|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Hmm ja do dzis pamietam jak bylam taka mala i wyszlam na balkon, i spojrzalam na okno sasiadki: w oknie lezal wystawiony mezczyzna, z czerwonymi kropkami na twarzy. Pobieglam do mamy i powiedzialam, ze u pani X pan umarl (znalam slowo umrzec, ale nie wiedzialam co to znaczy). Oczywiscie dostalam ochrzan za wymysly. Zadnego mezczyzny u tej sasiadki nie bylo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3303 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Moje dwuletnie dziecko często patrzy w jakiś punkt na ścianie i nawija po swojemu, smieje się i konwersuje z tym kims
![]() Naszczescie nie napawa mnie to strachem, bo pewnie mieszkaja z nami pradziadkowie, ktorzy juz nie zyja, a mieszkali wczesniej na tym mieszkaniu ![]() Dziecko zachowuje sie bardzo naturalnie, wiec nie mam powodów do strachu. Kiedy umarł moj tato i zostal przewieziony z domu do kostnicy (notabene okropny widok ![]() Siostra jest pewna, ze zobaczyla dziadka i chciala isc do niego na rece.. ![]()
#3305 |
Wtajemniczenie
|
przypomniała mi sie jeszcze jedna historia, tym razem z rodzaju tych dziwnych.
kilka lat temu, (miałam jakies 14-15 lat) siedziałam w lecie ok 22 z przyjaciołka na parkingu obok mojego domu(mieszkam na osiedlu na rogu, przy skrzyzowaniu, sklep jest po drugiej stronie ulicy) moich rodziców nie było w domu, byli u znajomych, cały dom pogaszony, bo pusty;] w pewnym momencie zagadane z kolezanka patrzymy a całe jedno pietro jest oswietlone, myslalysmy ze jakims cudem nie zauwazyłysmy jak ktos wchodzi do domu, no i migiem biegniemy do moich rodzicowk, wchodzimy a tam pusto i ciemno!!!! wybiegłysmy znowu na parking i dom jest znowu ciemny. czekałysmy na zewnatrz dopoki rodzic enie wrocili. oczywiscie stwierdzili ze cos nam sie przysniło;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chodzi ci o to, że do trzech lat czy dziecko ma trzecie urodziny i nagle dostaje olśnienia: o byłem kotem? ![]() Czytałam kiedyś ciekawą książkę Iana Wilsona "Zycie po śmierci", polecam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórzy twierdzą, że do 7 roku życia. Dlatego ja kiedyś nawet się kuzynki w tym wieku pytałam o podobne rzeczy i co o tym sądzi to nie wiedziała o co mi w ogóle chodzi. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się w końcu skończyła ta hostoria z pokazywaniem się w obrazach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
z czasem ustało, kuzynka dorosła i teraz jest to dla niej po prostu nieciekawe wspomnienie, brat znowu zaczął sie trochę jąkać
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może trzeba było stanąć, wysiąść i się rozejrzeć, czy w rowie nie ma jakiegoś rozbitego auta... ![]() ![]()
![]() |
#3314 |
Wtajemniczenie
|
napewno w srodku nocy w srodku lasu wychodzilibysmy z auta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- jasne jak się bać to na całego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Albo ktoś kręcił kolejny odcinek Ukrytej Kamery - z dreszczykiem ![]() rolnik-psychopata z włączoną kosiarką do trawy ![]() (skoro u nas pare lat temu złapali pijanego gościa jadącego drogą kombajnem z włączonym trybem koszenia, to wszystko możliwe ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-07-01 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze spaceru z moją Julą (sunią) na którym 'działy się dziwne rzeczy'...
W biały dzień,a jednak. Jestem teraz u babci na wsi,więc wybrałyśmy się na spacer na łąki.Tam jest taka kapliczka o której krąży mit,że 'tam straszy'.Ogólnie na tych łąkach to i ta kapliczka,i 'błąd czepia',i ogniki się pokazują.No jednym słowem łąka z horroru :P No ale że ja jako tako w to nie wierzyłam to po 1,a po 2 w końcu jest biały dzień,to co może mi się stać... Idziemy sobie idziemy,wszystko ładnie pięknie,aż doszliśmy do tej kapliczki. Dzisiaj taki upał,zaczął wiać chłodny wiaterek,więc się nawet ucieszyłam,no ale już było mi tak 'dziwnie'.Gdy stanęliśmy naprzeciw tejże kapliczki,moja Jula stanęła jak wryta i wogóle się nie ruszała,tylko patrzyła na tą kapliczkę.Nawet nie mrugnęła.Trwało to może jakąś minutę,półtora.Przez ten cały czas wołałam ją,ale nie reagowała.W pewnej chwili mój ukochany pies zaczął na mnie warczeć i szczekać (?). W pewnym momencie zdenerwowało mnie to już i wzięłam ją na ręce.Przez cały czas mnie drapała i próbowała mi się wyrwać.Niosłam ją na rękach i szłam z nią w kierunku domu babci.W pewnej chwili uspokoiła się,więc ją puściłam.Przez całą drogę 'prowadziła mnie'.Leciała przede mną i jęczała,a gdy na chwilę przystanęłam wracała po mnie i mnie 'poganiała' (właściciele piesków wiedzą o co chodzi).Gdy tylko doszłyśmy do ulicy zrobiła się normalna... Gdy opowiedziałam to babci,to poopowiadała mi dużo 'opowieści dziwnej treści' o tych łąkach.To był mój ostatni spacer tam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Wtajemniczenie
|
To opowiedz nam o tym, co powiedziała babcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
1.Ogniki-podczas wojny na tych terenach zginęło dużo ludzi.Podobno w miejscu ich grobów (nie wiem,skąd wiedzą,że akurat tam) pojawiają się takie jakby 'płomyczki zniczów' jednak gdy się do tego podchodzi,to znika. 2.'Błąd'-te łąki nie mają zbyt wielu dróg,jednak ludzie nawet gdy jest jasno się na nich po prostu gubią. Mój tata złapał się na tym,że tak około 13.30 w wakacje wyszedł sobie do sąsiedniej wsi (taki skrót) przez te łąki to zamiast do tej wsi wrócił spowrotem do domu i co lepsze był przez cały czas przekonany,że idzie dobrze. 3.Kapliczka-ojj z nią to jest związanych mnóstwo historii. Kiedyś,gdy jeżdżono jeszcze 'koniem z wozem' gdy przejeżdżało się koło tej kapliczki 'diablisko wskakiwał na wóz'.Konie nie mogły uciągnąć wozu.Dopiero gdy odmówiło się pacierz konie ruszały normalnie. Całkiem niedawno 'młodzi ludzie' jeździli wieczorem,gdy już się zmierzchało samochodem po tych łąkach.Nagle nie wiadomo skąd, coś pojawiło im się przed tym samochodem i tak lecialo (w powietrzu podobno) przed nimi jakiś czas.Później rozpłynęło się w powietrzu. Kiedyś w nocy sąsiad przechodził tamtędy.Zobaczył,że ktoś koło kapliczki klęczy,więc powiedział 'Dobry Wieczór",ale postać nie odpowiedziała.Sąsiad minął kapliczkę i się obejrzał,a tej postaci już tam nie było... Znam jeszcze duuużo,dużo takich historii,także jak chcecie,to mogę Wam opowiedzieć,tfu!opisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie! pisz jeszcze
![]() ![]() A ja się dowiedziałam, że w Domku Gotyckim w Puławach straszy ![]() ![]()
#3327 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- historie opowiadal mi moj promotor. I ja mu wierze. (moze jego nasciemniano, ale jestem przekonana ze on tego nie wymyslil) Jego dziadek byl i jest mysliwym. Ogolnie jest taka tradycja, ze w Dzien Zaduszny nie poluje sie, a najlepiej wogole nie chodzi do lasu. Wiecie, taka legenda, mit, zabobon ![]() moj promotor mowil, ze ta historie mu opowiadala babcia, bo dziadek nie chce o tym rozmawiac, tylko zmienia temat. I opowiadali mu to jak juz byl doroslym mezczyzna (chodzi o to ze to nie historyjka zeby postraszyc niesfornego dzieciaka)
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znam przypadek ze śmiejącym się kotem i to też nie jest zmyślona historia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
i po co tu właziłam?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.