przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-04, 20:39   #1471
Elweerka
Przyczajenie

GG do Elweerka Send a message via Skype™ to Elweerka
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Ja tez tak jak wy mam przełusczające sie włosy -nrano umyje a wieczorem juz po ładnych "suchych" włosach.
Ostatnie 4 lata stosowałam antykoncepcje i moglam sobie pozwolic na mycie co dwa dni. Za każdym razem aby móc je rozczesac (mialam wlosy do łopatek) stosowałam lekkie odżywki, nigdy balsamy czy tez odzywki bez splukiwania (smalec na włosach gwarantowany po kilku juz godzinach). Latem ratowalam sie używaniem slabych pianek do modelowania, aby zamknąć troche pory i zatamować łojotok. Działało.

Ale teraz juz dwa miesiace nie uzywam zadnej antykoncepcji i moje wlosy to koszmar - rano myje wieczorem juz sie nie nadaja do niczego.

Jak polecacie szampon - a moze jest jakas kuracja zmniejszajaca tłuszczenie sie włosów.

A jakie odżywki stosujecie - zeby byly lekki i łatwo sie spłukiwały, a mimo to zeby mozna było latwo rozczesac włosy???
Stary 2008-09-04, 21:31   #1472
zapaałka
Zakorzenienie

Jesli jest tak zle jak piszesz to moze powinnas udac sie do lekarza? Dobry specjalista powinien dobrac odpowiednie kosmetyki i suplementy, ktore zmniejsza przetluszczanie skory Z 'domowych' sposobow mozesz sprobowac wcierac sok z czarnej rzodkwi (lub gotowy seboradin lotion), stosowac maski z nafta badz drozdzami lub lekko podsuszyc wlosy ziolowymi plukankami i szamponami. Z suplementow moze MSM albo preparaty z cynkiem
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 14:44   #1473
LLuuLLLa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
A tam od razu szastam U gory napisalam Ci dwa przykladowe - Bebi Barwy i Nivea baby z proteinami. Ten pierwszy jest ostatnio czesto polecany na wizazu, drugi dopiero testuje, ale wlosy sa po nim calkiem ladnie blyszczace i miekkie (nawet mamie sie o dziwo podoba ). Z takich lagodnych to jeszcze Babydream z Rossmanna i Hipp. Tyle narazie przychodzi mi do glowy Moze wybierzesz cos dla siebie
dziękuję Ci bardzo

LLuuLLLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 22:31   #1474
Aleksandra 2
Raczkowanie

Ja rowniez mam włosy przetłuszczajace sie i myje je co drugi dzien, ale wydaje mi sie, że zaczne myc je codziennie. I jak to jest z tym codziennym myciem wlosów. gdzies przeczytałam, że takie codzienne myscie włosow niszczy je, a gdzie indziej ze wrecz przeciwnie. Jaka zatem jest prawda?
Aleksandra 2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 08:43   #1475
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez Aleksandra 2 Pokaż wiadomość
Ja rowniez mam włosy przetłuszczajace sie i myje je co drugi dzien, ale wydaje mi sie, że zaczne myc je codziennie. I jak to jest z tym codziennym myciem wlosów. gdzies przeczytałam, że takie codzienne myscie włosow niszczy je, a gdzie indziej ze wrecz przeciwnie. Jaka zatem jest prawda?
Czy niszczy Nie chyba nie ,ale napewno ich nie wzmacnia

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:46   #1476
*piękna
Zakorzenienie

A mnie na przetłuszczanie pomogło picie pokrzywy i płukanki z pokrzywy. Do tego żel aloesowy. Odkąd go stosuję włosy mogę spokojnie myć co dwa dni i nie jest to zaden problem (do niedawna jak myłam włosy wieczorem i chodziłam cały dzien a potem kolejny to tego kolejnego były juz jakby to ując niezbyt swieze)

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 10:35   #1477
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
A mnie na przetłuszczanie pomogło picie pokrzywy i płukanki z pokrzywy. Do tego żel aloesowy. Odkąd go stosuję włosy mogę spokojnie myć co dwa dni i nie jest to zaden problem (do niedawna jak myłam włosy wieczorem i chodziłam cały dzien a potem kolejny to tego kolejnego były juz jakby to ując niezbyt swieze)
A gdzie kupiłaś ten żel aloesowy? Czy może masz jakąś domową recepturę? I jak go stosować?
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-19, 12:02   #1478
karola30_07
Przyczajenie

Dot.: Re: pomocy-szybko przetłuszczające się włosy!!!!!

