przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-06, 20:54   #1951
Myszunia19
Zakorzenienie

Dot.: tluste zadkie wlosy

a ja proponuje skrocic dlugosc wlosow. to powoduje gestnienie. nastepnie myc wlosy szamponami ziolowymi i uzywac odzywek do splukiwania w sladowej ilosci i tylko na koncowki.
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 21:30   #1952
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

A ja proponuje iść jak najszybciej do dermatologa tudzież trichologa (trychologa), choć to już prywatnie. Nadmiar łojotoku może prowadzić do nadmiernego wypadania włosów. Można z tym walczyć, lekarz może przepisać specjalne szampony, płyny, a nawet leki [po zrobieniu odpowiednich badań] na receptę.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Polecam również wątki:
- włosy wypadające --> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225859
- włosy przetłuszczające się --> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 21:31   #1953
Hija
Raczkowanie

Nie myj włosów codziennie, bo się szybciej przetłuszczają. Sama przyzwyczaiłzaś włosy do tego. Przemęcz się trochę i staraj myć się je co 2 dni, a potem co 3. I faktycznie dermatolog jeszcze by się przydał.
Hija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 21:54   #1954
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Kurt Pokaż wiadomość
(Peace, dziewczyny )
Jeśli chodzi o szczotki z naturalnego włosia, to właśnie swoją wyrzuciłam. Muszę powiedzieć, że niestety sprawdziło się u mnie to, o czym czytałam w internecie - włosy przetłuszczały się przy jej używaniu o wiele szybciej. Chociaż szczotkowałam 2 razy dziennie (rano ok. 50 pociągnięć, wieczorem chwila szczotkowania już bez spuszczania głowy w dół) to szczotka zupełnie nie radziła sobie z transportowaniem sebum na moje przesuszone końcówki... Do tego końce zaczęły bardziej się łamać - wiadomo, tyle czochrania Tak więc szczotki nie polecam, ale częste czesanie grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach jak najbardziej ( ogólnie mam wrażenie, że moje włosy przetłuszczają się mniej, gdy zostawiam je w spokoju albo delikatnie się z nimi obchodzę )
Może za dużo szczotkowałaś włosy? Chociaż ja w sumie nigdy nie miałam styczności ze szczotką z naturalnego włosia. Ta ze sztucznego spełnia moje wymagania jeżeli chodzi o czesanie [ nie rozczesywanie ] włosów więc nie zamierzam jej zmieniać (;
Stary 2009-03-06, 22:15   #1955
Dziamma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Wszystko? To znaczy co konkretnie? Wymień w podpunktach

No właśnie dbam, korygując takie wypowiedzi, jak twoja.

Spoko Aggie, szkoda słów, ...

Dziewczynko, odpuścisz kiedyś sobie?... Nie masz ciekawszych zajęć?
Dziamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 22:34   #1956
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Lightbulb Dot.: tluste zadkie wlosy

Cytat:
Napisane przez Hija Pokaż wiadomość
Nie myj włosów codziennie, bo się szybciej przetłuszczają. Sama przyzwyczaiłzaś włosy do tego. Przemęcz się trochę i staraj myć się je co 2 dni, a potem co 3. I faktycznie dermatolog jeszcze by się przydał.
Nie zgodzę się z tym. Włosy należy myć, kiedy to jest konieczne.
Polecam artykuł Agnieszki Z.
http://www.wizaz.pl/kurs_wlosy_i_fryzury.php
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 23:22   #1957
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Prawda? Ale Pani Dziamma polemikę z jej poglądami nazywa utrudnianiem wątków jak to mi udowadnia poza wątkiem
Sorry... Nie znam tej dziewczyny ale to nie było na poziomie, tekst nie jest do tematu i kończy się niemiła emotką, także w tym przypadku to moderator zawinił

Polecam Fitti, włosy na trzeci dzień wyglądały jak po 1,5 dnia po Schaumie
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 23:40   #1958
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;11319391]Sorry... Nie znam tej dziewczyny ale to nie było na poziomie, tekst nie jest do tematu i kończy się niemiła emotką, także w tym przypadku to moderator zawinił [/quote]
Reeva, po wpisie Dziammy w profilu Estelle jakoś się nie dziwię, że Estelle już ma dosyć pewnych komentarzy... Nie mówiąc już o komentarzu powyżej Twojego postu...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 23:45   #1959
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;11319391]Sorry... Nie znam tej dziewczyny ale to nie było na poziomie, tekst nie jest do tematu i kończy się niemiła emotką, także w tym przypadku to moderator zawinił

Polecam Fitti, włosy na trzeci dzień wyglądały jak po 1,5 dnia po Schaumie
[/QUOTE]

U mnie po Fitti nie było aż takich efektów. Ale ja jednak na stałe używam szaponów ziołowych, Schaumy bym nie tknęła [ testowana na zwierzętach ]. Ale może Fitti naprawdę jest taki dobry tylko ja się nie przyłożyłam. Jak gdzieś go kiedyś dorwę to kupię żeby się przekonać (;
Tymczasem cały czas mam aloesowy Polleny-Savony i jestem przeszczęsliwa. Uwielbiam takie szampony. No i do tego działa. Działa jak należy.

Obecnie przeszłam już na mycie 3 razy w tygodniu- niedziela wieczorem, wtorek wieczorem i środa wieczorem. W sobotę i niedzielę nigdzie nie wychodzę przeważnie więc mogę sobie pozwolić na chodzenie w brudnych włosach. Zwłaszcza, że przeważnie niedzielę przeznaczam już na jakieś dłuższe odżywianie włosów.
Stary 2009-03-06, 23:47   #1960
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja jakos nigdy nie mogłam dorwać Fitti. To pewnie jeden z tych cudow, ktore trudno dostać

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 23:54   #1961
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;11319391][I]Sorry... Nie znam tej dziewczyny ale to nie było na poziomie, tekst nie jest do tematu i kończy się niemiła emotką, także w tym przypadku to moderator zawinił
[/QUOTE]
Nie na poziomie to jest stawianie zarzutów bez uzasadnienia. Nie doczekałam się argumentów, jedynie jakichś niczym nie popartych insynuacji pod moim adresem To świadczy samo za siebie. Nie będę tolerować takich podjazdów.

EOT. Kolejne zostaną potraktowane regulaminowo.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 00:55   #1962
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja jakos nigdy nie mogłam dorwać Fitti. To pewnie jeden z tych cudow, ktore trudno dostać
No fakt, że ciężko dostać. Akurat sklepik spożywczy będący blisko mojego domu ma czasem te szampony. Generalnie to w wątku składowym ktoś ocenił ten szampon na niezbyt dobry, o ile dobrze pamiętam. Tj, opinia się zgadza tylko nie pamiętam kto, gdzie i kiedy :P Fitti ma dość daleko w składzie substancje czynne, za to jak przystało na ziołowy SL(e?)S na drugiej pozycji (; Ale szampon tak naprawdę ma tylko myć włosy- przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia. Od odżywiania włosów są odżywki i maski.
Stary 2009-03-07, 10:01   #1963
Dziamma
Raczkowanie

Estelle, mam na tyle godności ze nie będę kłócić się z Tobą. Masz ochotę po kimś jechać, to znajdz kogoś na swoim poziomie.

I chcę tylko dodać, że to Ty zaczęłaś spór... Oczywiście komentarzem do mojego wpisu. Od razu dało się wyczuć niemiły ton.

Wcześniej znalazłam też jak inną dziewczynę "skasowałaś"... więc nie dziw się, że moja antysympatia do Ciebie wzrosła, gdy zobaczyłam ze wielu dziewczynom piszesz złośliwe rzeczy.

Bo ja nadal jestem za tym, że na forum powinno się miło spędzać czas.
Dziamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 10:15   #1964
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziamma Pokaż wiadomość
Estelle, mam na tyle godności ze nie będę kłócić się z Tobą. Masz ochotę po kimś jechać, to znajdz kogoś na swoim poziomie.

I chcę tylko dodać, że to Ty zaczęłaś spór... Oczywiście komentarzem do mojego wpisu. Od razu dało się wyczuć niemiły ton.

Wcześniej znalazłam też jak inną dziewczynę "skasowałaś"... więc nie dziw się, że moja antysympatia do Ciebie wzrosła, gdy zobaczyłam ze wielu dziewczynom piszesz złośliwe rzeczy.

Bo ja nadal jestem za tym, że na forum powinno się miło spędzać czas.

jest mi bardzo przykro ......................... ......................... .......

chce milo spedzac czas a nie byc non stop krytykowana..zajmijmy sie włoskami

wracajac do tematu- i przepraszam ze zmieniłam temat-

polecam na przetłuszczające sie włoski-dodawanie kilku kropli olejku eterycznego z zielonej herbaty.dziewczynki nie poddawajcie sie. Pomaga mi równiez ograniczenie tłustych rzeczy na wieczór do jedzenia..
Dermatolog poleciał mi zazywanie tranu-powiedziała"łoj bedzie lepszy", w sensie nie taki ciezki i włosy wolniej beda sie przetłuszczały....

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

Edytowane przez belluci2
Czas edycji: 2009-03-07 o 13:06
belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 10:18   #1965
lea88
Zakorzenienie

Sorry dziewczyny, ale naprawde te klotnie tu zawalaja watek- moim zdaniem powinnyscie dyskutowac na priv, bo to nie ma sensu.

Ja chcialam napisac, ze te szczotki ze sztucznego wlosa ani prawdziwego tez sie u mnie nie sprawdzaja. Jeszcze bardziej rozprowadzaja tluszcz na wlosach, bo sa zbyt geste
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 10:28   #1966
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
Dermatolog poleciał mi zazywanie tranu-powiedziała"łoj bedzie lepszy", w sensie nie taki ciezki i włosy wolniej beda sie przetłuszczały...
Hm, ciekawa teoria. Zażywasz już może tran? Jak tak to widzisz jakieś efekty?

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
Ja chcialam napisac, ze te szczotki ze sztucznego wlosa ani prawdziwego tez sie u mnie nie sprawdzaja. Jeszcze bardziej rozprowadzaja tluszcz na wlosach, bo sa zbyt geste
Może to kwestia tego, że źke czeszesz włosy? Ja przeczesuję tylko te przy samym przedziałku, tak do tyłu, jakbym chciała się go pozbyć tj. zaczesać włosy to tyłu. Po chwili przedziałek sam wraca na miejsce. Ale może ja mam jakieś dziwne włosy :P
Stary 2009-03-07, 10:31   #1967
belluci2
Rozeznanie

wielokrotnie jak byłam u dermatologa słyszałam myc i myc-jak jest potrzeba.nawet rano i wieczorem-moze masz łzs, ale watkow na ten temat mozesz wiele znalezc, zapraszam na watek o wypadajaych włosach

Stary 2009-03-07, 10:36   #1968
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia11 Pokaż wiadomość
hej kobietki..mam wielki problem ktory przesladuje mnie od dawna.. mam bardzo zadkie wlosy i strasznie sie przetluszczaja..co dzien musze je myc i suszyc suszarka zeby byly puszyste ale sa tylko na chwilke..uzywalam juz wszystkiego nawet jajka i nic poprostu nic..!!! jestem zalamana..czy mozna cos z tym zrobic??? czy mozna tez obciac wlosy przy samej nasadzie zeby wydawaly sie pelniejsze i obwitsze??juz sama nie wiem co mam robic czy ktoras z Was rowniez miala taki problem??
Ja ci proponuję przejście na łagodne szampony: dziecięce (np. Babydream - taniutki i łagodny ) bądź apteczne czy ziołowe. Polecałabym ci spróbować też jakoś nawilżyć skórę głowy (może kup żel aloesowy Palomy i wcieraj go w skórę głowy, bądź zrób sobie masaż głowy olejkiem kokosowym; lub jakąś nawilżającą maskę np. wax l'biotiki wetrzyj w głowę i pozostaw na trochę). Jeśli to nie pomoże na przetłuszczanie to idź koniecznie do dermatologa.
Co do rzadkich włosów możesz je spróbować zagęścić używając wcierek (nikt ci efektu nie zagwarantuje, ale nawet jeśli nowe włoski ci nie urosną to przynajmniej wzmocnisz te co masz). Proponuję też wzmacniać je od środka, pijąc skrzyp, pokrzywę czy drożdże (są tu odpowiednie wątki na ten temat) lub suplementację tymiż że ziołami w postaci tabletek.

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
chyba poza częstym myciem szamponami i odżywkami do spłukiwania przeznaczonymi specjalanie do włosów przetłuszczających się nic nie możesz zrobic
Jesli masz cienkie włoski to może lekkie fale dodałby im objętości =)
Ja uważam, że takie szampony do włosów przetłuszczających często bardziej szkodzą niż pomagają, bo większość ma na celu przesuszyć skórę głowy, a to może prowadzić do łojotoku.

Cytat:
Napisane przez Hija Pokaż wiadomość
Nie mycie włosów przy dużym przetłuszczaniu jest bardzo złym pomysłem. Nie mówiąc już o dobrym samopoczuciu i komforcie chodzenia z przetłuszczoną głową, to można sobie zaszkodzić. Chociażby łysienie na tle łojotokowym, bądź wyhodowanie sobie jakiś małych "przyjaciół" na głowie
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 10:43   #1969
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Może to kwestia tego, że źke czeszesz włosy? Ja przeczesuję tylko te przy samym przedziałku, tak do tyłu, jakbym chciała się go pozbyć tj. zaczesać włosy to tyłu. Po chwili przedziałek sam wraca na miejsce. Ale może ja mam jakieś dziwne włosy :P
No wlasnie nie wiem. Ja mam strasznie miekkie i cienkie wlosy. Przedzialek mi sie psuje jak tylko mocniej wiatr zawieje. Mysle ze jak kto ma grube wlosy i ciezkie to bardziej dziala. Mi te szczotki przylizuja bardziej wlosy i elektryzuja. Ja zazwyczaj czesze sie teraz grzebieniem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 10:55   #1970
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie wiem. Ja mam strasznie miekkie i cienkie wlosy. Przedzialek mi sie psuje jak tylko mocniej wiatr zawieje. Mysle ze jak kto ma grube wlosy i ciezkie to bardziej dziala. Mi te szczotki przylizuja bardziej wlosy i elektryzuja. Ja zazwyczaj czesze sie teraz grzebieniem.
Ja też mam skrajnie miękkie włosy. No i raczej z gatunku cienkich, chociaż w kierunku normalnych. Także jak na naturalną jasną blondynkę to dobrze jest (;
I mnie wszystko przyklepuje włosy jeśli ja czeszę w taki standardowy sposób, tj, od przedziałka do końcówek. Jak czeszę sposobem opisanym wyżej to jest o wiele lepiej. Włosy bardzo długo są podniesione u nasady
Stary 2009-03-07, 10:59   #1971
Chatul
ma zielone pojęcie

Zapraszam do wątku o włosach przetłuszczających się: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144
To naprawdę kopalnia wiedzy
Stary 2009-03-07, 11:12   #1972
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Hm, ciekawa teoria. Zażywasz już może tran? Jak tak to widzisz jakieś efekty?

tak pomógł tran w kapsulkach, ale brałam tez drozdze wiec moze to tez.Bo nie wiem czy wiecie ale witaminy z grupy B-a drozdze je posiadaja zmniejszaja wydzielanie łoju

proponuje czesac włosy głowa w dół

Stary 2009-03-07, 11:24   #1973
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
tak pomógł tran w kapsulkach, ale brałam tez drozdze wiec moze to tez.Bo nie wiem czy wiecie ale witaminy z grupy B-a drozdze je posiadaja zmniejszaja wydzielanie łoju

proponuje czesac włosy głowa w dół
A drożdże po prostu pijesz tak jak sporo innych Wizażanek czy po prostu zajadasz na surowo? Próbowałam kiedyś wypić napój drożdżowy i powiem szczerze, że od razu wyplułam to, co wypiłam. Nigdy więcej. Za to drożdże na surowo mogę wcinać

Co do czesania włosów podczas gdy głowa jest schylona w dół to u mnie to nie zdaje egzaminu- mam włosy falowane a takich nie można czesać na długości. Ale u prostowłosych może się to sprawdzić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 11:33   #1974
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Co do czesania włosów podczas gdy głowa jest schylona w dół to u mnie to nie zdaje egzaminu- mam włosy falowane a takich nie można czesać na długości. Ale u prostowłosych może się to sprawdzić
Ja mam proste i robi mi sie po prostu koczkodan na glowie jak wezme glowe do gory

ALe ten tran i drozdze to ciekawa teoria.
Stary 2009-03-07, 11:36   #1975
zapaałka
Zakorzenienie

Zazywam tran od ponad 1,5 miesiaca, ale nie zauwazylam jakiegos ogromnego wplywu na wlosy (na skore owszem - jest lepiej nawilzona)
Z ta szczotka tez sie niestety musze zgodzic Czytalam niedawno jakis artykul, gdzie stwierdzono, ze wlosow cienkich i delikatnych nie powinno sie czesac szczotka z wlosia, poniewaz przyspiesza to przetluszczanie, a dodatkowo lamie delikatne wlosy. Mam ta szczotke od kilku miesiecy i o ile po przeczesaniu wlosow zaraz po myciu i wyschnieciu sa one miekkie i lsniace, tak na drugi dzien kiedy zaczynaja sie przetluszczac konczy sie to jeszcze wiekszym oklapusem i przylizaniem
Stary 2009-03-07, 12:06   #1976
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
A drożdże po prostu pijesz tak jak sporo innych Wizażanek czy po prostu zajadasz na surowo? Próbowałam kiedyś wypić napój drożdżowy i powiem szczerze, że od razu wyplułam to, co wypiłam. Nigdy więcej. Za to drożdże na surowo mogę wcinać
Radzę nie jeść surowych drożdży, bo fermentują one w naszym układzie pokarmowym powodując niemiłe dla otoczenia przygody

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Zazywam tran od ponad 1,5 miesiaca, ale nie zauwazylam jakiegos ogromnego wplywu na wlosy (na skore owszem - jest lepiej nawilzona)
Przepraszam za OT, ale Zapałko, miałaś wcześniej problemy z suchą skórą? Moja alergiczna ostatnio przechodzi jakiś kryzys nawilżania, mimo tłustych, odżywczych kremów na noc nadal jest ściągnięta, sucha, z odstającymi skórkami

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 12:37   #1977
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Z ta szczotka tez sie niestety musze zgodzic Czytalam niedawno jakis artykul, gdzie stwierdzono, ze wlosow cienkich i delikatnych nie powinno sie czesac szczotka z wlosia, poniewaz przyspiesza to przetluszczanie, a dodatkowo lamie delikatne wlosy. Mam ta szczotke od kilku miesiecy i o ile po przeczesaniu wlosow zaraz po myciu i wyschnieciu sa one miekkie i lsniace, tak na drugi dzien kiedy zaczynaja sie przetluszczac konczy sie to jeszcze wiekszym oklapusem i przylizaniem
Nie wiem jak szczotka ze sztucznego włosia miałaby łamać włosy, toż to niemożliwe. Już prędzej sobie można krzywdę zrobić wyrywając włosy grzebieniem czy typową szczotką. Co do przetłuszczania to wątpię aby przyspieszała. W ogóle chyba żadna szczotka nie może jako taka tego zrobić. Może po prostu sprawić, że włosy będą wyglądały na mniej lub bardziej przetłuszczone.
Tutaj chciałabym jednak przypomnieć wszystkim o tym, że bardzo ważne jest regularne mycie szczotki do włosów!

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Radzę nie jeść surowych drożdży, bo fermentują one w naszym układzie pokarmowym powodując niemiłe dla otoczenia przygody
Kiedyś jadłam regularnie surowe drożdże i było dobrze. Mój tata tak samo. Żadnych problemów potem nie było (; Ale fakt, że długo nie stosowałam drożdży.
Stary 2009-03-07, 12:40   #1978
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Przepraszam za OT, ale Zapałko, miałaś wcześniej problemy z suchą skórą? Moja alergiczna ostatnio przechodzi jakiś kryzys nawilżania, mimo tłustych, odżywczych kremów na noc nadal jest ściągnięta, sucha, z odstającymi skórkami
Tak, mialam okropnie sucha i luszczaca sie skore, tyle ze na nogach Bardzo pomoglo mi smarowanie sie kremami do ciala stuningowanymi mocznikiem i gliceryna. Zaatakowalam z dwoch stron i efekt jest naprawde dobry - nawet kiedy zapomne posmarowac sie balsamem to skora i tak jest nawilzona

Zeby nie robic offa dodam jeszcze, ze kiedys dziewczyny na biochemii polecaly rowniez kapsulki Biogal (z olejem z nasion ogorecznika lekarskiego), ktore mialy ladnie nawilzac od srodka i jednoczesnie 'zmieniac' sklad sebum na bardziej korzystny (?)

Edytowane przez zapaałka
Czas edycji: 2009-03-07 o 12:41
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 12:56   #1979
Narek
Zakorzenienie

Dzięki, Zapałko Pewnie w najbliższym czasie zaopatrzę się w tran lub Biogal

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 13:05   #1980
belluci2
Rozeznanie

jadłam tabletki drovit-sa bardzo tanie-surowe drozdze moga zaszkodzic

Edytowane przez belluci2
Czas edycji: 2009-03-07 o 13:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości