przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-05, 11:24   #1351
karla_92
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
a czy to ma duze znaczenie jeżeli chodzi o przetłuszczanie?
miałam ten szampon i dobry to mało powiedziane
U mnie tak srednio tzn. taki zwykly szampon, ale przynajmniej nie mam po nim łupiezu
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 08:56   #1352
Neverlandx
Raczkowanie

A ja polecam mimo wszystko Bambi, włosy są puszyste i nie przetłuszczają się tak szybko. Nawet moje. Jestem w szoku
Neverlandx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 11:24   #1353
Jolie2601
Zakorzenienie

Mimo, że moje włosy nie przetłuszczają się szybko to dłuższą świeżość pozawala zachować im seboradin niger [szampon]. Myłam wlosy 5 dni temu i dalej są ok- no może są trochę przykurzone
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 11:54   #1354
zapaałka
Zakorzenienie

U mnie nic na przetluszczanie nie pomaga Uzywalam Seboradin w czasach kiedy jeszcze mylam co 2 dni, ale spowodowal po jakims czasie wieksze przetluszczanie, pozniej uzywalam Trzy Ziola - przedluzal czystosc wlosow o 1 dzien, ale po jakims czasie chyba przestal dzialac, bo wrocily do wczesniejszego stanu. Rzepka wplynela tylko na wzmocnienie i przyspieszenie porostu, a polecane lagodne szampony dzieciece tez nie ustabilizowaly skory. Od czasu kiedy zaczelam myc wlosy codziennie wieczorem, nie moge ich juz doprowadzic do stanu zeby wytrzymaly 2 dni.. szkoda bo troche stalo sie to meczace
Stary 2008-05-06, 12:04   #1355
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
U mnie nic na przetluszczanie nie pomaga Uzywalam Seboradin w czasach kiedy jeszcze mylam co 2 dni, ale spowodowal po jakims czasie wieksze przetluszczanie, pozniej uzywalam Trzy Ziola - przedluzal czystosc wlosow o 1 dzien, ale po jakims czasie chyba przestal dzialac, bo wrocily do wczesniejszego stanu. Rzepka wplynela tylko na wzmocnienie i przyspieszenie porostu, a polecane lagodne szampony dzieciece tez nie ustabilizowaly skory. Od czasu kiedy zaczelam myc wlosy codziennie wieczorem, nie moge ich juz doprowadzic do stanu zeby wytrzymaly 2 dni.. szkoda bo troche stalo sie to meczace
A może wypróbuj mycie włosów ekstremalnie rozcieńczonym szamponem może to pomoże (mycie będzie nadal dobre-ale stężenie detergentów znacznie mniejsze)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-05-06, 14:22   #1356
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Mimo, że moje włosy nie przetłuszczają się szybko to dłuższą świeżość pozawala zachować im seboradin niger [szampon]. Myłam wlosy 5 dni temu i dalej są ok- no może są trochę przykurzone
5 dni???? wow zazdroszczę
mnie z kolei po seboradinie głowa swędzi przy dłuższym używaniu i ogólnie skóra jest jakby trochę podrażniona
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 07:06   #1357
utrapienie
Rozeznanie

Cytat:
5 dni???? wow zazdroszczę
mnie z kolei po seboradinie głowa swędzi przy dłuższym używaniu i ogólnie skóra jest jakby trochę podrażniona
Ja również zazdroszczę myjąc co 2 dni, co 5 dni.... marzenie Ogólnie, to postanowiłam stosowac łagodniejsze specyfiki i kupiłam sobie Johnson&Johnson dla dzieci. Zadowolonona jestem średnio. Może włosy i są delikatniejsze, ale szampon jest strasznie niewydajny (przynajmniej na długie włosy).
Poza tym przy włosach skłonnych do przetłuszczania lepiej unikać specyfików z "alkohol denat" w składzie. Zresztą dotyczy to również kremów.
Alkohol w szamponach daje uczucie, że włosy mniej się przetłuszczają, ale jak tylko się go odstawi, to niestety kłaczki nam odpłacą zdwojąną produkcją łoju. A tak się składa, że ten przebrzydły "denat" jest w siekszości szamponów.
Na szczęscie w seboradinie go nie ma

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-14, 09:08   #1358
ef_cia_czek
Przyczajenie

ja mam dość nietypowy problem. może wy mi pomożecie, bo jak nie, to juz chyba tylko dermatolog.
mam włosy normalne z niewielką tendencją do przetłuszczania się. używam tego samego szamponu od 1,5 miesiąca, niestety od 1,5 tygodnia zauważyłam, że mimo, iż umyję włosy (a od zawsze myję je 2 razy szamponem przy okazji jednego mycia) i gdy już wyschną przy nasadzie głowy, jakieś 5-10 cm jest tłuste... ;| jestem zrozpaczona. bo jakkolwiek tych włosów nie umyję, po wyschnięciu są po prostu tłuste...
ratujcie!
ef_cia_czek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 10:51   #1359
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez utrapienie Pokaż wiadomość
Alkohol w szamponach daje uczucie, że włosy mniej się przetłuszczają, ale jak tylko się go odstawi, to niestety kłaczki nam odpłacą zdwojąną produkcją łoju. A tak się składa, że ten przebrzydły "denat" jest w siekszości szamponów.
powiem szczerze, ze nie znam wielu szamponow z etanolem, jedyny, ktory przychodzi mi do glowy do Rzepa Joanny, jestes pewna?

ale co do jego dzialania to niestety masz racje

Cytat:
Napisane przez ef_cia_czek Pokaż wiadomość
ja mam dość nietypowy problem. może wy mi pomożecie, bo jak nie, to juz chyba tylko dermatolog.
mam włosy normalne z niewielką tendencją do przetłuszczania się. używam tego samego szamponu od 1,5 miesiąca, niestety od 1,5 tygodnia zauważyłam, że mimo, iż umyję włosy (a od zawsze myję je 2 razy szamponem przy okazji jednego mycia) i gdy już wyschną przy nasadzie głowy, jakieś 5-10 cm jest tłuste... ;| jestem zrozpaczona. bo jakkolwiek tych włosów nie umyję, po wyschnięciu są po prostu tłuste...
ratujcie!
wyglada na łojotok, zwykly szampon nie da rady. musisz isc do apteki i kupic jakis specjalistyczny przeciwlojotokowy. pomaga tez stary dobry Nizoral, mi bardzo pomogl
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 14:37   #1360
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez utrapienie Pokaż wiadomość
Ja również zazdroszczę myjąc co 2 dni, co 5 dni.... marzenie Ogólnie, to postanowiłam stosowac łagodniejsze specyfiki i kupiłam sobie Johnson&Johnson dla dzieci. Zadowolonona jestem średnio. Może włosy i są delikatniejsze, ale szampon jest strasznie niewydajny (przynajmniej na długie włosy).
Poza tym przy włosach skłonnych do przetłuszczania lepiej unikać specyfików z "alkohol denat" w składzie. Zresztą dotyczy to również kremów.
Denat w szamponie dla dzieci?

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
powiem szczerze, ze nie znam wielu szamponow z etanolem, jedyny, ktory przychodzi mi do glowy do Rzepa Joanny, jestes pewna?
W ziołowym z apteczki babuni też jest (do wypadających), ale w innych już go nie widzialam
Stary 2008-05-15, 08:02   #1361
ally5
Zakorzenienie

A ja właśnie ten z apteczki babuni używałam... do wczoraj. Był dobry, ale co z tego skoro po3 myciach podrażnił mi skórę. Kiedyś po rzepie joanny tez tak miałam, a nawet gorzej.
Rozumiem, ze winny jest alcohol denat? ;>

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 10:18   #1362
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
A ja właśnie ten z apteczki babuni używałam... do wczoraj. Był dobry, ale co z tego skoro po3 myciach podrażnił mi skórę. Kiedyś po rzepie joanny tez tak miałam, a nawet gorzej.
Rozumiem, ze winny jest alcohol denat? ;>
Możliwe, ale niekoniecznie.
Mógł Cię podrażnić również SLS, albo chlorek sodu, albo nawet konserwant.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 10:40   #1363
pitahaya
Zakorzenienie

kilka razy padla nazwa Bambi dla dzieci - faktycznie jest taki dobry na przetluszczajace sie wlosy?

ze swojej strony proponuje mrs. potter nadajacy puszystosci - calkiem niezly
Stary 2008-05-15, 15:23   #1364
lea88
Zakorzenienie

Bambi na przetluszczanie przynajmniej dla mnie jet najlepszy. Niestety zawiera SLS i po jakims czasie zaczal podrazniac mi skore. Nawet na opakowaniu szamponu jest napisane, ze zmniejsza przetluszczanie.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:52   #1365
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pitahaya Pokaż wiadomość
kilka razy padla nazwa Bambi dla dzieci - faktycznie jest taki dobry na przetluszczajace sie wlosy?

ze swojej strony proponuje mrs. potter nadajacy puszystosci - calkiem niezly
Musisz sama wypróbowac i sie przekonasz Każdy reaguje inaczaej na dany kosmetyk.

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
Bambi na przetluszczanie przynajmniej dla mnie jet najlepszy. Niestety zawiera SLS i po jakims czasie zaczal podrazniac mi skore. Nawet na opakowaniu szamponu jest napisane, ze zmniejsza przetluszczanie.
To że pisze na opakowaniu, to niestety o niczym nie świadczy. Producenci piszą na opakowaniach wszystko co tylko chcą tak naprawde. Wypisują m. in. jakieś nieistniejące w danym kosmetyku skladniki [tak jak w przypadku firmy achem]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 17:01   #1366
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
To że pisze na opakowaniu, to niestety o niczym nie świadczy. Producenci piszą na opakowaniach wszystko co tylko chcą tak naprawde. Wypisują m. in. jakieś nieistniejące w danym kosmetyku skladniki [tak jak w przypadku firmy achem]
Niby tak, ale to jedyny szampon dla dzieci, na ktorym jest taka informacja. Ja sie i tak nia nie sugerowalam. Po prostu zaczelam uzywac szamponow dla dzieci po tym jak po kazdym szamponie do wlosow przetluszczajacych sie schodzila mi skora z glowy :/. Na poczatku srednio pomagal, ale potem normalnie szok- jak dobrze pojdzie to nawet 2,5 dnia da sie wytrzymac, a wczesniej jak rano umylam to wieczorem juz mialam tluszcz. Nie kazdemu pomoze, ale wydaje mi sie ze ma wieksze szanse, niz te do wlosow przetluszczajacych sie, ktore wysuszaja skore przez co powoduja wiekszy lojotok. Widze tez znaczna poprawe w ogolnej kondycji moich wlosow.
Stary 2008-05-15, 17:37   #1367
pitahaya
Zakorzenienie

to pewnie bedzie ignorancja, ale co to jest SLS? to szkodliwe? szukalam dzisja tego szamponu - nigdzie u mnie nie ma
Stary 2008-05-15, 18:44   #1368
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
to pewnie bedzie ignorancja, ale co to jest SLS? to szkodliwe? szukalam dzisja tego szamponu - nigdzie u mnie nie ma
OMG już pomijam, że wizaż ma wyszukiwarkę, ale żeby chociaż w google nie wrzucić
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-05-15, 20:12   #1369
lea88
Zakorzenienie

Tak dla precyzji to w Bambi oczywiscie jest SLES czyli Sodium Laureth Sulfate (sorry zle napisalam). odpowiedz na to pytania pojawiala sie bodajze kilka razy juz w tym watku. Na wizazu jest pare watkow o tej tematyce.
Stary 2008-05-16, 07:01   #1370
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Możliwe, ale niekoniecznie.
Mógł Cię podrażnić również SLS, albo chlorek sodu, albo nawet konserwant.
tak właściwie podrażnia mnie większość szamponów, ale to co przezywałam z rzepą joanny to była istna tragedia... czułam jakby mi poparzyło skórę głowy. Po joannie do farbowanych włosów natomiast nic złego mi się nie działo.
Wracam do johnson's baby. Jednak on i bambi najlepiej mi służą
Stary 2008-05-16, 10:28   #1371
pitahaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
OMG już pomijam, że wizaż ma wyszukiwarkę, ale żeby chociaż w google nie wrzucić
spieszylam sie - wiem, glupie usprawiedliwienie, ale akurat musialam wyjsc wiec napisalam z nadzieja, ze ktos odpowie, co nie znaczy ze nie poszukalam tez sama wiec bez przesady z tym bulwersowaniem na wszystkich czterech szamponach mam ten skladnik...kazdy jest innej firmy, a ten SLeS jest nawet w szamponie dla psa...
Stary 2008-05-16, 10:36   #1372
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
spieszylam sie - wiem, glupie usprawiedliwienie, ale akurat musialam wyjsc wiec napisalam z nadzieja, ze ktos odpowie, co nie znaczy ze nie poszukalam tez sama wiec bez przesady z tym bulwersowaniem na wszystkich czterech szamponach mam ten skladnik...kazdy jest innej firmy, a ten SLeS jest nawet w szamponie dla psa...
Ja rozumiem, że mogłaś nie mieć czasu, ale tego typu pytania są nagminne i z czasem stają się uciążliwe. O detergentach (zwłaszcza SLS) bylo już sporo pisane. Myslę, że znajdziesz wszystkie informacje
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-05-16, 10:40   #1373
pitahaya
Zakorzenienie

wiem, ze takie pytania moga byc denerwujace, sama mam z nimi do czynienia jako moderator na innym forum dlatego przepraszam za nieskorzystanie z wyszukiwarki...mam nadzieje, ze wiecej nie podpadne

znalazlam Bambi w hipermarkecie, w dodatku byl w promocji za niecale 2 zlote
Stary 2008-05-17, 09:59   #1374
ilo16na
Zakorzenienie

JA tez mam ten problem i nie umiem sobie z nim poradzic.
Myje wlosy szamponem Ziaji z czarna rzepa i na 2 dzien mam na glowie po prostu olej.. a nie mam za bardzo jak myc wlosy codziennie.brak czasu.

Myje przykladowo w piatek wieczorem a niedziela rano to olej na glowie
Dodam ze z cera raczej takich problemow nie mam.
Czasem blyszczy ale glownie jest przesuszona.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 13:42   #1375
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ilonko, a czy możesz myć włosy rano, a nie wieczorem?

Ja ostatnio wypróbowałam maskę Carotta Kallos, myłam włosy wieczorem, zwykle wtedy rano są już lekko przetłuszczone przy skroniach. Po Carotcie do popołudnia miałam włosy świeżutkie, dopiero pod wieczór trochę przyklapły. Ale oceniam, że to i tak pół dnia świeżości dłużej.

Zerknij też może do Klubu PP - Pijaczek Pokrzywy. Tam wiele dziewczyn pije pokrzywę, płucze nią włosy i to zmniejszyło ich przetłuszczanie

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 16:33   #1376
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
JA tez mam ten problem i nie umiem sobie z nim poradzic.
Myje wlosy szamponem Ziaji z czarna rzepa i na 2 dzien mam na glowie po prostu olej.. a nie mam za bardzo jak myc wlosy codziennie.brak czasu.

Myje przykladowo w piatek wieczorem a niedziela rano to olej na glowie
Dodam ze z cera raczej takich problemow nie mam.
Czasem blyszczy ale glownie jest przesuszona.
Musisz myć wlosy tak często jak tego potrzebują tzn codziennie, ja innego wyjscia nie widze Możesz oczywiscie 'podleczyc' skóre sama (np. płukankami) ale efekty nie przyjdą z dnia na dzień, a jak juz przyjdą to niekoniecznie muszą byc spektakularne.
Stary 2008-05-18, 08:16   #1377
pani_usia
Przyczajenie

Hej Dziewczyny,

dla mnie najlepsze rezultaty dała maseczka drożdżowa. Drożdże rozgniata sie z mlekiem i taka ciapkę nakłada sie na półgodziny przed umyciem na głowę. Dwa razy w tygodniu ją stosowałam
Do tego delikatny szampon ziołowy i mogę myc włosy co drugi dzień.

Polecam tą maseczką jest świetna, mi pomogła.

Pozdrawiam
pani_usia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-18, 08:36   #1378
pitahaya
Zakorzenienie

slyszalam o tej maseczce, ale o nakladaniu jej na twarz - odobno dobrze wplywa na cre i rozne "wyskoki", ale niestety nie probowalam wiec nie wiem czy to prawda...
Stary 2008-05-18, 11:07   #1379
Jolie2601
Zakorzenienie

Słynna maseczka SerowegoZelka składa się m.in. z drozdży. Jej stosowanie ma na celu wyhodowanie nowych włosów. Przy czym lekko wysusza, ze wzgledu na drożdże, więc na przetuszczanie powinna pomóc, nie tyle na przyczynę co na skutek.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-05-18, 15:52   #1380
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Powiem wa ze odkad biore tabletki moje wlosy sie mniej przetluszczaja

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości