|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przetłuszczające się włosy
probowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy przetłuszxzające się-wszystkie rady w jednym miejscu
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli włosy tłuszczą się po 3 dniach, to raczej nie są to włosy przetłuszczające. Ja włosy myje co drugi dzień, a wcale nie mam przetłuszczających się. W Twoim przypadku zdecydowanie polecam szampony nawilżające. Tak, jak już kiedyś pisałam, istnieje prosta zasada doboru szamponu i odżywki. Szampon dobiera się do problemów skórnych, a odżywkę, maskę do problemów włosa. Ty przesuszyłaś skórę głowy, być może jest jakiś składnik w szamponie, którego do tej pory używałaś, który Cię uczula i stąd też taka reakcja. Może tak, jak kesii pisze, wypróbuj kosmetyków fitomed. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dzieki dziewczyny jestescie niezastapione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
a u mnie nie poskutkowało. nie mogłam myć głowy przez dwa tygodnie (!) jak leżałam w szpitalu. i nic. dalej to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Rozeznanie
|
Najlepiej jest mieć kilka szamponów i myć na zmianę nimi, i to wbrew pozorom nie do przetłuszczających się włosów
![]()
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Rozeznanie
|
ja raz myje jednym raz drugim jak mi się chce i naprawde zauważyłam różnice tylko z tym, że ja myje co drugi dzień ale wcześniej musiałam codziennie
#700 |
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się gdy miałam około 13 lat i wpadłam na głupi pomysł/bunt nie mycia włosów. Nie myłam ich tak 14 dni. Miałam dosłownie olej na głowie, bolało jak siemasz. I pomyśleć że wtedy nie interesowało mnie jak to wygląda, co o tym myśli otoczenie. Od tak...eksperyment. A gdy w końcu umyłam...to poczułam taaaaką ulgę, taką rozkosz i lekkkość że nie da się porównac z codziennym myciem. Ale dalej nie próbowałam, bałam się że dostanę jakiś wszy czy cuś...
Drugi podobny przypadek miałam gdy wędrowałam pielgrzymką i tam nie było jaa myć włosów. Myło się co 3 dni i to w marnych warunkach-ciężko było spłukać włosy w misce wody. Gdy wróciłam - nie mogłam opanować ekspresowego tempa przetłuszczania się moich kudłów-po prostu po 12 godzinach już były tłuste. Czyli takie wymuszenie niemycia tylko pogorszyło sprawę. Chociaż musze zaznaczyć że od razu po powrocie z pielgrzymki przerzuciłam się z szamponu mocno oczyszczającego na avon który kiepsko domywa. Nie wątpię że on też się do tego przyczynił. Eksperyment ten nie musi być złym pomysłem. Ale pod warunkiem że: -się choruje ![]() -używa się potem konsekwentnie oczyszcającego szamponu a nie odżywczych badziewi -konsekwentnie ogranicza się mycie włosów - zamiast kiedyś codziennie to teraz co 3 dzień-no bo jesli znów wraca się do codziennego mycia to znów się nawraca problem. I po co było się męczyć? Ja niestety w zasadzie wogóle nie choruję, czasem złapie mnie katar ale z ludzmi mam kontakt codziennie więc do głowy mi nie przyjdzie tygodniowy post od szamponu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Przyczajenie
|
Dot.: Łupież i przetłuszczanie, pomóżcie
Ja ostatnio kupiłam mojemu narzeczonemu nowy szampon przeciwłupieżowy Elseve... (wcześniej używał Head & Shoulders ale nie był zbyt skuteczny)
I muszę przyznać (mój narzeczony z rzesztą też) że jest naprawdę dobry... łupież zniknął dosyć szybko ![]() Tak więc polecam wam szampon ELSEVE... |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Też zaopatrzyłam się w elseve ale ten do włosów suchych i łamliwych. Łupież znikną
![]() ![]() Będę szukać dalej - może jakieś sugestie/opinie co do delikatnych szamponów do włosów przetłuszczających się?
#703 |
Raczkowanie
|
Paradoksalnie na przetłuszczanie najlepsze są szampony do włosów suchych i zniszczionych. Borykałam się z tym problemem bardzo długo dopóki nie zaczęłam myć włosów takimi właśnie szamponami ze szczególnym naciskiem na rumianek (dziecinne -Nivea,Babydream, też są świetne ale plączą włosy i słabo się pienią) . Kiedyś myłam włosy codziennie teraz nie są tłuste nawet na 4 dzień . A sposoby z grzywką kiedyś też stosowałam szczęście już nie mam tej potrzeby bo nawet ona się nie tłuści .
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
agocz a mogłabyś napisać dokładnie jakie szampony polecasz? Chodzi mi o firmę i dokładny rodzaj, takie co już przetestowałaś.
Ja z tego loreala jestem nawet zadowolona, ale perspektywa mycia włosów rzadziej jest bardzo kusząca. Aha, ponieważ mam (pół)długie włosy to takie nieplączące napisz. ![]()
#705 |
Raczkowanie
|
Ja unikam w szamponach detergentów (świąd nie do zniesienia ) dlatego nie zwracam uwagi na estetykę włosów tylko na to jak reaguje skóra głowy i tu sprawdziły się :
-Fitomed "Rumianek i płatki słonecznika" ok 11 zł (zamawiam w aptece) -Babydream z Rossmana ( nie pieni i plącze a poza tym cudo ) ok. 6 zł -Barwa Rumiankowa ok.3 zł -Barwa Tataro-chmielowa j/w -Nivea Baby rumiankowy . a mój faworyt to grecki BodyFarm dla dzieci z rumiankiem,nagietkiem i aloesem do dostania w Mydle i Powidle (Silesia) za kilkanaście zł. (pieni się,SLS daleko w składzie, włosy piękne bez odżywek przez 4 dni ) podobno świetny jest też St. Ives Rumianek i Słonecznik ale nie mogę go nigdzie dostać . Ponieważ długie stosowanie tych szamponów naprawdę bardzo wysusza głowę co jakiś czas np co 2 tyg. dobrze jest użyć jakiegoś przeciwłupieżcy -Farmed albo czerwony Kerium droższy . Ja dzięki temu zapomniałam już co to przetłuszczanie i jak przypomnę sobie bezsensowne stosowanie szamponów przeciwłojotokowych to mnie..........trafia . |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź. Widzę że śląska woda w kranie wpływa źle nie tylko na moją skórę głowy.
Najlepsze jest to, że jak pojadę do rodziców do bielska to mogę umyć głowę czymkolwiek i nic się nie dzieje. Poszukam tych szamponów a jakbym zauważyła gdzieś ten St. Ives Rumianek i Słonecznik to Ci dam znać gdzie go można dostać.
#707 |
Raczkowanie
|
Dzięki i powodzenia !
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Przyczajenie
|
polecam elseve intensive do włosow tłustych (granatowa butelka z zielonymi wstawkami)
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Przyczajenie
|
Ja również polecam! Jak już pisałam wcześniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
W ogóle nie wiem czy wiecie... ale ze strony elseveintensive.pl można teraz zamówić darmowe próbki tego szamponu... jeśli ktoś nie jest przekonany co do tego czy rzeczywiście jest dobry.. to może się sam przekonać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Przyczajenie
|
Ja wiem... zamówiłem próbki jakiś czas temu już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Przyczajenie
|
Próbki doszły...
![]() ![]() zamawiajcie i próbujcie więc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Ja dostaje lupiezu od wody, albo niektorych szamponow (wlasnie przeciwlupiezowych i do wlosow przetluszaczajacych- bo pewnie sa za mocne) - tzn schodza mi takie mega wielkie platy skory kolo szyi, wokol czola (wygladam jakbym miala jakiegos syfa :/) . Pomaga mi najbardziej szampon Ziaji kielki przenicy, bo jest do wlosow przetluszczajacych sie i zarazem zniszczonych, po kilku myciach i smarowaniem miejsc tlustym kremem mija. Czasem uzywam innych szamponow- np. tych ktore moja mama uzywa do wlosow farbowanych, ale po nich wlosy szybciej mi sie przetluszczaja.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
ja mialam ostatnio duuuuze problemy po szamponie elseve ale ten pomaranczowy wygładzajacy, wiec nie wiem czy dam rade przekonac sie jeszcze do tejże firmy. Mialam takie jakby liszaje i aż zółtawy łupież. Wyratował mnie szampon selsun blue. Do kupienia tylko w aptekach za 25zł. Efekty nie są po pierwym myciu ale po paru razach widac różnice wielką. Ja zuzylam połowe butelki i jest wszystko jest oki
#715 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() No ale co do Elseve to próbki możesz zamówić... w końcu to jednak inny szampon o innym składzie... no i za darmo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
Na łupież polecam Nizoral,jest dość drogi a można go kupić w aptece ale naprawdę działa.Ja miałam bardzo duży łupież a po paru użyciach prawie zniknął. Na przetłuszczające włosy polecam szampon z Avonu - kojący szampon przeciwłupieżowy Drzewo herbaciane i mięta,nie jest to jakaś rewelacja ale moje włosy wolniej się przetłuszczają i lepiej się układają.Polecam też odżywkę z tej serii.
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
na łupież tak ale mialam po nim masakrycznie zniszczone włosy. Nie dalo sie odratować sie ich, musialam sciąć
#718 |
Przyczajenie
|
Właśnie.... nizoral może i zwalcza łupież, ale dla włosów też niestety nie jest zbyt delikatny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Przyczajenie
|
przetłuszczające się włosy !!!!
od kilku dni moje włosy zaraz po umyciu i wysuszeniu przy skórze głowy są już przetłuszczone. co z tym zrobić? koleżanka mówiła mi, że to niedobór jakiejś witaminy. czy ktoś cós poradzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy !!!!
moze to wina jakiejs odzywki albo moze zmienilas szampon?!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.