przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-23, 14:27   #721
Madzioonia
Rozeznanie

GG do Madzioonia
Dot.: przetłuszczające się włosy !!!!

Cytat:
Napisane przez 12241 Pokaż wiadomość
od kilku dni moje włosy zaraz po umyciu i wysuszeniu przy skórze głowy są już przetłuszczone. co z tym zrobić? koleżanka mówiła mi, że to niedobór jakiejś witaminy. czy ktoś cós poradzi?
może wyszukiwarka pomoże
Madzioonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-06, 22:11   #722
maggddaalenka
Raczkowanie

Post przetłuszczajace sie włosy

Drogie wizazystki mam wielki problem z ktory nie moge sobie poradzic mianowicie strasznie szybko przetluszczaja mi sie wlosy gdy wieczor umyje to rano wygladaja tak jakby nie wiedzialy co to jest szampon i woda jak moge je wzmocnic prosze o rade o jakis szapmon lub inny specefik
maggddaalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-07, 12:59   #723
maggddaalenka
Raczkowanie

Post przetluszczaja sie wlosy

Mam wielki problem z ktorym nie moge sobie poradziec mianowicie strasznie szybko przetluszczaja mi sie wlosy gdy wieczor umyje to rano wygladaja tak jakby nie wiedzialy co to jest szampon i woda jak moge je wzmocnic prosze o rade o jakis szampon lub inny specyfik
Stary 2007-07-07, 13:02   #724
Gaboleczek
Raczkowanie

GG do Gaboleczek Send a message via Skype™ to Gaboleczek
Question Dot.: przetłuszczajace sie włosy

No ja właśnie mam ten sam problem!Przestałam myc wieczorem włosy bo na drugi dzien były tłuste wiec teraz myje rano tylko ze na następny dzien znowu sa przetłuszczone.Chyba najlepsze sa jakies naturalne receptury tylko jakie??
Gaboleczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-07, 13:32   #725
Klaudia508
Przyczajenie

GG do Klaudia508
Smile Dot.: przetluszczaja sie wlosy

Hey! Mi też sie przetłuszczają włosy, zresztą chyba każdemu, ale ja zuważyłam nawet poprawę po użyciu szamponu "shamtu" do włosów przetłuszczających się Może Tobie też się trochę poprawią
Klaudia508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-07, 16:15   #726
maggddaalenka
Raczkowanie

Dot.: przetłuszczajace sie włosy

własnie nie wiem
Stary 2007-07-07, 16:36   #727
truskaffka
Zakorzenienie

hm...szampon brzozowy jest do wlosow przetluszczajacych i podobno normalne wlosy bardzo przesusza wiec moze do waszych bedzie w sam raz?!
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-07, 16:38   #728
Angeluś
Raczkowanie

mam ten sam problem niestety.. a jakimi szamponami myjecie włosy..? czytałam, ze najlepiej uzywac takie szampony, ktore nawilza włosy.. i myc na zmiane.. nie ciagle tym samym.. ja tak robie.. i poprawiło się.. moglam nawet nie myc 3 dni niestety teraz, nie wiem dlaczego moje włosy zrobiły się okropne! ładnie wyglądają tylko zaraz po umyciu.. jak ktos ma dobra metode na walke z przetłuszczajacymi się włosami będziemy wdzieczne za podzielenie się nią
Angeluś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-07, 18:01   #729
dziuniaaa
Zakorzenienie

Najlepsze jest specjalne mydełko siarkowe.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-07, 18:16   #730
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Najlepsze jest specjalne mydełko siarkowe.
mydlo siarkowe ?to ktorego zazywczaj uzywa sie do buzi?przeciez pozniej wlosy beda wygladalay jak jakis strach na wroble
Stary 2007-07-07, 18:46   #731
dziuniaaa
Zakorzenienie

To mydełko można stosowac do buzi, ale stosuje się je leczniczo przy przetłuszczaniu się włosów i łojotoku.
Nawet na opakowaniu pisze.

Stary 2007-07-07, 19:03   #732
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
To mydełko można stosowac do buzi, ale stosuje się je leczniczo przy przetłuszczaniu się włosów i łojotoku.
Nawet na opakowaniu pisze.
wiem,ze na opakowaniu jest napisane ,bo mam to mydelko ale z tego co wiem to dziewczyny odradzaly stosowania do wlosow,bo strasznie wysuszal i robil koltuny an wlosach...

Edytowane przez aluniaa007
Czas edycji: 2007-07-07 o 19:07 Powód: blad
aluniaa007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-07, 19:18   #733
szaluś :)
Raczkowanie

GG do szaluś :)

witam was
też mam niestety ten problem
myła któraś z was włosy mydłem siarkowym? stosowałam je kiedyś do buzi i mnie wysuszało, aż strach pomyśleć, co by z wlosami zrobiło :O
macie jakieś sposoby? pomóżmy sobie w biedzie
szaluś :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-07, 19:28   #734
dziuniaaa
Zakorzenienie

Myje się nim skórę głowy, a nie włosy. Tak jak z każdym szamponem. Na włosy jest odżywka.

Stary 2007-07-07, 19:42   #735
szaluś :)
Raczkowanie

GG do szaluś :)

to ciężko trochę by było
trzeba je wcześniej rozpuszczać? bo ktoś pisał na forum, że szare, zwykłe mydło do mycia włosów się rozpuszcza, nie wiem, jak z siarkowym?
szaluś :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-07, 22:39   #736
agocz
Raczkowanie

Dot.: przetluszczaja sie wlosy

Cytat:
Napisane przez maggddaalenka Pokaż wiadomość
Mam wielki problem z ktorym nie moge sobie poradziec mianowicie strasznie szybko przetluszczaja mi sie wlosy gdy wieczor umyje to rano wygladaja tak jakby nie wiedzialy co to jest szampon i woda jak moge je wzmocnic prosze o rade o jakis szampon lub inny specyfik
Miałam ten problem - wypróbowałam dziesiątki szamponów i najdłużej świeże włosy (3 dni) mam po Farmonie Blask Koloru ze skrzypem.
Wogóle zrezygnuj z wysuszających szamponów - to one powodują jeszcze większy łojotok . Choć to brzmi dziwnie stosuj przeznaczone do włosów suchych lub farbowanych to one najmocniej nawilżają , wówczas gruczoły łojowe się uspokajają . Z łojotokiem walczyłam bardzo długo, dopiero ta metoda przyniosła rezultaty I choć w to trudno uwierzyć omijaj szerokim łukiem szampony z dopiskiem "do włosów przetłuszczających się ".
agocz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-07, 23:29   #737
truskaffka
Zakorzenienie

oj chyba juz widzialam taki watek....?!?!?!?
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-08, 08:28   #738
Justy
Zakorzenienie

przetłuszczanie włosów jest regulowane przez hormony, więc kosmetykami niewiele zdziałasz.
ale delikatny szampon na zmianę z np. dziegciowym 9śmierdzi) powinien trochę zmniejszyć problem. pomóc mogą też płyny do skóry głowy, np. seboradin (lotion lub ampułki), seboren, alpa medical dermo terapia itp.
Justy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-08, 08:36   #739
mmarysiaa
Przyczajenie

Ja tez mialam problem z przetluszczajacymi sie wlosami ale kupilam szampon Herbal Essences Pełna Równowaga- do włosów przetluszczających sie mozna tez do tego stosowac odzywke. Po umyciu wlosow tym szamponem mam potrzebe umyc je znowu dopiero za 4dni dla mnie ten szampon jest super!
mmarysiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-08, 09:02   #740
dziuniaaa
Zakorzenienie

Możesz kupić później jakiś szampon, jednak na początku najlepiej użyć tego leczniczego mydełka. W dłoniach je rozmasowywujesz (nie wiem jak to ująć), trochę wody i na skórę głowy.
Później na włósy jakaś dobra odżywka nawilżająca i tylko do spłukiwania, bo ze spłukiwaniem obciąża i przetłuszcza jeszcze bardziej u osób już z tym problemem.

Stary 2007-07-08, 09:02   #741
Evil_Queen
Raczkowanie

Najlepiej to idz z tym do dermatologa. Ja mialam to samo. Przepisze Ci rozne 'leki' i bedzie po klopocie

'just trying to stay positive.'

.
Evil_Queen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-08, 12:08   #742
suwa89
Zadomowienie

moja kolezanka z klasy tak samo ma ... takie kluchy a mowi ze codziennie myje, az wstyd sie pokazywac z jej wlosami i scina je co chwile, lecz wiadomo ze samo sciecie nic nie daje,

ja polecam jeden sprawdzony sposob, a mianowicie, jesli amsz taka strasznie przetluszczajace sie wloski, myj włosy zimną wodą i np. szamponem rumiankowym czy pokrzywowym, nie wydawaj pieniedzy w błoto, na szampony ktore w zastosowaniu maja przeciw tluszczeniu sie głowy, bo to tylko hit reklamowy, czaisz? w zimie bedzie ciezko ale za jakis czas to sie ureguluje i powinna glowa sie praktycznie wogule nie tluscic tak widocznie jak piszesz... powodzenia
dbam o figurę (waga 50 kg jest super!)
dbam o paznokcie
myślę o synku
idę do przodu, zapominam...
suwa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-08, 12:18   #743
karolinafghijk011
Przyczajenie

Wink Dot.: przetłuszczajace sie włosy

ja mam dlugie wlosy (do pasa) i mam na ich punkcie chyba jakas obsesje. myje je codziennie a nawet dwa razy dziennie bo po kilku godzinach co prawda nie sa jeszcze tluste ale sa tak jakby przyklapniete a tego nie znosze. ale przynajmniej raz dziennie MUSZE je umyc bo na drugi dzien wygladaja juz fatalnie.. a znowu innym razem mam wrazenie ze one sa przesuszone a nie tluste.. ja juz sama nie wiem co zrobic z tymi moimi wlosami
karolinafghijk011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-08, 15:40   #744
maggddaalenka
Raczkowanie

ale slyszalam ze jak sie myje wlosy zimna woda to sie pojawia łupiez i wtedy sa dwa problemy wlosy przetluszczajace sie i z lupiezem
Stary 2007-07-09, 11:28   #745
Laurieen
Zadomowienie

Cytat:
ale slyszalam ze jak sie myje wlosy zimna woda to sie pojawia łupiez i wtedy sa dwa problemy wlosy przetluszczajace sie i z lupiezem
Osobiście nigdy o czyms takim nie słyszałam, a wręcz odwrotnie- nasłuchałam się superlatywów mycia włosów w zimnej wodzie, a nie gorącej. Przede wszystkim zamyka to łuski włosa, a poza tym "uspokoja" skórę głowy, w przeciwieństwie do gorącej, która ją pobudza do łojotoku.

26.07.2016

zaręczyny

17.06.2017
ślub

Laurieen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 22:33   #746
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggddaalenka Pokaż wiadomość
Magdalenka ja zauwazylam ze czym czesciej je myje to tym bardziej sie przetluszczaja, daltego myje je tylko co drugi dzien. Jedym sposobem aby pozbyc sie przetluszczajacych wlosow jest ich zafarbowanie, ktore automatycznie jej wyszusza, nie polemizuje czy podana metoda jest wlasciwa czy nie ale likwiduje problem.
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 22:46   #747
martiniątko
Zadomowienie

Ja zauważyłam na sobie ze nafta kosmetyczna powoduje mniejsze przetłuszczanie się. Smaruję sobie głowy naftą, zostawiam na godzinę lub kilka (a najlepiej na noc) i potem oczywiscie dokładnie myję włosy. Po takim zabiegu mam nie przetłuszczone włosy przez jakies 3-4 dni, a w normalnie jesli umyję włosy rano to następnego dnia wieczorem są już znow do mycia.
Inne co pomaga to nie mycie przetłuszczonych włosów tak długo jak się da (ile wytrzymamy i ile nie wychodzimy z domu ). Generalnie wiec chyba pomaga to, żeby skóra głowy była natłuszczona, wtedy gruczoły łojowe tak nie pracuja.
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 12:22   #748
lea88
Zakorzenienie

Mi nigdy dlugie "przetluszczanie" wlosow nic nie dawalo. Mylam Joanna z Rzepy i Ziaja Rzepa albo Proteiny ryzowe. wlosy wytrzymywaly najdluzej noc i pol dnia, ale to i tak byl sukces :/ Nafta tez nic nie dawala. Szampony z apteki to w ogole masakra- istny koltun na glowie, wlosy matowe i zero rezulttatu. Jeszcze szamopon brzozowy Barwy byl dobry, dopoki nie podraznil mi tak skory ze luszczyla mi sie koszmarnie przy twarzy :/ Teraz myje szamponem Bambino dla dzieci (chcialam kupic Bambi ale nie moglam dostac, wiec padlo na ten). Kosztuje ok 6 zl i rewelacja. Wlosy sa mieciutkie, super sie rozczesuja, jeszscze nigdy nie byly w takiej dobre kondycji i potrafia na upartego wytrzymac 2 dni
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 12:24   #749
kosmita77
Zakorzenienie

a ja slyszalam o dobrym wplywie plukania wlosow herbata mietowa i juz nie splukiwania woda. albo nalozenie samego kurzego bialka na wlosy przed myciem. troche tak pochodzic i smyc normalnie szamponem. podobno pomaga (bo sama nie testowalam)
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 12:34   #750
madzia815
Raczkowanie

Hej!
Ja również miałam problem z przetłuszczającymi sie włosami.. Chociaż teraz juz mi to troche minęło.... Mysle ze przychodzi taki wiek w ktorym włosy sie tak strasznie przetłuszczają..
Jak umyłam włosy rano, to wieczorem były juz tłuste..
Używaj szampony dso włosów przetłuszczających sie i ciągle zmieniaj (tzn. jak Ci sie jeden skończy tyo nastepny kup inny, bo włosy tez lubią sie przyzwyczająć)
Nie myj włosów gorącą wodą tylko letnią (szczególnie do ostatniego płukania).
Słyszałam ze mydło siarkowe również jest do przetłuszczających sie włosów, kosztuje niecałe 4 zł. i mozesz kupić go w aptece. Ale na ten temat nic Ci nie powiem, bo nie próbowałam jeszcze.. Używam go do tłustej cery i pomaga, bos ie juz tak nie swiece

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości