|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Pare dni temu oglądałam Paranormal activity 2.Fajna ta 2-jka,choć identyko jak jedynka.
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak mnie rozczarowały obie części, bo spodziewałam się wbijającego w fotel filmu, a przestraszyłam się może 2 momentów![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- jeszcze przypomniałam sobie, że ostatnio prawie codziennie śnią mi się koszmary o ataku zombie najdziwniejsze jet to, że zawsze w połowie snu zdaję sobie sprawę, że śnię i jakoś krótko później się budzę. Ale zawsze jestem takimi snami wyczerpana, strasznie stresujące jest uciekanie przed żywymi trupami
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
tez ogladalam 2 bardziej daje po garach ale tez spodziewalam sie wiecej strachu
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------- A ogląda/ł ktos Six Feet Under? nie jest straszny, ale traktuje o m.in.duchach, umieraniu. Piękna obyczajowka
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
brrr...
Nothing would be what it is because everything would be what it isn't. Edytowane przez Inna_odCiebie Czas edycji: 2011-02-25 o 14:20 |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
czytam i się nakręcam
![]() Cytat:
|
|
|
#3758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już nie oglądam, tzn. skończyłam, ale też gorąco polecam. Straszne nie jest, ale jeśli ktoś lubi taka tematykę i seriale na poziomie to wartooo
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie znów moja "wiedźmowatość" się odezwała. W tym roku już dwa razy miałam rację. Raz definitywnie, drugi raz... no też, tylko okoliczności niesprzyjające.
Jeden raz coś złego, drugi - dobrego. Chyba pierwszy raz w życiu przewidziałam coś dobrego... szkoda, że chyba nie skorzystamy z nadarzającej się szansy :-( Sent from my Desire HD using Tapatalk
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
nie dawno odkryłam ten wątek i bardzo mnie zaciekawił. mnie nic szczególnie paranormalnego nie spotkało, ale słyszałam dużo historii od mojej rodziny.
kilka dni po ślubie moich rodziców odwiedzili oni grób mojego dziadka (taty mojego ojca). zmarł on wiele, wiele lat wcześniej. w nocy moją mamę obudził skrzyp otwieranych drzwi i kroki w ich pokoju. pomyślała, że to jej tata, po coś przyszedł. ale głos tego mężczyzny nie należał do mojego dziadka! jakiś facet ustał nad ich łóżkiem, mama widziała tylko jego lekki zarys, bo było ciemno. Zaczął wołać imię mojego ojca i powtarzał: wstań, wstań! moją mamę sparaliżowało, ale nie ze strachu, bo była przekonana, że to jednak jej tata, chociaż wydawał jej się wyższy i miał inny głos. nie mogła się ruszyć (to chyba ten paraliż senny ). po chwili zrobiło się cicho. rano spytała mojego dziadka, co robił w nocy w ich pokoju, a on, że nawet tam nie wchodził! a mojemu ojcu przyśnił się jego tata:/od tego czasu mama śpi TYLKO przy włączonym tv i zapalonej lampce, a minęło 20 lat! trafiłam również na wiele wypowiedzi dotyczących tego, że dzieci widzą więcej. chyba coś w tym jest. mój kuzynek kiedy miał 2 latka zaczął dziwnie się zachowywać w pokoju swojej prababci. kładł się zawsze z jednej strony łóżka, patrzył w ten sam kąt sufitu, klaskał, śmiał się. babcia na początku myślała, że jest tam pajęczyna czy coś xD i dokładnie wysprzątała. ale to nic nie dawało, zawsze jak wchodził do jej pokoju i patrzył w ten róg to potem był taki rozpromieniony, wesoły. któregoś dnia babcia zapytała się co on tam widzi a on pobiegł do drugiego pokoju, zdjął ze ściany obrazek z aniołkiem i jej zaniósł(!) teraz ma 4 latka i podobno mu przeszło ![]() później jeszcze coś napiszę
|
|
#3762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze mnie to zastanawiało, że skoro duchy nie istnieją to dlaczego ich wywoływanie jest tragiczne w skutkach? Ja akurat wierzę, bo sama znam różne dziwne historie z życia swojego bądź znajomych..
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To dosyć enigmatyczne zdarzenie, jak na mój gust... Po tamtym miałam stracha, że dorwała mnie schizofrenia, odpukać więcej głosów już nie słyszałam. To może jednak jakiś Anioł Stróż nad nami czuwa? Osobiście bardzo mi taka wizja odpowiada... Ostatnio uświadomiłam sobie coś o czym nigdy wcześniej nie pomyślałam. Załóżmy, że istnieje drugi świat (wierzę w to), że po śmierci jesteśmy nieśmiertelni i trwamy, trwamy, trwamy przez całą wieczność... Już samo to przyprawia mnie o dreszcze, ten czas bowiem nie skończy się nigdy, to tak jakby stać w jednym i tym samym punkcie i nie posuwać się ani o centymetr dalej, nie widzieć kresu, horyzontu, czegokolwiek. I wtedy przyszła mi do głowy głupia, prozaiczna myśl o śnie. Przecież dusze chyba nigdy nie zapadają w sen... Podobnie jak Bóg. Nie wyobrażam sobie tego nieustannego czuwania, chyba że jakoś inaczej jest to tam pomyślane... Ech. Za dużo niejasności.
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
gwoli aniołów...
kilka lat temu jakiś kilometr ode mnie mieszkała pewna staruszka (miała ponad 90 lat). do jej domku prowadziła (i wciąż prowadzi) polna ścieżka. mieszkała zupełnie sama, bardzo rzadko odwiedzał ją syn z rodziną. czasem odwiedzała ją tylko moja prababcia i moja kuzynka, która robiła jej zakupy (ale tylko zimą, bo w lecie chodziła sama, jakieś 4 km do sklepu!). nie miała prądu, jej jedynym "źródłem informacji" było radio na baterie. twierdziła, że widzi anioły, a kilka razy objawiła się jej Matka Boska, która powiedziała, że ona (ta staruszka) umrze za rok(sprawdziło się ). jej syn chciał zabrać ją do domu opieki, ale ona nie chciała się zgodzić. pewnego dnia moja siostra poszła na spacer z psem, właśnie tą dróżką, która prowadzi prosto do jej domu (oczywiście tam się nie wybierała, zakręcała zawsze koło śliwy). spotkała tam tą staruszę, trochę "pogadały" i moja siorka zaczęła zawracać. dziwnie się czuła, miała wrażenie, że ktoś ją śledzi. co chwilę się oglądała, ale nikt za nią nie szedł. w penym momencie poczuła silne uderzenie w łydkę. kiedy dotarła do domu twierdziła, że ktoś ją kopnął. tłumaczyłyśmy jej z mamą, że to może jakieś zwierzątko, albo jej się wydawało. wieczorem przyszła do nas moja prababcia. powiedziała, że widziała się ze staruszką, która twierdziła, że widziała koło mojej siostry aniołka. i chciała, żeby moja prababcia zapytała się jej, czy kopnął ją na szczęście .
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
a macie czasem tak, że idziecie po coś, co zawsze leży w tym samym miejscu, a tego tam NIE ma, np. lakieru, kluczy na półce; a gdy po kilku minutach podchodzicie do tego miejsca (np. do półki), to pierwsze co widzicie to ta 'zaginiona' rzecz? i nie ma żadnej możliwości żeby ktoś to pożyczył i potem odłożył, bo jesteście same w domu? albo ta osoba tego w ogóle nie używa, itp?
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej, na szczęście mi się to nie przytrafia...ale dziś jak umyłam włosy poszłam do pokoju po jedwab, obszukałam całą półkę z kosmetykami, nawet podłogę i go nie znalazłam. poszłam do łazienki wysuszyć włosy, wracam, a on sobie stoi na półce! wcześniej na 100% go nie było i nikt nie wchodził do mojego pokoju!
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka właśnie opowiadała, że w jej kamienicy zmarł sąsiad, a kilka godzin po jego śmierci rozmawiała z nim inna sąsiadka, niczego nieświadoma. już kilka razy czytałam podobne sytuacje na tym wątku
|
|
|
|
#3769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choćby dzisiaj - szukałam szczotki do włosów. Mam duży porządek na szafce i trzymam ją tylko w jednym miejscu, a jej tam nie było. Patrzę na biurko, odwracam się z powrotem i się znalazła
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Juz kiedys zabieralam glos w sprawie strzasznosci jakie mnie spotkaly, bylo to jednak w jakze odleglych czasach studenckich, a zycie idzie naprzod, pora wiec na historie z mojej pracy
![]() Pracuje z osobami niepelnosprawnymi umyslowo, glownie autyzm, porazenie, czy tez uszkodzenia mozgu wielokrotnymi atakami epileptycznymi Czasem zdarzaja mi sie "nocki". Cisza, spokoj, straz sasiedzka w pogotowiu. Nagle slysze jak jedna z pacjentek kogos wola podchodze do drzwi i slysze.. imie niezyjacej opiekunki, ktora pracowala w moim miejscu pracy przede mna Ale mysle sobie, przypomnialo sie pacjentce to wola:P Chwile pozniej slysze przytakiwania pacjentki i jej rozmowe. Wpadam do pokoju i pytam z kim rozmawia, odpowiada (nie patrzac na mnie) ze z byla opiekuna Pytam gdzie ona jest, a pacjentka nie odrywajac wzroku od fotela w rogu pokoju pokazuje na niego palcem![]() ![]()
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śp. prababcia zawsze się modliła do św. Antoniego, ale tłumaczyła mi, że jest skuteczny, ale i wredny bo zawsze nam odnajduje zguby, gdy juz ich tak nie potrzebujemy. (bardzo śmieszne Antek :P )
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dowód, nie Antka )
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze nic, kiedyś przed wyjazdem na wakacje zostawiłam w domu prawko - dałam mamie, zeby z innymi dokumentami przechowała. Wróciłam i nie ma!
musialam nowe wyrobić. Oczywiście jak tylko wyrobilam to tamto się znalazło... (oh Ty Antku! )
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najpierw mnie to przerazilo, a teraz rozsmieszylo co za wredny aniołek!
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zawsze śmieję, kiedy moja siostra opowiada tę historię... ![]() ![]()
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio miałam dziwną sytuację. Położyłam się spać i miałam słuchawki na uszach, a w domu wszyscy już spali, nagle otworzyłam oczy i zobaczyłam w oddali coś dziwnego: tak jakby profil twarzy podświetlony latarką, wyjrzałam po dwóch minutach i to coś wciąż było, gdy znowu wyjrzałam za parę chwil to już była sama ciemność. Nie wiem co to mogło być
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3780 |
|
korzonek
|
Często tu piszecie, że kiedy wydarzy się Wam coś strasznego to odmawiacie modlitwę, prosicie Boga o pomoc itd
A ja się zastanawiam - co, jeśli ktoś jest niewierzący? Co powinien zrobić, jeśli przydarzy mu się coś niewyjaśnionego? Jak zareagować, by spróbować to odegnać? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

ale i tak mnie rozczarowały obie części, bo spodziewałam się wbijającego w fotel filmu, a przestraszyłam się może 2 momentów

a tu nagle, centralnie w środku głowy odzywa się żywy, najprawdziwszy głos obcego faceta `DZIEŃ DOBRY!`. Nie była to myśl, raczej coś jak iskra - która zapaliła się i zaraz zagsła, jakby ktoś do mnie te słowa w środku łepetyny wypowiedział. Natomiast doznałam dziwnego uczucia czegoś OBCEGO we mnie... Brrr.

). jej syn chciał zabrać ją do domu opieki, ale ona nie chciała się zgodzić. pewnego dnia moja siostra poszła na spacer z psem, właśnie tą dróżką, która prowadzi prosto do jej domu (oczywiście tam się nie wybierała, zakręcała zawsze koło śliwy). spotkała tam tą staruszę, trochę "pogadały" i moja siorka zaczęła zawracać. dziwnie się czuła, miała wrażenie, że ktoś ją śledzi. co chwilę się oglądała, ale nikt za nią nie szedł. w penym momencie poczuła silne uderzenie w łydkę. kiedy dotarła do domu twierdziła, że ktoś ją kopnął. tłumaczyłyśmy jej z mamą, że to może jakieś zwierzątko, albo jej się wydawało. wieczorem przyszła do nas moja prababcia. powiedziała, że widziała się ze staruszką, która twierdziła, że widziała koło mojej siostry aniołka. i chciała, żeby moja prababcia zapytała się jej, czy kopnął ją na szczęście
musialam nowe wyrobić.