przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-05, 19:08   #1771
Kasia76572
Przyczajenie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

J używam Shaumy z olejkiem z orzechów makadamia i mam tłuste włosy co dwa dnie jak m,am temu zapobiec???????
Kasia76572 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 19:15   #1772
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia76572 Pokaż wiadomość
J używam Shaumy z olejkiem z orzechów makadamia i mam tłuste włosy co dwa dnie jak m,am temu zapobiec???????
Zmienić szampon? Na mniej obciążający.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 20:24   #1773
MalaArielka
Wtajemniczenie

Chatul, a nie chodzi Ci przypadkiem o szampon Polleny-Savony "Bambi"? On jest w dwóch wersjach, jedna z D- Panthenolem, druga z rumiankiem czy jakimś innym zielskiem Ja go stosuję na zmianę z innymi szamponami i jest bardzo dobry, nie powoduje nadmiernego przetłuszczania skóry głowy.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 20:25   #1774
Almandyn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul
Pisałam już o tym soku. To sok spożywczy, który wyczaiłam w Almie. Kosztuje 4zł/500 ml. I to tym sokiem polewam głowę
Widocznie niedoczytałam.
Szkoda, że u mnie w mieście nie ma Almy. Zgodzę się z innymi wizażankami, że ten sok jest podejrzanie tani, ponieważ jak sprawdzałam ceny soku w internecie to wynosiły 20-30< zł.
Almandyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 20:53   #1775
Chatul
ma zielone pojęcie

"Mój" sok aloesowy nie jest podejrzanie tani. Już tłumaczyłam dlaczego inne soki aloesowe są droższe od tego :P Tamte apteczne są niejako suplementem diety czy czymś w tym stylu. Natomiast ten sok z Almy jest zwykłym sokiem do picia. Jak sok marchewkowy, porzeczkowy itd. :P Poza tym apteczne soki aloesowe mają po 98% aloesu, ten ma 30%, ale mnie to wystarcza

Skład: Woda, Fruktoza, organiczny puder aloesowy [ Aloe Vera ], żel aloesowy [ Aloe Vera ], miód, kwas cytrynowy [ Citric acid ], naturalny smak winogronowy

Przetłumaczyłam od razu na polski (;
A tak wygląda opakowanie: http://img.alibaba.com/photo/1130392...King_Drink.jpg

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Chatul, a nie chodzi Ci przypadkiem o szampon Polleny-Savony "Bambi"? On jest w dwóch wersjach, jedna z D- Panthenolem, druga z rumiankiem czy jakimś innym zielskiem Ja go stosuję na zmianę z innymi szamponami i jest bardzo dobry, nie powoduje nadmiernego przetłuszczania skóry głowy.
No o ten mi chodzi Ja znam ten szampon, już mialam. Ale nigdzie nie mogę dostać tej wersji z zieloną zakrętką. I ciekawała byłam czy w Społem jest tylko ta z pantenolem czy może chociaż tam zdobędę moją wersję rumiankową
Stary 2009-02-05, 21:07   #1776
aanika
Zakorzenienie

Chatul, a ten sok można znaleźć na półkach z normalnymi sokami czy raczej przy zdrowiej żywności? Pytam, chociaż nie mam Almy w mieście, ale może w innych sklepach coś znajdę.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 22:02   #1777
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Chatul, a ten sok można znaleźć na półkach z normalnymi sokami czy raczej przy zdrowiej żywności? Pytam, chociaż nie mam Almy w mieście, ale może w innych sklepach coś znajdę.
Tylko przy zdrowej żywności. Poszukaj w Carrefourze [ Karfurze ], tam też często mają te soki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-06, 07:12   #1778
Heroldin
Zakorzenienie

W "mojej" metropolii nie ma żadnych sklepów ze zdrową żywnością itp.
Wczoraj - przez czysty przypadek - nalazłam sok aloesowy w sklepiku z ...
dziwnymi rzeczami i herbatami. Dziwne rzeczy = czary mary. Tylko, że ten sok {?} jest w litrowych butelkach {dwa rodzaje}, cena - bodajże : 28.- - 32,- złotych.
Chciałam użyć go jako psikadełko. Pani w sklepie uświadomiła mnie, że sok po otwarciu opakowania spełnia swoją rolę jedynie przez miesiąc. W postaci psikadełka zużywałabym tą butlę przez pół roku.
Moje pytanie : czy któraś z Was płukała włosy w soku z aloesu ?! Jak wrażenia ?!
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 07:17   #1779
Kasia76572
Przyczajenie

np jakiego mam używać???
Stary 2009-02-06, 08:54   #1780
Julkakulkaa
Rozeznanie

Super sprawa z tym sokiem aloesowym
Cieszę się że mamy na Wizażu takie odważne dziewczyny, które nie boją się eksperymentować na swoich czuprynkach Jak wrócę na studia do big city (przy moim rodzimym big) to poszukam tego soczku
Chatul, mówisz że on jest przeznaczony do picia - chyba nie dałabym rady degustować
Sowją drogą mam w domu aloes, ale przecież go nie potnę :P

A tak z innej beczki - przetrzymuję włosy Jestem teraz w domu, po miesiącu nieobecności, więc nietrudno jest z niego nie wychodzić Normalnie myję włosy co dwa dni, teraz co cztery Wierzę że pomoże, bo jeśli włosy przyzwyczaiły się do mycia codziennego (a kiedyś myłam raz w tygodniu), to dadzą się analogicznie odzwyczaić
W ogóle znalazłam w szafie jakąś odżywkę na przetłuszczanie i wypadanie, tylko że... jest przeterminowana 5 miesięcy Jak myślicie, chyba się nie nada??? To dość ciekawa EMO-FARM, apteczna, z tatarakiem, łopianem, pokrzywą - jednym słowem kusi

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-02-06 o 09:58
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 10:02   #1781
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki - przetrzymuję włosy Jestem teraz w domu, po miesiącu nieobecności, więc nietrudno jest z niego nie wychodzić Normalnie myję włosy co dwa dni, teraz co cztery Wierzę że pomoże, bo jeśli włosy przyzwyczaiły się do mycia codziennego (a kiedyś myłam raz w tygodniu), to dadzą się analogicznie odzwyczaić
W ogóle znalazłam w szafie jakąś odżywkę na przetłuszczanie i wypadanie, tylko że... jest przeterminowana 5 miesięcy Jak myślicie, chyba się nie nada??? To dość ciekawa EMO-FARM, apteczna, z tatarakiem, łopianem, pokrzywą - jednym słowem kusi
blagam
to jest obrzydliwe! chcesz sobie wyhodowac sliczna rodzinke drozdzakow czy innych swinst? chcesz ryzykowac, ze dostaniesz lupiezu i wlosy zaczna wypadac? to probuj...

mycie co drugi dzien to oznaka, ze nie jest az tak zle, sa osoby, ktore musza myc codziennie a wlosy sa tluste po paru godzinach.

a co do tej odzywki: nie ryzykowalabym i wywalilabym na smietnik
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 10:34   #1782
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
blagam
to jest obrzydliwe! chcesz sobie wyhodowac sliczna rodzinke drozdzakow czy innych swinst? chcesz ryzykowac, ze dostaniesz lupiezu i wlosy zaczna wypadac? to probuj...

mycie co drugi dzien to oznaka, ze nie jest az tak zle, sa osoby, ktore musza myc codziennie a wlosy sa tluste po paru godzinach.

a co do tej odzywki: nie ryzykowalabym i wywalilabym na smietnik
nie no bez przesady... dlaczego mycie co 4 dni ma powodować robienie się świństw? Przecież są osoby którym się nie przetłuszczają i to jest ich normalny czas mycia... Ja też kiedyś robiłam tak że stopniowo odzwyczajałam włosy (w dzień kiedy były przyklapnięte podnosiłam je na piankę) i teraz też już mogę myć spokojnie 2 razy w tygodniu... A też myłam codziennie.
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 10:36   #1783
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
nie no bez przesady... dlaczego mycie co 4 dni ma powodować robienie się świństw? Przecież są osoby którym się nie przetłuszczają i to jest ich normalny czas mycia... Ja też kiedyś robiłam tak że stopniowo odzwyczajałam włosy (w dzień kiedy były przyklapnięte podnosiłam je na piankę) i teraz też już mogę myć spokojnie 2 razy w tygodniu... A też myłam codziennie.
w przypadku osob z przetluszczajacymi sie wlosami, lojotokiem, myslam, ze to oczywiste, o tym przeciez jest watek...

co innego stopniowo odzwyczajac a z mycia codziennie przerzucic sie na mycie co tydzien
Stary 2009-02-06, 10:51   #1784
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
w przypadku osob z przetluszczajacymi sie wlosami, lojotokiem, myslam, ze to oczywiste, o tym przeciez jest watek...

co innego stopniowo odzwyczajac a z mycia codziennie przerzucic sie na mycie co tydzien
no już przepraszam nie wiedziałam że coś się wylęga od tego chodziło mi o to że ogólnie da się odzwyczaić...
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 10:52   #1785
Julkakulkaa
Rozeznanie

No jak dla mnie mycie co cztery dni nie znaczy co tydzień
No i nie mam łojotoku, więc dlaczego mam sobie nie wiadomo co na głowie wyhodować? Mam 21 lat, więc to nie jest też okres dojrzewania... Znam mnóstwo osób, które głowę myją dwa razy lub nawet raz w tygodniu i żyją, wszystko jest w porządku, więc dlaczego u mnie takie mycie, skoro nie mam łojotoku ma być obrzydliwe Przetłuszczające się włosy - to termin subiektywny - dla jednych to takie które są tłuste po paru godzinach, dla drugich po dwóch dniach

Napiszę za parę dni jakie będą efekty przetrzymywania

Co do szamponów - mi pomógł trochę bez SLSów - Babydream Najwyraźniej detergenty drażniły skórę, teraz włosy są lżejsze i sebum wytwarza się chyba wolniej
Stary 2009-02-06, 11:01   #1786
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
no już przepraszam nie wiedziałam że coś się wylęga od tego chodziło mi o to że ogólnie da się odzwyczaić...
to dziala tylko w przypadku osob, ktore same sobie zaszkodzily myjac za czesto lub uzywajac zbyt agresywnych kosemtykow, pobudzajac prace gruczolow lojowych

przy nadmiernym wydzielaniu loju, niekoniecznie lojotoku trzeba myc tak czesto jak potrzebujemy, to tak jakby nie myc sie codziennie, bo nie czujemy smrodu...

na naszej skorze bytuja drobnoustroje w normalnych warunkach zupelnie nieszkodliwe, jezeli zas zafunujemy im kapitalne warunki na lojowej bazie, maja szanse powiekszyc swoja kolonie i zaczac nam szkodzic

to jest punkt widzenia kosmetologii
Stary 2009-02-06, 11:03   #1787
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
blagam
oj ja tak mam, ze ja za dlugo prztrzymuje wlosy i sa juz dosc tluste to od razu swedzi mnie glowa i skora sie luszczy. Potem walcze z tym przez coanjmniej tydzien :/.
No i nawet Babydream mi nie pomaga, za to ten jego truskawkowy odpowiednik tak (Lillputz czy jakos tak). A to dziwne, bo myslalam, ze ten truskawkowy bedzie bardziej chemiczny.. Jak widac u mnie zawsze jest wszystko an odwrot,
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 11:23   #1788
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
to dziala tylko w przypadku osob, ktore same sobie zaszkodzily myjac za czesto lub uzywajac zbyt agresywnych kosemtykow, pobudzajac prace gruczolow lojowych

przy nadmiernym wydzielaniu loju, niekoniecznie lojotoku trzeba myc tak czesto jak potrzebujemy, to tak jakby nie myc sie codziennie, bo nie czujemy smrodu...

na naszej skorze bytuja drobnoustroje w normalnych warunkach zupelnie nieszkodliwe, jezeli zas zafunujemy im kapitalne warunki na lojowej bazie, maja szanse powiekszyc swoja kolonie i zaczac nam szkodzic

to jest punkt widzenia kosmetologii

I właśnie ja chyba sobie zaszkodziłam chemią, silionami, tzn jakieś 8 lat mycia szamponami typu Glisskur, Fructis, Dove, po których często miałam łupież No i zupełnie niepotrzebnie myłam je codziennie...
Nie wiedziałam że przy nadmiarze łoju może się coś rozmnażać na głowie :0
Trochę się przestraszyłam tymi bakteriami... W dalszym ciągu mam nadzieję że mnie to nie dotknie, bo takie przestawienie się z mycia co dwa dni (drugiego były już przyklapnięte i trochę tłuste u nasady), na mycie co cztery to nie taka duża zmiana chyba? Nie chcę żeby mi się coś na głowie wyhodowało... Ehhh, jutro je umyję i zobaczę jak to będzie... Może spróbuję mycia co trzy dni...
Stary 2009-02-06, 18:26   #1789
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
I właśnie ja chyba sobie zaszkodziłam chemią, silionami, tzn jakieś 8 lat mycia szamponami typu Glisskur, Fructis, Dove, po których często miałam łupież No i zupełnie niepotrzebnie myłam je codziennie...
Nie wiedziałam że przy nadmiarze łoju może się coś rozmnażać na głowie :0
Trochę się przestraszyłam tymi bakteriami... W dalszym ciągu mam nadzieję że mnie to nie dotknie, bo takie przestawienie się z mycia co dwa dni (drugiego były już przyklapnięte i trochę tłuste u nasady), na mycie co cztery to nie taka duża zmiana chyba? Nie chcę żeby mi się coś na głowie wyhodowało... Ehhh, jutro je umyję i zobaczę jak to będzie... Może spróbuję mycia co trzy dni...
Lepiej powoli przechodź na mycie do 3 dni

Ja obecnie myję już co dwa dni i jestem szczęśliwa. Sok z aloesu to dla mnie wybawienie. Mój cel to zejść do końca lipca na mycie co 3 dni. I na tym poprzestanę raczej.
Stary 2009-02-06, 21:08   #1790
Julkakulkaa
Rozeznanie

Ja też będę szczęśliwa kiedy uda mi się dojść do mycia co trzy dni Trzymam kciuki
Stary 2009-02-06, 22:07   #1791
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja też będę szczęśliwa kiedy uda mi się dojść do mycia co trzy dni Trzymam kciuki
Dzięki Od razu mi raźniej
Jakoś jutro, albo jak się uda to pojutrze, zacznę testować szampon Joanny regulujący. Ten z tymianku i tataraku. Zobaczymy jaki będzie
Stary 2009-02-07, 14:52   #1792
Magdzia94
Zakorzenienie

Podczas pobytu w górach mogłam myc włosy co 2 dni, nie wiem od czego to zalezało ale chyba od wody.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 17:21   #1793
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Podczas pobytu w górach mogłam myc włosy co 2 dni, nie wiem od czego to zalezało ale chyba od wody.
U mnie to nie zależy od wody. W kranie leci u mnie tak czysta woda, że mogę ją śmiało pić bezpośrednio z niego, a włosy nadal się przetłuszczają.

Dzisiaj kupiłam Waxa do włosów przetłuszczających się, zaraz idę go zastosować
Stary 2009-02-07, 21:51   #1794
Julkakulkaa
Rozeznanie

Może przetłuszczanie troszkę zależy od wody. chociaż ja tego nie widzę - w domu myję włoski wodą ze studni, na studiach miejską i jest tak samo Być może aura gór spowodowała, że włosy wydały Ci się piękniejsze

Nie wiedziałam że jest Wax do przetłuszczających - ciekawe czy tak samo dobry jak ten do blond Chatul, daj znać jak rezultaty
Stosuję Seboradin, jest super, nowe włoski po nim rosną (albo po drożdżach ), ale dlatego że psikam tylko na noc to przetłuszczania nie zmniejszył Zresztą moje włoski nie są takie tragicznie tłuste, nie mam co narzekać
Stary 2009-02-07, 22:43   #1795
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie wiedziałam że jest Wax do przetłuszczających - ciekawe czy tak samo dobry jak ten do blond Chatul, daj znać jak rezultaty
Dzisiaj pierwszy raz użyłam i faktycznie włosy wyglądają baaardzo świeżo. Ciekawe ile czasu utrzyma się taki efekt. Na pewno będę informowała Was o postępach w przechodzeniu na mycie włosów co 3 dni
Stary 2009-02-08, 10:20   #1796
Magdzia94
Zakorzenienie

To może maska Dermaglin tak zadzialała uzyłam jej ostatni raz tydzień temu. A później myłam Joanna Rzepą.

Stary 2009-02-08, 10:27   #1797
Kasia76572
Przyczajenie

jakim szamponem myc włosy
Stary 2009-02-08, 10:32   #1798
Magdzia94
Zakorzenienie

takim który Ci odpowiada.

Stary 2009-02-08, 11:11   #1799
aanika
Zakorzenienie

Ja wczoraj umylam tylko grzywkę. Zaraz po wstaniu włosy wyglądały jeszcze całkiem dobrze, ale teraz już mam strączki przy skórze Niestety dalej będę musiała myć włosy codziennie. Planuję zakup lotionu Seboradinu z rzepą, szamponu Barwy tataro-chmielowego i być może zacznę pić pokrzywę - może coś pomoże
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 17:39   #1800
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Ja wczoraj umylam tylko grzywkę. Zaraz po wstaniu włosy wyglądały jeszcze całkiem dobrze, ale teraz już mam strączki przy skórze Niestety dalej będę musiała myć włosy codziennie. Planuję zakup lotionu Seboradinu z rzepą, szamponu Barwy tataro-chmielowego i być może zacznę pić pokrzywę - może coś pomoże
Regularnie stosowany lotion Seboradin faktycznie pomaga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości