|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy !!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
![]()
Drogie wizazystki mam wielki problem z ktory nie moge sobie poradzic mianowicie strasznie szybko przetluszczaja mi sie wlosy gdy wieczor umyje to rano wygladaja tak jakby nie wiedzialy co to jest szampon i woda jak moge je wzmocnic prosze o rade o jakis szapmon lub inny specefik
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam wielki problem z ktorym nie moge sobie poradziec mianowicie strasznie szybko przetluszczaja mi sie wlosy gdy wieczor umyje to rano wygladaja tak jakby nie wiedzialy co to jest szampon i woda jak moge je wzmocnic prosze o rade o jakis szampon lub inny specyfik
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
![]()
No ja właśnie mam ten sam problem!Przestałam myc wieczorem włosy bo na drugi dzien były tłuste wiec teraz myje rano tylko ze na następny dzien znowu sa przetłuszczone.Chyba najlepsze sa jakies naturalne receptury tylko jakie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
![]()
Hey! Mi też sie przetłuszczają włosy, zresztą chyba każdemu, ale ja zuważyłam nawet poprawę po użyciu szamponu "shamtu" do włosów przetłuszczających się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Dot.: przetłuszczajace sie włosy
własnie nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
hm...szampon brzozowy jest do wlosow przetluszczajacych i podobno normalne wlosy bardzo przesusza
![]() ![]()
#728 |
Raczkowanie
|
mam ten sam problem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
mydlo siarkowe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
To mydełko można stosowac do buzi, ale stosuje się je leczniczo przy przetłuszczaniu się włosów i łojotoku.
Nawet na opakowaniu pisze.
#732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aluniaa007 Czas edycji: 2007-07-07 o 19:07 Powód: blad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
witam was
![]() też mam niestety ten problem ![]() myła któraś z was włosy mydłem siarkowym? stosowałam je kiedyś do buzi i mnie wysuszało, aż strach pomyśleć, co by z wlosami zrobiło :O macie jakieś sposoby? pomóżmy sobie w biedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
to ciężko trochę by było
![]() trzeba je wcześniej rozpuszczać? bo ktoś pisał na forum, że szare, zwykłe mydło do mycia włosów się rozpuszcza, nie wiem, jak z siarkowym? |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Raczkowanie
|
Dot.: przetluszczaja sie wlosy
Cytat:
Wogóle zrezygnuj z wysuszających szamponów - to one powodują jeszcze większy łojotok . Choć to brzmi dziwnie stosuj przeznaczone do włosów suchych lub farbowanych to one najmocniej nawilżają , wówczas gruczoły łojowe się uspokajają . Z łojotokiem walczyłam bardzo długo, dopiero ta metoda przyniosła rezultaty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
oj chyba juz widzialam taki watek....?!?!?!?
#738 |
Zakorzenienie
|
przetłuszczanie włosów jest regulowane przez hormony, więc kosmetykami niewiele zdziałasz.
ale delikatny szampon na zmianę z np. dziegciowym 9śmierdzi) powinien trochę zmniejszyć problem. pomóc mogą też płyny do skóry głowy, np. seboradin (lotion lub ampułki), seboren, alpa medical dermo terapia itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Przyczajenie
|
Ja tez mialam problem z przetluszczajacymi sie wlosami ale kupilam szampon Herbal Essences Pełna Równowaga- do włosów przetluszczających sie mozna tez do tego stosowac odzywke. Po umyciu wlosow tym szamponem mam potrzebe umyc je znowu dopiero za 4dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Możesz kupić później jakiś szampon, jednak na początku najlepiej użyć tego leczniczego mydełka. W dłoniach je rozmasowywujesz (nie wiem jak to ująć
![]() Później na włósy jakaś dobra odżywka nawilżająca i tylko do spłukiwania, bo ze spłukiwaniem obciąża i przetłuszcza jeszcze bardziej u osób już z tym problemem ![]()
#741 |
Raczkowanie
|
Najlepiej to idz z tym do dermatologa. Ja mialam to samo. Przepisze Ci rozne 'leki' i bedzie po klopocie
![]()
#742 |
Zadomowienie
|
moja kolezanka z klasy tak samo ma ... takie kluchy a mowi ze codziennie myje, az wstyd sie pokazywac z jej wlosami i scina je co chwile, lecz wiadomo ze samo sciecie nic nie daje,
ja polecam jeden sprawdzony sposob, a mianowicie, jesli amsz taka strasznie przetluszczajace sie wloski, myj włosy zimną wodą i np. szamponem rumiankowym czy pokrzywowym, nie wydawaj pieniedzy w błoto, na szampony ktore w zastosowaniu maja przeciw tluszczeniu sie głowy, bo to tylko hit reklamowy, czaisz? ![]() ![]()
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
![]()
ja mam dlugie wlosy (do pasa) i mam na ich punkcie chyba jakas obsesje.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
ale slyszalam ze jak sie myje wlosy zimna woda to sie pojawia łupiez i wtedy sa dwa problemy wlosy przetluszczajace sie i z lupiezem
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Magdalenka ja zauwazylam ze czym czesciej je myje to tym bardziej sie przetluszczaja, daltego myje je tylko co drugi dzien. Jedym sposobem aby pozbyc sie przetluszczajacych wlosow jest ich zafarbowanie, ktore automatycznie jej wyszusza, nie polemizuje czy podana metoda jest wlasciwa czy nie ale likwiduje problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Ja zauważyłam na sobie ze nafta kosmetyczna powoduje mniejsze przetłuszczanie się. Smaruję sobie głowy naftą, zostawiam na godzinę lub kilka (a najlepiej na noc) i potem oczywiscie dokładnie myję włosy. Po takim zabiegu mam nie przetłuszczone włosy przez jakies 3-4 dni, a w normalnie jesli umyję włosy rano to następnego dnia wieczorem są już znow do mycia.
Inne co pomaga to nie mycie przetłuszczonych włosów tak długo jak się da (ile wytrzymamy i ile nie wychodzimy z domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Mi nigdy dlugie "przetluszczanie" wlosow nic nie dawalo. Mylam Joanna z Rzepy i Ziaja Rzepa albo Proteiny ryzowe. wlosy wytrzymywaly najdluzej noc i pol dnia, ale to i tak byl sukces :/ Nafta tez nic nie dawala. Szampony z apteki to w ogole masakra- istny koltun na glowie, wlosy matowe i zero rezulttatu. Jeszcze szamopon brzozowy Barwy byl dobry, dopoki nie podraznil mi tak skory ze luszczyla mi sie koszmarnie przy twarzy :/ Teraz myje szamponem Bambino dla dzieci (chcialam kupic Bambi ale nie moglam dostac, wiec padlo na ten). Kosztuje ok 6 zl i rewelacja. Wlosy sa mieciutkie, super sie rozczesuja, jeszscze nigdy nie byly w takiej dobre kondycji i potrafia na upartego wytrzymac 2 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
a ja slyszalam o dobrym wplywie plukania wlosow herbata mietowa i juz nie splukiwania woda. albo nalozenie samego kurzego bialka na wlosy przed myciem. troche tak pochodzic i smyc normalnie szamponem. podobno pomaga (bo sama nie testowalam)
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Hej!
Ja również miałam problem z przetłuszczającymi sie włosami.. Chociaż teraz juz mi to troche minęło.... Mysle ze przychodzi taki wiek w ktorym włosy sie tak strasznie przetłuszczają.. Jak umyłam włosy rano, to wieczorem były juz tłuste.. ![]() Używaj szampony dso włosów przetłuszczających sie i ciągle zmieniaj (tzn. jak Ci sie jeden skończy tyo nastepny kup inny, bo włosy tez lubią sie przyzwyczająć) Nie myj włosów gorącą wodą tylko letnią (szczególnie do ostatniego płukania). Słyszałam ze mydło siarkowe również jest do przetłuszczających sie włosów, kosztuje niecałe 4 zł. i mozesz kupić go w aptece. Ale na ten temat nic Ci nie powiem, bo nie próbowałam jeszcze.. Używam go do tłustej cery i pomaga, bos ie juz tak nie swiece ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.