|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Przyczajenie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Ja tez tak jak wy mam przełusczające sie włosy -nrano umyje a wieczorem juz po ładnych "suchych" włosach.
Ostatnie 4 lata stosowałam antykoncepcje i moglam sobie pozwolic na mycie co dwa dni. Za każdym razem aby móc je rozczesac (mialam wlosy do łopatek) stosowałam lekkie odżywki, nigdy balsamy czy tez odzywki bez splukiwania (smalec na włosach gwarantowany po kilku juz godzinach). Latem ratowalam sie używaniem slabych pianek do modelowania, aby zamknąć troche pory i zatamować łojotok. Działało. Ale teraz juz dwa miesiace nie uzywam zadnej antykoncepcji i moje wlosy to koszmar - rano myje wieczorem juz sie nie nadaja do niczego. Jak polecacie szampon - a moze jest jakas kuracja zmniejszajaca tłuszczenie sie włosów. A jakie odżywki stosujecie - zeby byly lekki i łatwo sie spłukiwały, a mimo to zeby mozna było latwo rozczesac włosy???
#1472 |
Zakorzenienie
|
Jesli jest tak zle jak piszesz to moze powinnas udac sie do lekarza? Dobry specjalista powinien dobrac odpowiednie kosmetyki i suplementy, ktore zmniejsza przetluszczanie skory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez mam włosy przetłuszczajace sie i myje je co drugi dzien, ale wydaje mi sie, że zaczne myc je codziennie. I jak to jest z tym codziennym myciem wlosów. gdzies przeczytałam, że takie codzienne myscie włosow niszczy je, a gdzie indziej ze wrecz przeciwnie. Jaka zatem jest prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
A mnie na przetłuszczanie pomogło picie pokrzywy i płukanki z pokrzywy. Do tego żel aloesowy. Odkąd go stosuję włosy mogę spokojnie myć co dwa dni i nie jest to zaden problem (do niedawna jak myłam włosy wieczorem i chodziłam cały dzien a potem kolejny to tego kolejnego były juz jakby to ując niezbyt swieze)
#1477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1478 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: pomocy-szybko przetłuszczające się włosy!!!!!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1480 |
Raczkowanie
|
Od dłuższego czasu myję głowę szamponami Hipp i Babydream - na zmianę. Nie używam do tego żadnej maseczki (chociaż zastanawiam się nad maską Wax). Głowa mnie już tak nie swędzi, nie pojawiają się pod włosami żadne wypryski, ale jak się przetłuszczały, tak się przetłuszczają. Codziennie rano pobudka, mycie głowy, suszenie... Niestety robi sięcoraz chłodniej i będę musiała się przestawić na mycie głowy wieczorne
![]()
#1481 |
Zakorzenienie
|
Kashin, probowalas rozcienczac szampon z woda przed polozeniem go na wlosy? A moze to wina suszarki, jesli suszysz goracym powietrzem?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Raczkowanie
|
Do niedawna miałam problem z przetłuszczającymi się włosami. Myłam je codziennie, a i tak pod koniec dania były tłuste. Skusiłam się na serię Rzepa firmy Joanna, głównie dla tego, że te kosmetyki nie są testowane na zwierzętach. Już pierwszego dnia włosy były świeże przez cały dzień, a po ok. 2 tygodniach czasmi myję włosy co 2 dni.
![]() ![]() Edytowane przez Almandyn Czas edycji: 2008-09-28 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kliknij aby powiększyć ![]() Kliknij aby powiększyć Zawartość opakowania: tuba 150 ml Aloe First Aid. Aloesowa „pierwsza pomoc”. Działa doraźnie i miejscowo, łagodząco i kojąco. Dzięki unikalnym właściwościom miąższu aloesowego oraz dodatków Panthenolu, betainy i kolagenu z elastyną skóra zostaje głęboko nawilżona, odżywiona oraz zregenerowana. Polecany do pielęgnacji całego ciała, do skóry suchej, mało elastycznej, zwiotczałej. Stosowany podczas mrozów lub upałów doskonale spełnia rolę ochronną. Przynosi ulgę i ukojenie skórze po nadmiernym opalaniu, po depilacji, po goleniu, skórze podrażnionej ukąszeniami owadów. Przyspiesza usuwanie martwych komórek skóry, uaktywnia odnawianie się tkanki skórnej, utrzymuje odpowiedni dla zdrowej skóry odczyn pH. Regularnie stosowany poprawia ogólny wygląd skóry, która staje się gładka, elastyczna, o jedwabistym dotyku oraz ładnym, zdrowym kolorycie. Żel zawiera 98% ekstraktu z miąższu Aloe Barbadensis. Opis działania aloesu: - błyskawicznie łagodzi świąd, pieczenie (np. po ukłuciach owadów), -pomaga lżej przejść przez pierwszy, bolesny okres gojenia drobnych uszkodzeń skóry, np. zacięć lub oparzeń. - znakomicie przynosi ulgę w drobnych podrażnieniach skóry: niewielkich oparzeniach, zadrapaniach czy ukłuciach owadów - doskonale się wchłania i nie zawiera żadnych substancji oleistych. - przyspiesza procesy gojenia i regeneracji skóry, - niezastąpiony przy oparzeniach np. słonecznych, - skraca czas trwania podrażnienia i stanu zapalnego skóry, - koi przykre objawy uczuleń, - naturalnie nawilża naskórek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
ja z też kiedyś miałam proble z przetluszczaniem się włosow... Myłam co drugi dzień ale tak naprawdę na ten drugi dzień wyglądały okropnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Maju, to ten
![]() ![]()
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1487 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja mam wielki problem z moimi włosami. Jeszcze rok temu myłam je co dwa, trzy dni i były gęste, nawilżone, lekko falujące. Teraz niestety jest inaczej - włosy mam suche (od farbowania i prostowania), proste, klapnięte. Najgorsze jest to, że przetłuszczając się tylko na grzywce. Po kilku godzinach od mycia wygląda ona jak kilka grubych, ciemnych pasm : ( Reszta głowy jest normalna. Przez moją grzywkę muszę myć włosy codziennie rano, a czasami dwa dni dziennie. Myślicie, że powinnam iść do dermatologa? Czy to normalne w wieku 16 lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1489 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Próbowałam myć - niestety, jeśli nie umyję całych włosów, grzywka przetłuszcza się po 1-2h. Próbowałam już wszystkiego, odżywek, szamponów specalistycznych, ziołowych, dziecinnych - i nic. Ale z drugiej strony zastanawiam się, czy dermatolog może coś więcej poradzić na ten problem.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
no to idz do dermatologa, mysle ze moze ustalic przyczyne po zrobieniu badan.
#1491 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dzięki wielkie za radę ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
ależ nie ma za co
![]() ![]()
#1493 |
Zakorzenienie
|
albo spróbuj tak jak pisałam wcześniej, kupić gumę do stylizacji, lakier i "napuszać" samą grzywkę... tylko zastanawiam się jak to możliwe że musisz myć całe włosy bo jak umyjesz samą grzywkę to się szybciej przetłuszcza... a skórę tam gdzie rośnie grzywka też myjesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Rozeznanie
|
ja mam juz dawna przetluszczajace sie wlosy i myje je codziennie rano. Wieczorem wygladaja jeszcze fajnie, ale przez noc nastepuje nasilenie i rano gora tlusta.Do tego reszta wlosow sucha i wymaga pielegnacji-ktora im zapewniam.
Probowalam szamponow ziolowych i dla dzieci- wysuszaly skore i wlosy- efekt jeszcze szybsze przetluszczanie szampony do przetluszczajacych sie wlosow- to samo co wyzej szampony dosc nawilzajace jak nivea brillinat blonde czy loreal elseve z cementem- nawilzaja i chyba najlepiej sie spisuja. Stosowalam przez jakis czas seboradin lotion moze troszke pomogl i musze do niego wrocic, bo po odstawieniu jest gorzej ![]() Ehh chyba nigdy nie bede miala czystych wlosow po nocy ...
#1495 |
ma zielone pojęcie
|
A mnie trochę pomogło mycie włosów odzywką. Przeważnie nadal myję je codziennie ale coraz częściej bywa tak, że mogę to robić co dwa dni.
Poza tym zaczęłam stosować kurację wzmacniającą firmy Joanna. Ma ona za zadanie zmniejszych przetłuszczanie się włosów. Zobaczymy jakie będą efekty.
#1496 |
Zakorzenienie
|
świeże włosy nawet rano?
przywykłam do mycia włosów rano.. jednak teraz jest coraz zimniej i bede musiała to zmienić... próbowałam jeden dzień umyć włosy wieczorem... i załamka! włosy były skręcone, przyklapnięte i nie świeże - po prostu. no i nie wiem co mam robić.. jak zatrzymać ich świeżość przez całą noc? proszę was o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Raczkowanie
|
Włosy szyko przetłuszczające się.
Drogie Wizażystki.
Chciałbym założyć nowy wątek wiem, że ich jest dużo na ten temat, ale tu wypowiemy się na temat kosmetyków do włosów przetłuszczających się. bardzo dużo kobiet ma z tym problem. Moje włosy szybko się przetłuszczają, są zniszczone i pozbawione objętości i blasku. Nie chce nakładać tylu kosmetyków, żeby nie obciążać włosów. Może jest jakiś produkt do tych 3 rzeczy? Może któraś z Wizażystek pomoże mi i reszcie? Pozdrawiam serdecznie ![]() xxxPaulinkaxxx Edytowane przez xxxPaulinkaxxx Czas edycji: 2008-09-28 o 14:49 Powód: Zapomiałąm czxegoś dopisac. ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy szyko przetłuszczające się.
Użyj wyszukiwarki bo taki wątek juz istnieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy szyko przetłuszczające się.
Wystarczyło przejrzec 1 stronę - kilka tematów niżej jak byk wątek o przetłuszczającyh się wlosach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: świeże włosy nawet rano?
Zacznij od przeczytania tego wątku i przetestowania kilku rozwiązań w nim przedstawionych.
Nikt nie może decydować za Ciebie, co pomoże, bo żadna z wizażanek nie "zna" preferencji Twoich włosów,a każdemu pomaga co innego i nie ma innej rady jak sprawdzić rozwiązania na sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.