przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-15, 15:10   #1291
och
Rozeznanie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Mi ten Fitomed za bardzo nie pomaga
och jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 15:20   #1292
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez och Pokaż wiadomość
Mi ten Fitomed za bardzo nie pomaga
A ile czasu go używasz?
Wiesz, na efekty środków z ziołami trzeba często czekać aż 2-3 miesiące...

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 15:38   #1293
och
Rozeznanie

Niewiem, uzywam może ze ze dwa miesiące, może mniej...Szampon generalnie uważam za dobry bo jest wydajny i sie dobrze pieni, ale na przetłuszczanie za bardzo nie pomaga.Dołączyłam do niego lotion Seboradin i picie herbatki z pokrzywy, może jakoś się to poprawi.
Aha, mniej mnie swędzi głowa po tym szamponie bo ma dosyć naturalny skład. To zaleta
och jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 15:43   #1294
katarzyna015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ivka Pokaż wiadomość
mam pytanie moje wlosy bardzo szybko sie przetłuszczają [img]icons/icon22.gif[/img] od kilku lat myje głowę codziennie, w jednej z gazet przeczytałam że nalezy przeprowadzic sobie kuracje polegająca na niemycie włosów i przetłuszczeniu ich, ale zgrozo [img]icons/icon9.gif[/img] nie wyobrazam sobie tego zastosowac na swojej osobie. Prosze poleccie mi jakis skuteczny szampon do włosów. Może któras z Was tez miała takie problemy i znalazła rozwiazanie?

Ja tez mam lekko prztluszczajace wlosy. Bylam u dwoch dermatologow. Jedna pan ok 60 lat powiedzial mi ze mam przetluscic wlosy. A druga osoba ok 30 lat powiedziala , ze tak robilo sie kilkaa lat temu. Kazala myc mi wlosy szarym mydlem ( w plynie) lub siarkowym . Mylam kilka razy, wlosy sie tak nie przetluszczaly , ale mialam je matowe bez blysku.. Wiec dalej nie mam sposobu na przetluszacznie sie wlosow. Dalej myje je codziennie przed szkola .
katarzyna015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 16:13   #1295
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna015 Pokaż wiadomość
Ja tez mam lekko prztluszczajace wlosy. Bylam u dwoch dermatologow. Jedna pan ok 60 lat powiedzial mi ze mam przetluscic wlosy. A druga osoba ok 30 lat powiedziala , ze tak robilo sie kilkaa lat temu. Kazala myc mi wlosy szarym mydlem ( w plynie) lub siarkowym . Mylam kilka razy, wlosy sie tak nie przetluszczaly , ale mialam je matowe bez blysku.. Wiec dalej nie mam sposobu na przetluszacznie sie wlosow. Dalej myje je codziennie przed szkola .
Tego przetłuszczania Ci nie radze bo taka warstwa łoju zatyka kanaliki w których rosną cebulki a to oslabia wlosy - moga wypadac, poźniej gorzej rosnac itd. a pozatym to idealne środowisko dla rozwoju bakteri, grzybków i innych zwierzątek O wizualnych efektach juz nie pisze Co do tego szarego/siarkowego mydla to musisz dobrze nawilżac wlosy (tylko wlosy, a nie skore) bo one strasznie wysuszaja. Na brak połysku można poradzic płukankami ziołowymi (przy okazji może pomogą na przetłuszczanie), octem i zimną wodą.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 18:12   #1296
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Tego przetłuszczania Ci nie radze bo taka warstwa łoju zatyka kanaliki w których rosną cebulki a to oslabia wlosy - moga wypadac, poźniej gorzej rosnac itd. a pozatym to idealne środowisko dla rozwoju bakteri, grzybków i innych zwierzątek O wizualnych efektach juz nie pisze .

Cytat:
Co do tego szarego/siarkowego mydla to musisz dobrze nawilżac wlosy (tylko wlosy, a nie skore) bo one strasznie wysuszaja. Na brak połysku można poradzic płukankami ziołowymi (przy okazji może pomogą na przetłuszczanie), octem i zimną wodą
ja dermatologiem nie jestem, ale nie uzywaj absolutnie mydla do mycia glowy- w dodatku chorej

zmieniasz odczyn z kwasnego na zasadowy- tym sposobem niszczysz naturalna bariere ochronna skory- wszelkie drobnoustroje chorobotworcze mają wieksze pole do popisu.

szampony do wlosow ze sklonnoscia do lojotoku powinny miec odczyn kwasny, zalecane sa szampony z dodatkiem kwasu mlekowego, salicylowego.

po drugie: w tak twardej wodzie jaką mamy obecnie w naszych kranach, mydlo sie nie rozpusci-tworzy sie tzw. mydlo wapienne, zostaja takie "klaczki", skora i wlosy sa niedomyte
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 18:44   #1297
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Czyli do włosow przetłuszczających sie powinna być dobra tez płukanka octowa, ktora zakwasza.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-15, 21:29   #1298
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Czyli do włosow przetłuszczających sie powinna być dobra tez płukanka octowa, ktora zakwasza.
tak swego czasu plukalam octem jablkowym, ale moj slomiany zapal sprawil, ze nie doczekalam sie efektow
srodki o odczynie kwasnym sa bardzo wskazane do wlosow sklonnych do przetluszczania sie i lupiezu.
Stary 2008-03-15, 22:28   #1299
MagicDream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
tak swego czasu plukalam octem jablkowym, ale moj slomiany zapal sprawil, ze nie doczekalam sie efektow
srodki o odczynie kwasnym sa bardzo wskazane do wlosow sklonnych do przetluszczania sie i lupiezu.
Jak zrobic taka plukanke?

''Byles dla mnie wszystkim w co wierzylam...''
MagicDream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 22:48   #1300
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez MagicDream Pokaż wiadomość
Jak zrobic taka plukanke?
Do naczynia z chłodną wodą dodać łyżkę, dwie, octu jabłkowego albi soku z cytryny, aby zmienić odczyn wody na kwaśny.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 08:20   #1301
MagicDream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Do naczynia z chłodną wodą dodać łyżkę, dwie, octu jabłkowego albi soku z cytryny, aby zmienić odczyn wody na kwaśny.
Dzieki gdies czytalam ze taka plukanka pomaga tez na lupiez

''Byles dla mnie wszystkim w co wierzylam...''
MagicDream jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-16, 10:18   #1302
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj po saszetce szamponów Joanny do włosów przetłuszczających się. Dokładnie to szampon Naturia zielona herbata i pokrzywa i Rzepa do włosów przetłuszczających się ze skłonnością do wypadania. Dzisiaj już wypróbuję. Chyba na pierwszy ogień pójdzie rzepa . Jutro zdam relacje.
szamponów nie można oceniać po jednym czy dwóch myciach. efekty są długofalowe i dopiero po miesiącu stosowania można powiedzieć obiektywnie. Dlatego właśnie KWC ma taki a nie inny regulamin Czasami szampon po tygodniu jak w przypadku ziołowych robi spustoszenie by potem dać świetne rezultaty. Często też wizażanki pisały że szampony bez SLS sprawiają że się przetłuszczają przez pierwsze tygodnie a po dwóch, trzech tygodniach okazywało się że pozbyły się problemu przetłuszczających włosów.
Stary 2008-03-16, 10:50   #1303
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
O dobrze wiedziec. Ocet jabłkowy mam wlasnie w planach zakupowych
Stary 2008-03-16, 11:03   #1304
201707171013
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
szamponów nie można oceniać po jednym czy dwóch myciach. efekty są długofalowe i dopiero po miesiącu stosowania można powiedzieć obiektywnie. Dlatego właśnie KWC ma taki a nie inny regulamin Czasami szampon po tygodniu jak w przypadku ziołowych robi spustoszenie by potem dać świetne rezultaty. Często też wizażanki pisały że szampony bez SLS sprawiają że się przetłuszczają przez pierwsze tygodnie a po dwóch, trzech tygodniach okazywało się że pozbyły się problemu przetłuszczających włosów.
Droga Side, wiem o tym, ale kupując saszetki możemy zobaczyć czy szampon dobrze się pieni, włosy rozczesują i czy nie przyśpiesza przetłuszczania, jednak jedno mycie to mało i dlatego nie piszę recenzji. Z pierwszego mycia Rzepą Joanny jestem zadowolona, włosy ładnie wyglądają i dzięki temu wiem, że warto zaryzykować z całym opakowaniem. Pozdrawiam
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 11:59   #1305
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
O dobrze wiedziec. Ocet jabłkowy mam wlasnie w planach zakupowych
polecam rossmannowski, tani i nie jest mocno przefiltrowany, ma osad na dnie, a to podobno dobrze

wlosy sa po tym mieciutkie i blyszczace, a wystarczy odrobina octu do plukania.

sprobowac mozna, raczej nie zaszkodzi
Stary 2008-03-16, 12:17   #1306
arletta17
Przyczajenie

Hej to jeszcze raz ja
Czy mogłybyście polecić mi jakiś szampon do włosów przetłuszczających się? A może znacie jakieś "podstawowe"zasady, które sprawią,że włosy będą się słabiej przetłuszczać? Albo jakieś odżywki, płukanki?
Dzięki z góry
arletta17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 12:18   #1307
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arletta17 Pokaż wiadomość
Hej to jeszcze raz ja
Czy mogłybyście polecić mi jakiś szampon do włosów przetłuszczających się? A może znacie jakieś "podstawowe"zasady, które sprawią,że włosy będą się słabiej przetłuszczać? Albo jakieś odżywki, płukanki?
Dzięki z góry
caly wątek jest o tym
Stary 2008-03-16, 12:20   #1308
arletta17
Przyczajenie

:d:d

Edytowane przez arletta17
Czas edycji: 2008-08-13 o 09:27
arletta17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 12:23   #1309
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arletta17 Pokaż wiadomość
ale trochę dużo jest tego... mi chodzi o jakieś dobre szmapony, które wypróbowałyście
ale po co pisac kolejny raz? poczytaj, wiele dziewczyn opisywalo swoje doswiadczenia.

uniwersalnego srodka nie znajdziesz. polecam odwiedzic dobrego dermatologa, mozna w ten sposob zaoszczedzic spoko czasu i pieniedzy, bo najwazniejsze jest znalezienie przyczyny nadmiernego przetluszczania sie wlosow, a potem likwidowanie jej.
Stary 2008-03-16, 13:23   #1310
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
polecam rossmannowski, tani i nie jest mocno przefiltrowany, ma osad na dnie, a to podobno dobrze

wlosy sa po tym mieciutkie i blyszczace, a wystarczy odrobina octu do plukania.

sprobowac mozna, raczej nie zaszkodzi
W rossmanie? Nawet nie wiedzialam że tam można taki dostac A to jest ocet ze skorki? Bo mi wlasnie taki potrzebny.
Stary 2008-03-16, 14:51   #1311
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
W rossmanie? Nawet nie wiedzialam że tam można taki dostac A to jest ocet ze skorki? Bo mi wlasnie taki potrzebny.
to jest ocet z calych owocow, wyglada tak

z samej skorki nie widzialam, chyba pozostaje Ci wyprodukowac go w zaciszu domowym, ale taki podobno najzdrowszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bio7.jpg (20,0 KB, 41 załadowań)
Stary 2008-03-16, 16:51   #1312
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
to jest ocet z calych owocow, wyglada tak

z samej skorki nie widzialam, chyba pozostaje Ci wyprodukowac go w zaciszu domowym, ale taki podobno najzdrowszy
No to może taki tez sie nada W końcu w nim skorka też jest
Dzieki
Stary 2008-03-24, 08:34   #1313
przypadeknr9
Przyczajenie

z moimi wlosami jest coraz gorzej!
kiedys moglam je myc podobnie jak niektore z was co 3-4 dni
po stosowaniu antykoncepcji [wydaje mi sie, ze to to przez to] wlosy zaczely sie przetluszczac szybciej i musialam juz myc co 2 dzien, bo wygladaly strasznie!!!!! mimo iz odstawilam tabletki nie nastapila poprawa z moimi wlosami. Co gorsze... Od jakiegos miesiaca przetluszczaja sie jeszcze szybciej! Wlasciwie powinnam juz byla myc je codziennie, ale nawet po umyciu wydawaja sie jakies... brudne i tluste;/;/;/ irytuje mnie ten problem;/ pytalam znajome, czy maja podobny klopot... znalazlo sie kilka, ale nie maja az tak zle jak ja pare osob twierdzi, ze to przez wiatr,
przypadeknr9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-24, 09:21   #1314
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przypadeknr9 Pokaż wiadomość
z moimi wlosami jest coraz gorzej!
kiedys moglam je myc podobnie jak niektore z was co 3-4 dni
po stosowaniu antykoncepcji [wydaje mi sie, ze to to przez to] wlosy zaczely sie przetluszczac szybciej i musialam juz myc co 2 dzien, bo wygladaly strasznie!!!!! mimo iz odstawilam tabletki nie nastapila poprawa z moimi wlosami. Co gorsze... Od jakiegos miesiaca przetluszczaja sie jeszcze szybciej! Wlasciwie powinnam juz byla myc je codziennie, ale nawet po umyciu wydawaja sie jakies... brudne i tluste;/;/;/ irytuje mnie ten problem;/ pytalam znajome, czy maja podobny klopot... znalazlo sie kilka, ale nie maja az tak zle jak ja pare osob twierdzi, ze to przez wiatr,
Wiatr?

Idz najlepiej do dermatologa bo to juz jest łojotok, a nie zwykle przetłuszczanie. Możliwe ze to po tabletkach. Może poprostu rozregulowały Ci organizm.
Stary 2008-03-24, 15:19   #1315
pola123
Raczkowanie

Red face Przetuszczające się włosy:/

Bardzo często przetłuszczają mi sie włosyCzy to normalne?
pola123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 15:51   #1316
*sweet dreams*
Rozeznanie

Dot.: Przetuszczające się włosy:/

a używach szapomnow odzywek maseczek przeciwko przetluszczajacych sie wlosow i dodajacych objetosci?
*sweet dreams* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 15:55   #1317
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Przetuszczające się włosy:/

Cytat:
Napisane przez pola123 Pokaż wiadomość
Ani normalne, ani nienormalne - wiele osób tak ma.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 17:18   #1318
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola123 Pokaż wiadomość
Zadajesz dużo pytań a sama chyba niewiele szukasz.

Wyszukiwarka
lub http://www.wizaz.pl/ ("wyszukiwarka" na samej górze)
Stary 2008-04-03, 22:46   #1319
ggurall
Przyczajenie

Witam.Śledzę ten wątek już dosyć długo wypróbowałam już ogromną ilość preparatów ale żadne tak naprawdę nie skutkowały.Na kafeterii znalazłam recenzje ampułek do włosów włoskiej firmy Intercosmo w której dziewczyna zachwalała je i pisała że ograniczyły przetłuszczanie.Myję włosy szamponem tej firmy od jakichś 2 miesięcy i widze poprawę.Kiedys myłam włosy codziennie bo na 2 dzień były strasznie tłuste a nawet zdarzało się ze były tłuste juz wieczorem.Po kilku myciach tym szamponem zauwazylam ze wlosy spokojnie wytrzymuja do nocy a teraz jak wstaje rano wygladam normalnie!kupilam tez te ampulki ale zuzylam ich dopiero 5 z 12 bo nie zawsze mam czas zeby robic masaz glowy,wydaje mi sie ze ta poprawa to bardziej zasluga szamponu niz ampulek.Szampon kosztuje 45 zł wiem ze to duzo ale wystarcza na prawie miesiac.Ma konsystencje zelu ladnie pachnie a po umyciu wlosy sa miekkie.Dokladnie szampon nazywa sie Intercosmo EKS Rebalance i jest dostepny w Salonach Gabriel.Mam nadzieje ze Wam tez pomoze.Pozdrawiam
ggurall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 07:36   #1320
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Dziewzyny podziele się ja swoim doświadczeniem więć mnie też przetłuszczają się włoski, ale kupiłam szamponik Fitomedu dla noramlnych i suchych włosków i jeden dla przetłuszczających się raz w tygodniu myje przetłuszczającym się , a tak tym dla normalno-suchych juz 3 miesiąc i wł.oski trzymaja się już 1,5 dnia rekord zazwychaj juz z pracy wychodząc wstydziłam się iść, więć jak ktoś chce spróbować nie zaszkodzi na dodatek szampon kosztuje 12 zl chyba albo 15 do tej kwoty
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości