przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-27, 09:49   #1021
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez lawenda Pokaż wiadomość
Moja siostra w trakcie pobytu w Moskwie gdzieś kupiła glinkę kambryjską w proszku, do której trzeba dodac trochę wody aby miała konsystencję śmietanki, nałożyć na włoski przed umyciem, pięknie oczyszcza
Cytat:
Mogę myć co drugi dzień, ale teraz jestem przewrażliwiona z tego powodu, wiec myje codziennie rano, włosy po tym szamponie i odzywce tak pięknie się układają , i są świeże przez cały dzień, i nie są tluste 30 min po umyciu ale w trakcie swiąt kiedy przez 2 dni nie wychodziłam z domu, może nie idealnie. ale też pięknie wyglądały. Znowu się zakochałam we własnych włosach może nie jest to sposób dla każdej kobiety, ale sama tak długo szukałam pomocy, długo czytałam porady na Wizażu i zaczełam, probować. Mam nadzieje, że komuś pomogę.
Cytat:
poza tym po zimnej wodzie wloski lepiej mi się układają i bardzo błyszczą, myślę, że też dużo wpływa na długotrwałą świeżość włosów
Cytat:
Z tego co wiem, to glinkę w proszku można kupic na allegro i ceny nie są przerażające
tu na wizażu używamy opcji "wielocytuj" oraz "edytuj"
Stary 2007-12-27, 09:55   #1022
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Lawenda, do opcji wielocytowania masz ikonkę między "Cytuj" a "odpowiedz", tą z dwoma precinkami. Klikasz przy każdej wiadomości ktora chcesz zacytować, aby ikonka się zaczerwieniła. W ten sposób jest czytelniej

Ja na gwiazdke dostałam m.in. szampon Timotei z winogronami i cytryną. Uzywalam go juz kiedys i bardzo ładnie oczyszczał mi włosy, więc teraz jak skończę Hippa (mojemu męzowi nie przypasował i musze go skończyć) wezme się za Timotei.
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 10:37   #1023
lawenda
Raczkowanie

dziękuję bardzo za porady, przyznam się, że rzadko pisze, częściej czytam, więc bardzo przepraszam
lawenda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 10:57   #1024
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
dziękuję bardzo za porady, przyznam się, że rzadko pisze, częściej czytam, więc bardzo przepraszam
Nie ma za co przepraszać, każdy kiedyś był tu nowy i nie wiedział, jak wielocytować. Ja sie tego nauczyłam chyba gdzieś po 2000 poście a wcześniej robiłam wszelkie uniki, bo mi było głupio się zapytać... skorzystałam, jak ktoś nowy spytał o wielocytowanie i dziewczyny wyjasniły krok po kroku, jak to zrobić...
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 13:44   #1025
Judyta~
Raczkowanie

Dziewczyny, jest jeszcze w aptekach niedrogi (zapłaciłam 10, 45) szampon Pollena Eva- Eva Medica "szampon przeciwłojotokowy z asebiolem". Stosuje się go tylko 2 razy w tygodniu przez 4 tygodnie. Umyłam nim włosy drugi raz, więc czekam na efekty, ale ma bardzo dobre recenzje na KWC.
Judyta~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 14:37   #1026
Ludowa
Zakorzenienie

Witam
Mam 16 lat i być może moje problemy z przetłuszczaniem związane są z wiekiem, ale szalenie irytuje mnie, że muszę codziennie myć głowę. W tygodniu wstaję o 6. tylko po to, aby umyć, wysuszyć i ułożyć włosy Nie mam łojotoku. Włosy do popołudnia są śliczne, potem zaczynają 'oklapywać', następnego dnia są już niestety ewidentnie tłuste.

Bardzo chciałabym myć włosy co 2 dni, jak kiedyś
A co 3 to już marzenie ściętej głowy

Jeśli jeszcze któraś z Was jest w podobnej sytuacji i mogłaby coś doradzić, będę bardzo wdzięczna.

Aha, żadna metoda polegająca na niemyciu włosów, przetłuszczeniu ich nie wchodzi w grę. Nie zniosę brudnego, tłustego łba, w życiu.

Cytat:
Napisane przez tootsie Pokaż wiadomość
mi na przetłuszczanie pomógł Seboradin lotion i szampon z czarną rzepą Eva
Cytat:
Napisane przez tootsie Pokaż wiadomość
przed kuracją włosy musiałam myć co 1,5 max. 2dni, bo wyglądały kiepsko
Teraz myję co 2-3 dni Po dwóch dniach wyglądają jeszcze dobrze
nie jest to może spektakularny efekt, ale dla mnie dobre i to
Seboradin (stosuje przy każdym myciu włosów) i szampon z czarną rzepą stosuję od ok. 2 tyg. Mam cichą nadzieję,że w miarę wydłużania się czasu stosowania tych kosmetyków, wydłuży się czas między kolejnym myciem włosów

Osobiście lubię zapach szamponu z rzepką Seboradin pachnie nienajgorzej
Zapach szybko wietrzeje Włosy myję rano i nikt z otoczenia nie wyczuł tych ,,nieporządanych,, zapachów

Gdzie kupiłaś te kosmetyki (a może bardziej leki ) i za ile?

Cytat:
Moja siostra w trakcie pobytu w Moskwie gdzieś kupiła glinkę kambryjską w proszku, do której trzeba dodac trochę wody aby miała konsystencję śmietanki, nałożyć na włoski przed umyciem, pięknie oczyszcza
Nie widziałam nigdzie glinki w proszku Myślisz, że pomogłaby taka zwykła, gotowa maseczka z glinki?

Cytat:
Napisane przez Judyta~ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jest jeszcze w aptekach niedrogi (zapłaciłam 10, 45) szampon Pollena Eva- Eva Medica "szampon przeciwłojotokowy z asebiolem". Stosuje się go tylko 2 razy w tygodniu przez 4 tygodnie. Umyłam nim włosy drugi raz, więc czekam na efekty, ale ma bardzo dobre recenzje na KWC.
Stosuje się tylko 2 razy w tyg? To znaczy, że nie można myć włosów częściej, czy że można, ale innym szamponem?

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 16:29   #1027
brzoooza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Stosuje się tylko 2 razy w tyg? To znaczy, że nie można myć włosów częściej, czy że można, ale innym szamponem?
podejrzewam, ze kolezanka myje tym szamponem 2 razy w tygodniu, a miedzy czasie innymi szamponami.
przynajmniej ja tak robilam.
bo mialam apteczne szampony to przeciez no nie dalo rady myc glowy tylko 2x na tydzien.
i dermatolog powiedzial, ze innymi mozna

Atif Aslam - Tere Bin
Atif Aslam - Pehli Nazar Mein

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-12-31 o 17:46 Powód: poprawa cytatu:P
brzoooza88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-29, 19:06   #1028
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoooza88 Pokaż wiadomość
podejrzewam, ze kolezanka myje tym szamponem 2 razy w tygodniu, a miedzy czasie innymi szamponami.
przynajmniej ja tak robilam.
bo mialam apteczne szampony to przeciez no nie dalo rady myc glowy tylko 2x na tydzien.
i dermatolog powiedzial, ze innymi mozna
i jak efekty?

Stary 2007-12-29, 20:33   #1029
Judyta~
Raczkowanie

W międzyczasie myje się włosy innymi szamponami, a 2 razy w tygodniu Evą Medicą
Judyta~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 23:24   #1030
och
Rozeznanie

Cytat:
Witam
Mam 16 lat i być może moje problemy z przetłuszczaniem związane są z wiekiem, ale szalenie irytuje mnie, że muszę codziennie myć głowę. W tygodniu wstaję o 6. tylko po to, aby umyć, wysuszyć i ułożyć włosy Nie mam łojotoku. Włosy do popołudnia są śliczne, potem zaczynają 'oklapywać', następnego dnia są już niestety ewidentnie tłuste.

Jeśli jeszcze któraś z Was jest w podobnej sytuacji i mogłaby coś doradzić, będę bardzo wdzięczna.

Aha, żadna metoda polegająca na niemyciu włosów, przetłuszczeniu ich nie wchodzi w grę. Nie zniosę brudnego, tłustego łba, w życiu.

A myjesz włosy szamponami drogeryjnymi?Jeśli tak, to odstaw te świństwa.To często dzięki takim szamponom nabieramy nawyku codziennego mycia włosów.Są one po pierwsze naładowane silikonami, które obciążają włosy, a po drugie wiele osób łapie się na formułę "do częstego stosowania".Wszystkie te szampony powodują włąsnie szybsze przetłuszczanie włosów, przez co kupujący prędzej je zużywa i częściej kupuje nową butelkę-wiadomo, producent zgarnia kasę.Proponuję zatem przerzucić się na szampony apteczne, może Polyfar albo Seboradin, one może nie pachną pięknie, ale na przetłuszczanie powinny pomóc.Aha i Twój wiek może faktycznie być przyczyną przetłuszczania, więc istnieje szansa, że to kiedyś minie
och jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 08:27   #1031
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez och Pokaż wiadomość
A myjesz włosy szamponami drogeryjnymi?Jeśli tak, to odstaw te świństwa.To często dzięki takim szamponom nabieramy nawyku codziennego mycia włosów.Są one po pierwsze naładowane silikonami, które obciążają włosy, a po drugie wiele osób łapie się na formułę "do częstego stosowania".Wszystkie te szampony powodują włąsnie szybsze przetłuszczanie włosów, przez co kupujący prędzej je zużywa i częściej kupuje nową butelkę-wiadomo, producent zgarnia kasę.Proponuję zatem przerzucić się na szampony apteczne, może Polyfar albo Seboradin, one może nie pachną pięknie, ale na przetłuszczanie powinny pomóc.Aha i Twój wiek może faktycznie być przyczyną przetłuszczania, więc istnieje szansa, że to kiedyś minie
Oby
Tak, myję drogeryjnymi, do przetłuszczających się włosów co prawda, ale jednak drogeryjnymi.W jakiej cenie są podane przez Ciebie szampony?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-30, 17:58   #1032
och
Rozeznanie

Te do przetłuszczających się włosów z drogerii wcale nie pomagaja, było to już tutaj parę razy poruszane.Sebor adin kosztuje kilkanaście złotych, Polyfar już więcej, koło 20.Polecam też wszelkie ziołowe szampony, dziewczyny zachwalają szampon firmy Barwa, tataro-chmielowy, dobra jest też Pollena Eva z pokrzywą albo rzepą, jest to już wydatek rzędu kilku zlotych Generalnie wybór jest duży, radzę trochę poszukać na forum, poczytać KWC, odwiedzić aptekę (najlepiej samoobslugową-mozna poczytać spokojnie ulotki, albo sklep ze zdrową żywnościa-tam są też kosmetyki naturalne i szampony-m.in Radical czy Fitomed.Musisz po prostu trochę potestować, bo nie na każdego jeden szampon działa tak samo.życzę powodzenia
Stary 2007-12-31, 07:45   #1033
lawenda
Raczkowanie

Cytat:
Witam

Gdzie kupiłaś te kosmetyki (a może bardziej leki ) i za ile?

Nie widziałam nigdzie glinki w proszku Myślisz, że pomogłaby taka zwykła, gotowa maseczka z glinki?

myślę że gotowa maseczka też będzie dobra, tylko musisz ją trochę rozcienczyc wodą aby rozsmarowac na włosach. poza tym glinkę w proszku widziałam na Allegro.
lawenda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 15:04   #1034
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Te do przetłuszczających się włosów z drogerii wcale nie pomagaja, było to już tutaj parę razy poruszane.Sebor adin kosztuje kilkanaście złotych, Polyfar już więcej, koło 20.Polecam też wszelkie ziołowe szampony, dziewczyny zachwalają szampon firmy Barwa, tataro-chmielowy, dobra jest też Pollena Eva z pokrzywą albo rzepą, jest to już wydatek rzędu kilku zlotych Generalnie wybór jest duży, radzę trochę poszukać na forum, poczytać KWC, odwiedzić aptekę (najlepiej samoobslugową-mozna poczytać spokojnie ulotki, albo sklep ze zdrową żywnościa-tam są też kosmetyki naturalne i szampony-m.in Radical czy Fitomed.Musisz po prostu trochę potestować, bo nie na każdego jeden szampon działa tak samo.życzę powodzenia
Cytat:
myślę że gotowa maseczka też będzie dobra, tylko musisz ją trochę rozcienczyc wodą aby rozsmarowac na włosach. poza tym glinkę w proszku widziałam na Allegro.
Dziękuję za odpowiedzi

Stary 2008-01-08, 21:46   #1035
och
Rozeznanie

Chyba jednak nie działa na mnie szampon Polytar, w którym pokładałam takie nadzieje...Ma zwalczać łojotok, mojemu chłopakowi bardzo służy, może nie myć głowy przez 4 dni, a ja umyłam co prawda raz, ale na drugi dzień już mnie swędziała po nim skóra, a dzisiaj to po prostu koszmar...Umyłam dziś nim po raz drugi głowę, może zadziała z czasem.A jeśli nie to już nie wiem co robić Odstawiłam też odżywkę, żeby włosów wcale nie obciążać, bo się robą strąki
Ech, musiałam się pożalić
Stary 2008-01-09, 08:24   #1036
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Chyba jednak nie działa na mnie szampon Polytar, w którym pokładałam takie nadzieje...Ma zwalczać łojotok, mojemu chłopakowi bardzo służy, może nie myć głowy przez 4 dni, a ja umyłam co prawda raz, ale na drugi dzień już mnie swędziała po nim skóra, a dzisiaj to po prostu koszmar...Umyłam dziś nim po raz drugi głowę, może zadziała z czasem.A jeśli nie to już nie wiem co robić Odstawiłam też odżywkę, żeby włosów wcale nie obciążać, bo się robą strąki
Ech, musiałam się pożalić
ale szampon może nie zadziałać od pierwszego użycia tylko np. dopiero po zużyciu połowy butelki, bo skoro jego zadaniem jest zwalczać łojotok, to musi zadziałać na skórę, a do tego potrzeba trochę więcej niż jednego czy dwóch myć
Stary 2008-01-09, 12:29   #1037
och
Rozeznanie

wiem, ale mi chodzilo bardziej o to, że on zwiększył swędzenie skóry...dlatego się zmartwiłam.Ale będę używać go dalej, mam nadzieję, że jeżeli nie pomoże to chociaż nie zaszkodzi;/
Stary 2008-01-09, 15:42   #1038
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Och, może na swędzącą skórę głowy zastosować apteczny sok z łopianu? Działa łagodząco przy podrażnieniach i dobrze wpływa również na cebulki.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 21:48   #1039
brzoooza88
Raczkowanie

byłam u dermatologa.. przepisał mi dzis stieprox.. kosztuje ponad 40 dychy.. eeeeh nie wiem czy go kupie.. mam troche wydatkow ostatnio..

jutro srobuje wrocic do lotionu seboradin. (keidys mi pomogl.. ale za kazdm nastenym razem nie dzialal juz tak samo.. choc robilam pzrerwy po jakims czasie , zeby wlosieta sie nie przyzwyczaiły).

no nic wyprobuje
oczywiscie prosze o trzymanie kciukow

Atif Aslam - Tere Bin

Stary 2008-01-15, 20:34   #1040
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

kupiłam dziś wreszcie kurację wzmacniającą Joanny. Jak tak to przez długie miesiące nie mogłam jej znaleźć, a dziś jak szukałam czegoś innego (czego zresztą też nie znalazłam, ale od czego są apteki internetowe) zauważyłam wreszcie ją Zobaczymy, czy pomoże coś na to przetłuszczanie się wlosów, bo niestety powinnam myć teraz włosy co 1,5 dnia tak szybko mi się przetłuszczają
Stary 2008-01-16, 09:24   #1041
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Dziewczyny. ;* ja mam troszke inny problem niz wiekszosc z Was : moje wlosy nie przetłuszczają sie jak szalone, ale niestety juz nastepnego dnia, po spaniu, zwykle sa oklapniete i lekko przetłuszczone i wygladaja bardzo nieświeżo. Nie chce myc włosow codziennie bo to je wysusza... i tu własnie jest całe sedno sprawy : koncowki wlosow mam suche, skłonne do rozdwajania się, ogolnie moje wlosy sa suche cienkie i dosc zniszczone, a mimo to sie przetłuszczają.
uzywam szamponow do włosow suchych i zniszczonych , ale to jeszcze potęguje efekt Tłustej Czupryny Dnia Nastepnego
uzywam tez biosilku, a u nasady pianki zwiekszającej objętosc, to troche pomaga na klapnięcie, ale tak sie zastanawialam, może ktoraś z Was poleci mi jakis szampon ktory by dogodzil moim biednym włoskom??

pozdrawiam ;*;*
Stary 2008-01-16, 11:31   #1042
DeathDealer
Raczkowanie

Ja skórę głowy myję szamponem Joanna Rzepa, dodatkowo Kuracja Rzepowa i na przetłuszczanie u mnie zadziałało super. Natomiast resztę włosów myję szamponem do suchych. Jest trochę zabawy, ale po umyciu całości szamponem do suchych włosów też miałam straszliwy tłuszczyk na głowie, dlatego zmieniłam sposób pielęgnacji i teraz wytrzymują o wiele dłużej.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 11:58   #1043
och
Rozeznanie

Są szampony do włosów przetłuszczających się u nasady i suchych na końcach.Może co takiego?A jeśli nie to na pewno używaj szamponu do włosów przetłuszczających się (tylko z apteki, albo sklepu zielarskiego, nie z drogerii), a na końce odżywkę nawilżającą.
Ja też mam na drugi dzień strasznie oklapnięte włosy, pomimo, że w dniu w którym myję, powstaje mi piękna szopa.Też nie wynalazłam na to sposobu oprócz szamponu do włosów tłustych.Nie chcę stosować pianek ani lakierów.Myślę wybrać się do fryzjera, bo winna częściowo jest moja fryzura, odrastający, prosty bob.Może jak pocieniuję losy to będą bardziej odstawać od głowy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 11:59   #1044
och
Rozeznanie

włosy a nie losy
Stary 2008-01-16, 12:03   #1045
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
włosy a nie losy
jest taka funkcja jak "edytuj" poniżej treści twojego posta. Jak ją naciśniesz to włączy ci się okienko, w którym możesz zmienić treść posta lub poprawić wszelkiego rodzaju błędy
Stary 2008-01-16, 12:42   #1046
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:
Są szampony do włosów przetłuszczających się u nasady i suchych na końcach.Może co takiego?A jeśli nie to na pewno używaj szamponu do włosów przetłuszczających się (tylko z apteki, albo sklepu zielarskiego, nie z drogerii), a na końce odżywkę nawilżającą.
Ja też mam na drugi dzień strasznie oklapnięte włosy, pomimo, że w dniu w którym myję, powstaje mi piękna szopa.Też nie wynalazłam na to sposobu oprócz szamponu do włosów tłustych.Nie chcę stosować pianek ani lakierów.Myślę wybrać się do fryzjera, bo winna częściowo jest moja fryzura, odrastający, prosty bob.Może jak pocieniuję losy to będą bardziej odstawać od głowy...
hmmm no własnie ja takiej zabawy sobie nie wyobrazam a odzywke tak czy siak zawsze nakladam, obowiązkowo, szybciej z domu bez majtek wyjde niz bez nałozenia odzywki na włosy xD

a jezeli ktoras z Was uzywa waxa , to wcieracie go tez w skore głowy?? ja tak, ale wydaje mi sie ze wcale sie z tego powodu mocniej nie przetłuszczją

za to usilnie staram sie uzywac mniej srodkow do stylizacji, tzn biosilku, pianek i nablyszczaczy bo zawsze jakos tak mi sie psiknie za dużo i wtedy też mam olej kujawski na głowie
Stary 2008-01-16, 13:09   #1047
och
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
hmmm no własnie ja takiej zabawy sobie nie wyobrazam
...Czyli, że co?Bo nie zrozumiałam Zabiegi pielęgnacyjne, które wymieniałam i które stosuję chyba nie są jakieś skomplikowane;P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 18:51   #1048
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Użyłam przed chwilą kuracji wzmacniającej Joanny i powiem wam, że czuję jakieś dziwne jednoczesne pieczenie i wrażenie niesamowitego zimna na głowie tez tak miałyście?
Stary 2008-01-16, 20:29   #1049
brzoooza88
Raczkowanie

a ja musze powiedziec, ze dzis jestem z moich wlosiąt zadowolona
umyłam pierwszy raz szamponem Bambi.
nie do wiary... nie byly przetluszczone zaraz po wysuszeniu...ale trzymaly sie prawie do wieczora w dobrym stanie
i wczesneij stosowalam szampony dla dzieci z marnym skutkiem...
rzucalam sie na te drozsze... typu hipp, jahson baby, bambino.
a tu prosze.. niecale 3 zl i taki efekt!

Atif Aslam - Tere Bin

Stary 2008-01-16, 22:25   #1050
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoooza88 Pokaż wiadomość
a ja musze powiedziec, ze dzis jestem z moich wlosiąt zadowolona
umyłam pierwszy raz szamponem Bambi.
nie do wiary... nie byly przetluszczone zaraz po wysuszeniu...ale trzymaly sie prawie do wieczora w dobrym stanie
i wczesneij stosowalam szampony dla dzieci z marnym skutkiem...
rzucalam sie na te drozsze... typu hipp, jahson baby, bambino.
a tu prosze.. niecale 3 zl i taki efekt!
Dla mnie tez Bambi jesli chodzi o przetluszczanie jest the best!! trzyma nawet do 2 dni , a normalnie nawet od rano do wieczora sie nie dalo :/
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości