|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przetłuszczające się ale zniszczone?
Ja tez mialam ten szampon fructisa ale zupelnie sie nie nadawal.
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
BAN stały
|
![]()
wczoraj myłam włosy! i co ?! dzisiaj są TŁUSTE !! ślizgie strączki włosów , mam brązowe włosy i od połowy włosów mam pasemka (jeśli można to tak nazwać ) blond , zresztą www.domisinia.fotka.pl , to ja ! ;/ błagam pomóżcie mi co mam robić ! Fryzjerka kazała mi myć włosy szamponem do blond , ale jej nie posłucha łam , mam szfarckopfa pielęgnacyjny do włosów brązowych ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy-błagam o pomoc dziewczyny !!
Bylo juz duzo takich postow i w zadnym nie odkryto zlotego srodka, nawet jesli lekko poprawisz stan przetluszczania swoich wlosow,to nastepnego dnai i tak beda nieswieze, i tak nie bedzie to dobrze wygladalo.
Zeby wydawaly sie dluzej swieze moze powinnas nakladac odzywke do wlosow jedynie od ich polowy, czasami powinnas robic jakies ziolowe plukanki, np. pokrzywa, moja kolezanka miala strasznie przetluszczajace sie wlosy, miala z nimi problem juz pod wieczor, i mysle ze wlasnie pokrzywa jej duzo dala, podobno dobry jest tez palmolive to do wlosow przetluszczajacych sie z winogronem i cytryna, ale nie jestem pewne jesli chodzi o nazwe. Uwierz mi skupilam sie, i mysle ze narazie nie mozesz nic z tym zrobic, albo przejdzie Ci to z wiekiem albo wyprobuj kuracje kuracje: nie myj wlosow przez tydzien a pozniej umyj jakims porzadnym ziolowym szamponem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
BAN stały
|
![]()
nie , nie , nie to nie działa ! robiłam to , chodziłam jak taki leniwiec , (bo one też mają problemy z tłuszczem na futrze) wiem ze w zime nie musze myć włosów nawed miesiąc (tak , tak , miałam taki rekord
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Wtajemniczenie
|
Dominisia , skoro Ci się tak szybko przetłuszczają a w zimie nawet miesiąc nie rusza ich , to powinnas się zgłosic do dermatologa , widocznie masz jakieś zaburzenie w wydzielaniu łoju. Napewno bedziesz musiała stosowac inne specyfiki niż drogeryjne,lekarz podpowie, póki co sama narazie odstaw a spróbuj np Seboradin Niger ( mnie pomógł). Nie liczyłabym tu pomoc jakiegokolwiek Sunsilka, Timotei , Loreal Elseve czy innych takich. Przy nakładaniu odzywki, nie rób tego , tak jak już zostało doradzane od nasady , a tylko na włosy , omijając skóre głowy i pozostawiając pewien odstęp.
#517 |
Zakorzenienie
|
coś naprawde skutecznego i niedrogiego na wypadanie i pprzetłuszczanie włosów
miałam włosy do pasa i sciałam je bo myslalam ze nie bedą mi juz wypadac co sie okazało teraz wypadaja mi jeszcze bardziej może wy znacie jakies skuteczne praparaty lub domowe zabiegi byle nie drogie które pomagają naprawde bo juz troszke różnych szamponów próbowałam i nic zaden nie daje efektu tak samo jest z przetłuszczaniem tez nie daje rady bylam juz u dermatologa i to nie jednego kazali mi łykac witaminy i stosowac różne wcierki i nadal nic
bede wdzieczna za pomoc |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Dot.: coś naprawde skutecznego i niedrogiego na wypadanie i pprzetłuszczanie włosów
witam was drogie koleżanki czy naprawde zadnej z was nie udało sie poradzic z przetłuszczającymi sie włosami i wypadającymi jeśli komus sie udało to bede wdzieczna za rady
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
Dot.: coś naprawde skutecznego i niedrogiego na wypadanie i pprzetłuszczanie włosów
![]() Ziaja czarna rzepa szampon na przetłuszczające sie włosy z łupiezem,skłonne do wypadania Joanna czarna rzepa do włosów przetłuszczających sie,skłonnych do wypadania Seria Seboradin (szampon,balsam,lotion - dobra seria,polecam)
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
darietta zajzyj do archiwum,temat przetluszczajacych sie wlosow jak i wypadajacych pzrewijal sie wielokrotnie, moze cos znajdziesz dla siebie
#521 |
Przyczajenie
|
Także polecam Seboradin, wszystkie produkty są świetne i w przystępnej cenie (po ok. 13zł.). Ja stosuje dodatkowo płyn do skóry głowy Neril (ok.23zł.) jest jeszcze szampon, ale nie miałam go. No i trzeba jeszcze jakieś suplementy, np Skrzypowita , świetna dla włosów przetłuszczających się i niedroga. Pzd
![]() Aha, odrzywki czy balsamy trzeba stosować od połowy długości włosów aby ich nie obciążyć i nie przetłuścić dodatkowo.
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
Garnier Neril- zbawienny wpływ w podobnych sytuacjiach-użyj wiszukiwraki wizażowej(.Seboradin nieco gorszy , ale tez działa)
#523 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przetłuszczające się ale zniszczone?
regularne podcinanie końcówek,tzn.co ile?
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
Zniszczone i przetłuszczające się włosy.
Właściwie to problemu by nie było... ale.
aleale Włosy mam przetłuszczające się i w dodatku zniszczone. Chciałabym aby zdrowo się błyszczały i ogólnie były zdrowe itd. Szukam jakiś kosmetyków które by je odżywiły, nabłyściły ale nie przetłuściły. Z góry dzięki za odpowiedzi. *chciałabym raczej aby kosmetyki były... z takiej średniej półki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zniszczone i przetłuszczające się włosy.
up
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone i przetłuszczające się włosy.
Nie chcę być nieprzyjemna, ale wyszukiwarka działa cuda.
Ja też mam przetłuszczające sie włosy w dodatku zniszczone rozjaśnianiem. Używam olejku rycynowego,maskę JOC, maskę Kallos Placenta, jedwabiu biosilk farouk (zamiennie z serum na zniszczone końcówki Avon). Na podorędziu mam jeszcze maskę Nivea z różowej serii do włosów zniszczonych. Oczywiscie nie używam tych wszystkich masek naraz. (Mam objawy lekkiego zakupocholizmu ![]() Nie używam ich na całe włosy, tylko od połowy, żeby nie potrzebnie nie przetłuszczać skóry głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam BARDZO prztłuszczające sie włosy.Pare fgodzin po umyciu sa już tłuste
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bardzo przetłuszczające sie włosy Prosze doradzcie jakis dobry szamopn:-(jaki
Cytat:
![]() Po drugie, przy tak silnym przetłuszczaniu powinnas udać się do dermatologa , by okreslic jego powowdy ( bywa, że jest to spowodowane np nadmiernym przesuszeniem skóry głowy). Poza tym radze zrezygnowac z drogeryjnych specyfików zwalczających przetłuszczanie, zazwyczaj ich moc działania jest dość nikła, i nie radzą sobie ze średnimi już problemami w tym zakresie ( choć także jest to kwestia indywidualna).Dermatolog napewno doradzi odpowiedni specyfik, jesli jednak nie możesz do niego pójść w najbliższym czasie , a problem jest palący , doradzam użycie szamponu Garnier Neril,jest to specyfik apteczny i niestety nie najtańszy ( ok 16 zł) , jednakowoż głownym jego przeznaczeniem jest walka w wypadaniem włosów, aczkolwiek świetnie się spisuje w kojeniu problemów skóry głowy przy tym z przetłuszczaniem ( u mnie efekty były rewelacyjne, jedyeny szampon , który pomaga mi na przetłuszczanie ) Opinie o nim są na KWC http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=4101 sporo watków było takze na tym forum ( ponownie doradzam wizażową wyszukiwarkę). Ponadto doradzam, w przypadku używania odżywek , unikania tych bez spłukiwania, oraz , przy nakładaniu, omijania szerokim łukiem nasady włosów. Pozdrawiam.
![]() |
#529 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bardzo przetłuszczające sie włosy Prosze doradzcie jakis dobry szamopn:-(jaki
dobry sposob - sposob naszych babci: sprobuj myc je coraz rzadziej (jak da rade)
Czesto przyczyna przetluszczania sie wlosow (takze skory) jest przesuszanie ich. Edytowane przez SarmonellaPaciorkowiec Czas edycji: 2006-11-04 o 20:24 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
ja uzywam szamponu z joanny czarna rzepa do wlosow przetluszczajacych ze sklonnoscia do wypadania i jak dla mnie jest rewelacyjny polecam naprwde jest dobry jak nie lubie produktow z joanny to ten bardzo sobie chwale
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Elektryzujące i przetłuszczające sie włosy...
A ja tak troszkę podbiję... Mam ten problem co autorka tematu. Moje włosy przetłuszczają się (od zawsze) i elektryzują (od chłodów co roku
![]() Nie wiem jaki szampon dobrać, tylko tyle że wcale chyba nie powinien być do przetłuszczających się? Dotychczas używałam taniutkich szamponów typu Eva-Natura, lub też Farmony... ale efektów brak. Używam odżywki Pantene ProV Lśniący Kolor (Co prawda pasemka już powoli znikają ale nie znalazłam nic lepszego). Efekt jest niezły, tzn. włosy błyszczą się i świetnie rozczesują, jednak są zbytnio obciążone, a ponieważ stosuję ją tylko na końcówki, to od czubka głowy i tak elektryzowanie na maksa... ![]() Planuję kupić coś profesjonalnego wspomagającego prostowanie / układanie, ale ciągle boję się nadmiernego obciążenia włosów. Poza tym nie jestem pewna czy zlikwiduje to problem puszenia się? |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
Długotrwała świeżość i lekkość włosów-wpisujcie Wasze typy pielęgnacyjne
Dziewczyny, jak pielęgnujecie włoski przetłuszczające się, bądź tłuste?
![]() Miał zachamować wypadanie włosów, niestety, nic z tego ![]() Edytowane przez Judyta~ Czas edycji: 2006-11-07 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
Dot.: Długotrwała świeżość i lekkość włosów-wpisujcie Wasze typy pielęgnacyjne
Seboravit z farmony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Długotrwała świeżość i lekkość włosów-wpisujcie Wasze typy pielęgnacyjne
mi swego czasu pomogla odzywka fructis do wlowsow szybko przetluszczajaych sie i serorawit tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
Ja też mam niestety problem z elektyzującymi się włosami w okresie jesienno-zimowym. Póki co układam włosy w kok, bo nie mogę znaleźć odpowiedniego kosmetyki zmniejszającego elektryzowanie się włosów. Kupiłam odżywkę w olejku Biosilke, zawierającą jedwab, ale nie zauwazyłam by bylo po niej lepiej. Włosy jeszcze bardziej są cieżkie i przetłuszczają się. Zwykłe odżywki bez splukiwania sklejaja mi po paru godzinach włosy, a te do spłukiwania, to efekt super przy rozczesywaniu a potem znowu szorstkie. Muszę kupić jakieś profesjonalne kosmetyki, bo te co w drogeriach nie spełniają moich oczekiwań ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że na elektryzujące się włosy dobra jest suszarka jonizująca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zadomowienie
|
NIE POLECAM szamponu Garnier Nutri gładki jest beznadziejny włosy robia sie po nim na drugi dzień przetłuszczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
A mi ten Garniera wlasnie pasuje idealnie. Mam szampon, odzywke i mleczko, wlosy sa lsniace i miekkie. Kiedys mialam jeden puch na glowie, troche wilgoci i wygladalam jak zmokly pies. Ja myje i tak wlosy codziennie (szampon zmieszany z wodą, aby nie zniszczyc za bardzo wlosow), ale nie widze jakos zeby mi sie nadmiernie przetluszczaly, wieczorem nadal są świeże.
Pozdrawiam. Edytowane przez martuskaa2 Czas edycji: 2007-06-30 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
przetłuszczające się wosy
witam!!!!mam problem od pewnego czasu zauważylam ze moje włosy rano umyte juz wieczorem są tłuste!!używam różnych kosmetyów ale nic nie pomoga!czy ktoś może zna jakis dobry sposób na to??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
A ja za to po wszystkich kosmetykach do włosów garniera mam łupież
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.