Cytat:
Napisane przez Monikaaleksandra Pokaż wiadomość
Nie panikuj, spokojnie. Od kilku lat, posiadając włosy z tendencją do przetłuszczania się stosuję zwykła cytrynę. Do szklanki wody wciskam sok z połówki (dla Ciebie - może być cała) cytryny i płuczę włosy po umyciu. Cytryna ma kwaśne PH, zamyka gruczoły łojowe i świetnie tonizuje. Włosy są mocne i puszyste. Może nieco utrwalać fruzurę, to taki cudowny naturalny "lakier".
Nie wiem, czy w Twoim przypadku pomoże, u mnie zadziałało.
Ja również sporadycznie płukam włosy w soku z połowy cytryny i dwóch łyżkach octu (to wszystko mieszam w misce wody). Potem włosy są super odświeżone rozjaśnione i mięciutkie
karola30_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 19:58   #1479
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
A gdzie kupiłaś ten żel aloesowy? Czy może masz jakąś domową recepturę? I jak go stosować?
Ostatnio głośno o tym żelu w wątku o walce o piękne włosy i o sposobach na przyspieszenie. Ale ten zel mozna dostacv w rossmannie albo w naturze za ok 13zł firmy paloma. Na tamtych watkach poczytasz wiecej. Ja w kazdym razie wcieram go dokładnie w skóre głowy no i automatycznie troszke we włosy ale tylko u nasady i zostawiam najlepiej na noc czasem na godzine dwie przed myciem po czym myje włosy i normalnie nakładam odzywke a na koniec plukam naparem z pokrzywy

Stary 2008-09-19, 21:38   #1480
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Od dłuższego czasu myję głowę szamponami Hipp i Babydream - na zmianę. Nie używam do tego żadnej maseczki (chociaż zastanawiam się nad maską Wax). Głowa mnie już tak nie swędzi, nie pojawiają się pod włosami żadne wypryski, ale jak się przetłuszczały, tak się przetłuszczają. Codziennie rano pobudka, mycie głowy, suszenie... Niestety robi sięcoraz chłodniej i będę musiała się przestawić na mycie głowy wieczorne I oczekiwać rano niespodzianki.
Stary 2008-09-20, 12:13   #1481
zapaałka
Zakorzenienie

Kashin, probowalas rozcienczac szampon z woda przed polozeniem go na wlosy? A moze to wina suszarki, jesli suszysz goracym powietrzem?
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 16:37   #1482
Almandyn
Raczkowanie

Do niedawna miałam problem z przetłuszczającymi się włosami. Myłam je codziennie, a i tak pod koniec dania były tłuste. Skusiłam się na serię Rzepa firmy Joanna, głównie dla tego, że te kosmetyki nie są testowane na zwierzętach. Już pierwszego dnia włosy były świeże przez cały dzień, a po ok. 2 tygodniach czasmi myję włosy co 2 dni. Więc polecam

Edytowane przez Almandyn
Czas edycji: 2008-09-28 o 12:16
Almandyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 13:48   #1483
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Ostatnio głośno o tym żelu w wątku o walce o piękne włosy i o sposobach na przyspieszenie. Ale ten zel mozna dostacv w rossmannie albo w naturze za ok 13zł firmy paloma. Na tamtych watkach poczytasz wiecej. Ja w kazdym razie wcieram go dokładnie w skóre głowy no i automatycznie troszke we włosy ale tylko u nasady i zostawiam najlepiej na noc czasem na godzine dwie przed myciem po czym myje włosy i normalnie nakładam odzywke a na koniec plukam naparem z pokrzywy
Dzięki za odpowiedź, śledzę wątek ale chyba nie dość dokładnie, bo nie pamiętam, żeby wcześniej ktoś wspominał o tym żelu. Znalazłam coś takiego w necie, to jest to? Ani słowa o stosowaniu na skórę głowy. Phi?Żel Aloe Vera 12,98zł
Kliknij aby powiększyć

Kliknij aby powiększyć

Zawartość opakowania: tuba 150 ml
Aloe First Aid. Aloesowa „pierwsza pomoc”. Działa doraźnie i miejscowo, łagodząco i kojąco.
Dzięki unikalnym właściwościom miąższu aloesowego oraz dodatków Panthenolu, betainy i kolagenu z elastyną skóra zostaje głęboko nawilżona, odżywiona oraz zregenerowana. Polecany do pielęgnacji całego ciała, do skóry suchej, mało elastycznej, zwiotczałej. Stosowany podczas mrozów lub upałów doskonale spełnia rolę ochronną. Przynosi ulgę i ukojenie skórze po nadmiernym opalaniu, po depilacji, po goleniu, skórze podrażnionej ukąszeniami owadów. Przyspiesza usuwanie martwych komórek skóry, uaktywnia odnawianie się tkanki skórnej, utrzymuje odpowiedni dla zdrowej skóry odczyn pH. Regularnie stosowany poprawia ogólny wygląd skóry, która staje się gładka, elastyczna, o jedwabistym dotyku oraz ładnym, zdrowym kolorycie.
Żel zawiera 98% ekstraktu z miąższu Aloe Barbadensis. Opis działania aloesu:
- błyskawicznie łagodzi świąd, pieczenie (np. po ukłuciach owadów),
-pomaga lżej przejść przez pierwszy, bolesny okres gojenia drobnych uszkodzeń skóry, np. zacięć lub oparzeń.
- znakomicie przynosi ulgę w drobnych podrażnieniach skóry: niewielkich oparzeniach, zadrapaniach czy ukłuciach owadów
- doskonale się wchłania i nie zawiera żadnych substancji oleistych.
- przyspiesza procesy gojenia i regeneracji skóry,
- niezastąpiony przy oparzeniach np. słonecznych,
- skraca czas trwania podrażnienia i stanu zapalnego skóry,
- koi przykre objawy uczuleń,
- naturalnie nawilża naskórek.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 14:18   #1484
agusiajnw
Zakorzenienie

ja z też kiedyś miałam proble z przetluszczaniem się włosow... Myłam co drugi dzień ale tak naprawdę na ten drugi dzień wyglądały okropnie więc powinnam chyba nawet i codziennie myć… Ale spróbowałam sposobu „przetrzymania” włosów, tzn. zaczęłam myć co trzeci dzień i działa już teraz mogę spokojnie tak myć a nawet jak się uprę to i co czwarty… Tylko oczywiście nie chodziłam przylizana przez ten okres „przetrzymywania”, kupiłam sobie gumę do stylizacji i lakier i w te tłuste dni lekkie tapirowano na to lakier i nie było widać że są tłuste a włosy się odzwyczaiły od tak częstego mycia
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 14:23   #1485
Narek
Zakorzenienie

Maju, to ten Nie jest on przeznaczony specjalnie do skóry głowy, ale Dziewczyny z powodzeniem używają go niej i do włosów

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 16:07   #1486
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź, śledzę wątek ale chyba nie dość dokładnie, bo nie pamiętam, żeby wcześniej ktoś wspominał o tym żelu. Znalazłam coś takiego w necie, to jest to? Ani słowa o stosowaniu na skórę głowy. Phi?
tak to ten. tez sie dziwnie czułam pierwszy raz nakładając go na głowe (myslałam czy moze sobie jaj na tym wizazu nie robią) no ale poki co nie wypadły mi jeszcze wszystkie włosy a zawsze jak go zostawie na noc to potem mam świeższe włosy. Podobno działa na porost i tego oczekuje ale to pewnie po jakims czasie

Stary 2008-09-25, 16:39   #1487
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja mam wielki problem z moimi włosami. Jeszcze rok temu myłam je co dwa, trzy dni i były gęste, nawilżone, lekko falujące. Teraz niestety jest inaczej - włosy mam suche (od farbowania i prostowania), proste, klapnięte. Najgorsze jest to, że przetłuszczając się tylko na grzywce. Po kilku godzinach od mycia wygląda ona jak kilka grubych, ciemnych pasm : ( Reszta głowy jest normalna. Przez moją grzywkę muszę myć włosy codziennie rano, a czasami dwa dni dziennie. Myślicie, że powinnam iść do dermatologa? Czy to normalne w wieku 16 lat?
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 16:42   #1488
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ja mam wielki problem z moimi włosami. Jeszcze rok temu myłam je co dwa, trzy dni i były gęste, nawilżone, lekko falujące. Teraz niestety jest inaczej - włosy mam suche (od farbowania i prostowania), proste, klapnięte. Najgorsze jest to, że przetłuszczając się tylko na grzywce. Po kilku godzinach od mycia wygląda ona jak kilka grubych, ciemnych pasm : ( Reszta głowy jest normalna. Przez moją grzywkę muszę myć włosy codziennie rano, a czasami dwa dni dziennie. Myślicie, że powinnam iść do dermatologa? Czy to normalne w wieku 16 lat?
jesli chcesz to mozesz isc do dermatologa albo najpier poradzic sie w patece badz u fryzjera. Sama nigdy tak nie robiłam ale słyszałam ze niektóre dziewczyny mające podobny problem codziennie myją tylko grzywkę, reszte włosów juz według potrzeb.

Stary 2008-09-25, 16:50   #1489
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Próbowałam myć - niestety, jeśli nie umyję całych włosów, grzywka przetłuszcza się po 1-2h. Próbowałam już wszystkiego, odżywek, szamponów specalistycznych, ziołowych, dziecinnych - i nic. Ale z drugiej strony zastanawiam się, czy dermatolog może coś więcej poradzić na ten problem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-25, 17:01   #1490
*piękna
Zakorzenienie

no to idz do dermatologa, mysle ze moze ustalic przyczyne po zrobieniu badan.

Stary 2008-09-25, 17:08   #1491
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzięki wielkie za radę ; )
Stary 2008-09-25, 17:09   #1492
*piękna
Zakorzenienie

ależ nie ma za co powodzenia

Stary 2008-09-26, 08:43   #1493
agusiajnw
Zakorzenienie

albo spróbuj tak jak pisałam wcześniej, kupić gumę do stylizacji, lakier i "napuszać" samą grzywkę... tylko zastanawiam się jak to możliwe że musisz myć całe włosy bo jak umyjesz samą grzywkę to się szybciej przetłuszcza... a skórę tam gdzie rośnie grzywka też myjesz?
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 22:35   #1494
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

ja mam juz dawna przetluszczajace sie wlosy i myje je codziennie rano. Wieczorem wygladaja jeszcze fajnie, ale przez noc nastepuje nasilenie i rano gora tlusta.Do tego reszta wlosow sucha i wymaga pielegnacji-ktora im zapewniam.

Probowalam szamponow ziolowych i dla dzieci- wysuszaly skore i wlosy- efekt jeszcze szybsze przetluszczanie

szampony do przetluszczajacych sie wlosow- to samo co wyzej
szampony dosc nawilzajace jak nivea brillinat blonde czy loreal elseve z cementem- nawilzaja i chyba najlepiej sie spisuja.

Stosowalam przez jakis czas seboradin lotion moze troszke pomogl i musze do niego wrocic, bo po odstawieniu jest gorzej

Ehh chyba nigdy nie bede miala czystych wlosow po nocy ...

V rok- praca mgr

Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 00:05   #1495
Chatul
ma zielone pojęcie

A mnie trochę pomogło mycie włosów odzywką. Przeważnie nadal myję je codziennie ale coraz częściej bywa tak, że mogę to robić co dwa dni.
Poza tym zaczęłam stosować kurację wzmacniającą firmy Joanna. Ma ona za zadanie zmniejszych przetłuszczanie się włosów. Zobaczymy jakie będą efekty.
Stary 2008-09-28, 08:35   #1496
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo
świeże włosy nawet rano?

przywykłam do mycia włosów rano.. jednak teraz jest coraz zimniej i bede musiała to zmienić... próbowałam jeden dzień umyć włosy wieczorem... i załamka! włosy były skręcone, przyklapnięte i nie świeże - po prostu. no i nie wiem co mam robić.. jak zatrzymać ich świeżość przez całą noc? proszę was o pomoc.
lovellyhippo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 14:48   #1497
xxxPaulinkaxxx
Raczkowanie

Włosy szyko przetłuszczające się.

Drogie Wizażystki.
Chciałbym założyć nowy wątek wiem, że ich jest dużo na ten temat, ale tu wypowiemy się na temat kosmetyków do włosów przetłuszczających się. bardzo dużo kobiet ma z tym problem. Moje włosy szybko się przetłuszczają, są zniszczone i pozbawione objętości i blasku. Nie chce nakładać tylu kosmetyków, żeby nie obciążać włosów. Może jest jakiś produkt do tych 3 rzeczy? Może któraś z Wizażystek pomoże mi i reszcie?

Pozdrawiam serdecznie
xxxPaulinkaxxx

Edytowane przez xxxPaulinkaxxx
Czas edycji: 2008-09-28 o 14:49 Powód: Zapomiałąm czxegoś dopisac. ;)
xxxPaulinkaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 15:08   #1498
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: Włosy szyko przetłuszczające się.

Użyj wyszukiwarki bo taki wątek juz istnieje
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 16:57   #1499
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Włosy szyko przetłuszczające się.

Wystarczyło przejrzec 1 stronę - kilka tematów niżej jak byk wątek o przetłuszczającyh się wlosach.
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 17:34   #1500
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: świeże włosy nawet rano?

Zacznij od przeczytania tego wątku i przetestowania kilku rozwiązań w nim przedstawionych.
Nikt nie może decydować za Ciebie, co pomoże, bo żadna z wizażanek nie "zna" preferencji Twoich włosów,a każdemu pomaga co innego i nie ma innej rady jak sprawdzić rozwiązania na sobie.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości