bo przecież gdzieś tam jest ktoś, kto też w to wierzy...
On Cię wybrał, dawno temu wymyślił Cię sobie...
gdy spotkasz Go, powie Ci, że to Ty...'

wnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości