przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-14, 09:58   #1831
aeronauta
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
właśnie nie ta jest jakas przeciwgrzybiczna, moja natomiast jest hamująca przetłuszczanie. Z reszta skład jest inny.
O chyba znalazłam. To to, prawda? http://www.aptekainternetowa.net/4122,produkt.html
Napisałabyś mi skład tej odżywki?
EDIT:
Dzięki . Zauważyłam, że wrzuciłaś na składowy i muszę powiedzieć, że podoba mi się. Jak mi się skończy seboradin to poszukam tego, bo o wiele tańszy, a też fajny

Edytowane przez aeronauta
Czas edycji: 2009-02-14 o 10:12
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 10:09   #1832
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
O chyba znalazłam. To to, prawda? http://www.aptekainternetowa.net/4122,produkt.html
Napisałabyś mi skład tej odżywki?

tak, to ta. Właśnie dałam jej skład do analizy Przed chwilą skonczyłam przepisywać chyba błedów nie porobiłam

skład: aqua, alcohol denat., raphanus sativus extract, PEG-40, hydrogenated castor oil, panthenol, arcittum lappa extract, acorus calamus extract, citric acid, parfum, hexyl cinnamal, buthylphenyl methylpropional, citronellol, linalool.

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 10:13   #1833
Chatul
ma zielone pojęcie

Znalazłam ostatnio taki przepis na "maseczkę" dla włosów przetluszczających się:

Z aloesem i miodem
Spory liść aloesu (urwany z domowej rośliny doniczkowej) umyj i zmiksuj z połową szklanki ciepłej, przegotowanej wody. Dodaj łyżeczkę miodu i dokładnie wymieszaj. Płyn nanieś na wilgotne włosy i owiń je folią. Po upływie 20-30 min spłucz odżywkę letnią wodą i umyj dokładnie włosy.

Myślicie, że to ma szansę pomóc?
Stary 2009-02-14, 10:16   #1834
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Znalazłam ostatnio taki przepis na "maseczkę" dla włosów przetluszczających się:

Z aloesem i miodem
Spory liść aloesu (urwany z domowej rośliny doniczkowej) umyj i zmiksuj z połową szklanki ciepłej, przegotowanej wody. Dodaj łyżeczkę miodu i dokładnie wymieszaj. Płyn nanieś na wilgotne włosy i owiń je folią. Po upływie 20-30 min spłucz odżywkę letnią wodą i umyj dokładnie włosy.

Myślicie, że to ma szansę pomóc?
No ty tu jesteś na tym forum specjalistką od aloesu, więc ty nam powiedz .
Nie wiem czy pomoże na przetłuszczanie, ale sądzę że dobrze zrobi na nawilżenie, ja na pewno ja wypróbuję wkrótce.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 11:09   #1835
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
No ty tu jesteś na tym forum specjalistką od aloesu, więc ty nam powiedz .
Nie wiem czy pomoże na przetłuszczanie, ale sądzę że dobrze zrobi na nawilżenie, ja na pewno ja wypróbuję wkrótce.
To, że aloes pomaga to akurat wiem Ale co z miodem? Szczerze mówiąc to myślałam o tym żeby w ok. 100 ml. soku aloesowego rozpuścić półowę łyżki miodu, polać tym włosy i nie spłukiwać. Jak myślicie, ma to sens?
Stary 2009-02-14, 15:29   #1836
MalaArielka
Wtajemniczenie

Miód delikatnie utlenia włosy. Jeśli trzyma się go długo na włosach to je rozjaśnia. Ja bym raczej radziła to spłukać, bo miód zlepi Ci włosy.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 16:30   #1837
ally5
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn, które uzywają pudru dla dzieci do przedłużenia świeżości włosów - w jaki sposób ten puder stosujecie? Lepiej nasypać puder bezpośrednio na włosy czy najpierw na rękę i dopiero rozprowadzić? Posypywać całe włosy czy tylko nasadę lub skórę głowy?

Przepraszam jesli pytania wydadzą się banalne, ale dzisiaj zakupiłam puder (babydream z rossmana) i nie mam pojęcia jak go uzyć, boje się ze będę wyglądac jak córka młynarza, albo obciążę sobie włosy jeszcze bardziej. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Edytowane przez ally5
Czas edycji: 2009-02-15 o 08:31 Powód: ort
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 18:51   #1838
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które uzywają pudru dla dzieci do przedłużenia świeżości włosów - w jaki sposób ten puder stosujecie? Lepiej nasypać puder bezpośrednio na włosy czy najpierw na rękę i dopiero rozprowadzić? Posypywać całe włosy czy tylko nasadę lub skórę głowy?

Przepraszam jesli pytania wydadzą się banalne, ale dzisiaj zakupiłam puder (babydream z rossmana) i nie mam pojęcia jak go uzyć, boje się ze będę wyglądac jak córka młynarza, albo obciążę sobie włosy jeszcze bardziej. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Najpierw nasyp odrobinę na dłoń, a potem tą dłonią przeczesz włosy tak jakbyś zaczesywała grzywkę do tyłu. Generalnie staraj się żeby puder dotykał tylko skóry i włosów zaraz przy skórze. Później roztrzep włosy i gotowe

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Miód delikatnie utlenia włosy. Jeśli trzyma się go długo na włosach to je rozjaśnia. Ja bym raczej radziła to spłukać, bo miód zlepi Ci włosy.
Drobnego rozjaśnienia się nie boję, gdyż mam włosy w kolorze blond. Co do zlepiania włosów to nawet taka mała ilość miodu może to zrobić? A coś jeszcze może się stać? Bo naprawdę kusi mnie żeby zostawić to na włosach xD
W sumie to czytałam kiedyś o naturalnym lakierze do włosów robionym z wody i miodu. I to się zostawia przecież na włósach. Hmm xD
Dobra, tak mnie to kusi, że chyba to zrobię. Ale przynajmniej mnie będzie na Was ak coś nie wyjdzie (;
Stary 2009-02-14, 19:01   #1839
MalaArielka
Wtajemniczenie

Myślę, że nie ma żadnych innych przeciwskazań do tego, żebyś tego nie spłukiwała z włosów, tymbardziej, że nie boisz się ich rozjaśnienia. Spróbuj i napisz jakie będą efekty. Taka ilość może rzeczywiście nie sklei Ci widocznie włosów. Ja mam złe doświadczenia z wodą z cukrem, którą utrwalałam loki. Ostatnio dałam pewnie więcej cukru, bo włosy miałam po tym lepkie i wyglądajace na tłuste, dlatego jestem tak przeczulona na tym punkcie
Zresztą zawsze jak wyschną i nie będą wyglądały ok to możesz je ponownie spłukać
Stary 2009-02-15, 09:39   #1840
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Myślę, że nie ma żadnych innych przeciwskazań do tego, żebyś tego nie spłukiwała z włosów, tymbardziej, że nie boisz się ich rozjaśnienia. Spróbuj i napisz jakie będą efekty. Taka ilość może rzeczywiście nie sklei Ci widocznie włosów. Ja mam złe doświadczenia z wodą z cukrem, którą utrwalałam loki. Ostatnio dałam pewnie więcej cukru, bo włosy miałam po tym lepkie i wyglądajace na tłuste, dlatego jestem tak przeczulona na tym punkcie
Zresztą zawsze jak wyschną i nie będą wyglądały ok to możesz je ponownie spłukać
No i zrobiłam to [ Ale to brzmi :P ]
Włosy mają się bardzo dobrze. Są minimalnie sklejone, ale ja mam włosy falowane więc to nie przeszkadza. W ogóle świeżo wyglądają dzisiaj, ale nie wiem czego to kwestia.
Wczoraj przez 10 godzin siedziałam z olejem ostowym i odżywką ZIAI do włosów kręconych na łepku, potem zmyłam to jeden raz neutralizującym szamponem Joanny, a potem drugi szamponem mydlniczno-rzewieniowym własnej roboty. I na to wszystko oczywiście aloes z miodem bez spłukiwania.
Ciekawe jak długo się utrzyma efekt tej świeżości
Stary 2009-02-21, 07:13   #1841
Kasia76572
Przyczajenie

Jakim szamponem myć ciemne włosy przetłuszczające się co dwa dni????
Kasia76572 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 08:09   #1842
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia76572 Pokaż wiadomość
Jakim szamponem myć ciemne włosy przetłuszczające się co dwa dni????
od tego moja droga jest KWC, tam masz kopalnię opinii na temat szamponów
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 10:42   #1843
Chatul
ma zielone pojęcie

Zrezygnowałam z soku aloesowego ostatnio. Po prostu nie ma go w Almie ;/ I mam nadzieję, że to tylko chwilowy brak tegoś produktu ;/
Do tego zrezygnowałam chwilowo ze zwykłych szamponów- myję włosy mydlnicą.

Ale dzisiaj postanowiłam spłukiwać włosy cytryną Ktoś na początku wątku pisał o tym żeby wcisnąć sok z połówki cytryny do szklanki z wodą, ale... Ile ma być tej wody dokładnie? Wie ktoś? Bo nie chcę przesadzić w żadną stronę :P
Stary 2009-02-21, 11:26   #1844
MalaArielka
Wtajemniczenie

Ja też mam zamiar zacząć myć włosy mydlnicą lekarską .
Co do spłukiwania włosów wodą z cytryną to kiedyś to stosowałam, ale ja dawałam sok z połówki cytryny na szklankę wody, więc nie dużo. Myślę, że normalnie na włosy średniej długości trzeba wycisnąć jedną cytrynę i dodać wody tak, żeby powstała szklanka cieczy. Jeśli chciałabyś dodatkowo rozjaśnić włosy to słyszałam, że dobre jest moczenie włosów przez kilka minut w rozcieńczonym soku, tylko wtedy potrzebna jest jego większa ilość.
Stary 2009-02-21, 12:04   #1845
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja też mam zamiar zacząć myć włosy mydlnicą lekarską
Ja polecam. Aczkolwiek włosy szybciej się potym przetłuszczają. Ale za to jaka zdrowa skóra głowy. Liczę, że się przyzwyczai :P A jak nie to trudno, wymyśli się coś innego

Cytat:
Co do spłukiwania włosów wodą z cytryną to kiedyś to stosowałam, ale ja dawałam sok z połówki cytryny na szklankę wody, więc nie dużo. Myślę, że normalnie na włosy średniej długości trzeba wycisnąć jedną cytrynę i dodać wody tak, żeby powstała szklanka cieczy. Jeśli chciałabyś dodatkowo rozjaśnić włosy to słyszałam, że dobre jest moczenie włosów przez kilka minut w rozcieńczonym soku, tylko wtedy potrzebna jest jego większa ilość.
A coś Ci ta cytryna dawała? Bo akurat mam jedną cytrynkę więc mogę zaszaleć i wycisnąć sok z całej.
Co do rosjaśniania to bym się nie obraziła gdyby cytrynka mi włosy zblondziła :P Ale i tak planuję kurację rabarbarem więc nic się nie stanie jak cytryna nie zmieni koloru włosów.

Gdzieś, nie pamiętam gdzie, czytałam też, że na włosy przetłuszczające się dobrze robi zielona herbata. Akurat mam całe pudełko. Taka sypana, nie w torebkach. Co by dało radę z niej zrobić tak żeby włosom pomogła?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-21, 13:07   #1846
MalaArielka
Wtajemniczenie

Mi przetłuszczanie spowalniało spryskiwanie włosów płukanką z pokrzywy( trzeba ją przyrządzić z suszonego zielska lub z herbatki pokrzywowej z torebki i rozcieńczyć bardziej niż do picia.) Stosowałam ją po myciu i w razie potrzeby jak zaczynały mi się przetłuszczać.
Ale podobno pokrzywa może lekko przyciemnić włosy( ja na sobie takiego efektu nie zauważyłam), a w skrajnych przypadkach mogą się stać zielonkawe.
Kiedyś spróbowałam użyć płukanki ze skrzypu polnego i też pomogła na przetłuszczanie włosów. Myślę, że zielona herbata również działa podobnie. Ja bym przyrządziła szklankę naparu tak jak jest napisane na opakowaniu i na wyczucie rozcieńczyła dodatkową ilością wody. Kiedy się przesadzi ze stężeniem płukanki to włosy mogą się stać lekko sztywne. Musisz zobaczyć jaka ilość jest odpowiednia dla Twoich włosów.

Jeśli chodzi o stosowanie cytryny to z tego co pamiętam nie zauważyłam wtedy oczekiwanych rezultatów, ale tak jak pisałam moja płukanka była bardziej rozcieńczona niż powinna być.

Czytałam kiedyś na forum o maseczce rozjaśniającej włosy, z rabarbarem Mogłabyś napisać dokładniej jak się ją przyrządza? Czytałam, że może nadać włosom żółty odcień( ale od czego są płukanki ). Jak wypróbujesz to proszę napisz o efektach.
Stary 2009-02-21, 15:05   #1847
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mi przetłuszczanie spowalniało spryskiwanie włosów płukanką z pokrzywy( trzeba ją przyrządzić z suszonego zielska lub z herbatki pokrzywowej z torebki i rozcieńczyć bardziej niż do picia.) Stosowałam ją po myciu i w razie potrzeby jak zaczynały mi się przetłuszczać.
Ale podobno pokrzywa może lekko przyciemnić włosy( ja na sobie takiego efektu nie zauważyłam), a w skrajnych przypadkach mogą się stać zielonkawe.
Kiedyś spróbowałam użyć płukanki ze skrzypu polnego i też pomogła na przetłuszczanie włosów. Myślę, że zielona herbata również działa podobnie. Ja bym przyrządziła szklankę naparu tak jak jest napisane na opakowaniu i na wyczucie rozcieńczyła dodatkową ilością wody. Kiedy się przesadzi ze stężeniem płukanki to włosy mogą się stać lekko sztywne. Musisz zobaczyć jaka ilość jest odpowiednia dla Twoich włosów.
Mnie pokrzywa nie pomagała niestety, a robiłam tak jak Ty. Jednak co włosy to odmienne losy :P xD
A spróbuję dzisiaj z tą zieloną herbatą. Za lekkie usztywnienie się nie obrażę, bo moje włosy zawsze na nie dobrze reagowały. Ja mam skrajnie miękkie kłaczki

Cytat:
Jeśli chodzi o stosowanie cytryny to z tego co pamiętam nie zauważyłam wtedy oczekiwanych rezultatów, ale tak jak pisałam moja płukanka była bardziej rozcieńczona niż powinna być.
Spoko, przepróbuję na sobie. A może tak wcisnąć cytrynę do zielonej herbaty? Cuduję już xD

Cytat:
Czytałam kiedyś na forum o maseczce rozjaśniającej włosy, z rabarbarem Mogłabyś napisać dokładniej jak się ją przyrządza? Czytałam, że może nadać włosom żółty odcień( ale od czego są płukanki ). Jak wypróbujesz to proszę napisz o efektach.
Ja robię różne kosmetyki z rabarbarem.
1. Dodaję go do mojego szamponu mydlnicznego. Tu nie ma co opisywać bo po prostu dorzucam go do mydlnicy i tyle :P
2. Do odżywki będącej w miseczce wlewam rabarbar i mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji i to kładę na głowę pod czepek i ręcznik.
3. Polewam włosy rabarbarem i zakładam na nie czepek i ręcznik.

Stosowałam krótko i na szamponetkowane włosy więc efekty były mizerne (;
Stary 2009-02-21, 15:32   #1848
Magdzia94
Zakorzenienie

Specialnie nie myłam wczoraj włosów, aby sprawdzic czy bedą dzis tłuste. I powiem tak, były lepsze jak zawsze,ale nie zdecyduję sie na mycie co 2 dni. Poczekam jesczez pare tygodni (powykanczam odzywki na przetłuszczanie) i wtedy zobaczymy.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 16:22   #1849
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Specialnie nie myłam wczoraj włosów, aby sprawdzic czy bedą dzis tłuste. I powiem tak, były lepsze jak zawsze,ale nie zdecyduję sie na mycie co 2 dni. Poczekam jesczez pare tygodni (powykanczam odzywki na przetłuszczanie) i wtedy zobaczymy.
A czego teraz używasz?
Ja wlaśnie parzę sobie zieloną herbatę na te moje włosy :P
Stary 2009-02-21, 16:29   #1850
malenstfo24
Rozeznanie

Ja myję włosy 2razy pod rząd i trochę to przedłuża ich świeżość banalna porada, ale mi pomogła

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 16:42   #1851
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A czego teraz używasz?
Ja wlaśnie parzę sobie zieloną herbatę na te moje włosy :P
Detrmaglin, Joanna z Apteczki Babuni

Stary 2009-02-21, 16:48   #1852
MalaArielka
Wtajemniczenie

Chatul, myślę, że cytryna z zieloną herbatą nie powinny zajść ze sobą w żadną reakcję, więc chyba możesz je pomieszać
Jak będę myła włosy mydlnicą to będę mogła dorzucać do niej różne rzeczy pewnie wypróbuję też rabarbar.
Stary 2009-02-21, 17:29   #1853
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Ja myję włosy 2razy pod rząd i trochę to przedłuża ich świeżość banalna porada, ale mi pomogła
U mnie to niestety nie robi żadnej różnicy.

Myłam włosy wczoraj o 19 i nadal wyglądają świeżo, ale po nocy na pewno byłyby przetłuszczone i nieświeże.
Mam nadzieję, że lotion Seboradinu pomoże. Teraz jeszcze pomyślałam, że jak wykończę obecne szampony, to wypróbuję Bebi Barwy, bo słyszałam wiele pozytywnych opinii.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:00   #1854
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, Jak będę myła włosy mydlnicą to będę mogła dorzucać do niej różne rzeczy pewnie wypróbuję też rabarbar.
Ja dzisiaj myję włosy normalnym szamponem, z SLS. Bo teraz od jakiegoś czasu siedzę z odżywką i olejem na głowie, mydlnica by tego nie zmyła. Ona działa baaardzo delikatnie.

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Myłam włosy wczoraj o 19 i nadal wyglądają świeżo, ale po nocy na pewno byłyby przetłuszczone i nieświeże.
Zawsze mnie to zastanawiało, że po nocy mam tak beznadziejne włosy. A jak nie pójdę spać to nawet po 37 godzinach są całkiem fajne.
Stary 2009-02-21, 20:08   #1855
Julkakulkaa
Rozeznanie

Chatul, Aanika, też tak mam - włosy po nocy są oklapnięte, tylko do związania Taka już ich uroda...
Jak czytam o tym rabarbarze to mi ślinka cieknie - uwielbiam kompot z rabarbaru Żal na włoski nakładać Co do płukanek - czy spłukanie włosów po jakiejś masce lub odżywce (do spłukiwania) będzie dobrym pomysłem?
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 20:10   #1856
Magdzia94
Zakorzenienie

Ja nie testowałam nie spac Po nocy zawsze są w gorszym stanie.

Stary 2009-02-21, 20:13   #1857
aanika
Zakorzenienie

U mnie w zasadzie to obojętne czy jest noc czy dzień - ważne, że dłużej niż 24 godziny po myciu, wtedy zaczyna się przetłuszczanie.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-21, 22:20   #1858
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Chatul,[...] czy spłukanie włosów po jakiejś masce lub odżywce (do spłukiwania) będzie dobrym pomysłem?
Ja tak dzisiaj zrobiłam. Po odżywkolejowaniu [ uwielbiam takie połączenia Jestem dobra w ich tworzeniu :P ] umyłam włosy szamponem [ jak to po oleju ] i spłukałam zieloną herbatą. Ale spokojnie, jeżeli nakładasz na głowę coś lżejszego, to możesz spłukać jakąś płukanką bez mycia szamponem

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Ja nie testowałam nie spac Po nocy zawsze są w gorszym stanie.
No ja nie tyle testowałam, co po prostu wielokrotnie nie spałam i stąd wiem (;

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
U mnie w zasadzie to obojętne czy jest noc czy dzień - ważne, że dłużej niż 24 godziny po myciu, wtedy zaczyna się przetłuszczanie.
A po nocy jakie masz? Takie same włosy masz po x godzinach snu co po x godzinach normalnego działania?

Cytat:
Kiedy się przesadzi ze stężeniem płukanki to włosy mogą się stać lekko sztywne.
Jak to pisałaś to myślałam, że trochę przesadzasz. Ale właśnie jestem po użyciu tej płukanki z zielonej herbaty. Oczywiście zamiast kilku minut parzyłam ją kilka godzin, bo przysnęłam po drodze :P No i taka dość mocna była. Włosy nieźle się usztywniły na mokro. Na sucho są niewiele sztywniejsze niz zwykle- dla mnie to dobrze, fale mi się wtedy lepiej trzymają
Stary 2009-02-21, 22:46   #1859
MalaArielka
Wtajemniczenie

Chatul, widzę, że odkryłaś nowy sposób na ułożenie fal Czyli robienie płukanek sprzyja odkrywaniu nowych sposobów na piękne włosy.
Stary 2009-02-21, 23:06   #1860
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, widzę, że odkryłaś nowy sposób na ułożenie fal Czyli robienie płukanek sprzyja odkrywaniu nowych sposobów na piękne włosy.
Właśnie sposób na nie układanie fal Bo przeważnie daję chociaż na końcówki odżywkę, ładniej mi się wtedy włosy falują. Środków do stylizacji na stałe już dawno nie używam. Ciekawe jak moje fale będą wyglądały jutro. No i ciekawe czy zielona herbata chociaż trochę zmniejszy przetłuszczanie się skóry głowy (;
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości